Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

benimde bank asyada vardı eşim pinpirikli kapattırdı
şimdi kısa süreliğine yatrıcaz tatile giderken ama altınları bozdurmak zor gelior çeyrekleri fln bozdurcaz çok bir şey değil zaten hep ev alınca hediye gelenler :KK70:

akşamları saat 10 dan sonra elektrik düşüor mu kızlar
birkaç zamandır çamaşır için bekliyorum 10 u

cnm çörekotu yağını ne yapacaksın neye yarıyormuş
soğan suyu yaptım bu ay yine aralarda civantuketiliyorçtim off çok acı ya burnumu tıkıyıp içiyorum bir çay kaşıpı bal attım ama fayda etmedi
aslanpençesi aldım daha içmedim korkuyorum ya ne bilim belki yan etki yapar die
soğan suyunu yaparken civanperçemini azar azar içtim mesela 3 gün de bir gibi fln
kistimi çok az düşürmüş geçen sefer
karanfilciğim geçen İbrahim saraçoğlu fsh düşürmek için vermişti aslanpençesini arı sütü bal polende çok iyi geliyormuş ama orijinal bulmak lazım ben alıcam kısmetse yumurta geliştiriyormuş sende al istersen ayrıca tatile gidince oralardan bakıcam. ben aslanpençesi aldım da daha içmedim 1 ay mı ne kullanılıyormuş.şifa olsun inş. içtiklerimiz birde 300 tl tutmuş çok mu aldın

Canim ben arı sütü bal poleni bir ay kullandim. Kimseye guvenemeyince saracoglunun mağazadan aldim 300 gr civari 75 TL. Benim arkadasim gerçek ari sütunu gramini 2 TL den ağridan getirtmişti hem 5 TL imiş bunlara indirim yapmis. :111:
15 gun sogan
1 ay aslan pencesi
10 gun sogan
15 gun civan percemi
21 gun de brokoli iccem sanirim uzun bikür.
Aslan ve civan percemi suzme poset cay 250 tl
Corek otuyagi da bunlarla birlikte bir ayda tuketiliyor 60 TL

Doğrusunu bulmussan bu kadar para vermeme gerek yok canim.
Aslan pençesi doğrusu zor bulunsa da civan percemi kolaybulunur

Canim ben arı sütü bal poleni bir ay kullandim. Kimseye guvenemeyince saracoglunun mağazadan aldim 300 gr civari 75 TL. Benim arkadasim gerçek ari sütunu gramini 2 TL den ağridan getirtmişti hem 5 TL imiş bunlara indirim yapmis. :111:
15 gun sogan
1 ay aslan pencesi
10 gun sogan
15 gun civan percemi
21 gun de brokoli iccem sanirim uzun bikür.
Aslan ve civan percemi suzme poset cay 250 tl
Corek otuyagi da bunlarla birlikte bir ayda tuketiliyor 60 TL

Doğrusunu bulmussan bu kadar para vermeme gerek yok canim.
Aslan pençesi doğrusu zor bulunsa da civan percemi kolaybulunur

ben 15 gün soğanı tamamladım ara ara da civan içtim saraçoğludan dinlemiştim soğanla civan birlikte içilince kist daha çabuk eriyormuş die ama daha doktora gitmedim bu içtiklerimi tamamlayayım öyle gidicem bakalım fark olacak mı hem bulabilirsem muğla taraflarından alıcam arı sütünü oralarda iyi
brokoliyi yeni duydum bilmiyordm ben kür gibi yapmaya da çok korkuyorum ne biliyim ama yinede gözümü karartıp her gün düzenli içermiyim bilmiyorum gün aşırı içicem bu aslanpeçesini
birde adet bittikten sonra adaçayı diyorlar 5 gün içilcekmiş poşet adaçayı alıcam
dr ye gidip (sağlık ocağına) vitamin yazdırcam vitaminde önemli yumurta gelişiminde folik asitte aldım bakalım kısmet artık gerisi Allahımın takdiri
aslan pençesini buldum ben aktardann yanlış bir ot almışım
sonra gittim değiştirirmisin dedim çok az geldi aldığımın parası kadar.

