- 25 Mart 2010
- 4.011
- 3.918
- 49
- Konu Sahibi karanfilce
- #1.401
günaydın kızlar ...nasılsınız bakalım bugün? trlelli burdasın bi ses ver sonuçlar ne oldu merak ettim ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cnm başımız bir tek Allaha eğsin inş. hepimizin yardımcısı olsun bizimde evimiz kredilikızlaaaarrrr !!! ne güzel hayalleriniz var Rabbim şu mübarek günlerde gönlümüzün muradını versin inşallah.birazda ben anlatayımmı belki üzülmezsiniz diye valla ...yoksa burda bazı kadınlar var şükredin hanfendi bla bla bla filan diye başlıyolar bizimi dövecekler ne öbe töbe...neys öyle anlamayın sizin şükrettiğinizi biliyorum ben.bliiyomusunuz 15 senelik evliyim yaşım 39 ve sadece banka kredisiyle aldığımız 2004 model bir arabamız var.onu ödeyebilmek için eşim haftasonlar ve her resmi tatilde babasının işyerinde yevmiyeyle çalışıyo.hafta içi zaten dairede.üst düzey bir memur olduğu için ailesi ve biçok çevremiz (memuriyeti bilmeyenler) on bin filan alıyodur diyolar.halbuki sadece 2500 alıyor.yıllardır kayınpederin asansörsüz altıncı katındaki evinde oturuyoruz.bazen üç gün aşağı inmediğim oluyor.bacaklarımda şekere bağlı sinir hasarı var .Bel ve boyun fıtığım,tansiyon ve şeker ve astımım var.Bütün bunların rutin kontrolleri ilaçları bağlı olduğum cihazın kateterleri zımbırtıları var ve hepsini devlet ödemiyo yetmeyeni cepten karşılıyoruz.maaşın 1200 ü krediye gidiyor.hamdolsun Rabbim sağlıklı bir evlat verdi artık genç oluyo 12 yaşında teyzeleri masraflarıda artıyo tabii.benim fazla hayalim yok .Sağlıkla (yani bugünümden daha kötü olmadan) oğluma annelik etmek ve inşallah içinde sağlıkla oturabileceğim asansörlü temiz bir ev.haa bu arada kayınpederin baya baya bir malı mülkü var ama ölmeden mal filan satmaz.durum bu ...Allah gerçekten eşlerimize bize sağlık versin önce dünya malınıda helalinden kendi hazinesinden versin kulu kula muhtaç etmesin.şekerlerim ballarım uzattım hakkınızı helal edin .
Kan verdim
ultrasonuda çektirdim nodülüm duruyo çapı falan yazıyo ama dr yarın göstericem kan sonuçlarıyla beraber pek bişe anlamadığımdan yorumlayamadım.
en son ne zaman baktırdın? diye sordu çeken dr.(doktormu oluyolar ne oluyolar bilmiyor) 4 yıl falan oldu dedim.
Yarın saat 10 da öğrenicem
oğlumunda doğum günüsü yarın ama partimiz iptaL..
çünkü okulda gezi var bir çok arkadaşıda geziye gidicek oğlum istemedi gitmek aile arasında (ananeler dayı-dede biz) ufak çapta kutlamaya razı oldu
Hediyelerini aldık..
Onunda gönlünü yapalım ama keyfim yok.
cnm başımız bir tek Allaha eğsin inş. hepimizin yardımcısı olsun bizimde evimiz kredili
daha da kaç yıl var bitmesine
bazen çevremdeki hatunlara bakıyorum da ev araba her istediklerini alıyorlar eskimeden yenisi alınan eşyalar eskimeden yenisi alınan kıyafetleri var buna rağmen kar kış demeden çalışıp peşinatını biriktirdiğim kredi ile ödediğim ev için senin yaşın ne ki bak ev sahibi oldun diyiveriyorlar
geçen komşuma sinir oldum insanın canını acıtmak için ellerinden geleni yapıyorlar
uzun süredir drlardayım biliyor paylaşmıştım dostum sanıp yanılmışım.
