Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

ikinizede çok teşekkür ederim cevabınız içinn bu sayfayıı çokk beğendimm,kendimde ne kadar hata gördümm biliyormusunn burayı okuyuncaa en kısa zamanda bende böyle değişikliklere gitmemm lazım

Umarım sende bize katılırsın her daim sayfamızda olursun paylaşırsın birikimlerini..
İnsan çok şey öğreniyo bende bir çok fikir edindim inan..

Varken almanın nekadar lüzumsuz olduğunu..
İhtiyacımdan fazla alınca nekadar müsriflik yaptığımı..
Azla yetinmenin tatlı huzurunu..
aza çok katmanın özgüvenini
Birikimlerimi gördükçe dahada hırslı olmayı öğrendim

Umarım bol bereketli birikimlerin olur..

Allah kimseyi yoklukla terbiye etmesin canım..

merhaba kızlar sizlere danışmak istediğim şeyler var.
Haftalık/aylık kendinize ne kadar ayırıyorsunuz ve onun ne kadarını biriktiriyorsunuz?

Eşim bana aylık vermiyo istedikçe az az veriyo (bu aralar ayrıca günde 10 tl veriyo sigara kulanmıyorum ama kullanıyomuş gibi vericeksin dedim:KK19:)
Faturalarımı,ödemelerimi,mutfak masrafımı,oğlumun servisinin parasını(ufak tefek borcum var) maaşını alınca toplu veriyo

Onun harici verdikleri benim oluyo zaruri ihtiyaçlarımı karşılıyorum gerisini biriktiriyorum
Her ay hiç olmazsa bile 400 tl atabiliyorum kenara
Mayısta 300 atabilmiştim üzerini eşim tamamladı ata aldık mesela öyle..

Evin bütüm sorumluluğu,giderler alışveriş bende olunca mecbur parada elimde oluyo ama harcanıyo herşeyi ben aldığım içi:KK31:

hadi hayırlısı olsun cnm o zaman
sağol canım yarın yüzük takılcak inşallah:132:
ikinizede çok teşekkür ederim cevabınız içinn bu sayfayıı çokk beğendimm,kendimde ne kadar hata gördümm biliyormusunn burayı okuyuncaa en kısa zamanda bende böyle değişikliklere gitmemm lazım
hoşgeldin canım..
vakit buldukça gir inşallah..
konuşalım kaynaşalım:21:
merhaba kızlar sizlere danışmak istediğim şeyler var.
Haftalık/aylık kendinize ne kadar ayırıyorsunuz ve onun ne kadarını biriktiriyorsunuz?
cnım ben kendime para ayırmıyorum.
ne ihtiyaçsa onu alıyorum aslında kota koymak iyi olur..
kızzllaarrrrr:KK3:

Bende alışveriş yaptım bugün
Artık daha az alıyorum daha az dışarı çıkıyorum okulda bitiyo ya aburcubur-okul masrafları-servis masrafı felan baya baya düşürdük en aza..
Bugün annemin alışveriş günüydü(aylık alıyolar) yine beraber yaptık

domates,salatalık,biber,soğan,patates,sucuk,salam,et,kıyma,tavuk,pirinç,sıvıyağ,çamaşırsuyu vs aldırdım :KK1: Allah razı olsun..
Beş kuruş para harcamadan geldim üzerinde kumpir ısmarladı ahh bu annelerde olmasa candır cannn.. :13:

Pazartesi kuzenim geliyo bende kalıcak 1 hafta her gün gezicez :KK17:
ciciler alıcaz:KK17:

400 tl atmışım yine kenara ama bundan eşimin haberi yok bu gizli oldu biraz çünkü ciciler alıcam diye ayırdım..
Bunu söylersem para vermez ondanda alıcam extra (ayy çok fena oldum ben yaa eşimin dediği kadar varım benden korkulur)

Annem bende veririm dedi eksiklerimin çocuğunu halledicem 1 çeyrek parasıda arttırmak ümidindeyim..

