Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Cips cikolata arada aliriz kuruyemis eksik etmeyiz o kadar sadece normal midir bilemiyorum:/

yok ya o şekilde biz de alıyoruz.
aslında çok da fazla saylmaz ama yine de market alışverişini biraz abartıp fazla alıyor olabilirsiniz.
çöpe giden bişeyler varsa ve evde aşırı poşet yığılıyorsa ordan anlayabilirsin. :)
bir de haftalık ne pişireceğini kağıda yazsan güzel olur ama yazmasan da kafanda tasarla alışverişini ona göre yap fazlasına çıkma. tavsiyem :KK66:

Günaydın kızlar
E okul işlerimi bitirdim çok şükür
8lerdeki öğrencilerim de gelmemiş
Öğretmenler odasındayım şu an

Size bir olaydan bahsedeyim
Şubat ayında gün parası bende toplanmıştı
Bi arkadaşım da o akşam benden 2000lira istemişti
Burda da bahsetmiştim
Mayıs ayında vercem demişti
Ben de önemli değil demiştim
Çünkü biz birikim yapıyorduk
Biz de bu ay ev taksidine girdik
30 bin pesinat vermemiz lazım
Yaklaşık 2-3 bin açığımız çıktı
Bu arkadaşım da bi ara aradı beni
Eşim işten çıktı, borcumuz biraz gecikebilir dedi
Ben de yine önemli değil demiştim
Sonra eşi işe geri girmiş
Daha da borcun konusu olmadi
Bizim de bu ev isi çıkınca eşim
Arayip iste parayı dedi
Ben de arkadaşımı sıkıştırmak istemiyordum
Neyse işte
Sonunda aradım, hal hatır sordum
O da ben de seni arayacaktim dedi
Parayi yollayacaktim
Mayis ayının son günüydü
Ama sözünde durdu ve ben de parayı istemek zorunda kalmadım
O kadar mutlu oldum ki
Allah gönlüme göre verdi
tam denk gelmiş cnm sevindim senin adına hayırlı olsun
Merhabalar mutfak masraflarınız ne kadar tutuyor :KK14::KK14:
200 300 tutuyor
bimden aldıklarım 100 tl tutar ne alıım genelde salça yağ pirinç
her hafta dışarıda yerz burger king genelde tercihimiz
100 tl pazar kasap
bu paraya deterjan dahil değil tabi
geçmiş olsun canım..
benim de eşim eve geldi az önce.
ayağını mikrop kapmış artı mantar.
şu adam bu yaşına geldi tırnak kesmesini öğrenemedi:KK47:
içim yanıyor ama bu hep oluyor.
yazık değil mi insan tırnağıyla birlikte etini keser mi.:KK43:

sizin orda baya ucuzmuş özel muayeneleri.
eşiin hastanede cildiye yokmuş başka bi hastaneye gitti ilaç yazdırmak için.
ilaçlarla 70-80 i bulmuştur. sormadım.

iyi olmuş canım.
ben de yeni evli sayıldığım için 5 yılı buldu :111:
daha yeni eşya hiç almıyorum. ama kendi evime geçersem odalar farklı olduğundan ihtiyaçlar doğabilir. alış veriş heycanı da başka güzel olur tabi para kısmını saymazsak :KK37:
çeyrek altın en ideali canım. bence fazlasına gerek yok.
benim de kuzenim evleniyor, büyüğüne çeyrek takmıştım o yorgan getirmiş.
bu sefer ben de öyle bişey alcam:KK53:
param olmadığından değil. ama insana göre muamele etmediğinde değerini anlamıyorlar.
bak küçük hediye götüreyim nasıl iyi olurlar benle.

hayırlı olsun canım çok sevindim:KK9:

eşine geçmiş olsun cnm küçük yer burası daha uygun yeni açıldı bu hastane normalde 60 tl fln muayeneler

bugün pazarada gittim
1 tl salatalık 1 kilo
1.25 kayısı yarım kilo
2 tl bezelye 1 kilo
semizotu 2 tl
birde köy tereyağı aldık annemle bölüştük 250 gram 7 tl di
3.5 tl vermiş oldum çok güzel kokuyordu ama tadına bakmadım
gezinen tavuk yumurtasıda 70 kuruştu haftaya alıcam 10 tane o ucuz aldığım yerde ki teyze nin yumurtaları kalmadı :KK70:
Jumbo boy yumurta oluyr hep büük ve pahallı geliyor banada
işsizlik maaşımı aldım 150 tl perdeciye verdim 150 tl de eşimin iş yerinden ark.ına borcumuz vardı onu vercez
100 tl hastaneye gitcez
pazara gidicem kıyafet ayakkabı almaya yazlık iyi bir şey almıcam çünkü epey ayakkabım var sezonluk bir şey alıcam

Son düzenleme:
Mutfak masrafı sorulmuş
Biz artık annemlerde yiyip ictigimiz için evde masrafimiz yok
Ama annemlere de gelirken bir seyler almaya çalışıyorum
Ayda bir bim ve şoktan ufak tefek bir şeyler alıyorum
Gerçi annem de babam da kızıyor
Pazar alış verişini de ben yapmaya çalışıyorum
Ama ne kadar gidiyor bilmiyorum

Ben alışveriş konusunda şanslılardanım sanırım..

