- 1 Mart 2010
- 44.631
- 113.474
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #1.541
Hiç bi fikrim yok..Arkadaşlar ablalarım merhaba, ben 17 yaşındayım, enpara da hesap açmak istiyorum anneminde izni var, nasıl alıcam? Bilmiyorum
oh sefan olsun canım güle güle yiyin topladıklarınızıselammmmm..:93:
Ben gezmelere gittim geldim :101:
Dedemlerdeydim ıhlamur,vişne,erik topladım gelincede hemen kaynattım mis mis..
Oğlum bolca bahcede oynadı, bahçede kahvaltılar yaptık,sabahlara kadar oturduk ne güzel geçti ya..
4 gün kadar kaldım
Şimdide ev toplamaya çalışıyorum yazık bana:99:
Dolabı boşaltıp gitmiştim bugünde alışveriş yaptım..
80tl harcadım:83: gitti paralar..
Faturaları yatırdım
Tatil olayında değişiklik oldu eşimle biz önceden gidicez o dönücek ben tatile teyzemlerle devam edicem..
Şimdi eşimede alışveriş çıktı
Benim alış-veriş derdim nezaman bitecek bilmiyorum..
Altında yükselmiş yea! tamda ata alıcakken noluyo yahu piyasaya
Ben şu pasaklı evimi bi adam edim yan gelip yatıp gezmek pek güzeldi be
güle güle giy aldıklarını canım.cnm yeşil nohut ney oluyor bilemedim bizim burda başka bir adı olan bir şey mi acaba
kızlar geçen kuaförde öğrndim maaşı alınca harcamadan Ettehiyyatü okunacakmış
çok bereket getirirmiş kuaförede annem için gittik ben süpürge gibi geziom
kızlar iyi yapmışsınız gezmişsiniz
bende bugün plaj elbisesi aldım 10 tl
kolye aldım5 tl
2 yüzük aldım 2 tl
gitti paracıklar ama elbiseyi annem aldı. :)
daha ayakkabı ve mayo masrafım var güneş kremim yok
sınava az kaldı çok heycanlıyım çalışamıyrm heycandan bildiklerimide unutucam sanki Rabbim hayırlısını nasip etsin inş. geceleri uykum kaçıyor
canım dolmaların içini boşalt.selam kızlar yaz geldi herkesler gezmelerde kimseler gelmiyor artık
ramazanda geliyor çok mutlu huzurlu oluyorum ramazan gelirken
geçen yıllar pek tutamadım Allah affetsin çok zayıf olduum için tansiyonum düşüo baygınlık geçiriyorum sağlık problemlerim çıkıo diyorum bu şekilde kendime zarar veriyorum bu yıl evdeyim Allahım kısmet ederse tutucam çok zorlanmadığım sürece devam edicem çalışırken yapamıyordum bu yıl bahanem kaçarım yok
kızlar dolmalık biber nasıl kurur yani asmak istiyorum ama konu komşudan utanıyorum buralarda pek yok öyle şeyler yapan ipe dizmeden tepsiye dizip bolkona koysam kurumaz herhalde ya bir dolmalık biberden denicem olmadı dizivericem
Kızlar selam ben yoğunluktan gelemedim buralara nasılsınız bakalım
tr lelli çok geçmiş olsun tahlil de temiz çıkmış
karanfilce aldıklarını afiyetle ye
zeytin güle güle kullan cicilerini
bende eşime söylim bari maaşı alınca okusun üflesin bereketli olsun
ben evdeyim bu aralar biraz temizlik derleme toplama yaptım. kullanılmayan giysileri kızımın küçülenlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdım.Bi arkadaşımda aracı oldu sağolsun daha gitcekler var poşetlendi hazır bekliyo. yarın piknik yapcaz inşallah arkadaşlarla ailecek hazırlık yapalım azcık.
http://turkishcuisine.............../2009/04/09/arpa-sehriye-salatasi/
şunun lezzeti güzel olur mu ki?
aslında ben tavuklusunu yemiştim ama ben etsiz yapmalıyım.
cnm inş. Rabbim bu yıl tutabilmeyi nasip etsin çok istekliyim baalım inş. dayanırımBende azıcık tutup azıcık tutmuyorum
Aslında azda yiyorum ama akşama kadar aç kalınca bayılcak gibi oluyorum benimde tansiyonum hep düşük..
Bahanesi olmaz tabiki oruç bu farz.