Biriklerimiz bereketli olsun inşallah:KK16:

"Birikimin altın anahtarıı israftan kaçınma"nın tutumlu hatunları haydin bakalımm yastık altlarını dolduralımm:KK1:
ben de bugün kendime elbise aldım 99 tl ye :)
rengi biraz farklı oldu ama bazen farklılık iyidir :)
teyze kızımın yarın sözü olcakmış ona giycem(çok kalabalık olmaz).
ardından cumartesi hala kızımın kınasında giycem,
ardından kardeşimin yaza sözü olursa manisaya gitcez orda giyerim :KK52:
eşarp ayakkabı bişey almadım. elbiseye uyan hepsi var :KK66:

hediyeleri de hallettim hala kızıma hediye almıycam annem evden bişey vercek onu götürcem.
teyze kızımın düğünü de olursa da kenarda bi çeyrek var arkadaşım getirmişti. sıkıp duruyo beni vereyim de kurtulayım başka evde altınım yok.
Eşim bana aylık vermiyo istedikçe az az veriyo (bu aralar ayrıca günde 10 tl veriyo sigara kulanmıyorum ama kullanıyomuş gibi vericeksin dedim:KK19:)
Faturalarımı,ödemelerimi,mutfak masrafımı,oğlumun servisinin parasını(ufak tefek borcum var) maaşını alınca toplu veriyo

Onun harici verdikleri benim oluyo zaruri ihtiyaçlarımı karşılıyorum gerisini biriktiriyorum
Her ay hiç olmazsa bile 400 tl atabiliyorum kenara
Mayısta 300 atabilmiştim üzerini eşim tamamladı ata aldık mesela öyle..

Evin bütüm sorumluluğu,giderler alışveriş bende olunca mecbur parada elimde oluyo ama harcanıyo herşeyi ben aldığım içi:KK31:

eşin de ayrı para atıyor mu canım yoksa birlikte mi biriktiriyorsunuz?
benim eşimden gizli bi liram bile yok:KK14:
benim hesabımda birikyor kaç tl var onu bile bilmez ama gizli ve kıyıda köşede hiç yok olsa ne heycanlı olurdu :KK1:

kızlar hesaplıyorum da ben aylık (tüm ihtiyaçlarımı çıkarttıktan sonra) 300 harcıyorum. çoğu zaman yetmiyor fazlasını da harcıyorum, ama öğlen yemeğim yok sizce çok mu

evet kıyafet de bu paraya dahil... ancak yeterli kıyafet ve ayakkabım var almamaya çalışıyorum...

ben kendime okul kantininde aylık 50 tl harcıyorumdur.
hadi aylık 100 de kıyafet ayakkabı çanta vs olsun ki bazı aylar olmaz.
makyaj malzemesi kullanmam.
kremler filan da bana özel değil zaten eve alıyorum birlikte kullanıyoruz onları saymıyorum.
İnsan başka kendine özel ne alır ki:44: aklıma bişey gelmiyor.. sen neler alıyorsun? yol paranı da dahil ediyor musun. benim aylık 50 de o var.
ayda bir yemeğe çıksak onu da kendime özel saymıyorum.

Son düzenleme:
Merhabalar hepinize,
Ben yepisyeni bir üyeyim ilk mesajımda bu topiğe kısmet oldu.
Bir süredir bu sitenin ziyaretçisiydim çok faydalandım yeni yeni şeyler öğrendim fikir edindim Allah razı olsun.

Eşim orada erkek vardır üye olma dedi baştan dedim bu kadar kadın muahabbetine hiçbir erkek dayanamaz sonra beni dün akşam kendi elleriyle üye yaptı sağolsun.

