Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

tr lelli cnm güzel haberlerini bekliyoruz hayırlısı ile
kızlar 500 tl mutfak masrafı tutar ama birde şöyle deneyin
500 le ne alıyorsunuz
5 kiloluk yağ alın tarih atın kaç ay kullanıyorsunuz
salça 2.5 kilo pirinç bulguru ne kadar zamanda kullanıyorsunuz
şekeri büyük alın çok harcıyorsanız 2 kutu kesme şeker alın
çayı ne kadar kullanıyorsunuz fazlasını alın
birkaç ay takip edin sabit alıncak listesi mutlaka yapın
evde biri aniden çıkıp gelse elinizin altında buluncak birşeyler alın
aylık mutfak masrafı 500 tl sadece marketse bana çok geliyor
150 tl ile döndürmeye çalışıyorum şuanda Rabbime binlerde şükürler olsun açılmamış kaç paket pirincim bulgurum şekerim var
çünkü hep sabit alıyorum 75 onlar tutuyorsa her ay muntazam alıyorum ki bu ay olduğu gibi diğer ay alamazsam dolabımda açılmamış paketim olsun.
bu ay ne salça aldım ne yağ kredi kartı ödememiz çoktu eşim veremem evdekilerle idare et dedi
şimdi vermedi yetti diğer ay vermezse yine yeter çünkü bolca stok yaptım bu şekilde sizde yapın zamanla azalacak masrafınız
takip edin ne nerde ucuz
ben mesela bimin salçasını alıyorum öncü alamıyorum bir salçayı 1.5 ay hatta bazen 2. 2.5 ay yettirdiğim oluyor
yazın biberden salça yapyorum ucuzken kışın aldğım salça daha da uzun gidiyor ama ben her ay yine salça almaya devam ediyorum evde hiç yokmuş gibi.
çok pahallı ürünler alamıyorum migrostan alışveriş yapamıyorum belki ama eşimin benimle bu şekilde gurur duyduğunu biliyorum o yetiyor
herşeyi hazırlayın yazdan biberden salça ne meyve seviyorsanız marmelat kahvaltıda çeşit oluyor
kahvaltılık sos yapıyorum reçel yapıyorum sadece peynir zeytin kalıyor geriye almak.(sucuk salam arada alınır hem sevmiyoruz hem sağlıklı bulmuyorum açıkçası)
onuda peynirciden yiyeceğimiz kadar alıyorum yarım kalıp genelde 5 tl gelir ayda 2 sefer alırız 10 15 tl peynir tutar
zeytini büyük kavanoz alıyorum 1 ay yetiyor 10 tl o tutar sabittir bunlar bellidir
ay ne yazdım bee
pazara çıkarım bu hafta ne yemek yapıcam türlü patlıcan kabak alırım 2 kabak 2 patlıcan 2 patates domates koyarım 2 gnlük yemek çıkar diğer kalanlarla başka yemek yaparım. pazar masrafımda haftalık 15 tl tutuo
meyve haftalık 10 tl tutar yarım kilo alıyorum akşamları kayısı yersek yanına başka bir şey koymam
kayısı tek tüketilmeli çok enerji verir en fazla 4 tane tüketilmeli
kiraz varsa yanına üç beş erik koyarım
cips az almaya çalışırım kuruyemişçiden açık çekirdek alırım hem faydalı hem cipsten iyi
kola almıyorum yerine meyva suyu alırım kışın meyveleri konserve yapıyorum çok az şeker koyup kaynatıp onları tüketiyorum.
kasap işine gelince bir ay 30 tl lik et alıyorum bölüyorum o ay sadece et tüketiyoruz
yarım kilo kıyma alırım yemekler için her ay
köfte yapacaksam ayrı alırım kasaptan 10 tl lik kıyma
sonra köfte yaparım sorarım eşime kaç tane yersin 5 tane 6 tane yanına patates kızartırım çeşit olsun pilav yaparım tok tutsun
geriye kaldıysa 4 5 köfte kızartma hoop buzlupa gelecek sefere yaparım onuda
diğer ay tavuk alırım 6 tane but 10 tl lik tavuk kuşbaşı o ay kıyma hariç et yemiyoruz ne yapalım bu durumada şükür diğer ay yicez nasılsa hiç yemeğenlerde var diyip oturuyoruz aşağı.durumum yok mu almaya vaar ama almıyorum.
1 kilo tavuk kuşbaşı ile 2 sefer yemek yaparım suyunu çıkarır çorba yaparım 6 7 tane tavuk kşbaşıyı dider hemen düğün çorbası gibi çorba yaparım
ne yapalım kızlar ev kredimiz var bugünümüze şükür Rabbim nasip etti aldık kirada değiliz evimizi ödüyoruz
milletin evine ödemiyoruz ya her ay kenara atmasamda ben evimi ödüyorum diyip içimi rahatlatıyorum. biraz kemerleri sıkıcaz
elimde 70 tl param kaldı bu hafta pazara gidemedim( eşim dr ye giderken vermişti yol parası sağoslun annem karşıladı para bana kaldı)
haftasonu misafiim var kabak domates biber tavuk alıcam
bu şekilde deneyin mutlaka yeticek zamanla o 500 tl düşücektir
wc kağıdı kağıt havluyuda her zaman 32 li ve kağıt havluyu 12 li mi en çok öyle alırım
marketten almam japon pazarı gibi yerlerden alırım uygun fiyatlı oluyor
deterjanda 6 kiloluk omo alıyroum iç çamaşırları için
bingo sıvı 8 tl normal giyim için
bingo siyahlar için sıvı 8 tl epey gidiyor bunlar bana
biliyorm çok yazdım ama belki yardımcı olabilirim bu şekilde size