Umarım kolaylıkla tutarız
Biberi hiç bilmiyorum cnm hiç kurutmadım ama kuru patlıcan,biber dolmasına bayılıyorum
cnm ne zamang idiceksiniz nereyi düşünüyorsunuz biz erken rezerv. yapmıtık herşey dahillerden uyguna geldi amaa yol parası cep yakıyor tabiiEşimin işi çıktı aradılar gitti kaldım sabah sabah yalnız..
Oğlumda sabah çok erken uyandı acıktım dedi yedi uyudu yine
Bugün buranın pazarı pazara çıkıcam öğlen bakim ne var ne yok.
Tadilatlık bişiler birikmişti(fermuar,sökük,paça vs) dün onları yaptırdım çıktı aradan..
Çok harcama yaptım yahu bu aralar market,çarşı,oğluşa kitap,giysi derken baya param gitti..
Dün LCW gittim eşim şort felan istiyodu 35 tl'den başlıyo sadece fiyatlara baktım
Oğluma 54.tl'lik alışveriş yaptım
4 tshrt,1 kapri,1 eşofman aldım..
Tek kalan ürünlerde baya indirim oluyo 7.90 falan bişiler yakalıyorum.
Kendime artık bişi almıcam yeter yahu valizleri çıkardım temizledim aklıma geldikçe koymaya başlıcam son ana kalınca unutuyorum.
bi tarafdanda otel fiyatlarına bakıyorum çok uçuk ya
bir de sadece kahvaltı olduğu halde piyasa fena.
Hiç bi fikrim yok..
oh sefan olsun canım güle güle yiyin topladıklarınızı
güle güle giy aldıklarını canım.
yeşil nohut bu canım;
http://galeri.uludagsozluk.com/9/yesil-nohut_5437.jpg
canım dolmaların içini boşalt.
sağlam bi ipi büyük bi yorgan iğnesine geçir.
ben toz olmasın diye biberlerin ağzı aşağı gelcek şekilde ipe diziyorum.
sonra da balkonun demirlerine as canım.
asılı hallerini çekip koymak isterdim şu an bende var ama yarı şekilde kuruttum içeri aldım ben öyle de seviyorum bugün doldurcam.
pazardan dolmaları alıyorum hiç taze taze yapmıyorum dışarda az kuruyor öyle dolduruyorum acayip güzel oluyor.
kış için ise iyice kurutmak gerek ama daha vakti gelmedi.
sağolasın canım nerelerdesin??
İnşallah pikniğiniz güzel geçer.
ben de bu akşam düğüne gitcem
saol tatlımcnm inş. Rabbim bu yıl tutabilmeyi nasip etsin çok istekliyim baalım inş. dayanırım
oğluşun güle güle giyinsin cicilerini
cnm ne zamang idiceksiniz nereyi düşünüyorsunuz biz erken rezerv. yapmıtık herşey dahillerden uyguna geldi amaa yol parası cep yakıyor tabii
sağol cnm hmm değişik birşeymiş bu nohut görmemiştim hiç
ben koydum cnm ya denicem bakalım batının güneşinde ancak olur
ağustosta hava hiçç belli olmaz temmuz ortası gibi kurusun
dediğin gibi ipe dizdim birbirine değmice şekilde ve çamaşır askısına astım taşınabilir çamaşırlığa yarı gölge yarı güneşli bir yerde.
sabah ve öğleden sonra güneş yok öğlen baya güneşli ancak kururlar diye düşündüm denemelik 1 kilo koydum bakalım 1.25 tuttu
ay çok severim olur da kışa afiyetle yeriz inş. yoksa yine eşimin memleketten sipariş vermek zorunda kalıam mahcup oluyrm ya yok teyzesi yok kayınvaldem uğraşıo insanlar
pazara gittim kızlar 15 tl ttuu uczdu baya
birde karanfil
Amerikan salatası yada arpa şehriye olur
arpa şehriye salatası:
1 bardak arpa şehriye yağda kavrulur ( yarısını bir kavur sonra diğer yarısı 2 renkli olacak)
2 bardak su ilave edilir pirinç pilavı gibi pişirilir
içine pişince mısır kornişon turşu nane nr ekşisi az limon suyu ilave edilir çok güzel oluooo
kabak tarator: kabakları rendele suyu gidine kadar az yağda kavur sarımsaklı yoğurt az nane serp üstüne bu da güzel oluo
mercimek köftesi kısır olur
közlenmiş patlıcan salatası yada közlenmiş patlıcan yoğurtlusu olur
fırında makarnada çok güzel oluyo yapmak istersenkızlar yarın misafir gelcek eşimin ailesi.
teyzesi vejeteryan.
ortaya bi salata yapmak istiyorum ama hiç salata çeşidi bilmiyorum.
bulgurlu olur arpa şehriyeli olur.
evimde çok güzel tazecik dere otu var köyden gelme ve buzlukta kırmızı biberim var közlenmiş.
siz becerikli hatunlarsınız bana bişeyler çıkarın işte bu malzemelerden
her şeyi bugün yapıp dolaba koymayı planlıyorum. masayı bile hazırlayım diyorum bardağını kaşığını ters koyarım
yarın da pişiririm inşallah.