Hepinize hayırlı Cumalar hanımlar
Dualarınız kabul olsun...

sağol canım yarın yüzük takılcak inşallah:132:

hoşgeldin canım..
vakit buldukça gir inşallah..
konuşalım kaynaşalım:21:

cnım ben kendime para ayırmıyorum.
ne ihtiyaçsa onu alıyorum aslında kota koymak iyi olur..

ben de bugün kendime elbise aldım 99 tl ye :)
rengi biraz farklı oldu ama bazen farklılık iyidir :)
teyze kızımın yarın sözü olcakmış ona giycem(çok kalabalık olmaz).
ardından cumartesi hala kızımın kınasında giycem,
ardından kardeşimin yaza sözü olursa manisaya gitcez orda giyerim :KK52:
eşarp ayakkabı bişey almadım. elbiseye uyan hepsi var :KK66:

hediyeleri de hallettim hala kızıma hediye almıycam annem evden bişey vercek onu götürcem.
teyze kızımın düğünü de olursa da kenarda bi çeyrek var arkadaşım getirmişti. sıkıp duruyo beni vereyim de kurtulayım başka evde altınım yok.

eşin de ayrı para atıyor mu canım yoksa birlikte mi biriktiriyorsunuz?
benim eşimden gizli bi liram bile yok:KK14:
benim hesabımda birikyor kaç tl var onu bile bilmez ama gizli ve kıyıda köşede hiç yok olsa ne heycanlı olurdu :KK1:
Sözleriniz,nişanlarınız hayılrı uğurlu olsun canım
Elbisenide güle güle eskit
Canım birikimi eşimle yapıyoruz ayrıca birde özel sağlık sigortası kapsamında biriken bir paramız var 5 yıl oldu sanırım o eşimin üzerine birikimden sayılırsa:KK34:
Merhabalar hepinize,
Bir süredir bu sitenin ziyaretçisiydim çok faydalandım yeni yeni şeyler öğrendim fikir edindim Allah razı olsun.

Eşim orada erkek vardır üye olma dedi baştan dedim bu kadar kadın muahabbetine hiçbir erkek dayanamaz sonra beni dün akşam kendi elleriyle üye yaptı sağolsun.

Hoşgeldin canım..
Allah senden de razı olsun sende paylaş bildiklerini bizimle bizlerde öğrenelim:KK16:
Hayırlı cumalar olsun Amin cümlemizin duasını kabul eylesin Rabbim..

Ben bu aralar birde üzerine hastanelerdeyim
Sabah doktora gittim göğsümden tomografı istedi:KK31: perşembe alıcam sonucunu sonra gittiğim yerin parazı vardı
5 tl tshrt
25 tl plaj çantası
2.5 tl den de eşime 2 tane atlet aldım
yağmurda da ıslandım vıcık vıcık su oldum:KK1:

Cumanın mübarek hayrı için Herkese bereket,sağlık,huzur diliyorum canlar..

Merhabalar hepinize,

Hoşgeldin sefalar getirdin canım :KK66:
aynı konuşmaları eşimle biz de yaptık.
burda geçen kadın muhabbetlerine hiç bi erkek dayanamaz :KK52:
bol muhabbetimiz olsun inşallah..
Ben bu aralar birde üzerine hastanelerdeyim
Sabah doktora gittim göğsümden tomografı istedi:KK31: perşembe alıcam sonucunu sonra gittiğim yerin parazı vardı
5 tl tshrt
25 tl plaj çantası
2.5 tl den de eşime 2 tane atlet aldım
yağmurda da ıslandım vıcık vıcık su oldum:KK1:

Cumanın mübarek hayrı için Herkese bereket,sağlık,huzur diliyorum canlar..

Amin canım İnşallah...
Geçmiş olsun canım aman bişey çıkmasın..

ben kendime okul kantininde aylık 50 tl harcıyorumdur.
hadi aylık 100 de kıyafet ayakkabı çanta vs olsun ki bazı aylar olmaz.
makyaj malzemesi kullanmam.
kremler filan da bana özel değil zaten eve alıyorum birlikte kullanıyoruz onları saymıyorum.
İnsan başka kendine özel ne alır ki:44: aklıma bişey gelmiyor.. sen neler alıyorsun? yol paranı da dahil ediyor musun. benim aylık 50 de o var.
ayda bir yemeğe çıksak onu da kendime özel saymıyorum.

servis paramı ayrı veriyorum. işte nereye harcıyorum bende onu anlamıyorum. sadece yiyorum o parayı :KK30: kahvedir çikolatadır öğlen yemeğidir...

