Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

bilmiyordum öğrendim iyi oldu gerçekten biz sebzeye çok düşkünüz arada alınması lazım diye diyoruz eti
ben eskiden hiç yemezdim abim çok düşkündür ete annem bekarken genelde et yapardı bana ayrı taze fasulye kabak yemeği falan yapardı
şimdi eşim arada istiyor die bu yöntemi buldum yoksa ben yine aylarca yemesem aramam

Tr lelli raporunda ne yaziyor??

kan grupları etkiliyo ozaman gerçekten eşimde 0 ve et,tavuk ,balık türevlerine bayılır ver yisinn..

canım raporumda şunlar yazıyo..

Toraks duvarını oluşturan dokular normal gözükmekte..
kemik yapılarının bütünlük ve devamlılıklarında kontikal ve medüler dansitelerinde anlamlı bir değişiklk saptanmamıştır..
terakea, her iki ana broş normal genişlikte..
kalp boşlukları ve medistinal vasküleryapılar normal genişlikte..
patalojik boyutlu lenf nodu saptanmamıştır..
bilateral levral sıvı izlenmemiştir..
akciğer parankim alanlarında infiltrasyon, konsolidasyon,yer kaplayacı lezyon izlenmemiştir..

sonuç:belirgin patalojik bulgu izlenimi alınmamaktadır..

Bunlar yazıyo

doktora gitme sebebim göğsümdeki(meme değil iman tahtası denen yer öyle tabir edim) şişlikti
Kemikte belirgin ele gelen bir şişlik vardı sol kemikte doktorda elle muayinesinde teşhis etti zaten var bi şişlik dedi
sonra tomografi istedi kağıtta tukarıda yazanlar yazıyo birde cd var ama doktor olmadığından baktıramadım haftaya baktırıcam

Son düzenleme:
süpersiniz hanımlar valla :) burdan çok şey öğreniyorum.Örneğin kan gruplarının beslenmeyi etkilediğini bilmiyordum.benim eşimnki b grubu .eti sever ama bağımlı gibi değil.fakat oğlum et hastası.dananın sırt kısmı antrigot denilen kısım ondan alıyorum 40 lira kilosu valla 250 gr alıp öğle yemeğinde oğluma yapıyorum.Nasılsa o büyüyecek biz büyümiycez bide her ay bir kilo tavuk (göğüs yada baget vs)bir kiloda kıyma alırım elli çeşit versiyonunu yapar yettiririm.arkadaşlar şükürsüz gibi olmayım hamdolsun günümüze ama biz sanırım ekonomi yapmayı beceremiyoruz.YANİ ŞÖYLE MESAİ saatleri düzenli bir yer bulsam işe bile girmeyi düşünüyorum artık.araştırmaya başladım bakalım becerebilirmiyim bilmiyorum. oğlana ayakkabı aldık dün 165 lira ...futbol ayakkabısı alıyoruz mecburen ama garibim çok pahalı olduğu için halı sahaya da heryerede onu giyiyor eskitene kadar.çocuklar büyüdükçe masrafları artıyor Allah yardımcımız olsun.günüm bugüne ertelendi şimdi yemek yapmaya kalkıyorum artık .trlelli o raporda hiçbiişecik yok canım korkma. karanfilim kendini yorma daha yeni tatil oldu biraz dinlen sonra yavaş yavaş yaparsın. zeytincim sen çok tutumlusun imreniyorum sana maaşallah .ben şimdi kaçıyorum kolay gelsin hepimize

