Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Canım benim eşimde iyi maaş alıyo ben çalışmıyorum extrada gelirimiz var bu çok şaşalı harcayalım olayı değilde insanın bi ideali olunca gayette azla yetiniyo şahsen ben öyleyim..
Şimdiye kadar bende biriktirmedim hem borçlarımız vardı hemde eşim para tutmuyodu savurgandı ama yazlık idealimizi koyduk ortaya herşeyden kıstım..
Yani herşeyden az az alıyorum ihtiyacım olmayan şeyleride alıyodum artık almıyorum lazım olduğu kadar alıyorum
Ette yiyoruz,kıymada,tavukta hamur işi çok az yapıyorum çünkü diyetteyim:KK17:
Bir de kadın tutumlu olunca erkek daha çok para veriyo bizde olay böyle bilmiyorum herkeste böylemi
Bol bereketli birikimlere..

Aynen para azda olsa çokta olsa önemli olan nekadar arttırılabildiği:KK34:

çalışmayan bi bayanın tutumlu olması boşa para harcamaması çok zor bişey biliyor musun canım.
seni gerçekten tebrik ediyorum.

Burayıı bulduğum çok iyi oldu
burdaki harcamaları görünce bana çok az geldi yaaa off benmii çok harcıyorumm yada tutumlu olma konusunda çok beceriksizim,5 kg yağ kaç ay gidenler varmış ne güzel ben 1 ayda bitiriyorum,9 kg luk olan deterjan alıyorum 5 kg olanlarda az bana 3 çocuğum var ve sık sık çalıştırıyorum makineyi
elektirk her ay 150 geliyor ilk defa bu ay 80 geldi havalara uçtumm su 45 geliyor
ayda 3kg şeker bitiyorr ,ben her ay düzenli yağ,şeker çay alıyorum
birde ben bunları bimden alıyorumm çamaşır deterjanı hariç
eşim heray yettireyim diye 700 tl harçlık veriyor her ay söz veriyorum bu ay kenara atacam ama hepsi bitiyorrr
yukardaki komşum karı koca çalışıyor aylık 6 milyar geçiyor ellerine 1 oğlu var ve aylık alışverişininn 200 tl yi geçmediğini söylüyorr
pasta börek yapmaz,evine et almaz et sevmiyorum yemeklerde der,poğaca yapmıştımm ben bizde poğaça yasaklılar listesinde dedi neden dedim içinde margarin var dedii,bende böyle şeylere önem göstermiyorumm ne kadar farklı yemek varsa ,pasta varsa yapmaya çalışırım
Arkadaşımm dışarda dahii yemek yemek istemez ,bazen diyorumm benmii müsrifimm diye onu gördükçe onun kadar tutumlu olamıyorumm,
doğalgazı bile 50 -60 tl geliyorr akşam yakıp yatarken kapatıyor,su 20 tl elektirkte 60 gelse kalbi sıkışıyor günlerce neden böyle geldi der bana
hanii askeri ücret alsalar anlıcamda

hoşgeldin sefalar getirdin:KK42:
canım bizlerin amacı para biriktirmek, herşeyden kısıp yokmuş gibi yaşamak değil...
aksine amacımız Allah rızası için israftan kaçınıp yine O nun rızası dahilinde O nun mülkünde yemek içmek huzur bulmak.

bizler israf etmemek adına burda paylaşımlarda bulunuyoruz.
ne yaparsak hem en az enerji, para, malzeme harcar ve en çok verim alırız..
birikim mi?
o zaten otomatikman gelir..

İsraf etmeyelim, bi elektrik faturası beklediğimizden yüksek geldiğinde de onu kalbimize yük etmeyelim, nasıl olmuş neden olmuş bir dahaki aya ne yapabiliriz onu düşünelim. tabi düşünme işini abartmadan..

benim genelde suyum 17-21 civarı gelir bu ay 27 geldi. çok şaşırdım.
baya fark var zam olmuşsa bu kadar olamaz.
ama faturaya bakıcam eğer kadın tuttuğum ay da içine girmişse muhtemelen kadın aşırı derece su kullanmış yok değilse borularda kaçak olabilir damlayan çeşme olabilir.
ona bakmak lazım. tamirine bakmak lazım.
damlayan dular nerde olursa olsun yine bize zarardır. okulda, tatlı su çeşmelerinde..
hemen müdahale edilmesi lazım.