çünkü yarın okul çıkışı arkadaşa gitcez ordan da kalmak istemiyorum
menüm az buçuk şöyle;
kırmızı mercimek çorbası
etli kuru dolma
zeytinyağlı yaprak sarma
bir de pilav yapmam lazım ama dolmaların yanına pilavı çok yakıştırmıyorum ben bi öneriniz var mı?
soslu bi makarna da olabilir. ya da yoğurtlu bezelyeli havuçlu filan?
bir de tatlı olcak ama ona da daha karar vermedim.
aslında irmik helvası yapabilsem çok güzel olur ama hiç yapmadım
saol tatlım
Biz spontane gezicez canım belli bir yerde değiliz
Benim annem teyzem kuzenler kastamonuya gidicekler biz onlardan bi kaç gün önce yola çıkıp akçakoca,amasra,ereğli falan geze geze gidicez oralarda oteller bakıyorum konaklaya konaklaya gitmeyi planlıyoruz en son beni kastamonuda bırakıp dönecek eşim ben ordan devam edicem
Havalar ne ısındı yahu dışarı çıkılcak gibi değil valla..
cuma günü bime hafıza kartı gelicekmiş onu bekliyorum gözüm bu aralar hep aktüellerde.. indirimli ne yakalayabilirim diye..
Nıke de bir ayakkabıya aşık oldum 70 tl..
Para biriktirip alasım var
Ayakkabı ve çanta takıntılı olmak ciddi zor zanaat hepsi benim olsun istiyorum..
Eşimle tatil olayında hesap çıkardım oteller,arabanın benzini,orda yeme içme alışveriş.. 5 günde 2 bin tl gidiyo
Kendisi kaşındı ben ona gerek yok dedim kendi bilir..
Napim senede 1 defa nolcakki diyo
ee bende o dönünce orda kalmaya devam edicem bende bi 500 tl harcarım al sana 2.500tl..
20 günde 2.500 tl yicez üzülüyorum ama tatile ihtiyacımız var..
ben annemlerle gitseydim sadece orda masrafım olucaktı biletleri falan dayım aldı onlara banada o alıcaktı ama eşim ille bende gelicem ben götürürüm seni diye tutturunca masraf böyle oldu 1 aylık maaşını yesin 5 günde görsün napim..
Tr lelli valla güzel bi tatil planı olmuş Kastamonu babamın memleketi çok oldu gitmeyeli ılgazdan geçerseniz güzel bi mola verin. Abana sahillerini İnebolu yu da gezin bi güzel. Sizinki tam bi batı karadeniz turu olcak inşallah. Güle güle gidin
Hiç bi fikrim yok..
oh sefan olsun canım güle güle yiyin topladıklarınızı
güle güle giy aldıklarını canım.
yeşil nohut bu canım;
http://galeri.uludagsozluk.com/9/yesil-nohut_5437.jpg
canım dolmaların içini boşalt.
sağlam bi ipi büyük bi yorgan iğnesine geçir.
ben toz olmasın diye biberlerin ağzı aşağı gelcek şekilde ipe diziyorum.
sonra da balkonun demirlerine as canım.
asılı hallerini çekip koymak isterdim şu an bende var ama yarı şekilde kuruttum içeri aldım ben öyle de seviyorum bugün doldurcam.
pazardan dolmaları alıyorum hiç taze taze yapmıyorum dışarda az kuruyor öyle dolduruyorum acayip güzel oluyor.
kış için ise iyice kurutmak gerek ama daha vakti gelmedi.
sağolasın canım nerelerdesin??