akşam 10 da çamaşır atıcaktım unutmuşum yaa alışık olmayınca :)
sabah attım erkenden bende

bugün dışarı çıkıcam masraf olacak ama damla fairy kalmamış çok da pahallı bu fairy ler sun life alıcam bu sefer elde yıkamıyorum ama makinaya yerleştirmeden önce mutlaka sudan geçiriyorum süngere döküp deterjan şöyle çalkalıyorum
bimin bulş. deterjnını da bu sayede 2 ye bölüp kullanıyorum
çünkü deterjanlarda çok kimyasal var bari en aza indiriyim dedim
hatta sarçoğlu mak. yıkadıktan sonra tekrar duru suyla çalıştırın demişti onu yapmıyorum ama çok az kullanıyorum deterjanı

yaz geldi kimseler gelmez oldu buralara :KK43:
kızlar bugün gittim off ilaç yazdıramadım ama annemde vardı vitamin ondan aldım
40 tl borç çıktı üstümde param vardı da eşime sormak istedim kesinti yapıyorlarmış
haberim yok benimde neyse bir daha gidip vericem parayı
ay çok sıcak Rabbim yardımcımız olsun
birde sun life cif aldım 3.5 tl byük boy iyi gibi alıştım fairye şimdi dğiştirdim

yaz geldi kimseler gelmez oldu buralara :KK43:
kızlar bugün gittim off ilaç yazdıramadım ama annemde vardı vitamin ondan aldım
40 tl borç çıktı üstümde param vardı da eşime sormak istedim kesinti yapıyorlarmış
haberim yok benimde neyse bir daha gidip vericem parayı
ay çok sıcak Rabbim yardımcımız olsun
birde sun life cif aldım 3.5 tl byük boy iyi gibi alıştım fairye şimdi dğiştirdim

ben hergün bakıyorum :))
fairye bende alıştım vazgeçemiyorum diğerleri ellerimi çatlatıyor :KK43:
bu arada ramazan yaklaşıyor fitreler vs geliyor onlar hakkında bilginiz var mı?

ben hergün bakıyorum :))
fairye bende alıştım vazgeçemiyorum diğerleri ellerimi çatlatıyor :KK43:
bu arada ramazan yaklaşıyor fitreler vs geliyor onlar hakkında bilginiz var mı?
ben bu sefer değiştirdim aldığımda iyi çıktı bol köpürüyor uzun gider inş. çünkü fairy çok uzun süre kullanıyordum büyük boyunu ama çok pahallı 5.5 tl gibi bir şey. yok cnm ne kadar olacak
Duş alırken kova kullanıyorum, içinde biriken suyla balkonları yıkıyorum :KK66:

güzel bir fikir aslında denemek lazım

Benim eşim dün akşam "2. çocuğu düşünmeye başlasan ya sen dedi":KK53: hemde yemek yerken inme iniyodu..
Ben çocuk istemiyorum eşim ısrarla "senden 2. çocuğum olsun istiyorum hemde kız olsun istiyorum" diye şarkılar söylüyo beni iyice dellendiriyo

Bu sene iyi gez seneye 2 çocukla bukadar rahat gezemezsin gibi laflar dokunduruyo
Ben bu adama çocuk istemediğimi nasıl izah edicem?:KK31:

Benim yaşım geçiyo kız istiyorum diye tutturdu sanki garantisi var kız olucak diye

Benim eşim geç geliyo çocukla ben ilgilinicem gece felan hiç kalkmaz mama falanda yapmaz ben tekrar sil baştan başlamak istemiyorum:44:

Oğlum 9 yaşında artık ve maşallahı var hep uslu bir bebekti hala uslu bir çocuk varlığıyla yokluğu bir Rabbim isteyen herkese versin ama 1 tane bana yeter eşime anlatamıyorum

:KK45: hopps dedim ama bakalım
Nerden çıktı yahu bu bize 1 tane çocuk yeter aşkım diyen adam kafayı yedi yeminle.:KK53:

Fenalardayımmmm

Benim eşim dün akşam "2. çocuğu düşünmeye başlasan ya sen dedi":KK53: hemde yemek yerken inme iniyodu..
Ben çocuk istemiyorum eşim ısrarla "senden 2. çocuğum olsun istiyorum hemde kız olsun istiyorum" diye şarkılar söylüyo beni iyice dellendiriyo

Bu sene iyi gez seneye 2 çocukla bukadar rahat gezemezsin gibi laflar dokunduruyo
Ben bu adama çocuk istemediğimi nasıl izah edicem?:KK31:

Benim yaşım geçiyo kız istiyorum diye tutturdu sanki garantisi var kız olucak diye

Benim eşim geç geliyo çocukla ben ilgilinicem gece felan hiç kalkmaz mama falanda yapmaz ben tekrar sil baştan başlamak istemiyorum:44:

Oğlum 9 yaşında artık ve maşallahı var hep uslu bir bebekti hala uslu bir çocuk varlığıyla yokluğu bir Rabbim isteyen herkese versin ama 1 tane bana yeter eşime anlatamıyorum

:KK45: hopps dedim ama bakalım
Nerden çıktı yahu bu bize 1 tane çocuk yeter aşkım diyen adam kafayı yedi yeminle.:KK53:

Fenalardayımmmm
cnm 9 yaş çok değil ki benimde abimle aramda 9 yaş var ama çok faydasını gördüm
tek çocuk büyütmüş gibi büyütüceksin ikisinide kurtarmış oğlun kendini artık
eşinde istiyorsa maddi sıkıntıda yoksa neden olmasın

Merhaba canım...
Malzemelerini sayıca aklıma direkt yeşil mercimek salatası geldi.
Yeşil mercimeğini ısalatıp bekler bir kaç saat. Sonra az suda haşla.
Çok ölmücek mercimekler...
İçine dere otu, közlenmiş biber, kurusoğan, nane , zeytinyağı ve bolca nar ekşisi koy...
Harika bir salata oluyor...

cnm inş. Rabbim bu yıl tutabilmeyi nasip etsin çok istekliyim baalım inş. dayanırım
oğluşun güle güle giyinsin cicilerini

cnm ne zamang idiceksiniz nereyi düşünüyorsunuz biz erken rezerv. yapmıtık herşey dahillerden uyguna geldi amaa yol parası cep yakıyor tabii

sağol cnm hmm değişik birşeymiş bu nohut görmemiştim hiç
ben koydum cnm ya denicem bakalım batının güneşinde ancak olur
ağustosta hava hiçç belli olmaz temmuz ortası gibi kurusun
dediğin gibi ipe dizdim birbirine değmice şekilde ve çamaşır askısına astım taşınabilir çamaşırlığa yarı gölge yarı güneşli bir yerde.
sabah ve öğleden sonra güneş yok öğlen baya güneşli ancak kururlar diye düşündüm denemelik 1 kilo koydum bakalım 1.25 tuttu
ay çok severim olur da kışa afiyetle yeriz inş. yoksa yine eşimin memleketten sipariş vermek zorunda kalıam mahcup oluyrm ya yok teyzesi yok kayınvaldem uğraşıo insanlar

pazara gittim kızlar 15 tl ttuu uczdu baya
birde karanfil
Amerikan salatası yada arpa şehriye olur

arpa şehriye salatası:
1 bardak arpa şehriye yağda kavrulur ( yarısını bir kavur sonra diğer yarısı 2 renkli olacak)
2 bardak su ilave edilir pirinç pilavı gibi pişirilir