çalışmayan bi bayanın tutumlu olması boşa para harcamaması çok zor bişey biliyor musun canım.
seni gerçekten tebrik ediyorum.

sağol tatlım:KK16:
Çalışsam bukadar tutamam gibi geliyo banada giysiye çok veririm para ben çalışıyo olsam..
Az biraz süsüme düşkünüm renk uyumu vs derken ooohuuuu kimseler tutamaz beni böyle iyi:KK1:

Dün Beşiktaştaydım bir akraba ziyaretindeydik 31 mayıs gezi anma felan hiç bilmiyordumm
Vapurdan indik polisiydi tomasıydı vs derken noluyoss yahuuu dedim..
Birde polis gözümün içine baka baka insan bi kolay gelsin der dedi.:KK53: şokkk oldum..

Tövbe yarabbi..

Tuzbabaya gittik yolumuzun üzeriydi dua ettim
sonra annemin teyzesi,kuzenleri falan toplandık mantıydı,çaydı,kahveydi midem çorba oldu..
Birde tv de vapurlar iptal oldu denmez mi:KK53:
kaldık oralarda sonra metrobüs,metro derken çok çetrefilli bir yolculukla evime kavuştum tekrar..

10tl ile 2 kişi karşıya gittik geldik:KK34:

İnsana değişiklik oluyo yahu sohbet,muhabbet,bol kahkaha eğlendim çok..

Son düzenleme:
sağol tatlım:KK16:
Çalışsam bukadar tutamam gibi geliyo banada giysiye çok veririm para ben çalışıyo olsam..
Az biraz süsüme düşkünüm renk uyumu vs derken ooohuuuu kimseler tutamaz beni böyle iyi:KK1:
Eğer calisirsan fazla kıyafet ihtiyacin oluyor doğru ama o zaten adı üstünde ihtiyaç.
Ama ev hanimlarinin büyük bir kismi parayi baskasi kazandigindan kıymet bilmeden harciyorlar. hele bir de esinin geliri iyiyse. Tabi kesinlikle istisna olanlara bisey demiyorum.
Dün Beşiktaştaydım bir akraba ziyaretindeydik 31 mayıs gezi anma felan hiç bilmiyordumm
Vapurdan indik polisiydi tomasıydı vs derken noluyoss yahuuu dedim..
Birde polis gözümün içine baka baka insan bi kolay gelsin der dedi.:KK53: şokkk oldum..

Tövbe yarabbi..

Tuzbabaya gittik yolumuzun üzeriydi dua ettim
sonra annemin teyzesi,kuzenleri falan toplandık mantıydı,çaydı,kahveydi midem çorba oldu..
Birde tv de vapurlar iptal oldu denmez mi:KK53:
kaldık oralarda sonra metrobüs,metro derken çok çetrefilli bir yolculukla evime kavuştum tekrar..

10tl ile 2 kişi karşıya gittik geldik:KK34:

İnsana değişiklik oluyo yahu sohbet,muhabbet,bol kahkaha eğlendim çok..

İyi olmuş güzelce gezmissin canim.
Ben de su yılsonu telaselerim bitsin. Eğer tatilde sıkilmaya vakit bulabilirsem şehir içi park turlari yapacaz inş. eşimle.

Şu hergün 10 tl sigara paraları topluyodum ya 300 tl oldu ve eşime verdim 2 gün önce onun patronunun oğlu kuyumcuda çaşlışıyodu ondan alim dedi
ve dün liramı getirdi:KK17:
Hazineme 1 tanede lira eklendi (X sultan hazinesi diyo eşim)
Tekrar bu yönteme devam edicem + güne giricem.

