Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Bende simdiye kadar hic birikim yapmamistim
Hep giysi va esya ivir zivira doktum parami sonra esimin isi bozuldu issiz kaldik borclar birikti yeni is buldu vs derken aklim basima geldi zten 1 yildir birikime agirlik verdim

1 yilda 8bin tl lik altin aldim
Akillandim gec olsada
Artik birikimde birikimm
İsraf etmem artık ama hayat çok pahalı
Oglum buyudukce masrafımıZ artıyo

Oglum kucukken bez parasi vs soylendigimde annem simdi derdi yokki sen buyusunde gor derdi masrafi ne haklıymış
Baska dert vermesin mevlam

Ben bu topigi bi baska seviyorum
İcimden geldi

Esim dizi izliyo bizde oglumla cizgifilm

İngilizceden sınav yaptım oğluşu hepsini dogru yapmıs keki hupletti sindi yatagına

Bi kitap buldum onu okucam
Türkleri anlama kılavuzu..
Stand-up tadındaymış bakalım nasılmıs

Ben de evliliğimizin ilk yıllarında hiç kıyafet almqDım. Zaten paramı yoktu bir de şimdiki gibi çılgınlık düzeyinde değildi
Oğlum doğduktan sonra almaya başladım. Hem gelirimiz ciddi oranda artmıştı. Ben de üniversite yıllarımda hiç hevesimi alamamıştım.
Çılgınlar gibi aldım. Mağazadan 10-15 parça ile çıktığımı bilirim. Bir seferde 3 çizme aldığımı.
Bu çılgınlık nerdeyse 4-5 yıl devam etti. Aynı şey ev eşyası mutfak malzemesi için de geçerli. Fakat en çok kıyafet.
Zaman zaman dolabıma bakıp. Papatya ne yapıyorsun sen me zaman topladın bu kadar şeyi fiyordum.
Bu arada birikim de yapıyorduk. Ev araba ödemeye devam ediyorduk.
Geçen Haziran da bana birşey oldu. O zamandan beri birşey almıyorum. Mağazaya gidince alaşım gelmiyor. Bakmıyorum bile.
Ama eskiden hepsi benim olsun diy tuhaf bir açgöLülüğüm vardı. Bu durun eşime ve oğluma kıyafet alma için de geçerli idi

Şimdi de birikim ile kafayı bozdum. Artık daha dikkatli harcıyorum. Pişman mıyım hayır. O kadar bol harcamasaydım içimde kalırdı.
Onunda insanı çok mutlu etmediğini anladım.
Şimdi hem birikim yapmanın hem de kıyafetlerimi birden fazla kere giymenin tadını çıkarıyorum.

Ben hic boyle bi kadin olamadim ya.isterdim ama.disari cikiyoruz esim seciyo .o bile erkek haliyle daha iyi anliyo bu islerden.bana verin tabak canak.kalem kitap..lazim olsada olmasada farketmez.param olsun yeterki

Alakaya maydanoz olayim canim buyelekleri nerden buluyorsunuz ve kaça aliyorsunuz.
Bu arada ben 22 günde 130 TL biriktirdim.
Ben de öğretmenim ama detsane ofretmeniyim. Bayramdan sonra coşar benim kumbaram
İşin açığı bunları lc gibi ya da lüks heryerde yaygın mağazalardan almıyorum.
yerel mağazalardan alıyorum.
bulunduğun ilin giyim dünyası gibi ya da üniverdite öğrencilerine hitap eden biraz büyük mağazalarına bakabilirsin
okullar açıldı bi canlılık geldi dimi.
bu kalabalık halimizi ben de sevdim

Aferim oğluna :)
İngilizceyi seviyormuş. benim kardeşin ingilizcesiyle resmi hep 3 düşüyordu diğerleri 5. ben gidip rica ediyordum öğretmenlerinden taktiri bunlar yüzünden kaçırıyor nolur resmini 4 filan yapın diye
ben de çok severdim ingilizceyi.