Annemle aynı binada olduğumdan çok faydasını görüyorum..

Annem aylık alışveriş yapar her ayda birlikde gideriz kendine ne alırsa banada alır o sebepden kuru bakliyat,et,temizlik ürünlerine pek para vermiyorum..
kahvaltılık,oğlumun istekleri doğrultusunda abur cubur ve türevleri, sebze meyve eksilenler konusunda alışveriş yapıyorum onuda 100tl bazen daha azla hallediyorum..

Ayrıca bi kilerimiz var merdiven boşluğumuzda(bina kendi binamız) annem evdeki fazla herşeyi oraya koyar (wc kağıdından tutta çaya kadar şekere kadar un vs) anahtarı bende de var bişi lazım olduğunda alıyorum ordan..
Belki birikimime bu da katkı sağlıyordur..

Allah annelerden razı olsun..
Kız evlat ve anne arasındaki bağ hiç kimsede hiç birşeyde yoktur..
Arkadaş aramıyorum kendime kankamdır kendisi:KK42:

Ayrıca bu ay birikimimi alışveriş doğrultusunda harcıcam
Çünkü bayramda tatile gidicem kısmetse eksiklerim var
Eşime para verme bana ben biriktiremem bu ay dedim(hani şu sigara paraları) ben yine verim sen alıcaklarını al dedi
Altını bu ay o alıcak sağolsun bende ciciler alıcam
plaj çantası,güneş kremi,elbise üfs eksik bolca var en az limitle halletmeyi planlıyorum outletlere rağbet edicem.

Ramazanda oruçlu oruçlu gezemem o sebepden bu ay halledim çıksın aradan..

En uygun nerden alabilirim eksiklerimi bilemedim pahalı şeyler istemiyorum netice yazlık elbise,plaj çantası,mayo tıkıcam tatil dönüşü bir yerlere..

Gezmeceler başlasın..:KK55:

Son düzenleme:
Ayrıca bu ay birikimimi alışveriş doğrultusunda harcıcam
Çünkü bayramda tatile gidicem kısmetse eksiklerim var
Eşime para verme bana ben biriktiremem bu ay dedim(hani şu sigara paraları) ben yine verim sen alıcaklarını al dedi
Altını bu ay o alıcak sağolsun bende ciciler alıcam
plaj çantası,güneş kremi,elbise üfs eksik bolca var en az limitle halletmeyi planlıyorum outletlere rağbet edicem.

Ramazanda oruçlu oruçlu gezemem o sebepden bu ay halledim çıksın aradan..

En uygun nerden alabilirim eksiklerimi bilemedim pahalı şeyler istemiyorum netice yazlık elbise,plaj çantası,mayo tıkıcam tatil dönüşü bir yerlere..

Gezmeceler başlasın..:KK55:

canım a101 ya da bimden alabilirsin eğer çıktıysa.
ben alalı baya oluyor plaj çantası çok güzel terlik de.. çok da sağlam çıktı.
deniz yatağı bile sağlam çıktı kaç kere gittik bişey olmadı.

canım a101 ya da bimden alabilirsin eğer çıktıysa.
ben alalı baya oluyor plaj çantası çok güzel terlik de.. çok da sağlam çıktı.
deniz yatağı bile sağlam çıktı kaç kere gittik bişey olmadı.

Bimden simit ve kolluk alıcam oğluşa baya uygunlar
Terliğim var,havlum vs var ufak tefek eksiklikleride bakıcam
takip ediyorum canım aktüel kataloğu netten yakalarsam kaçırmam..
Viaport, gebze centera gitmeyi planlıyorum haftaya
oğluma zaten lcwdan alıyorum 5 katlı açıldı çok yakınıma çokda işimi görüyo:KK34:
6.90a tshrlet yakalıyorum

Haziranda halledip temmuzda dinlenmeye çekilicem

6 hazirandaydı sanırım baya ürünler geliyo..