Son düzenleme:
herkese hayırlı kandiller
Allahım hepimize bolluk bereket versin
sağlık mutluluk huzur versin sevgiklerimizi başımızdan eksik etmesin inşallah

a 101 e şıpıdık terlik gelecek plaj için 4 tl bakmaya gidiyorum hadi görüşürüz kızlar

Size de iyi kandiller ....Ayrıca sitedeki herkesin kandili mübarek olsun....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

tutumlu hatun süpersin

hastaneye gittim sonuçları aldım(cd+kağıt) doktor hastanede yokmuş
Bende oturdum açtım kağıdı kendi dilimce çözemeye çalıştım

sonuç kısmında patalojik bir bulguya rastlanılmamıştır yazıyordu sanırım iyi bişi :18: haftaya doktor ordaymış ozaman göstericem mecbur..

Kağıdın içeriğini anlayamasamda cümlelerin yüklem kısımlarında saptanmamıştır...rastlanmamıştır..görülmemektedir.. gibi şeyler yazıyo..

İyi bişe galiba

Son düzenleme:
Amin canım mübarek günün yüzüsuyu hürmetine tüm dualarımız kabul olsun
kredi kartı işin içine girince ben bi sapıtıyorum
Ahhhh o koca karpuzlar yok muuu
birde dolapta nasıl yer kaplıyolar anlatamam

Ayrıca çok kafama taktığımdan eşim akşam dışarı çıkardı beni
Hadi dedi sahile yedik içtik üzerinde birde langırtta yendi beni haiiiinnn dom dom

Birde horon teptik sahilde akıllara zarardı canlı müziğe kaptırdık hooobaaallleeyyy

Eşim bana evlilik yıldönümü için ata alıcakmış çok romantiktir
-sen biriktiriyosun ya bende böyle bişi yapim olmaz mı? dedi
-olar dedim olar..

Ama ben Atatürkü çok seviyorum çok al daha çok daha çok diyede bıdı bıdıladım..

Sanırım bu ay benden de bi ata çıkar gibi 400 tl oldu zula 200 tl daha tırtıklamam lazım eşimden

Üfff ne çok özlemişim topiği dır dır dır yidimmm sizi

Son düzenleme:

hay maşallah ne kadar düzenlisin canım.
ben o kadar olamıyorum ya bazen salıveriyorum
maşallah barekallah sana..

ben de kemik suyu kaynatıyorum bugün.
kasaptan aldım ama bedava veriyormuş
ay eti de harika kıpkırmızı hem de gözümün önünde danadan kesip veriyor.
bir daha marketten almıycam eti, kilosu da 22 tl. markette yağlıları 27 tl.

yarın annemler ve teyze kızım gelcek. bu sefer annemler köyden geliyor, süt filan getirir muhtemelen.
sormayın kızlar biz bulguru sanki yemiyoruz içiyoruz.
hem incesi hem kalını hiç biri kalmadı.
bu yaz annemle bulgur kaynatcaz bolca.
bi 3 yıl gider artık.
önceki 4 yıl gitmişti

yarın kalabalık olcaz Allah izin verirse, pazardan patlıcan almıştım karnıyarık yapcam inşallah.
kalan kıymayı da buzluğa atcam.
ertesi gün de teyze kızım ve nişanlısı gelebilir yemeğe.
dışarı çıkcaz
kuşbaşı da alsam mı ki bilemedim.
:26:

Son düzenleme:
günaydın gerçekten birikimin altın anahtarı israftan kaçmak.Ben açıkçası kenara para koyamıyorum ama israf bazen istemeden oluyor.mesela dün oğlum oruçluydu daha küçük oruç tuttuğu zaman bana iftar menüsü veriyo bunları yap diyo kıyamıyorum bende.önceki gün köfte yapmıştım kızartmadan dolabın altına koydum dondurmadım.oğlum kavurma istedi oruç tutcağını bilmiyodum bu sefer o köfteler kaldı şimdi baktım kötü kokuyo çoook üzüldüm.ya da mesela bulgur yaptım diyelim öyle iştahla yiyolar bidahaki sefere daha çok yapıyorum o zamanda kalıyo yani bizimkilerin boğazı istikrarsız biraz.bişey çöpe gidince öyle üzülüyorumki...zeytin sen ne süper bir kadınsın maaşallah.tuvalet kağıdı ve kağıt havlu iyisini almayınca daha çabuk bitiyo gibi geliyo tabii en pahalısını değil ama orta kalite bişi alıyorum.deterjanı kokluyo benim çamaşır makinem o açıdan şanslıyım.üç aya yakın gidiyo 3 kg.luk deterjan.stoklamak indirimli olandan çok almak iyi fikir hep savunurum ama benim eşim buna karşı ne gerek var diyo sabit fikirli biraz kavga çıkmasın diye bişi demiyom napıyım.şimdi cmt.si günü akraba günü var meyve almıycam karpuz kavun alcam daha uyguna gelir bence .zaten akşam olacak meyve çay kuruyemiş bu kadar dedik.ama azmı olur karar veremedim.bide işten gelen 5 kişi için biraz yemekte yapmam lazım .yeşil fasulye pilav mercimek çorbası ve tavuk sote yapayım diye düşündüm.geçim çok zor hele tutumlu olmak daha da zor. Allah yardımcımız olsun hayırlı cumalar arkadaşlar sizleri seviyorum

trlelli canım Allah korusun zaten kötü huylu bir oluşum olduğunda direk yazıyor raporda anlaşılır bir dille...o yüzden patolojik bulgu yok demek sonucun temiz demek güven bana .çünkü tam tersi bir raporu gözümle bizzat gördüm benim arkadaşımın göğsü alındı ilk raporuydu.içini ferah tut.haa o arkadaşımda şu an gayet iyi atlattı 8 yıl oldu.

fazla abartmaya gerek yok canım. düşündüklerin gayet makul.
millet tıka basa doyunca nolcak ki.
bence ikramlar abartılmamalı..
ohh iyi olmuş canım..
ben de bugün itibariyle ders olarak tatile girdim
bu yıl ilk defa semiberlerimiz olcakmış.
nasıl bişey bilmiyordum ama süresi baya kısaymış.
neyse yine de kendimi tatile girmiş sayıp mutluluk hormanlarımı coşturayım

ben de temizliğe başlıyacam yapacak çok şey var kafamda ama çok az ilerliyorum nasıl bitircem kendimi pertlemeden bilmem..
akşama annemler ve teyze kızım haricinde bir de kuzenim gelcekmiş. yarın sınavlar başlıyor ya.
ben de yemek olarak
karnıyarık
pilav
yoğurt çorbası
salata yapmayı düşünüyorum.
üstüne de karpuz keseriz yeter Allahın izniyle.

yarına da yine pilav ve kavurma planlıyorum belki yarına da mercimek çorbası yaparım.
dün bi sürü kemik suyu kaynattım çoğunu bitirmeliyim

tuvalet, banyo temizlencek. ve her yer bi süprülcek.
aslında balkonu yıkasam balkon sefasını da aşlatsak hiç fena olmaz ama çok üşeniyorum.

tutumlu hatun süpersin

ohh cnm iyi yapmışsınız
arada kafa dağıtmak gzl
raporlarda sonu saptanmamıştır fln diyorsa korkulcak bir şey yok demektir.
eşimde bir daha ki ay sineklik yaptıralım diyordu
dedim hayırrr çeker perdeyi otururum sineklik fln bu yılda yok masraf çıkarma dedim
zaten perde de onun gazına gelmiştim
kredi kartına taksit yapıcaktık 150 tl verip hepsini verdik taksit fln yaptırmadık iyide oldu kart birikmesin

karanfilce kemikleri bedave veriyorlar cnm çok faydalı aslında hep alıp çorba fln yapmak lazım
birde kasaptan eti anınca çok farkediyor ben hiç marketten almıyorum
et konusunda titizim kokmamalı pişince lokum gibi olmalı ocakta devamlı yanıp yanıp pişmeyen etler var o yüzden kasaptan alıyorum gözümün önünde taze kesiyor ve hiç kokmuyor.tanıyınca birazda iyi yerlerinden veriyor.
et alıyorum mesela biftek mi oluyor işte parça et
soya sosu var 1 saat önce dinlendiriyorum yağsız tavada 6 7 dakikada hemen pişiyor
soya sosu çabuk pişmeyede yardımcı ohh ocaktan da tasarruf tadıda güzel oluyor kızartcam diye yağda gitmiyor
çat çut etrafa sıçrayıp batırmıyor da