içine pişince mısır kornişon turşu nane nr ekşisi az limon suyu ilave edilir çok güzel oluooo

kabak tarator: kabakları rendele suyu gidine kadar az yağda kavur sarımsaklı yoğurt az nane serp üstüne bu da güzel oluo

mercimek köftesi kısır olur

közlenmiş patlıcan salatası yada közlenmiş patlıcan yoğurtlusu olur

fırında makarnada çok güzel oluyo yapmak istersen
tatlı şekerpare olabilir, revani olabilir,sütlü tatlı seviyolarsa fırında sütlaç.

meze istersen köz patlıcan salatası, pilaki..

kızlar bunları kaydettim bi yere.
ne cevherler var sizde.
internete bakabildiğim en son anda henüz bişey yazan olmamıştı.
ogün biarkadaşa gitmiştim hatılıyor musunuz.
orda arkadaş;
közlenmiş biber, kornişon turşu ve mısırdan oluşan bi salata yapmış ben de ondan yaptım artık.

darkcım yeşil mercimeğe bayılıyorum inşallah yapcam bi gün salatadan.

tr_lelli yine gittiğim arkadaş un helvası yapmış harika olmuştu ben de ondan yaptım akşama :)

zeytincim sağol tarif için.
ay biz de tatil işleri çok karışık bakalım Rabbim hayırlısıyla nasip eder..

kardeşim tıp istiyordu geliyor inşallah
nazar değmesin maşallah diyim:KK52:

Olsun varsın millet bi gecede yiyiyo parayı senede bir tatil için çok değil. Tatil lüks değil bence. Gençken sağlıklıyken gezip görmek lazım. Kış masraflı oluyo diyoruz ama kışın masrafı bitincede yazın gezmeler tatiller düğünler başlıyo.. Yazın canlılığı bi başka.

Buralardayım aslında da bi arkadaşım hatta akrabam çok üzdü beni bende azcık kabuğuma çekildim tipik yengeç gibi. Sonra evde ufak tefek tamirat derleme toplama temizlik yaptım ehliyet sınavına hazırlandım oyaladım kendimi bi şekilde işte..
Güzel geçti pikniğimiz hatta çabuk geçti zaman bişey anlayamadık. Eğlendik çok şükür... Ben düğüne gitmeyeli sanırım 2 sene olucak bu ara hep nikah oldu.
sevindim canım iyi geçmesine.
boşver akrabayı filan biliyorum demesi kolay ama 3 günlük dünya.. herkesi kendi haline bırakmak lazım. üzülmemek kırılmamak lazım. Rabbim yardımcımız olsun insanların şerrinden korusun.
Eşimde senin gibi düşünüyo
Bir bilim adamımıydı neydi şey demiş
"en iyi yatırım tatildir"

Eşim 4 yıdır tatile gidemiyo ben yine onsuz falan gidiyorum
o da otelde durmaz sadece konaklama amaçlı kullanır kahvaltıyı yapınca akşama kadar gezdirir bizi öyle seviyo

şey duydum bilmem haberiniz var mı?
öğretmen evlerinde kalınabiliyomuş eşime söyledim ama kalırmı bilmem bulduğum otelleri beğenmiyo he lüxlere bakıyo sanki akşama kadar durcakmış gibi

Bir de kendi aracınla gitmek keyifli istediğin yerde duruyosun
biz daha öncede hataya gittik giderken tüm illerde durduk gezdik yedik-içtik tuz gölünü falan gezdik o sebepden eşime sen istedin diyorum her yerde durdurmayı düşünüyorum:KK1::KK1::KK1:

nike ayakkabı iyimiş cnm valla 70 tl se al hemen :KK70:
süper heryeri gezip görüceksiniz
bizde öleyiz otelde pek durmuyoruz ama yatmaktan yatmaya da olsa iyi yerde kalmak her zaman iyi o fotoda göründüğü gibi çıkmıyor uygun fiyatlılar berbat oluyor çünkü.olsun cnm ya amann boşver gez Rabbim sağlık versin 2500 ne ki bir tatile millet ne otellere gidioda 4 geceliğine 6 7 bin verio