papatya ben de anlatayım sana;
benim babam memurdu hep kıt kanaat geçindik.
üniversitede iyi bi bölüm kazanmıştım ama ikinci öğretimdi harç parası yurt parası derken ailem baya buhrana düşmüştü.
annemin bir iki bileziği vardı gerekirse onları bozarım dedi hiç unutmam canım annem..
üniversite yıllarında hep kararınca alırdım.
çok şükür dereceye girdim indirimli ödedim, burslar çıktı hep kendi kendimi idare ettim. kıyafet, ayakkabı çanta hiç abartmaz ama kararınca alırdım. yine de pahalı şeylerden alıp bir yıl taksite böldürmezdim.
en son yıl harç param geri yattığında onla bi tane bilezik yaptım, kardeşim de ünv başladı son yıl fazla gelen burslarımdan kardeşime gönderdim. ona hiç burs çıkmıyordu.
mezun oldum hemen atandım.
atandığımda dadandığım şeyler çerezler olmuştur. hani dedin ya hevesimi alamamıştım önce diye.
benim de gözümde pahalı çerezler varmış
ama atandığım yıl bekar evindeydim pek bereketli değildi.
sonraki yıl evlendim zaten.
ilk yıl dışarda filan çok yedik düğünde kalan bir takım borçlar da vardı. 1 yıl maaşlarımızı zor yetirdik.
eşimin maaşı düşüktü zaten.
sonra kendimize geldik.
kıyafet aşırı aldığımı düşünmem ama yine de israf etmiyor değiliz. yazık çoğu kıyafete.
benim dileğim israf etmeden her iki tarafta da aşırıya kaçmadan yaşamı devam ettirebilmek.
İnşallah hepimiz o şekilde yaşayabiliriz.

Benim ee annem babam memurdu. Ev falan yapılıyordu. Üniversitede küçük bir şehirde okudum. Arkamda kardeşim vardı. Zaten o zamanlar böyle çılgınlık yoktu.
Oğlumun doğumundan sonra almaya başladım ben. Gelirimizin artması benim işteki pozisyonumun değişmesi etkili oldu. Yırtık kotu olan ama sık toplantıya girdiğim için çeşit çeşit ceket almak zorunda olan biri idim.
Fakat bu sırada hem biriktirdik hem taksitler aldık hem gezdik.
Fakat bundan sonra kıyafet işine ara verdim bunu kendimi zorlayarak değil içimdn gelen bir dürtü ile yapıyorum.
Çerez mi???? En iyisi dediğin gibi herşeyin kararında yapmak
Ben hiç burs falan almadım. Öğrenim kredisi almıştım. Onu da sonradan ödemek çok zor geldi.
Maşallah diyorum sana

En mantıklısı icinde kalcana yapmıssın negüzel
Hata yapa yapa doğruyu bulucaz
Şu devirde birikim şart
Bir kenarda bişiyin olmayınca olmuyo
Bende suan kenarda kıyıda olan. 3-5 altınımı cıkarıp cıkarıp seviyorum
Takmayı sevmem bilezik falan
Sadece sverim
Suan gozum en kalinlarında

Eşime söyledim parasıda baya güzelmis dedi
Almasada şanşımı zorlucam :)

Ne güzel yagıyo bereket yagıyo şükürler olsun
Eşimi yolladım sıra oglanda sırayla gidiyolar eşimin is saati degisti
Hepsi gidince uyursam azıcık uyuyorum bende tv karşısında

Fatura paralarını ve kartı aldım sonunda300 tl limit verdi alısveriş icin bakalım okadarlık bisi almıcam ama nekadar tutar alıcaklarım bilmiyorum

59tl spor ayakkabi gormustum cakma tayfadan spora baslicam lazim olur alabilirim belki bi kararsız kaldım

yooo çok bişi istemiyorsun
bende deri çeket istiyorum
2-3 tane pantolon
tayt formundada olabilir problem değil
1 adet çimzme
boott
beni konuşturmayın

buarada benim eşim 15 günde bir maaş alıyor bu şekilde olması sanırım daha iyi oluyor para tam suyunu çekiyor hop para geliyor. ocak ayında ıkramıye alacak borclar kapanmazsa o zamana kadar o zaman kesin kapanır her sene olduğu gibi
ama şuan önceliğimiz çocugun kıyafet ihtiyacı

selam arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum
aylık 1750tl gelirim var
400tl kredi ödüyorum her ay
elim çok açık benim doğru dürüst birikim yapamıyorum.
konuyu takipteyim..
Hosgeldiniz
Bende simdi haberleri takip ediyordum altin cakili kaldi en iyi yatırım zamanı diyolar oksada yatırsak