cnm bence gayet yeterli
daha ne olsun ki zaten şimdi tam karpuz kavun zamanı
eşimde dün almış kavun 3 tl vermiş bimden
misafirlerim var yarına 1 kilo tavuk göğüs aldırdım sote yapıcam(10 tl) pilav düğün çorbası salata kabak tarator az yapıcam bunu ama küçük servis tabağı 2 kabaktan ziyan olmasın
uzaktan gelcekler çayın yanına tramisu sigara böreği belki gücüm kalırsa mercimek köftesi yapıcam

karanfilciğim bizde de bulgur çok tüketilir eşim çok seviyor bende kısır çok severim incesi kalını çok gidiyor
ne güzl siz kendiniz yapıyorsunuz
eski iş yerinden bir ark.ım kendi memleketten getirmişti iş yerinde yapmıştık çok lezzetli oluyor tazesi hiç pakettekilerle alakası yok
şimdi bende bir yer keşfettim açık satıyor orasıda güzel artık öyle alıyorum

wc kağıdı da kağıt havluyu da dandik almayın kızlar gerçekten hemen bitiyor parçalanıyor ben orta karar bir şey alıyorum.bizim burda uygun daha ucuzları da var görüntüsünden bile belli sıkı sıkı sarılmamış.

kağıt havlu bazen kipa 1 tl günleri yapıyor 2 tanesi 1 tl öyle alıyorum birkaç paket eşim diyor ya alt tarafı 25 kuruş 50 kuruş kar yapıyorsun ne yürüyorsun onca yolu olsun para paradır diyorum huyum kurusun

bu ay su faturası çok gelcek halı fln yıkadım ona yanıyorum
m2 si kaça yıkıorlar hiç bilmiyorum vermedim daha önce ama birkaç kişiden duymuştum lekeli geldi diye güvenemedim.

hayırlı cumalar kızlar Rabbim evlerimize bolluk bereket versin
kimin gönlünden her ne geçiyorsa Rabbim hayırlısı ile nasip etsin
borçlar ödensin hastalar şifa bulsun inş.

Zeytincim sana da hayirli cumalarveanim

Benim de acayip tuvalet kagidi takintim vardır.
Esim hep alay eder. Millet eşine cicek alir ben sana tuvalet kagidi aksam mutlu olursun der :)
En çok stoğu da onda yaparim.
Çünkü indirimli olmadi mi çok pahali oluyor.
Dediğin gibi dandiginden de alinca parcalaniyor. O biteseye benim icim gider
Ben de gecen 12 li solo a101 de 4.95 di. 4 tane aldim aslında 5.yi de alcaktim utandim o da baskasina kalsin didim

Zeytincim ben de sosa batirmiycam ama dediğin gibi kasap tanidik olunca iyisinden veriyor.
bir gün öncesinde gitmiştim yarın gel abla dedi yarın düğe gelecek dedi sanırım kolay pişer

zeytincim bişey merak ettim senin ve eşinin kan grubun ne?

inşallah canım ya haftaya göstericem ben ancak ama en azından biraz içim ferahladı
Bende tatile gitmek istiyorum artık ya istanbul baydı

Ciddi güzel oluyomuş bu sefer kafayı fazla dağıttım emme

Bende 150 tl maksimum idare ediyorum. Ustte yazan arkadas gibi kuru yiyecek stogu yaptim. Yagimi 4 ayda bir aliyorum. Aylik 150 tl tutmuyor genelde.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cnm benim a rh pozitif
eşimin ab r pozitif ne oldu ki cnm

ahh benden bir tane daha varmış kağıt konusunda ben bir süre almıcam
çünkü yer sorunu çıkıyor sonradan
mutfakta küçük balkonu kiler yaptım da o da bir yere kadar yani.

tahmin etmem zor olmadı :))
eşinin 0 olmadığı çok belli
bi an eşimi düşündüm de bir ay et bir ay tavuk alsak hayatta bitmez ona o ay.
kan grubu beslenmede çok etkili.
eşim 0 ve kırmızı etsiz bi kaç haftası geçsin nerdeyse adam titremeye başlar.

bu arada etle arası en az olan grup A dır.
istisnalar hariç.
ve grçekten de A grubu için sebzeler daha faydalıyken 0 lar için de et öyledir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…