kızlar giderken altınlarımı ne yapcam bilmiyorum ya :KK43: hadi takılarımı anneme vercemde hepsinide vermek istemiyorum

bu arada öğretmen evlerinde kalınıyormu ben bilmiyoum cnm

kızlar öğretmenevinde herkes gidip kalabilir ama dolu oluyor yazın genelde tatil beldelerinde o sıkıntı oluyor.

Kızlar Ramazan geldi hoşgeldi...
İnşallah hayrıyla bereketiyle gelir.
bedenlerimize tutturduğumuz orucu nefsimize de tuttururuz.

İnşallah bu Ramzanı da en bereketli şekilde geçirebiliriz.
sonunda ise Rabbim bizleri kurtulaşa erenlerden eyler.

ben ilk bereketini yaşadım hayat bi durdu sanki günlerdir seminer okul ev misafir yorulmuşum.(o dediğimden sonra bi misafirim daha geldi yataklı, minik daha 38 haftalık bi misafirimiz oldu :))
gün nasıl da duruluverdi Ramazanla...

zekatları da hesap edip bu ayda da vermeye çalışmak çok güzel olur.

“Oruçlu için iki sevinç vardır: Birincisi orucu açtığı zamanki sevincidir. Diğeri de Rabbi’ne kavuştuğu zamanki sevincidir.” (Hadis-i Şerif) (http://semerkanddergisi.com/oruc-bir-nefs-egitimidir/)

Son düzenleme:
kızlar bunları kaydettim bi yere.
ne cevherler var sizde.
internete bakabildiğim en son anda henüz bişey yazan olmamıştı.
ogün biarkadaşa gitmiştim hatılıyor musunuz.
orda arkadaş;
közlenmiş biber, kornişon turşu ve mısırdan oluşan bi salata yapmış ben de ondan yaptım artık.

darkcım yeşil mercimeğe bayılıyorum inşallah yapcam bi gün salatadan.

tr_lelli yine gittiğim arkadaş un helvası yapmış harika olmuştu ben de ondan yaptım akşama :)

zeytincim sağol tarif için.
ay biz de tatil işleri çok karışık bakalım Rabbim hayırlısıyla nasip eder..

kardeşim tıp istiyordu geliyor inşallah
nazar değmesin maşallah diyim:KK52:

hadi inş. olur cnm kazanır istediği yeri kardeşin öğretmen evnde herkein kalabileceğini bilmiyordun iiimiş
hayırlı ramazanlar kızlar Rabbim bolluk bereket versin günahlarımız affolsun inş.

cnm 9 yaş çok değil ki benimde abimle aramda 9 yaş var ama çok faydasını gördüm
tek çocuk büyütmüş gibi büyütüceksin ikisinide kurtarmış oğlun kendini artık
eşinde istiyorsa maddi sıkıntıda yoksa neden olmasın

Yas aralığından ziyade ben 2. çocuk istemiyorum
Ama bunu idrak etmek istemiyo benim kocam anlamıyo illede 1 tane daha diyo delimidir nedir.

Herkese hayırlı ramazanlar hayırlı iftarlar, sahurlar canlarım..

kizlar merhaba,hepiniz iyisinizdir insallah.
Hayirli ramazanlar diliyorum hepinize,biz tatilimizi yapip geldik,ailemle kardeslerimle cok guzel gecti hersey,bu defa nedendir bilmem cok zor geldi ayrilik,geldim gene kimsesiz kaldim yaban ellerde :KK43: can sag olsunda ne yapalim,katlanacagiz artik,cok guzel paylasimlar yapilmis,ozellikle zeytin bayildim yazdiklarina.Bende paraciklari harcayip geldim simdi tutumlu olma vakti,allajh kolaylik versin herkese....