Gün ayda 100 tl kaç kişi olacağımız henüz belli değil girmedik daha düşüncesindeyiz.
Borçlarım bitiyo ya rahatça güne girebilirim.

Eşim artık bilezik almayalım Lira alalım diyo
Bileziklerim 1.300 çünkü benim serişeklinde alıyorum aynı model o birikene kadar bunu her ay çok rahat alırız diyo mantıklı geldi
Bi bekle bakalım korsan ben bi düşüneyim bu fikrini var git sen daha çok kazan bereketin bol olsun dedim yolladım işe.:KK1:
hadi hayırlı olsun liran cnm :KK70:
ay ben kötü bir şey yaptım telim bozulmuştu ya alcam diyordum almadım tamir ettirmeye karar verdim ne gerek var aman işimi görsün yeter ama gittim perde yaptırdım mutfağa.ev aldığımızda çıkma perdeler vardı perdecilerde onlardan almıştım paramız yoktu pek :KK43: içimde kalmıştı eşimde güzel perde istiyordu aldık 400 tl tuttu çok tuttu galiba ama ne yapim ya çok güzeldi benimde mutfakta camın hem büyük hem 2 tane fazla tutuyor o yüzden

Burayıı bulduğum çok iyi oldu
burdaki harcamaları görünce bana çok az geldi yaaa off benmii çok harcıyorumm yada tutumlu olma konusunda çok beceriksizim,5 kg yağ kaç ay gidenler varmış ne güzel ben 1 ayda bitiriyorum,9 kg luk olan deterjan alıyorum 5 kg olanlarda az bana 3 çocuğum var ve sık sık çalıştırıyorum makineyi
elektirk her ay 150 geliyor ilk defa bu ay 80 geldi havalara uçtumm su 45 geliyor
ayda 3kg şeker bitiyorr ,ben her ay düzenli yağ,şeker çay alıyorum
birde ben bunları bimden alıyorumm çamaşır deterjanı hariç
eşim heray yettireyim diye 700 tl harçlık veriyor her ay söz veriyorum bu ay kenara atacam ama hepsi bitiyorrr
yukardaki komşum karı koca çalışıyor aylık 6 milyar geçiyor ellerine 1 oğlu var ve aylık alışverişininn 200 tl yi geçmediğini söylüyorr
pasta börek yapmaz,evine et almaz et sevmiyorum yemeklerde der,poğaca yapmıştımm ben bizde poğaça yasaklılar listesinde dedi neden dedim içinde margarin var dedii,bende böyle şeylere önem göstermiyorumm ne kadar farklı yemek varsa ,pasta varsa yapmaya çalışırım
Arkadaşımm dışarda dahii yemek yemek istemez ,bazen diyorumm benmii müsrifimm diye onu gördükçe onun kadar tutumlu olamıyorumm,
doğalgazı bile 50 -60 tl geliyorr akşam yakıp yatarken kapatıyor,su 20 tl elektirkte 60 gelse kalbi sıkışıyor günlerce neden böyle geldi der bana
hanii askeri ücret alsalar anlıcamda

cnm valla biz 700 tl ayda mutfaktı fln harcasak işin içinden çıkamayız
ayda 5 litre yağ çok değil mi
yemekleri çok yapma cnm pastayı poğaçayı kes yani haftada 5 kere yapıyorsan 3 kere yap hm daha sağlıklı
komşun iyi yapıyor öyle yapıp bana da su 25 tl geldi geçen ay üzüldm normalde 20 tl geliyordu
elektrik 45 50 arası gelir.çamaşır makinasını birikmedn asla açmam.
2 günde bir bulaşık mak. doluyor çalıştırıyorum
elimde hiç bir şey yıkamam güzelce akıtırım sadece.
3 kio şekerde çok geldi bana 3 çocuk var gerçi ama ne olursa olsun.şekerli şeyler fazla tüketmeyin şeker kanser hücrelerii besliyor cnm
yağı nasıl kısabilirsin az koy yemeklere akşamları 2 çeştten fazla yemek yapma kızartmayı azalt çok yağ gider
ben 4 ay kullanıyorum 5 litre tenekeyi
salçaya dikkat et yazdan hazırla biberden salça kaynak mesela kışın çok destek oluyor salçaya
haftada bir dışarda yemek yeriz daha fazla çıkmıyoruz çıkarsak evde bir sonraki hafta daha fazla takılmaya çalışıyoruz.
masrafları kısmaya çalışırım doğalgaz gerçekten çok az geliyormuş komşuna ama bravo