cnm sanada kolay gelsin
gerçekten çok pahallı eskiden bzim zamanımızda yoktu öyle markalar fln aslında bizler şanslı çocuklardık
tmm marka giyemedik ama hepimiz genelde tek tiptik
kimsenin kimseyi imrenmediği kıskanmadığı zamanlarda büyüdük
ee artık devir değişti
çocuklar istiyorlar birbirinden görüyorlar özeniyorlar bizler bile özeniyoruz çocuk onlar
ailelerde evlatlar mutlu olsun die alıyorlar
bende olsam bende alırım.eşime her zaman diyorum tek maaşla çocuk büyütülmez devir değişti diye.
cnm bence sen ekonomiyi çok gzel yapıyorsunda hayat çok pahallı artık baksana 1 kilo kıymayı herkes yettiremez kızlar bizler gerçekten tutumlu bayanlarız.
kızlar geçen diyordum ya eşim bu ay pek para veremedi bana die
misafirde gelince baya masraf ettik ama misafir bereketi ile gelirmiş doğru valla
işte aldık ettik 50 tl vardı 15 tl kaldı içecek flnda aldım birkaç çeşit olsun dedim yaşlılar şimdi kiminin şekeri var kimi onu sevio kimi bunu derken neyse
15 tl pazara gitcem bugün pazar çantam var küçük hep onu alırım bir paralarımı koyarım
kızlar elimi çantama bir attım ayy bir sürü bozk para çıktı 15 tl kadar nasıl mutlu oldum anlatamam
1 kilo salatalık 1 tl
1 kilo barbunya 4 tl(yarısı buzluğa gitti yarısı ile pilaki yaptım havuç,patates ekledim çoğalttım)
yarım kilo kiraz 2 tl( ben yerim eşim yemez karpuz kavun yiyor )
1 kilo patlıcan 1 tl
yarım kilo biber 75 kuruş
1 kilo soğan 1 tl
yarım kilo havuç 1.5 annemle bölüştük 4 tane aldım annem vermişti parasını
evde de kabağım dolmalık biberim domatesim salatalık malzemem var çok şükür Rabbime bu haftayıda atlattım.

kızlar ben de haftasonunu atlattım.
maşallah ev doldu taştı.
evim tam kapasite çalıştı 4 odam var hepsinde de yatan vardı
işin açığı ben misafir ağırlamayı seviyorum. sanki boş odalar israf gibi geliyor nerdeyse 150 m2 ev iki kişiye çok fazla. Allahın en sevgili kulları nerelerde yaşamış biz zamane müslümanları ise koca koca evlerde 2-3 kişi yaşıyoruz.
gelen misafirlerle kendimi o israf halinden kurtulmuş hissediyorum. baza bekleyen yorganım çarşafım kullanılıyor

neyse çok güzel geçti haftasonu.
cuma geldiler annemler teyze kızım ve halamın oğlu(lys ye gircekti eğer geçen hafta düğünde sormasam nerde gircen bize gel diye garibimin gitcek yeri yokmuş, çıkan okulları da bana çok yakındı)
cumartesi teyze kızım yemeğe nişanlısını davet etti eşimle ailemle anlaştılar maşallah.çok sevindim teyze kızım benim ablam gibi çünkü ne benim ne de onun kızkardeşi yok.
yemeğe dediğim gibi kavurma, pilav, erişteli mercimek çorbası, salata, yoğurtlu semiz otu ve karpuz koydum yetti de arttı çok şükür. çeşit abartmayı hiç sevmiyorum zaten abartmak için vaktim de yoktu

zeytincim ben de teyze kızıma dedim bi sürü şey getirmişsiniz niye zahmet ettiniz. dedi ki misafir nasibiyle gelirmiş; dedim bu cümleyi manevi anlamda söylemişler ama biz hayatta vuku bulmuş halini yaşıyoruz.
köyden bi sürü şey katmışlar sağolsunlar.

geztapo canım Rabbim sağlık sıhhat versin paşana..
İnşallah büyüyünce anasına babasına hayırlı, vatana millete hayırlı evlat olur da hakkını verir şimdiki emeklerinizin

aa nerdeyse söylemeyi unutuyordum.
pazar günü kardeşimin sınav çıkışı evdeki misafirlerle pikniğe gidelim diyorduk.
eşimin ailesi de gitmeyi düşünüyordu. eşim de onlarla gitcekti, sonra baktı ki evde misafir varken uygun düşmeyecek, annesine ben gelmiyorum dedi.
annesi de telefonda baya saydırdı eşime.
benim de moralim bozulmuştu açıkçası.
sonra kayınpederim telefon açmış dünürler de gelsin diye. kayınpederim ve babam çok iyi anlaşırlar ama kv babama ve anneme telefon açıp çok ayıp ve gerçekle alakası olmayan bi sürü şey söylemişti. İşin açığı düğünden bu yana nerdeyse görüşmezlerdi.
ve dün "tamam" dediler.
ve gittik..
elhamdülillah çok güzel geçti aradaki buzlar eridi..
hep birlikte bir şeyler yaptık.
iki dede birlikte köfteyi pişirdiler.
gençler ayrı bi yerde tavuğu pişirdiler.
annemler ve biz gelinler kızlar salatayı közleme salatasını yaptık.
eltimin çocuklar ortalığı şenlendirdi..
Maşaallah çok hoş oldu.
böyle işte
Yapılanlan haksızlıklara sünger çekmek bazen en iyisi..
Kötülükten ne çıkar dimi..