üstünden 7 -8 ay geçti ne yaptın diye sormadı. hamileymiş sırf duyurmak için dün kapıyı çalıp soruyor bende anlamadım neden soruyor kaç ay geçmiş sormamış meğer derdi başkaymış ne diyim akşam sinirimden koca gece ağladım..
cnm ne oldu dr ne dedi en son
giremezsem nete oğlununda yeni yaşı kutlu olsun
günaydın kızlar ...nasılsınız bakalım bugün? trlelli burdasın bi ses ver sonuçlar ne oldu merak ettim ...
cnm başımız bir tek Allaha eğsin inş. hepimizin yardımcısı olsun bizimde evimiz kredili
daha da kaç yıl var bitmesine
bazen çevremdeki hatunlara bakıyorum da ev araba her istediklerini alıyorlar eskimeden yenisi alınan eşyalar eskimeden yenisi alınan kıyafetleri var buna rağmen kar kış demeden çalışıp peşinatını biriktirdiğim kredi ile ödediğim ev için senin yaşın ne ki bak ev sahibi oldun diyiveriyorlar
geçen komşuma sinir oldum insanın canını acıtmak için ellerinden geleni yapıyorlar
uzun süredir drlardayım biliyor paylaşmıştım dostum sanıp yanılmışım.
üstünden 7 -8 ay geçti ne yaptın diye sormadı. hamileymiş sırf duyurmak için dün kapıyı çalıp soruyor bende anlamadım neden soruyor kaç ay geçmiş sormamış meğer derdi başkaymış ne diyim akşam sinirimden koca gece ağladım..
cnm ne oldu dr ne dedi en son
giremezsem nete oğlununda yeni yaşı kutlu olsun
Çok saol canım Allah razı olsun
Negüzel bir topik ya birimiz olmasa birimiz merak ediyo çok sevdim ben sizi
Tsh ler normal
nodülümü henüz doktorum görmedi
Ama ultrason çeken bey bişi yok bunda mercimek tanesi kadar müdehale gerektircek bi durum yok dedi[/QUOTE
canım u.s çeken bişey yok dediyse korkma onlar akşama kadar acayip oluşumlar göre göre neyin iyi neyin kötü olduğunu biliyolar.ama lütfan bundan sonra 6 ayda bir u.s ni çektir ihmal etme geçmiş olsun. oğluşunda yaşgünü kutlu olsun hayırlı evlat olsun inşallah
Çok saol canım Allah razı olsun
Negüzel bir topik ya birimiz olmasa birimiz merak ediyo çok sevdim ben sizi
Tsh ler normal
nodülümü henüz doktorum görmedi
Ama ultrason çeken bey bişi yok bunda mercimek tanesi kadar müdehale gerektircek bi durum yok dedi[/QUOTE
canım u.s çeken bişey yok dediyse korkma onlar akşama kadar acayip oluşumlar göre göre neyin iyi neyin kötü olduğunu biliyolar.ama lütfan bundan sonra 6 ayda bir u.s ni çektir ihmal etme geçmiş olsun. oğluşunda yaşgünü kutlu olsun hayırlı evlat olsun inşallah
Bende ona güvendim çünkü kim istedi bunu? en son nezaman çektirdin? nodülün olduğuna eminmisin? gibi şeylerde sordu
çok zor buldu hatta çok arkada minik bişe dedi
İçime su serpti onca yolu yürüyerek geldim gözüm bişe görmedi yürüyüp o stresi atmak istedim
Amin cnm sağolasın hepimizin evladı hayırlı evlat olsun iyi yerlere gelsinler tek temennim bu.
arkadaşlar size bişey sorcam konu açtım bdv ye ama pek rağbet görmedi.şimdi benim eski tuşlu bir nokia telefonum vardı bozuldu şu an oğluşun eskisiyle idare ediyorum .sorum şu sizce android telefon gereklimi? ben hiç anlamam bu işlerden.evde masaüstü pc var tablet var laptop var eşimin android telefonu var.ben sanki gerekli değil gibi düşündüm birde kullanımı zor gibi geliyor.ama onlarında duruşu çok hoş estetik tabii cebi yakıyolar da..biraz araştırdım netten samsungun pocket diye bir modeli var 340 lira birde aynı fiyata nokia 206 var o da tuşlu hangisine karar versem.dışarı çıkınca bakıyorum hastanede postanede metroda herkesin elinde bir telefon kimse kitap okumuyo ya da tesbih çekmiyo mesela .bu telefonlar çok vakit öldürüyo gibi geliyor .sizin fikriniz ne merak ettim?
cnm inş.önemli bir şey yokturçok tesekkür ederim cnm saolasın
Tsh ler fln normal ama ultrason sonucunu doktora gösteremedim çok yoğundu bu testleri isteyen doktorda 15gün sonra cildinide görcem ozaman getir dedi (ben aslında cildim için tedavi görüyorum lekelenme oldu) ona göstericem.