kızlar temizlie kalktım eşimin halaları dayıları gelcekmiş memleketten çok yorgunum ev aldığımızdan beri gelmemişlerdi
ay dedikodu yapmasınlar diye inini inciğini çıkardım evin şimdiden

hadi hayırlı olsun liran cnm :KK70:
ay ben kötü bir şey yaptım telim bozulmuştu ya alcam diyordum almadım tamir ettirmeye karar verdim ne gerek var aman işimi görsün yeter ama gittim perde yaptırdım mutfağa.ev aldığımızda çıkma perdeler vardı perdecilerde onlardan almıştım paramız yoktu pek :KK43: içimde kalmıştı eşimde güzel perde istiyordu aldık 400 tl tuttu çok tuttu galiba ama ne yapim ya çok güzeldi benimde mutfakta camın hem büyük hem 2 tane fazla tutuyor o yüzden

cnm valla biz 700 tl ayda mutfaktı fln harcasak işin içinden çıkamayız
ayda 5 litre yağ çok değil mi
yemekleri çok yapma cnm pastayı poğaçayı kes yani haftada 5 kere yapıyorsan 3 kere yap hm daha sağlıklı
komşun iyi yapıyor öyle yapıp bana da su 25 tl geldi geçen ay üzüldm normalde 20 tl geliyordu
elektrik 45 50 arası gelir.çamaşır makinasını birikmedn asla açmam.
2 günde bir bulaşık mak. doluyor çalıştırıyorum
elimde hiç bir şey yıkamam güzelce akıtırım sadece.
3 kio şekerde çok geldi bana 3 çocuk var gerçi ama ne olursa olsun.şekerli şeyler fazla tüketmeyin şeker kanser hücrelerii besliyor cnm
yağı nasıl kısabilirsin az koy yemeklere akşamları 2 çeştten fazla yemek yapma kızartmayı azalt çok yağ gider
ben 4 ay kullanıyorum 5 litre tenekeyi
salçaya dikkat et yazdan hazırla biberden salça kaynak mesela kışın çok destek oluyor salçaya
haftada bir dışarda yemek yeriz daha fazla çıkmıyoruz çıkarsak evde bir sonraki hafta daha fazla takılmaya çalışıyoruz.
masrafları kısmaya çalışırım doğalgaz gerçekten çok az geliyormuş komşuna ama bravo

kızlar temizlie kalktım eşimin halaları dayıları gelcekmiş memleketten çok yorgunum ev aldığımızdan beri gelmemişlerdi
ay dedikodu yapmasınlar diye inini inciğini çıkardım evin şimdiden

kolay gelsin canım...

ben de 3 ayda tüketiyorum 5 lt yi. bi kere hesaplayabilmiştim. ben de azaltabilsem iyi olacak.

tereyağ zeytin yağı ve kızartma için ayçiçek yağını karışık kullanıyorum ya hesap etmek zor oluyor ama yine de az kullanıyor değilim.

bugün akşam vakti biz de eşimle markete gittik buraya yeni büyük bi market açıldı.
iyice iş merkezleri artınca napcaz bilmem :KK52:

kış boyu bir kere bile hazır yoğurt almadım. ama yazları memleket şura bura derken vakıftan süt almaya fırsat bulamıyorum.
haftaya düğün var memlekete gitcem nasılsa süt katıverirler diye bir hafta yetcek kadar yoğurt aldım torkunun. sanki torku daha az katkılı oluyor çalışanlarından öyle duyuyorum hep.
kahvaltılık aldık zeytin peynir filan...
yemek yapacak hiç bişey gelmedi aklıma ben de tavuk hazırlattım fırında ızgara yaptım iyi oldu.
tavuğu da çok az tüketiyoruz. genelde kırmızı..
etimiz de bitti. annem getirmişti biraz onlar da tükendi.
keşke birlikte kestirebileceğimiz birilerini bulsak da atsak dolaba şöyle doğudan gelen ineklerden filan.