İnşallah pikniğiniz güzel geçer.
ben de bu akşam düğüne gitcem
Olsun varsın millet bi gecede yiyiyo parayı senede bir tatil için çok değil. Tatil lüks değil bence. Gençken sağlıklıyken gezip görmek lazım. Kış masraflı oluyo diyoruz ama kışın masrafı bitincede yazın gezmeler tatiller düğünler başlıyo.. Yazın canlılığı bi başka.
saol tatlım
Biz spontane gezicez canım belli bir yerde değiliz
Benim annem teyzem kuzenler kastamonuya gidicekler biz onlardan bi kaç gün önce yola çıkıp akçakoca,amasra,ereğli falan geze geze gidicez oralarda oteller bakıyorum konaklaya konaklaya gitmeyi planlıyoruz en son beni kastamonuda bırakıp dönecek eşim ben ordan devam edicem
Havalar ne ısındı yahu dışarı çıkılcak gibi değil valla..
cuma günü bime hafıza kartı gelicekmiş onu bekliyorum gözüm bu aralar hep aktüellerde.. indirimli ne yakalayabilirim diye..
Nıke de bir ayakkabıya aşık oldum 70 tl..
Para biriktirip alasım var
Ayakkabı ve çanta takıntılı olmak ciddi zor zanaat hepsi benim olsun istiyorum..
Eşimle tatil olayında hesap çıkardım oteller,arabanın benzini,orda yeme içme alışveriş.. 5 günde 2 bin tl gidiyo
Kendisi kaşındı ben ona gerek yok dedim kendi bilir..
Napim senede 1 defa nolcakki diyo
ee bende o dönünce orda kalmaya devam edicem bende bi 500 tl harcarım al sana 2.500tl..
20 günde 2.500 tl yicez üzülüyorum ama tatile ihtiyacımız var..
ben annemlerle gitseydim sadece orda masrafım olucaktı biletleri falan dayım aldı onlara banada o alıcaktı ama eşim ille bende gelicem ben götürürüm seni diye tutturunca masraf böyle oldu 1 aylık maaşını yesin 5 günde görsün napim..
nike ayakkabı iyimiş cnm valla 70 tl se al hemen
süper heryeri gezip görüceksiniz
bizde öleyiz otelde pek durmuyoruz ama yatmaktan yatmaya da olsa iyi yerde kalmak her zaman iyi o fotoda göründüğü gibi çıkmıyor uygun fiyatlılar berbat oluyor çünkü.olsun cnm ya amann boşver gez Rabbim sağlık versin 2500 ne ki bir tatile millet ne otellere gidioda 4 geceliğine 6 7 bin verio
kızlar giderken altınlarımı ne yapcam bilmiyorum yahadi takılarımı anneme vercemde hepsinide vermek istemiyorum
bu arada öğretmen evlerinde kalınıyormu ben bilmiyoum cnm
kızlar çok yorgunum anlatamam her an uyuyabilirim.
akşam 9 a kadar çarşı pazar gezdim.
600 e yakın para harcadık. şoktayım.
çok merak ediyorum yazdıklarınızı bi ara okuyup hasbihal etcem sizle inşallah.
79 tl ama peşin 70 dedi alim ben onu zaten eşofman-spor ayakkabı takılcam tatilde rahat rahat
Dünde konuştuk eşim onumu düşünüyosun napim diyo ,
Gölcükgölünde yicemiz balığı düşün sen diyo delii
öğretmen evleri temiz fln oluyomuş araştırıyorum bakalım
bende bileziklerimi ananeme bırakıcam eşim arabada dursun diyo ama yok olmaz ya
karanfilciğim güle güle kullan
yok cnm ya arabada durmasın Allah korusun
al al sen o ayakkabıyı güzel olur tatilde hem gerçekten çok iiimiş fiyatı
ben bilezikleri anneme vereyim de ataları bozdurayım evde çok altın kalsın istemiyorum
kızlar biz ev alırken kapı düşüktü hep ihmal ettik baktıramadık çok para istio anahtarcılarda o yüzden çok paniğim hem hırsızlarla boğuşuyorum rüyamda ya.eşimde dio taktı bileziklerime bozduralım hepsini yatıralaım bankamatiğe bugün araştırcakmış işlem ücreti alıyorlar mı die
kuveyt de 3-4 yıldır var benim hesabım hiç hesap işletim ücreti almıyorlar canım.
sağolasın canım.
zaten 300 tl si çörekotu yağı+aslan pençesi ve civanperçemi kürü. saraçoğlunun.
canım sen ameliyat olmadan bu kürü bi denesene. kistler için filan bire bir. hem de kafana göre yapmaktan çok daha iyi profesyonelce bi yardım.
geri kalan da eşime 2 gömlek, bir tişört, bir ayakkabı, bir pantolon bana da şal.
biraz fazla oldu biz ay ay ihtiyaçları bölerek alışveriş yapardık ama Ramazan geliyor ya hepsini aradan çıkardım.
bu yıl düğün bayram nişan bol.
hep de yakınlar. daha kardeşime de kız istemeye gitcez manisalara inşallah