Ultrasonu çeken bey bunda bişi yok mercimek kadar ki dedi..
Müdahale gerektircek bi durum yok dedi içime su serpti
Aile hekimine gösterdim en son nezaman yaptırdın dedi
bende 4 yıl önce dedim
sonuçların nerde dedi
bulamadım ki dedim
karşılaştırıp bakardık dedi
O da bi sorun yok gibi görünüyo dedi
Bakalım bir de diğer doktor görsün
Hastanelerde koşturmak çok zor işmiş püfs.
canım Rabbim kalbimizi biliyor isteklerimizi dileklerimizi de biliyor.onun verdiğinde de vermediğinde de bir hayır vardır.gençsin sağlıklısın tamam bebiş nazlanıyor gecikti biraz ama umudumuzu kaybetmiyoruz di mi? karanfilim bak sana da diyom haa...o komşuyu kafana takma bana da neler diyolar .insan yaşadığını anca kendi bilir kimse yaşamadığını anlamaz ağzı olan konuşur böyle işte...Ağlama üzüntü stres daha çok artırır dertlerimiizi.Ben bişey anladım dost yok dünyada ...Dost Allah ...İnsanlardan incindikçe rabbime yöneliyorum bu bana daha iyi geliyor.Rabbim inşallah en kısa zamanda sanada hayırlısıyla koklayacak bir gül versin
inş. cnm umutsuz olmak istemiyorum ama insanın elinde değil iştearkadaşlar size bişey sorcam konu açtım bdv ye ama pek rağbet görmedi.şimdi benim eski tuşlu bir nokia telefonum vardı bozuldu şu an oğluşun eskisiyle idare ediyorum .sorum şu sizce android telefon gereklimi? ben hiç anlamam bu işlerden.evde masaüstü pc var tablet var laptop var eşimin android telefonu var.ben sanki gerekli değil gibi düşündüm birde kullanımı zor gibi geliyor.ama onlarında duruşu çok hoş estetik tabii cebi yakıyolar da..biraz araştırdım netten samsungun pocket diye bir modeli var 340 lira birde aynı fiyata nokia 206 var o da tuşlu hangisine karar versem.dışarı çıkınca bakıyorum hastanede postanede metroda herkesin elinde bir telefon kimse kitap okumuyo ya da tesbih çekmiyo mesela .bu telefonlar çok vakit öldürüyo gibi geliyor .sizin fikriniz ne merak ettim?
merhaba kızlar..
pazartesi teyzemin gelini doğum yaptı.
erken doğum sezeryan ilçeden buraya getirmişler çocuk küvözde..
teyzemin kızı da daha yeni geldi hastaneden refakatçiydi.
ben derseniz bi ora bi bi bura koşturuyom.
kah yazılı yapıyom kah yazılı okuyom.
trlelli geçmiş olsun canım.
oğluna Allah uzun ömürler versin..
zeytincim üzme kendini desem ne fayda seni çok iyi anlıyorum.
teyzemin gelinin ahan da çocuğu oldu teyze kızım(görümce) deli olmuş.
gelin çocuğun yanına bile gitmemiş ha bire tıkınma derdindeymiş.
teyze kızım demiş bebeğini görme saati şimdi diye.