sadece geriye acayip derece bi piknik yorgunluğu kaldı

canım raporda hiç bi aksilik yokmuş gibi görünüyor..
Hadi bakalım doktor da aynı şeyleri söyler inşallah :))

karanfilciğim doğru valla
nette Peygamber Efendimizin evini gösteriyorlardı belki görmüşsünüzdür tek göz oda bizlere Rabbim büyük evlerde oturmayı nasip ediyor ama yinede herşeyden şikayetçiyiz illa birşeyler arıyorz mutsuz olmak için insanoğlu doyumsuz

piknğinizde güzel geçmiş sevindim her ailede yaşanıyor düğün dernek zamanları tatsızlıklar
bizde de öyle görüşmez iki taraf ama idare ediyoruz eşimle orta yolu bulmak için

canım çok sevindim buzlar erimiş ne iyi olmuş küslükten kimseye hayır gelmez.insanın ibadetine bile engel oluyo tatsızlık ...mis gibi piknik olmuş işte ohh sefan olsun...

Allahım sanada hayırlısıyla en kısa zamanda hayırlı zürriyetler nasip etsin hasretini bitirsin inşallah...

canım havuç zamanı geçmedimi güzel bulabildinmi?ben artık almıyorum.bizde pek karpuz almıyoruz çok kocaman oluyor israf oluyo küçükleride lezzetli olmuyor.eski evimde karşı komşumla samiimiydik kocaman karpuz alırdı eşim paylaşırdık parassınıda ikiye bölerdik bu evimde öyle birşey yok maalesef.neyse paralar ne iyi olmuş bende bazen mantoların cebinde filan bulunca miras bulmuş gibi olurum .tek maaşlada bi şekilde büyüyolar çocuklar ama anne baba herşeyden kısıyor mecburen.Allah bugünümüzü aratmasın.eşimin yakın arkadaşı var her ay bin lira atıyomuş kenara bende üzülme bizde har ay bankaya bin lira ödüyoruz ne yapalım dedim .işte böyle ...

cnm ev için kredi mi ödüyorsunuz
amann sağlık olsun ben çalışırken bin lira atamasakta 600 700 atıyorduk ne yapalım ev aldık biriktiremedik şimdi pek birikimim yok ama ne yapalım sağlık olsun herşey para değil ya .ramazanda eşimn iş yernden erzak kartı veriyorlar ay dua ediyorum bu yılda versinler die çok iş görüyor bakliyat alıyorum kışın yakıt parasıydı fln çok tutuyor ya
havuç zamanı geçti cnm da buldum ben bir tezgahta güzeldi diri diriydi zaten yarım kiloya minnak 8 tane geldi bölüştük annemle.
kızlar kışlık için breyler hazırlamaya başladım
biber kurutuyorum

aminn inşallah
valla her kendime dua edişte sizlere de ediyorum kızlar valla ne kadar alıştım sizlere

güzel dilekleriniz için çok sağolun kızlar

bugün ben de pazara gittim.
okul çıkışı arkadaşlarla bi avm ye gittik.
buranın en meşhur avm si ben görmeyeli ne kadar değişmiş :111:
dışarda yedik içtik baya harcadım bugün. ama dert etmiyorum arada olur tabi..

pazara baya geç gitmek zorunda kaldım gezenti olunca.
ben de pazardan
1.3 kg şeftali 2 tl
2 kg salatalık 1.5 tl
3 kg domates 2 tl
1 kg kabak 1 tl
1 kg yeşil fasülye 1 tl
6 tane mısır 5 tl
2 tane yeşil nohut 2 tl(ben bu mısırla nohuta doyabilir miyim acaba çuvalla daya yine yerim hem de hergün.)

3 kglık 1 kavun, 7 kg lık 1 karpuz, 2 tane de limon bunları ise marketten aldık 8 tl tuttu.

5 gün önce annemler geldiğinde 10 ar kg lık 2 karpuz almıştık şimdi dolapta az bişey kaldı.
dün de misafirim geldi eşim ve benim bi arkadaşım.
evet şu sıralar misafir yoğunluğum var ama biz yine de haftada 10 kg karpuzu tüketiyoruz 3 kişi :111: kardeşimle beraber.
yandıkça ve acıktıkça meyveye dayanma gibi bi huyumuz var

yarın da eşimin teyzesi ve dedesi geliyor kv ye.
muhtemelen yoğun günler yine beni bekliyor. bi gün de akşama ben alırım.
kendi ailem gelince çok kasmıyorum ama eşimin ailesi gelecek olunca çok sıkıntı yapıyorum ya beğenmezlerse diye.

