kızlar ben de haftasonunu atlattım.
maşallah ev doldu taştı.
evim tam kapasite çalıştı 4 odam var hepsinde de yatan vardı
işin açığı ben misafir ağırlamayı seviyorum. sanki boş odalar israf gibi geliyor nerdeyse 150 m2 ev iki kişiye çok fazla. Allahın en sevgili kulları nerelerde yaşamış biz zamane müslümanları ise koca koca evlerde 2-3 kişi yaşıyoruz.
gelen misafirlerle kendimi o israf halinden kurtulmuş hissediyorum. baza bekleyen yorganım çarşafım kullanılıyor
neyse çok güzel geçti haftasonu.
cuma geldiler annemler teyze kızım ve halamın oğlu(lys ye gircekti eğer geçen hafta düğünde sormasam nerde gircen bize gel diye garibimin gitcek yeri yokmuş, çıkan okulları da bana çok yakındı)
cumartesi teyze kızım yemeğe nişanlısını davet etti eşimle ailemle anlaştılar maşallah.çok sevindim teyze kızım benim ablam gibi çünkü ne benim ne de onun kızkardeşi yok.
yemeğe dediğim gibi kavurma, pilav, erişteli mercimek çorbası, salata, yoğurtlu semiz otu ve karpuz koydum yetti de arttı çok şükür. çeşit abartmayı hiç sevmiyorum zaten abartmak için vaktim de yoktu
zeytincim ben de teyze kızıma dedim bi sürü şey getirmişsiniz niye zahmet ettiniz. dedi ki misafir nasibiyle gelirmiş; dedim bu cümleyi manevi anlamda söylemişler ama biz hayatta vuku bulmuş halini yaşıyoruz.
köyden bi sürü şey katmışlar sağolsunlar.
geztapo canım Rabbim sağlık sıhhat versin paşana..
İnşallah büyüyünce anasına babasına hayırlı, vatana millete hayırlı evlat olur da hakkını verir şimdiki emeklerinizin
aa nerdeyse söylemeyi unutuyordum.
pazar günü kardeşimin sınav çıkışı evdeki misafirlerle pikniğe gidelim diyorduk.
eşimin ailesi de gitmeyi düşünüyordu. eşim de onlarla gitcekti, sonra baktı ki evde misafir varken uygun düşmeyecek, annesine ben gelmiyorum dedi.
annesi de telefonda baya saydırdı eşime.
benim de moralim bozulmuştu açıkçası.
sonra kayınpederim telefon açmış dünürler de gelsin diye. kayınpederim ve babam çok iyi anlaşırlar ama kv babama ve anneme telefon açıp çok ayıp ve gerçekle alakası olmayan bi sürü şey söylemişti. İşin açığı düğünden bu yana nerdeyse görüşmezlerdi.
ve dün "tamam" dediler.
ve gittik..
elhamdülillah çok güzel geçti aradaki buzlar eridi..
hep birlikte bir şeyler yaptık.
iki dede birlikte köfteyi pişirdiler.
gençler ayrı bi yerde tavuğu pişirdiler.
annemler ve biz gelinler kızlar salatayı közleme salatasını yaptık.
eltimin çocuklar ortalığı şenlendirdi..
Maşaallah çok hoş oldu.
böyle işte
Yapılanlan haksızlıklara sünger çekmek bazen en iyisi..
Kötülükten ne çıkar dimi..
sadece geriye acayip derece bi piknik yorgunluğu kaldı