canım biz haftada bir değil de sanırım ayda bir filan yiyoruz dışarda.
İnanır mısın dışarda yemek yemek için bile vaktim de takatim de olmuyor:KK43:

biraz da meyve aldık derken 25 tl tuttu.
neyse kayıt defterime yazayım da toparlayım kendimi biraz:KK31:

kızçeler günaydın nasıl keyifler ? ehh işte bugün çooookkk çalışmam lazım çook...malum pazartesi ...çarşamba istanbula gidiyorum düğün var al işte sana BİSÜRÜ masraf ..ama mecbur bazı şeyler ..teyzemin oğlunun düğünü ben çeyrek takıcam birde bebiş olunca takarım inşallah ...hiç olmazsa taksit yapmış olurum:KK1: zaten yol parası filanda var ..birde mutfağa perde siparişi verdim bende zeytin gibi ...pedrdem yeniydi ama yırtıldı hiç öyle kullanamam.sosyete pazarından 50 liraya mal olacak bakalım nasıl biey olacak.neyse kızlar ben kaçıyorum size hayırlı haftalar:KK16:

kolay gelsin canım...

ben de 3 ayda tüketiyorum 5 lt yi. bi kere hesaplayabilmiştim. ben de azaltabilsem iyi olacak.

tereyağ zeytin yağı ve kızartma için ayçiçek yağını karışık kullanıyorum ya hesap etmek zor oluyor ama yine de az kullanıyor değilim.

bugün akşam vakti biz de eşimle markete gittik buraya yeni büyük bi market açıldı.
iyice iş merkezleri artınca napcaz bilmem :KK52:

kış boyu bir kere bile hazır yoğurt almadım. ama yazları memleket şura bura derken vakıftan süt almaya fırsat bulamıyorum.
haftaya düğün var memlekete gitcem nasılsa süt katıverirler diye bir hafta yetcek kadar yoğurt aldım torkunun. sanki torku daha az katkılı oluyor çalışanlarından öyle duyuyorum hep.
kahvaltılık aldık zeytin peynir filan...
yemek yapacak hiç bişey gelmedi aklıma ben de tavuk hazırlattım fırında ızgara yaptım iyi oldu.
tavuğu da çok az tüketiyoruz. genelde kırmızı..
etimiz de bitti. annem getirmişti biraz onlar da tükendi.
keşke birlikte kestirebileceğimiz birilerini bulsak da atsak dolaba şöyle doğudan gelen ineklerden filan.

canım biz haftada bir değil de sanırım ayda bir filan yiyoruz dışarda.
İnanır mısın dışarda yemek yemek için bile vaktim de takatim de olmuyor:KK43:

biraz da meyve aldık derken 25 tl tuttu.
neyse kayıt defterime yazayım da toparlayım kendimi biraz:KK31:
cnm 25 tl ii tutmuş
sana da yağ epey gidiyormuş ama 3 ayda iyi.bende pilava tereyağ ve sıvı yağ karıştırıyorym
ay ben temizliğe kalktım sular kesildi kızlar ne şans
bu aralar çok baş dönmem var neden bilmiyrum stresten belkide çok umutlandım bebek için ama adet oldum yine off ben bu ameliyatı mecbur olucam galiba bu hafta yine dr lerdeyim sıkıldım artık git gel
bugünde dışarı çıkmam lazım off eşim otobüs kartını vermemiş dünya yolu adetin ilk günü yürümek kabus gibi nasıl sinir oldum
perdeciye para götürcem pazara gidicem ordan da bu aralar ders çalışamıyorum çok vicdan azabım var para da atamıyorum kenara
şu film çeken dr ye gitsem mi özelden 30 tl muayene parası kararsızım
bugün birde tereyağ bulursam alcam köyden geliyor içime siniyor
torku bana da daha az katkılı geliyor nedense karanfil
geztapo ii gezmeler cnm perden hayırlı olsun