"yarın sabah değil miydi" diye sormuş rahatlığa bakar mısın. bi de daha ilk görecek.
millet önce bebeğini sorar bizimki açlıktan yeme derdine düşmüş.
gece sütünü ara ara sağması lazımmış.
teyze kızım kaldıramamış. sabaha kadar horlaya horlaya uyumuş
bir de bunun 1 yıl çocuğu olmadı delirdi gittiydi.
ne diyelim Rabbim bizden daha iyisini bilir.
geztapo,
canım sırf güzel diye estetik diye telefon alınır mı
bak ben bilg. öğretmeniyim ben bile almak istemiyordum telefonum bozulana kadar ama eşim almış.
bence elzem bişey değil evde pc varsa.
ben bulunduğum şehrin hangi durağa otobüsün gelmesine kaç dk var gösteren otobüs tarifesini kullanıyorum, dışarda çok işim olduğundan vakit namazları ve kıble tayini için kullanıyorum.
bankacılık işlemleri yapıyorum, gittiğim Kuran kursuna okul çıkışı gittiğimden okula Kuranı götüremiyorum içindeki Kuranı kullanıyorum.
işin açığı ben çok gezdiğimden ve çalıştığımdan dolayı cebimde telefon lazım oluyor. aynı işi pc lerde yapıyor.
evde otursam her işi lapton da yapardım.
ona rağmen bozulasaya kadar kullancaktım ki olmadı.
bence gerek yok.
Burayıı bulduğum çok iyi oldu
burdaki harcamaları görünce bana çok az geldi yaaa off benmii çok harcıyorumm yada tutumlu olma konusunda çok beceriksizim,5 kg yağ kaç ay gidenler varmış ne güzel ben 1 ayda bitiriyorum,9 kg luk olan deterjan alıyorum 5 kg olanlarda az bana 3 çocuğum var ve sık sık çalıştırıyorum makineyi
elektirk her ay 150 geliyor ilk defa bu ay 80 geldi havalara uçtumm su 45 geliyor
ayda 3kg şeker bitiyorr ,ben her ay düzenli yağ,şeker çay alıyorum
birde ben bunları bimden alıyorumm çamaşır deterjanı hariç
eşim heray yettireyim diye 700 tl harçlık veriyor her ay söz veriyorum bu ay kenara atacam ama hepsi bitiyorrr
yukardaki komşum karı koca çalışıyor aylık 6 milyar geçiyor ellerine 1 oğlu var ve aylık alışverişininn 200 tl yi geçmediğini söylüyorr
pasta börek yapmaz,evine et almaz et sevmiyorum yemeklerde der,poğaca yapmıştımm ben bizde poğaça yasaklılar listesinde dedi neden dedim içinde margarin var dedii,bende böyle şeylere önem göstermiyorumm ne kadar farklı yemek varsa ,pasta varsa yapmaya çalışırım
Arkadaşımm dışarda dahii yemek yemek istemez ,bazen diyorumm benmii müsrifimm diye onu gördükçe onun kadar tutumlu olamıyorumm,
doğalgazı bile 50 -60 tl geliyorr akşam yakıp yatarken kapatıyor,su 20 tl elektirkte 60 gelse kalbi sıkışıyor günlerce neden böyle geldi der bana
hanii askeri ücret alsalar anlıcamda
kızlaaaaarrrrr ben geldiiimm sizi çok özledim ben yaa...valla nasılda alışmışım hergün mektup ya da günlük yazar gibi buraya yazmaya sizlerle dertleşmeye paylaşmaya...anacığım gitti evine yetişti sağ salim çok şükür.Ayrılık zor ama alıştım artık 4 sene üniversite 14 senedirde evliliğim artık sağ sağlıklı olsunlarda herkes yerinde sağolsun .eşimin çektiği ek krediyle mevcut olan iki kartı tamamen temizledik üçüncüden az bişey kaldı bide ufak tefek sağa sola var ama gaz parası filan azalıcakya artık düze çıktık say diyor üzülme artık diyor.yıllardır bütün ihtiyacımızı kredi kartıyla görüyoduk şimdi ise hiç ellemiyoruz o tekk kalanıda temizliycek o da kenarda kötü gün için durcak böylesi daha iyi gerçekten insanın parasının bereketi kalmıyor.
kızlar hepinize tek tek hatır sorcam ama çoklu alıntı nasıl yapılıyor bilmiyorum .
ROYEM güle güle büyütün cennet kuşunuzu süt kokan yanaklarını öpüver benim için Allah hayırlı evlat eylesin.
TRLELLİ canım annelik böyle bişey işte herşeyde kendimizi suçluyoruz kader faktörünü unutmamalıyız ne yapalım Rabbim acılarını göstermesin evlatlarımızın.