Yas aralığından ziyade ben 2. çocuk istemiyorum
Ama bunu idrak etmek istemiyo benim kocam anlamıyo illede 1 tane daha diyo delimidir nedir.

Herkese hayırlı ramazanlar hayırlı iftarlar, sahurlar canlarım..
karar senin olmalı tabi babaların genelde ruhu duymuyor bebek büyürken

ay kızlarr tüm hamileler üstüme üstüme geliyor sanki buda sınav sanırım yook isyan etmicem diyorum
çok dua ediyorum Rabbime
ya nereye gitsem hamile eczaneye girdim eczacı yeni doum yapmış onu anlatıyor 2 kişi geldi 2 side hamile diğeri ben her 10 kadından 9u hamile
Allahım versin artık hayırlısı ile
kızlar ramazanda bir duada bebek isteyenlere edin emi belki duanızın kabul olacağı saate gelir
:KK43:

Hayirli ramazanlar diliyorum hepinize,biz tatilimizi yapip geldik,ailemle kardeslerimle cok guzel gecti hersey,bu defa nedendir bilmem cok zor geldi ayrilik,geldim gene kimsesiz kaldim yaban ellerde :KK43: can sag olsunda ne yapalim,katlanacagiz artik,cok guzel paylasimlar yapilmis,ozellikle zeytin bayildim yazdiklarina.Bende paraciklari harcayip geldim simdi tutumlu olma vakti,allajh kolaylik versin herkese....

hoş geldin cnm genelde kardeşle anne babayla çok vakit geçirince ayrılmak zor oluyor ama sonra yine eski düzenini kuruyorsun
sağol canım

kızlar 40 tl eczanede ödeme çıkmıştı onu verdim
pazara gittim 6 tl tuttu meyve alamadım evde vardı biraz haftaiçi eşime kaldı artık
dün markete gittim 50 tl hooop uçtu
kahvaltılık aldım sahurluk Allah bereketini verir ne yapalım
kasaba gittim kıyma aldım.insan ramazan olunca yemeklere daha bir özeniyor sanki

karanfil sana çörek otu yağını sorcaktım nasıl kullanıcaksın onu yumurta gelişimi için mi?

hadi görüşrüz kızlar hayırlı iftarlar

Son düzenleme:
kızlar sık sık hastalıkla imtihan oluyorum altta yatan yılların eskitemediği:KK1: bir diyabetim olduğu için buluttan nem kapıyorum.o yüzden pek giremiyorum buraya ...yine yeniden bir hastalık yaz gününde zatürre oldum bir haftadan fazladır yatıyodum .şimdi daha iyiyim şükür..ramazanınız hayırlı mübarek olsun .bu aralar eve pek bakamadığımdan biraz israf oldu bazı şeyler dolapta çürüdü israf oldu çok üzüldüm. yeşilliklari nasıl saklıyosunuz mesela ? sakın tupper demeyin gıcık oldum ona bisürü para bayıldım bi işe yaradığı yok bence.birde ramazan menülerimizi yazalım diyorum buraya her mesaj yazdığımızda ne pişirdiğimizi yazalım fikir olur birbirimize ...ben bugün yeşil fasulye patatesli ve ıspanaklı iki çeşit gül böreği ayran mercimek çorbası yaptım.ıspanaklı akşam yenecek patateslide sahurda ...hepinize hayırlı iftarlar canlarım:KK16:

Zeytin,bende hamile kalmaya çalışırken,böyle şeyleri cok yasadim.girdiğim her ortamda hamile çocuklu mutlaka oluyordu.insan kendi haline daha cok üzülüyor ama bu da bizim imtihanimizmis.cok kurler denedim en sonunda tüp bebek ile,bebeğime kavuştum.hergün binlerce defa şükrediyorum allahima.Bi ara hiç çocuğumun olmayacagini bile düşünmüştüm.o psikoloji bambaşka birsey.Allahım sana ve tüm isteyenlere en kisa vakitte bebislerinizi versin inşallah.Biliyorum cok zor ama ,kafanı rahat tutmaya,hep bebek ve hamilelik dusunmemeye çalış.
geztapo cok geçmiş olsun canim.
Trlelli,niye ikinci çocuğa bu kadar karsisin.tek cocuk olmak cok zor olmalı.dusunuyorumda kardeşlerim olmasaydı hepten yapayanliz olurdum.her ne karar uzakta olsalarda,var olduklarını bilmek,seslerini duymak bile yetiyor.Herşeyin hayırlisi tabi,istemiyorsanda,zorlamanin gereği yok.

saol canım hoşgeldin:KK16: hayırlı ramazanlar
amin canım
karar senin olmalı tabi babaların genelde ruhu duymuyor bebek büyürken

ay kızlarr tüm hamileler üstüme üstüme geliyor sanki buda sınav sanırım yook isyan etmicem diyorum
çok dua ediyorum Rabbime
ya nereye gitsem hamile eczaneye girdim eczacı yeni doum yapmış onu anlatıyor 2 kişi geldi 2 side hamile diğeri ben her 10 kadından 9u hamile
Allahım versin artık hayırlısı ile
kızlar ramazanda bir duada bebek isteyenlere edin emi belki duanızın kabul olacağı saate gelir
:KK43:

hoş geldin cnm genelde kardeşle anne babayla çok vakit geçirince ayrılmak zor oluyor ama sonra yine eski düzenini kuruyorsun
sağol canım

kızlar 40 tl eczanede ödeme çıkmıştı onu verdim
pazara gittim 6 tl tuttu meyve alamadım evde vardı biraz haftaiçi eşime kaldı artık
dün markete gittim 50 tl hooop uçtu
kahvaltılık aldım sahurluk Allah bereketini verir ne yapalım
kasaba gittim kıyma aldım.insan ramazan olunca yemeklere daha bir özeniyor sanki

karanfil sana çörek otu yağını sorcaktım nasıl kullanıcaksın onu yumurta gelişimi için mi?

hadi görüşrüz kızlar hayırlı iftarlar
hep dua ediyorum ben rabbim olmayanlara,isteyenlere versin diye
Böyle istemiyorum diye çemkirince çocuk hasreti çekenler geliyo aklıma kendime kızıyorum
Ama işte Rabbim isteyenlere versin inşallah mübarek günler yüzüsuyuhürmetine..
kızlar sık sık hastalıkla imtihan oluyorum altta yatan yılların eskitemediği:KK1: bir diyabetim olduğu için buluttan nem kapıyorum.o yüzden pek giremiyorum buraya ...yine yeniden bir hastalık yaz gününde zatürre oldum bir haftadan fazladır yatıyodum .şimdi daha iyiyim şükür..ramazanınız hayırlı mübarek olsun .bu aralar eve pek bakamadığımdan biraz israf oldu bazı şeyler dolapta çürüdü israf oldu çok üzüldüm. yeşilliklari nasıl saklıyosunuz mesela ? sakın tupper demeyin gıcık oldum ona bisürü para bayıldım bi işe yaradığı yok bence.birde ramazan menülerimizi yazalım diyorum buraya her mesaj yazdığımızda ne pişirdiğimizi yazalım fikir olur birbirimize ...ben bugün yeşil fasulye patatesli ve ıspanaklı iki çeşit gül böreği ayran mercimek çorbası yaptım.ıspanaklı akşam yenecek patateslide sahurda ...hepinize hayırlı iftarlar canlarım:KK16:

Geçmiş olsun canım
o tarz ürünleri bende sevmiyorum tatlım ya para tuzağı gibi geliyo bana
yazalım tabiki fikir olur.