Günaydın kızlar
E okul işlerimi bitirdim çok şükür
8lerdeki öğrencilerim de gelmemiş
Öğretmenler odasındayım şu an

Size bir olaydan bahsedeyim
Şubat ayında gün parası bende toplanmıştı
Bi arkadaşım da o akşam benden 2000lira istemişti
Burda da bahsetmiştim
Mayıs ayında vercem demişti
Ben de önemli değil demiştim
Çünkü biz birikim yapıyorduk
Biz de bu ay ev taksidine girdik
30 bin pesinat vermemiz lazım
Yaklaşık 2-3 bin açığımız çıktı
Bu arkadaşım da bi ara aradı beni
Eşim işten çıktı, borcumuz biraz gecikebilir dedi
Ben de yine önemli değil demiştim
Sonra eşi işe geri girmiş
Daha da borcun konusu olmadi
Bizim de bu ev isi çıkınca eşim
Arayip iste parayı dedi
Ben de arkadaşımı sıkıştırmak istemiyordum
Neyse işte
Sonunda aradım, hal hatır sordum
O da ben de seni arayacaktim dedi
Parayi yollayacaktim
Mayis ayının son günüydü
Ama sözünde durdu ve ben de parayı istemek zorunda kalmadım
O kadar mutlu oldum ki
Allah gönlüme göre verdi

Bence gayet normal, biz her markete gidişimizde en az 200 tutar, en sık aldıklarım
Su, Çay, şeker, yumurta, sucuk, peynir, zeytin, yoğurt, bebek bezi, ıslak mendil, selpak, kaşar peyniri, süt, un, pirinç unu, labne, kıyma, tavuk, mercimek, bulgur, zeytinyağı, tereyağı ve salça

cnm 25 tl ii tutmuş
sana da yağ epey gidiyormuş ama 3 ayda iyi.bende pilava tereyağ ve sıvı yağ karıştırıyorym
ay ben temizliğe kalktım sular kesildi kızlar ne şans
bu aralar çok baş dönmem var neden bilmiyrum stresten belkide çok umutlandım bebek için ama adet oldum yine off ben bu ameliyatı mecbur olucam galiba bu hafta yine dr lerdeyim sıkıldım artık git gel
bugünde dışarı çıkmam lazım off eşim otobüs kartını vermemiş dünya yolu adetin ilk günü yürümek kabus gibi nasıl sinir oldum
perdeciye para götürcem pazara gidicem ordan da bu aralar ders çalışamıyorum çok vicdan azabım var para da atamıyorum kenara
şu film çeken dr ye gitsem mi özelden 30 tl muayene parası kararsızım
bugün birde tereyağ bulursam alcam köyden geliyor içime siniyor
torku bana da daha az katkılı geliyor nedense karanfil
geztapo ii gezmeler cnm perden hayırlı olsun
geçmiş olsun canım..
benim de eşim eve geldi az önce.
ayağını mikrop kapmış artı mantar.
şu adam bu yaşına geldi tırnak kesmesini öğrenemedi:KK47:
içim yanıyor ama bu hep oluyor.
yazık değil mi insan tırnağıyla birlikte etini keser mi.:KK43:

sizin orda baya ucuzmuş özel muayeneleri.
eşiin hastanede cildiye yokmuş başka bi hastaneye gitti ilaç yazdırmak için.
ilaçlarla 70-80 i bulmuştur. sormadım.
kızçeler günaydın nasıl keyifler ? ehh işte bugün çooookkk çalışmam lazım çook...malum pazartesi ...çarşamba istanbula gidiyorum düğün var al işte sana BİSÜRÜ masraf ..ama mecbur bazı şeyler ..teyzemin oğlunun düğünü ben çeyrek takıcam birde bebiş olunca takarım inşallah ...hiç olmazsa taksit yapmış olurum:KK1: zaten yol parası filanda var ..birde mutfağa perde siparişi verdim bende zeytin gibi ...pedrdem yeniydi ama yırtıldı hiç öyle kullanamam.sosyete pazarından 50 liraya mal olacak bakalım nasıl biey olacak.neyse kızlar ben kaçıyorum size hayırlı haftalar:KK16:
iyi olmuş canım.
ben de yeni evli sayıldığım için 5 yılı buldu :111:
daha yeni eşya hiç almıyorum. ama kendi evime geçersem odalar farklı olduğundan ihtiyaçlar doğabilir. alış veriş heycanı da başka güzel olur tabi para kısmını saymazsak :KK37:
çeyrek altın en ideali canım. bence fazlasına gerek yok.
benim de kuzenim evleniyor, büyüğüne çeyrek takmıştım o yorgan getirmiş.
bu sefer ben de öyle bişey alcam:KK53:
param olmadığından değil. ama insana göre muamele etmediğinde değerini anlamıyorlar.
bak küçük hediye götüreyim nasıl iyi olurlar benle.
Günaydın kızlar
E okul işlerimi bitirdim çok şükür
8lerdeki öğrencilerim de gelmemiş
Öğretmenler odasındayım şu an

Size bir olaydan bahsedeyim
Şubat ayında gün parası bende toplanmıştı
Bi arkadaşım da o akşam benden 2000lira istemişti
Burda da bahsetmiştim
Mayıs ayında vercem demişti
Ben de önemli değil demiştim
Çünkü biz birikim yapıyorduk
Biz de bu ay ev taksidine girdik
30 bin pesinat vermemiz lazım
Yaklaşık 2-3 bin açığımız çıktı
Bu arkadaşım da bi ara aradı beni
Eşim işten çıktı, borcumuz biraz gecikebilir dedi
Ben de yine önemli değil demiştim
Sonra eşi işe geri girmiş
Daha da borcun konusu olmadi
Bizim de bu ev isi çıkınca eşim
Arayip iste parayı dedi
Ben de arkadaşımı sıkıştırmak istemiyordum
Neyse işte
Sonunda aradım, hal hatır sordum
O da ben de seni arayacaktim dedi
Parayi yollayacaktim
Mayis ayının son günüydü
Ama sözünde durdu ve ben de parayı istemek zorunda kalmadım
O kadar mutlu oldum ki
Allah gönlüme göre verdi

hayırlı olsun canım çok sevindim:KK9:

Biz 2 kişiyiz her ay mesela un yağ vs alınmaz ama 200-300 tutuyor.
çok geliyor bazen gözüme :44:

canım normalde 300-400 arası tutuyordu ama geçtiğimiz iki üç ay hiç doğru düzgün yazmadım.
ee malum enflasyon da arttı.
bu ay düzgünce yazayım da cevabını vermiş olayım inşallah:KK42:

Merhabalar mutfak masraflarınız ne kadar tutuyor :KK14::KK14:

En az 500, tabi ekstra şeyler olunca geçiyor yoğun misafir ve dışarda yeme olursa. Bu arada 3 kişiyiz evde eşim ben ve bebiş, ona özel olarak süt cici bebe labne ve bazen yoğurt alıyorum

Biz 2 kişiyiz her ay mesela un yağ vs alınmaz ama 200-300 tutuyor.
çok geliyor bazen gözüme :44:

canım normalde 300-400 arası tutuyordu ama geçtiğimiz iki üç ay hiç doğru düzgün yazmadım.
ee malum enflasyon da arttı.
bu ay düzgünce yazayım da cevabını vermiş olayım inşallah:KK42:

Biz 2 kisiyiz ve 500 den asagi harcamiyoruz mutfak alisverisine. Misafir falanda gelmez haftasonlarida genelde disarda yiyoruz. Var bi anormallik ama ne? :KK43:

X