Kızlar günaydın böyle muhabbetin arasına löp diye dalıyorum ama bisürü sayfa kaçırınca dahil olmak zor oluyor. Benim oğlanı dersaneye yazdırdık, eşim kara kara düşünüyor ne yapacağız diye .Benim aslında buraya gelince bazen moralim bozuluyor, harçlıksız geziyorum, kuruşum olmuyor cebimde ne artırması ne biriktirmesi.Gerçekte tanıdığın insanlara para yok, sıkışığım dediğin zaman onlardan bişey bekliyorsun gibi oluyor .Kimseye anlatamıyorsun.Zaten maaşın büyük çoğunluğu kredi ödemesine gidiyor.2600 maaş 1100 kredi telefonlar (herbirinin üzerinde taahhüt var +faturası ) elektrik su bunlar herkesin yaptığı şeyler .Ortalama ayda 100 lira benim sağlık sarf malzemelerim çocuğun dersanesi de 300 lira aylık, kredi kartları 2 tane birini kullanmıyoruz .Sıfırlamıştık ama diğerini mecbur kullanmaya başladık .hep eksiden gidiyoruz .Aldığımız 2004 model bir honda cıvıc .öde öde bitmedi 36 aylığına kredi çekmiştik .Eşim ailesiyle haklı olarak para konusunda yüzgöz olmak istemiyor.Aslında maddi durumları çok iyi gerçi onlar elinden geleni yapıyor ama yetmiyor.Bir çok sağlık sorunlarıma rağmen iş başvurusunda bulundum işletme mezunuyum .Hastalığı duyunca kimse kabul etmiyor.Başvuruda söylemesem olmaz çünkü arada kontrollere gidebilmem için bilmeleri gerekiyor.Kaynanam sağolsun oğlanın dershane taksitine yardım ederiz demişti ama ses çıkmadı.Haftasonu eşim iki gün boyunca kanepeden kalkmadı ,hiçbir laf etmedi öööylee düşündü arpacık kumrusu gibi çok üzülüyor tabi bende.En sonunda patladım bende, satalım şu arabayı yorgan gitsin kavga bitsin dedim . Ben bir borcu ödeyemedi sattı işte dedirtmem bilmem ne baya bir dırdır etti.Neyse ben susutum cevap vermedim sonra sakinleşti konuşmaya başladık.Ben diyorum ki arabanın 12 milyar borcu kalmış, yani faizi ödenmiş kredinin anaparadan da biraz ödenmiş.( tamamı 25 milyardı arabanın ederi ama faiziyle ne oldu bilmiyorum.) Satalım ,bankayı ödeyince kalan parayla da ufak tefek borçları kapatalım hesaba göre tertemiz borçsuz olacaz. 5 bin gibi bir rakamda elimize kalacak .onu peşinat yap 5 binde tekrar çekelim fiat gibi yada renault gibi ayağımızı yerden kesicek bir araba alalım diyorum .Olmazmış bankaya enayi gibi bu kadar faizi niye ödedim ben diyor.Artık düşünmekten kafayı yiycem .Ben sürekli ağrılarla hastalıklarla uğraşırken bile birgün isyan etmedim.Hep gülmeye çalışırım hayattan geri kalmamaya çalışırım.Geçmiştede kendi ailemde bisürü sorunla büyümeme rağmen ...Ama eşim hemen yeise düşüyor ,yelkenleri suya indiriyor.Burası ekonomi topiği bana bir akıl verin çok bunaldım .