1. gece (cuma gecesi) sahur'da:
sahanda yumurta ve karpuz yedik..

cumartesi akşamı(1. gün)
mercimek çorbası(yapmaktan bıkıcam bolca)
tavuk sote
pilav
salata
tatlı vardı..

sahurda:
tost yedik,çay

pazar akşamı(2.gün)
mercimek çorbası
tavuk sote
kıymalı makarna
karpuz
tatlı

sahurda
eşim su böreği bende küt böreği yedim:KK56:

Bu akşam:
mercimek çorbası
karnıyarık
pilav
piyaz
tatlı

Şükürler olsun bugünde doyduk..

Ramazan boyunca her akşam mercimek çorbası olucak bizde eşim mıymıylanıyo olmadığında çünkü mercimek çorbasından başka çorma içmiiyoo
ıftıı pıııfftııı poffsss:KK31: darlanıyorum

Son düzenleme:
Zeytin,bende hamile kalmaya çalışırken,böyle şeyleri cok yasadim.girdiğim her ortamda hamile çocuklu mutlaka oluyordu.insan kendi haline daha cok üzülüyor ama bu da bizim imtihanimizmis.cok kurler denedim en sonunda tüp bebek ile,bebeğime kavuştum.hergün binlerce defa şükrediyorum allahima.Bi ara hiç çocuğumun olmayacagini bile düşünmüştüm.o psikoloji bambaşka birsey.Allahım sana ve tüm isteyenlere en kisa vakitte bebislerinizi versin inşallah.Biliyorum cok zor ama ,kafanı rahat tutmaya,hep bebek ve hamilelik dusunmemeye çalış.
geztapo cok geçmiş olsun canim.
Trlelli,niye ikinci çocuğa bu kadar karsisin.tek cocuk olmak cok zor olmalı.dusunuyorumda kardeşlerim olmasaydı hepten yapayanliz olurdum.her ne karar uzakta olsalarda,var olduklarını bilmek,seslerini duymak bile yetiyor.Herşeyin hayırlisi tabi,istemiyorsanda,zorlamanin gereği yok.

Canım Rabbim sana bağışlasın evladını
Aslında oğlumda istiyo gibi kardeşim olsun mu? diye soruyo(kesin eşim aklını çeliyo çocuğumunda)
Bilmiyorum canım bir nedeni yok
Herşeye 0 dan başlamak zor geliyo
Eşim beceriksizdir bişeyi 10 defa dicemde yapıcak iki saat izah edicem falan
uykusuz günler başlıcak tüm gün ve tüm gece tek başıma bakıcam eşim eve gelip sevicek şunu yap bunu yap desem beceremem ki dicek..

misal:
oğluşa süt ısıtırmısın hayatım diyorum
ben anlamam ki diyo

Allahım yarabbim odunmusun be adam cezveye süt koyup ılıtamıcaksın

Ben anlamam diyo çıkıyo işin içinden ben geriliyorum..

Yine öyle yapıcak o çocuk ister sadece oynar onunla başka hiç bişi yapmaz.

Ben tekrar aynı sorumluluklarla boğuşmak istemiyorum bazen bende bir kızım olsun istiyorum ama işte sonra geçiyo:44:

Hayırlı ramazanlar kızlar
Epeydir yazmiyordum
Ama yazdiklarinizi okuyorum
Rabbim çocuk isteyen herkese versin
Ama ben genelde gördüğüm kişilere çocuğu tavsiye etmiyorum
Belki kizacaksiniz bana ama çok zor günler geçiriyorum
Ne kadar dayanacagimi bilmiyorum
Giderek daha da zorlasacak diyorlar
Bu iyi günlerin diyorlar
Çıldıracak gibi oluyorum bazen
O anlarda ölümden başka bişey istemiyorum
Dayanamıyorum, çok kötüyüm
Çocuk isteyen arkadaşlar yazdıklarıma daha cok kizacak belki de...

X