Birikim bol bereketli olur umarım

Bende kafamda fiyat cikariyordum
Deri ceket 70 tl
Patolon 40
Triko alsam 20tlden 3 tane. 60tl eder
Spor ayakkabi 60tl
Cizmeyede tav olursam alirim bi 60tl de ona baysam
Yine bi 300tl biriktirmem lazım
Sadece 50tl var suan bende
bayram kadar biriktirebilcm mi bakalım
Bayramda kuzenim bende kalcak onjnla bakıcaZ
Ogluma artık karttan hee ay azar azar alıcam yapcak bise yok
Ene elbiseyi unuttum dügün var bir dahaki ay almam sart 50tl de o varrr
Bugünde postacı gelip dubaideki bilmem nenizden bilmem kacbin euro dolar altın gayrimenkul miraskaldı demedi

16 çift ayakkabı 30 çift çizmemi
aman allahım
1 tane botum var
1 çizmem var ama sanırm bu sene giyilmeyecek
1 montum 1 tanede pancom var
2 tane kol çantam 1 tanede portföyüm var
olan biten budur

bende yazarken düşünmüştüm.
deri çeketi nereden almayı düşünüyorsun?
lcw bu sene güzel çeketler var ama bakmadım 70 tl civarı
pantolon kışın çok çekemiyorum ben üzerine çizme filanda giydiğimden tayt pantolonlardan alabilirim senin koyduğun fiyat ama *3 = 120
çizmelerde 60-70 dogru gidiyor
dediğim gibi şuan cocuga öncelik vermem gerekiyor
gecen hafta ona süperga aldım , öyle begenerek aldım .
Allahın işi işte haki yeşil gelmiş yanlışlıkla iade ettim.
şimdi onun yerine acaba yağmur botumu alsam diyorum mesea bugun hava yağışlı ama normal bot fazla bu havaya göre, o naylon botlarda varya geçen sene 20 tl idi
bu sene 50 aşağı değil.
h&m bakmıştımda

Hosgeldiniz
Bende simdi haberleri takip ediyordum altin cakili kaldi en iyi yatırım zamanı diyolar oksada yatırsak

Birikim bol bereketli olur umarım
buarada ben maaşımı dolar olarak alıyorum.
1-2 ay içinde maaşımı bozmasak ne güzel olur.
buarada dün eksik yazmışım aylık şuan gelirimiz 4200 tl
1-2 ay içinde özel sigorta kesintilerimiz olacak ona göre yazmışım

Lcw dan 2 sene once spor ni deri cket begenmistim 69tl idi alamamistim 2-3 ay sonra internetten takip ederken bi de baktim ki 30tl dusmus hemen almistim hala severek giyiyorum ama o biraz kalin ben ince ceket tarzi mevsimlik bakicam lcw 79tl var ama herkesde var degisik bise bakıyorum kadıkoye gidcem ordan alırım

Enes ayakkabidan gecen yıl 35 tl cizme aldim okadar seviyorum ki herkeste begeniyo su falanda cekmedi
Kotonda 19tl cizme yakaladim mesela saka gibi
Bi avm de 69,tlden yaz indirimi 29tl dusmustu seri sonu yakalamistım resimlerini atarım bakarsın begencekmisin