Hoşgeldin sefalar getirdin canım :KK66:
aynı konuşmaları eşimle biz de yaptık.
burda geçen kadın muhabbetlerine hiç bi erkek dayanamaz :KK52:
bol muhabbetimiz olsun inşallah..

Amin canım İnşallah...
Geçmiş olsun canım aman bişey çıkmasın..

İnşallah cnm perşembeyi bekliyorum bende..
Bakalım:KK31:

Merhabalar hepinize,

Merhabalar, ben de 2 aydır üyeyim. Benim eşimde erkekler vardır orda, zaten herkes nick kullanıyor dedi. Ben de araştırılıyordur herhalde dedim. Hem erkek ne yapacak burda :)) Yalnız geçenlerde 2.el çocuk eşyada arkadaşın topiğinin altına "vajinismus" konusu açmış bir arkadaş. Bence o erkek dedi eşim , yazdığı şeyleri okuyunca. Ya yanlış yere konu açtı ya da kafa buluyor artık bilemeyeceğim.....Ama ben çok eğleniyorum, bilmediğim yeni şeyler öğreniyorum, çocuklarımın (9 yaş-12 yaş) kıyafetlerini satmaya başladım. Eksikler bitmiyor çünkü. İkisinin de servisi var, ek masraflar çıkıyor her ay....İdare etmek her açıdan güzel...Evlendikten sonra çalışmıyorum ama evdeki çalışma bence bütün işlerden kapsamlı ve meşakkatli...Tabii herşey çocuklarımız için...Bütün çocuklar mutlu, sağlıklı olsun .Hiç hasta olmasınlar hep yüzleri gülsün inşallah.....:nazar::nazar::nazar:

Hoşbulduk tr lelli , karanfice, alsezias

Ben bişeyi atacak olsam pek bi üzülürüm almadan öncede biraz düşünürüm kızıma eşime çevreme alırken hiç düşünmem ama.
Mutfakta israf etmemek biraz eşim sayesinde gelişti diyebilirim o benden daha dikkatli. Bi de suya hiç kıyamam çok değerlidir benim için.
ama şu ıvır zıvırlar yok mu onları çok güzel atarım işte alırım elime büyük boy çöp poşetini doldurdukça hafiflerim...

yatak odamı boyatıcaktım baya bi para istedi mobilyacılar acıdım veremedim o parayı bende ray sistemini ve kulplarını değiştirmeye karar verdim onda biri gibi bi maliyete hemde boyalı mobilyayı kullanmak zor dediler boyası çabuk atıyo diye vazgeçtim bende krem renk mobilyayı çok seviyorum ama ahşabın dinlendiriciliği bi başka.. son günlerdeki en büyük tasarrufum bu. sizle konuşurken keki yakmazsam bu da bi tasarruf sayılır tabi

yarın kalabalık misafirim var beni aldı bi telaş o yetmez bu yetmez misafirim aç kalır canı çeker bitmiş olur yiyemez diye ödüm kopuyo hepte yetiyo artıyo ama ben nasıl kurtulcam bu duygudan yaaa..

Merhabalar, ben de 2 aydır üyeyim. Benim eşimde erkekler vardır orda, zaten herkes nick kullanıyor dedi. Ben de araştırılıyordur herhalde dedim. Hem erkek ne yapacak burda :)) Yalnız geçenlerde 2.el çocuk eşyada arkadaşın topiğinin altına "vajinismus" konusu açmış bir arkadaş. Bence o erkek dedi eşim , yazdığı şeyleri okuyunca. Ya yanlış yere konu açtı ya da kafa buluyor artık bilemeyeceğim.....Ama ben çok eğleniyorum, bilmediğim yeni şeyler öğreniyorum, çocuklarımın (9 yaş-12 yaş) kıyafetlerini satmaya başladım. Eksikler bitmiyor çünkü. İkisinin de servisi var, ek masraflar çıkıyor her ay....İdare etmek her açıdan güzel...Evlendikten sonra çalışmıyorum ama evdeki çalışma bence bütün işlerden kapsamlı ve meşakkatli...Tabii herşey çocuklarımız için...Bütün çocuklar mutlu, sağlıklı olsun .Hiç hasta olmasınlar hep yüzleri gülsün inşallah.....:nazar::nazar::nazar:

Sende hoşgeldin o zaman
Bahsettiğin konu çok konuşuluyo bu sitede napsın herkes derdine bi çare arıyo işte belkide yanlışlıkla açtı belki hakikaten kafa buluyo..
Ben en çok eşinize ilk ne zaman rezil oldunuz topiğinde eğlendim karnıma ağrılar girdi gülmekten gözlerim yaşardı.

Bende hamilelikten önce bıraktım çalışmayı bi daha da çalışmadım evde mutlu olan gruptanım sanırım.Allah bağışlasın çocuklarını emeklerin karşılıksız kalmasın

Sende hoşgeldin o zaman
Bahsettiğin konu çok konuşuluyo bu sitede napsın herkes derdine bi çare arıyo işte belkide yanlışlıkla açtı belki hakikaten kafa buluyo..
Ben en çok eşinize ilk ne zaman rezil oldunuz topiğinde eğlendim karnıma ağrılar girdi gülmekten gözlerim yaşardı.

Bende hamilelikten önce bıraktım çalışmayı bi daha da çalışmadım evde mutlu olan gruptanım sanırım.Allah bağışlasın çocuklarını emeklerin karşılıksız kalmasın
Merhaba civcen....hoşbulduk kaç senedir varmış bu site hiç haberim olmamış.Oysa ki hep internetteyim ama ....O dediğin topiğe hiç girmedim, ilk fırsatta bakıcam......Evet bende evinde mutlu olanlardanım..14 sene çalıştım ....2 çocuk ve evde çalışıyoruz şimdi. Allah hepimizin çocuklarını bağışlasın canım....Görüşmek üzere....:nazar::nazar::nazar:

ohh ohh ne güzel paylaşımlar bunlar topiğimize can geldi:KK16:

Bugün eşimin arkadaşının düğünü var ve gitmek istemiyorum çamura yattım bolca ama bakalım yutcak mı:KK1:
Kimseyi tanımadığımdan çok sıkılıyorum ve sen git dedim öğlen gelip alabilirim seni dedi bakalım umarım götürmez:KK31:

Ben bu havayı hiç sevmedim yea..
Değiştirsinler bu havayı içimi karartıyo hiç bişi yapasım gelmiyo

yine uğur koşar'ın kitabından ufacık alıntıyla sonlandırim.

Hayat seni yorduğunda hemen rabbine dön de ki;
ya Berr..sensin kolaylaştıran..sana sığındım..senin rahmetinle ısınıyor yüreğim..

kızlaaaarrr canlarııımmmm:KK16::KK16::KK54::KK54:ne kadar özledim sizi ...geldim döndüm bugün evimme düğünümüz güzel geçti tabii bir geztapo klasiği ben yine çok hastalandım .gündüz serumlar iğneler yedim akşam süslendim düğüne gittim .Ama çocukcağızım çok sevindi ablan hasta gelemicek demişler çok üzülmüş öyle kapıyo bakıyomuş beni görünce bir sevindi bir şaşırdı garibim ...neyse kızlar bir tanecik çeyreğim oldu annem verdi al koy kenara diye ...bozmıcam onu inşallah dursun kötü gün için...yeni gelenler hoşgelmişler ...vakit bulunca yine yazarım kızlar :KK34:

ben de geldim sözümüz güzel geçti.
kına gecemiz boool yağmurluydu.
zaten bizim memleket anadolunun en bol yağmur nadir yerlerinden. yazın bile fırtına kopabilir.
çadırların altında kına yaktık oynadık :KK1:
hala kızım pek mutsuz oldu ama bence güzeldi.

şimdi de erkenden geldim akşamki düğüne kalmadım evde buzdolabı temizliyom:KK37:

X