Güneş kreminde en koruyucu hangi marka ayrıca bildiniz var mı ya:44:
50 faktörlü alcam kesinde markada kararsızım
Benim cildimde güneş leke yapıyo o sebepden iyi bişi almam lazım

Bimden simit ve kolluk alıcam oğluşa baya uygunlar
Terliğim var,havlum vs var ufak tefek eksiklikleride bakıcam
takip ediyorum canım aktüel kataloğu netten yakalarsam kaçırmam..
Viaport, gebze centera gitmeyi planlıyorum haftaya
oğluma zaten lcwdan alıyorum 5 katlı açıldı çok yakınıma çokda işimi görüyo:KK34:
6.90a tshrlet yakalıyorum

Haziranda halledip temmuzda dinlenmeye çekilicem

6 hazirandaydı sanırım baya ürünler geliyo..

Güneş kreminde en koruyucu hangi marka ayrıca bildiniz var mı ya:44:
50 faktörlü alcam kesinde markada kararsızım
Benim cildimde güneş leke yapıyo o sebepden iyi bişi almam lazım

benim teyze kızım sarışın.
çok sorunları var lekeler konusunda, senelerce sebamed kullanırdı şimdi solante mi ne öyle bi kremi çok beğenmiş.
ben ersağınkini alıcam. 50 faktör 200 ml 47 tl üye fiyatı.
ersağınki nasıl bilmiyorum ama denemiş de olcam. beni idare eder diye düşünüyorum.

ay benimde aynı masraflarım var bu ay
geçen ay baya aldım tamamladım eylülde gidicez ama ben bulmuşken alıyorum
2 adet elbise aldım 65 tl tuttu
2 adet etek aldım biri 15 tl biri 25 tl
ayakkabı sandalet almam lazım pazardan alıcam valla amann bir bez ayakkabı alıcam 20 tl gündüz giyerim tatilde bir sandalet alıcam elbiselerin altına evden papuçta götürcem akşamları giymeye dogo dan almıştım babetlerim var cicili biçili
havlum plaj çantam var plaja giderken elbise ya da şorta ihtiyacım var
eşime şort almamız lazım ayakkabısını aldık baya da takside soktu bizi :KK43: ama olsun mutlu olsunda ne yapalım
krem almam lazım arko geliyordu galiba bime
ondan alsam iyi olacak Nivea çok paallı 35 tl mi neydi çok geldi 50 faktörlü
bir kaç tişört lazım birde mayo almam lazım ama bulamıyorum hepsi çok cıbıl giyemiyorum öyle yakası paçası biraz kapalı birşeyler bulamıyorum geçen seneden beri arıyorum ya.
ay geçen gn eşimle bütçe krizi çıktı off bu ay çok kredi kartı gelmiş 450 tl bu ne böle dio sanki keyfime harcadım
faturalar var net var bilmem ne tencere almıştım 13 tl onun taksidi kendi papuç taksidi 70 tl birde tatil taksidi hani dedim şahsıma bir şey varmı da konuşuyorsun. hıh bende kabahat herşeyi hesaplıyorum
neymiş perdeyi taksit yapmıcakmışım bilmem ne aman çok da meraklıyım sanki takside ben git dedim ver parasını o zaman sonra barıştık ama tek maaşa düşünce galiba çok daha fazla sorumluluk biniyor üstüne bu ayda kızdım market alışverişi yapmıcam evde ne varsa o yencek zaten salçam şekerim vs vardı stokta çay almam lazım birde kayınvaldem akrabalarını getircekmiş onlara hazırlık yapıcam pazara fln giderim yine tavuk fln alıcam ama
kızlar 70 kuuşa yumurta pahallımı sizce

ayy kızlar haftasonu hem halamın kızının düğünü var hem de ufukta söz görünüyooo sanırsam :KK52:
30 yaşında teyze kızım var evlendirmek için annem olsun ben olsun ne çektik ayy sonunda inşallah olcak gibi :111: maşallah diyimm:KK52:
:21::21::21:

Canım benim eşimde iyi maaş alıyo ben çalışmıyorum extrada gelirimiz var bu çok şaşalı harcayalım olayı değilde insanın bi ideali olunca gayette azla yetiniyo şahsen ben öyleyim..
Şimdiye kadar bende biriktirmedim hem borçlarımız vardı hemde eşim para tutmuyodu savurgandı ama yazlık idealimizi koyduk ortaya herşeyden kıstım..
Yani herşeyden az az alıyorum ihtiyacım olmayan şeyleride alıyodum artık almıyorum lazım olduğu kadar alıyorum
Ette yiyoruz,kıymada,tavukta hamur işi çok az yapıyorum çünkü diyetteyim:KK17:
Bir de kadın tutumlu olunca erkek daha çok para veriyo bizde olay böyle bilmiyorum herkeste böylemi
Bol bereketli birikimlere..

Aynen para azda olsa çokta olsa önemli olan nekadar arttırılabildiği:KK34:

hoşgeldin sefalar getirdin:KK42:
canım bizlerin amacı para biriktirmek, herşeyden kısıp yokmuş gibi yaşamak değil...
aksine amacımız Allah rızası için israftan kaçınıp yine O nun rızası dahilinde O nun mülkünde yemek içmek huzur bulmak.

bizler israf etmemek adına burda paylaşımlarda bulunuyoruz.
ne yaparsak hem en az enerji, para, malzeme harcar ve en çok verim alırız..
birikim mi?
o zaten otomatikman gelir..