Aslında seri sonu almak lazım ama para olmuyo iste

Kızlar günaydın böyle muhabbetin arasına löp diye dalıyorum ama bisürü sayfa kaçırınca dahil olmak zor oluyor. Benim oğlanı dersaneye yazdırdık, eşim kara kara düşünüyor ne yapacağız diye .Benim aslında buraya gelince bazen moralim bozuluyor, harçlıksız geziyorum, kuruşum olmuyor cebimde ne artırması ne biriktirmesi.Gerçekte tanıdığın insanlara para yok, sıkışığım dediğin zaman onlardan bişey bekliyorsun gibi oluyor .Kimseye anlatamıyorsun.Zaten maaşın büyük çoğunluğu kredi ödemesine gidiyor.2600 maaş 1100 kredi telefonlar (herbirinin üzerinde taahhüt var +faturası ) elektrik su bunlar herkesin yaptığı şeyler .Ortalama ayda 100 lira benim sağlık sarf malzemelerim çocuğun dersanesi de 300 lira aylık, kredi kartları 2 tane birini kullanmıyoruz .Sıfırlamıştık ama diğerini mecbur kullanmaya başladık .hep eksiden gidiyoruz .Aldığımız 2004 model bir honda cıvıc .öde öde bitmedi 36 aylığına kredi çekmiştik .Eşim ailesiyle haklı olarak para konusunda yüzgöz olmak istemiyor.Aslında maddi durumları çok iyi gerçi onlar elinden geleni yapıyor ama yetmiyor.Bir çok sağlık sorunlarıma rağmen iş başvurusunda bulundum işletme mezunuyum .Hastalığı duyunca kimse kabul etmiyor.Başvuruda söylemesem olmaz çünkü arada kontrollere gidebilmem için bilmeleri gerekiyor.Kaynanam sağolsun oğlanın dershane taksitine yardım ederiz demişti ama ses çıkmadı.Haftasonu eşim iki gün boyunca kanepeden kalkmadı ,hiçbir laf etmedi öööylee düşündü arpacık kumrusu gibi çok üzülüyor tabi bende.En sonunda patladım bende, satalım şu arabayı yorgan gitsin kavga bitsin dedim . Ben bir borcu ödeyemedi sattı işte dedirtmem bilmem ne baya bir dırdır etti.Neyse ben susutum cevap vermedim sonra sakinleşti konuşmaya başladık.Ben diyorum ki arabanın 12 milyar borcu kalmış, yani faizi ödenmiş kredinin anaparadan da biraz ödenmiş.( tamamı 25 milyardı arabanın ederi ama faiziyle ne oldu bilmiyorum.) Satalım ,bankayı ödeyince kalan parayla da ufak tefek borçları kapatalım hesaba göre tertemiz borçsuz olacaz. 5 bin gibi bir rakamda elimize kalacak .onu peşinat yap 5 binde tekrar çekelim fiat gibi yada renault gibi ayağımızı yerden kesicek bir araba alalım diyorum .Olmazmış bankaya enayi gibi bu kadar faizi niye ödedim ben diyor.Artık düşünmekten kafayı yiycem .Ben sürekli ağrılarla hastalıklarla uğraşırken bile birgün isyan etmedim.Hep gülmeye çalışırım hayattan geri kalmamaya çalışırım.Geçmiştede kendi ailemde bisürü sorunla büyümeme rağmen ...Ama eşim hemen yeise düşüyor ,yelkenleri suya indiriyor.Burası ekonomi topiği bana bir akıl verin çok bunaldım .

lcw aynı dusuncelerle ceket alamıyorum
bershka'dan alıyorum esasen ama cıdden pahalı gelıyor yanı 150 tl
ve tek tip
gecen senelerde ceketlerim soyulmaya başlandıgı için atmıştım.
kadıkoyden enreden alıyorsun butıklerdenmı?
seri sonu almak en guzelı ama malesef sezonluk kıyafetlerı almak bıle bızı sarsıyor :d
serı sonlarını hıc gormuyorum bıle ama ıs arkadslarımdan cogu bu sekılde yapıyor

geçen sene 60 tl çizme almıştım ama yırtıldı yani o derece
yada 1 tane olmamalı değiştirmeliki yıpranmasın , bu sene naısl yaparım bilmiyorum zaten sanırım kendime ekim sonu giib alırım bu tip ihtiyaçlarımı diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…