SEVİMLİ canım ne kadar hayırlı bir iş yapmışsın cenabı ALLAH "kim dünyada bir mümin kardeşinin sıkıntısını giderirse ,ben de ahirette kulumun sıkıntısını gideririm" buyuruyor .
KARANFİLİM ne güzel bir hediye almış sana kocacığın beğenmemişsin gerçi ama olsun düşünmesi de güzel öyle değil mi?sana parasını verseydi o zaman kendi kendine hediye almış olcaktın anlamlı olmazdı boşver.
SOLİTARY hoşgeldin canım yeni evli bir gelin olarak çok dikkatlisin tutumlusun maşallah canım sana ...aferin böyle devam et otur 100
GARFİELD valla canım bana sorarsan komşuyla ortak internet olayına hiç girme derim ne biliyim ben hiç sevmem böyle ortak işleri sonradan başın ağrımasın .
kızlar bu rada burda bit pazarı topiği var ya oraya takılıyorum ara sıra güzel şeyler satılıyo bazen bakın tavsiye ederim .ben şimdi kaçıyorum hadi öptüm hepinizi
Şu hergün 10 tl sigara paraları topluyodum ya 300 tl oldu ve eşime verdim 2 gün önce onun patronunun oğlu kuyumcuda çaşlışıyodu ondan alim dedi
ve dün liramı getirdi
Hazineme 1 tanede lira eklendi (X sultan hazinesi diyo eşim)
Tekrar bu yönteme devam edicem + güne giricem.
Gün ayda 100 tl kaç kişi olacağımız henüz belli değil girmedik daha düşüncesindeyiz.
Borçlarım bitiyo ya rahatça güne girebilirim.
Eşim artık bilezik almayalım Lira alalım diyo
Bileziklerim 1.300 çünkü benim serişeklinde alıyorum aynı model o birikene kadar bunu her ay çok rahat alırız diyo mantıklı geldi
Bi bekle bakalım korsan ben bi düşüneyim bu fikrini var git sen daha çok kazan bereketin bol olsun dedim yolladım işe.
harikasınız
Canım benim eşimde iyi maaş alıyo ben çalışmıyorum extrada gelirimiz var bu çok şaşalı harcayalım olayı değilde insanın bi ideali olunca gayette azla yetiniyo şahsen ben öyleyim..Burayıı bulduğum çok iyi oldu
burdaki harcamaları görünce bana çok az geldi yaaa off benmii çok harcıyorumm yada tutumlu olma konusunda çok beceriksizim,5 kg yağ kaç ay gidenler varmış ne güzel ben 1 ayda bitiriyorum,9 kg luk olan deterjan alıyorum 5 kg olanlarda az bana 3 çocuğum var ve sık sık çalıştırıyorum makineyi
elektirk her ay 150 geliyor ilk defa bu ay 80 geldi havalara uçtumm su 45 geliyor
ayda 3kg şeker bitiyorr ,ben her ay düzenli yağ,şeker çay alıyorum
birde ben bunları bimden alıyorumm çamaşır deterjanı hariç
eşim heray yettireyim diye 700 tl harçlık veriyor her ay söz veriyorum bu ay kenara atacam ama hepsi bitiyorrr
yukardaki komşum karı koca çalışıyor aylık 6 milyar geçiyor ellerine 1 oğlu var ve aylık alışverişininn 200 tl yi geçmediğini söylüyorr
pasta börek yapmaz,evine et almaz et sevmiyorum yemeklerde der,poğaca yapmıştımm ben bizde poğaça yasaklılar listesinde dedi neden dedim içinde margarin var dedii,bende böyle şeylere önem göstermiyorumm ne kadar farklı yemek varsa ,pasta varsa yapmaya çalışırım
Arkadaşımm dışarda dahii yemek yemek istemez ,bazen diyorumm benmii müsrifimm diye onu gördükçe onun kadar tutumlu olamıyorumm,
doğalgazı bile 50 -60 tl geliyorr akşam yakıp yatarken kapatıyor,su 20 tl elektirkte 60 gelse kalbi sıkışıyor günlerce neden böyle geldi der bana
hanii askeri ücret alsalar anlıcamda
Aynen para azda olsa çokta olsa önemli olan nekadar arttırılabildiğibunun parayla ilgisi yok ki
konu başlığında da olduğu gibi israf düşüncesi ile ilgili var.