Arkadaşlar ablalarım merhaba, ben 17 yaşındayım, enpara da hesap açmak istiyorum anneminde izni var, nasıl alıcam? Bilmiyorum

selammmmm..:93:

Ben gezmelere gittim geldim :101:

Dedemlerdeydim ıhlamur,vişne,erik topladım gelincede hemen kaynattım mis mis..

Oğlum bolca bahcede oynadı, bahçede kahvaltılar yaptık,sabahlara kadar oturduk ne güzel geçti ya..
4 gün kadar kaldım

Şimdide ev toplamaya çalışıyorum yazık bana:99:
Dolabı boşaltıp gitmiştim bugünde alışveriş yaptım..

80tl harcadım:83: gitti paralar..
Faturaları yatırdım

Tatil olayında değişiklik oldu eşimle biz önceden gidicez o dönücek ben tatile teyzemlerle devam edicem..
Şimdi eşimede alışveriş çıktı
Benim alış-veriş derdim nezaman bitecek bilmiyorum..

Altında yükselmiş yea! tamda ata alıcakken noluyo yahu piyasaya
Ben şu pasaklı evimi bi adam edim yan gelip yatıp gezmek pek güzeldi be

cnm yeşil nohut ney oluyor bilemedim bizim burda başka bir adı olan bir şey mi acaba
kızlar geçen kuaförde öğrndim maaşı alınca harcamadan Ettehiyyatü okunacakmış
çok bereket getirirmiş kuaförede annem için gittik ben süpürge gibi geziom
kızlar iyi yapmışsınız gezmişsiniz
bende bugün plaj elbisesi aldım 10 tl
kolye aldım5 tl
2 yüzük aldım 2 tl
gitti paracıklar ama elbiseyi annem aldı. :)
daha ayakkabı ve mayo masrafım var güneş kremim yok
sınava az kaldı çok heycanlıyım çalışamıyrm heycandan bildiklerimide unutucam sanki Rabbim hayırlısını nasip etsin inş. geceleri uykum kaçıyor

Son düzenleme:
selam kızlar yaz geldi herkesler gezmelerde kimseler gelmiyor artık
ramazanda geliyor çok mutlu huzurlu oluyorum ramazan gelirken
geçen yıllar pek tutamadım Allah affetsin çok zayıf olduum için tansiyonum düşüo baygınlık geçiriyorum sağlık problemlerim çıkıo diyorum bu şekilde kendime zarar veriyorum bu yıl evdeyim Allahım kısmet ederse tutucam çok zorlanmadığım sürece devam edicem çalışırken yapamıyordum bu yıl bahanem kaçarım yok

kızlar dolmalık biber nasıl kurur yani asmak istiyorum ama konu komşudan utanıyorum buralarda pek yok öyle şeyler yapan ipe dizmeden tepsiye dizip bolkona koysam kurumaz herhalde ya bir dolmalık biberden denicem olmadı dizivericem

Kızlar selam ben yoğunluktan gelemedim buralara nasılsınız bakalım
tr lelli çok geçmiş olsun tahlil de temiz çıkmış
karanfilce aldıklarını afiyetle ye
zeytin güle güle kullan cicilerini
bende eşime söylim bari maaşı alınca okusun üflesin bereketli olsun
ben evdeyim bu aralar biraz temizlik derleme toplama yaptım. kullanılmayan giysileri kızımın küçülenlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdım.Bi arkadaşımda aracı oldu sağolsun daha gitcekler var poşetlendi hazır bekliyo. yarın piknik yapcaz inşallah arkadaşlarla ailecek hazırlık yapalım azcık.

Çok sağol cnm teşekkürler..

Afiyetler olsun

Bende azıcık tutup azıcık tutmuyorum
Aslında azda yiyorum ama akşama kadar aç kalınca bayılcak gibi oluyorum benimde tansiyonum hep düşük..
Bahanesi olmaz tabiki oruç bu farz.
Umarım kolaylıkla tutarız
Biberi hiç bilmiyorum cnm hiç kurutmadım ama kuru patlıcan,biber dolmasına bayılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…