İsraf etmeyelim, bi elektrik faturası beklediğimizden yüksek geldiğinde de onu kalbimize yük etmeyelim, nasıl olmuş neden olmuş bir dahaki aya ne yapabiliriz onu düşünelim. tabi düşünme işini abartmadan..

benim genelde suyum 17-21 civarı gelir bu ay 27 geldi. çok şaşırdım.
baya fark var zam olmuşsa bu kadar olamaz.
ama faturaya bakıcam eğer kadın tuttuğum ay da içine girmişse muhtemelen kadın aşırı derece su kullanmış yok değilse borularda kaçak olabilir damlayan çeşme olabilir.
ona bakmak lazım. tamirine bakmak lazım.
damlayan dular nerde olursa olsun yine bize zarardır. okulda, tatlı su çeşmelerinde..
hemen müdahale edilmesi lazım.

ikinizede çok teşekkür ederim cevabınız içinn bu sayfayıı çokk beğendimm,kendimde ne kadar hata gördümm biliyormusunn burayı okuyuncaa en kısa zamanda bende böyle değişikliklere gitmemm lazım

Dün Beşiktaştaydım bir akraba ziyaretindeydik 31 mayıs gezi anma felan hiç bilmiyordumm
Vapurdan indik polisiydi tomasıydı vs derken noluyoss yahuuu dedim..
Birde polis gözümün içine baka baka insan bi kolay gelsin der dedi.:KK53: şokkk oldum..

Tövbe yarabbi..

Tuzbabaya gittik yolumuzun üzeriydi dua ettim
sonra annemin teyzesi,kuzenleri falan toplandık mantıydı,çaydı,kahveydi midem çorba oldu..
Birde tv de vapurlar iptal oldu denmez mi:KK53:
kaldık oralarda sonra metrobüs,metro derken çok çetrefilli bir yolculukla evime kavuştum tekrar..

10tl ile 2 kişi karşıya gittik geldik:KK34:

İnsana değişiklik oluyo yahu sohbet,muhabbet,bol kahkaha eğlendim çok..
çok heyecanlı bir gezme olmuşş

merhaba kızlar sizlere danışmak istediğim şeyler var.
Haftalık/aylık kendinize ne kadar ayırıyorsunuz ve onun ne kadarını biriktiriyorsunuz?

merhaba kızlar sizlere danışmak istediğim şeyler var.
Haftalık/aylık kendinize ne kadar ayırıyorsunuz ve onun ne kadarını biriktiriyorsunuz?

Canım valla ben şöyle söylıyım biz eşimle çok nakıt tasımıyoruz, banka kartı ve kredı kartı kullanıyoruz, ama kişisel harcamalara 100 er tl gıdıyor her ay mınımum. Ama gelen kurusuna kadar gıdıyor bırıkım yapamıyoruz. Bu ay para cekıp kenara koyduk ılk defa, bın tl kenarda duruyor aybasından beri. Yanı o parayı yok sayıyıoruz. Baska turlu para zor bırıkıyor.

kızzllaarrrrr:KK3:

Bende alışveriş yaptım bugün
Artık daha az alıyorum daha az dışarı çıkıyorum okulda bitiyo ya aburcubur-okul masrafları-servis masrafı felan baya baya düşürdük en aza..
Bugün annemin alışveriş günüydü(aylık alıyolar) yine beraber yaptık

domates,salatalık,biber,soğan,patates,sucuk,salam,et,kıyma,tavuk,pirinç,sıvıyağ,çamaşırsuyu vs aldırdım :KK1: Allah razı olsun..
Beş kuruş para harcamadan geldim üzerinde kumpir ısmarladı ahh bu annelerde olmasa candır cannn.. :13:

Pazartesi kuzenim geliyo bende kalıcak 1 hafta her gün gezicez :KK17:
ciciler alıcaz:KK17:

400 tl atmışım yine kenara ama bundan eşimin haberi yok bu gizli oldu biraz çünkü ciciler alıcam diye ayırdım..
Bunu söylersem para vermez ondanda alıcam extra (ayy çok fena oldum ben yaa eşimin dediği kadar varım benden korkulur)

Annem bende veririm dedi eksiklerimin çocuğunu halledicem 1 çeyrek parasıda arttırmak ümidindeyim..

Biriklerimiz bereketli olsun inşallah:KK16:

"Birikimin altın anahtarıı israftan kaçınma"nın tutumlu hatunları haydin bakalımm yastık altlarını dolduralımm:KK1:

Son düzenleme:
X