Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Allah kabul etsin kayacans..
Ama ev işleri konusunda kendine çok yüklenme, hassas bi dönemdesin şu an

Saolasın Can'ım
Amin inşaallah
Ev işlerinde ev süpürme işlerini eşime devrettim ama ütüyü yemeği ben yapıyorum
Ara ara uzanıp dinleniyorum
Haklısın dikkatli olmak gerek
O yüzden sözünü dinliyorum

Merhaba kızlar.
The Black yeni işin ugurlu olsun canım. Her şey gönlünce olur inşallah.
Bugün çok yoruldum.
Dün temizliği bitirmistim. Bugun;
Çamaşırlar katlandı , yerleştirildi.
ütü yapıldı.
Kopan düğmeler dikildi.
Hem bugün için hem yarın için yemek yapıldı.
Süt kaynatıldı yoğurt yapıldı.
Bayat ekmekler çekilerek buzluga konuldu.
Banyo ve kişisel bakımlar yapılıp ödevler kontrol edilecek. Biraz dinleneyim dedim.
Yazdan buzluga koyduklarım bitmek üzere. Sadece 1 poşetim kaldı. Salçam da azaldi. Neyse ki kış bitmek üzere. Ama bu hazırlıklarla nasıl rahat ettim anlatamam. Üstelik çok da mutfak bütçeme katkısı oldu. Bu sene daha çok yapmak niyetindeyim.
Burada okuduğum kadariyla herkes aylık alışverişten haftalik alışverişe geçti. Ben de bu ay öyle yapayım dedim. Eksik olan ne ise sadece onu alacağım. Zaten stoklarim da bitmedi.
Birikim durumlarina gelirsek;
Bu ara dolar artmadan biraz almak istiyorum. Onun dışında her ay bankadan gram altın almaya ve nakit biriktirmeye devam edeceğim inşallah.
Mutlu pazarlar...

Yeni iş yanılmıyosam ? Allah utandırmasın ilk günün kolay geçsin insallah.

Merhaba sizin yazdıklarınızı zevkle okuyorum :) ben de 500 kadar artırdım dolar alsam diyorum ama bu işlerde yeniyim. Çalışma hayatında da öyle. Altını anlıyorum az çok ama doları pek anlamıyorum. Şu anda 500ün tümüyle dolar alsam riskli mi olur acaba? Almak için uygun fiyat mı, ilerde yükselir mi? Bilginiz varsa fikir almak isterim. Teşekkürler şimdiden :)

Çok teşekkür ederim canım öncelikle....
Ben her ay almaya çalışıyorum. Birikimde tek bir yatırım aracına yüklenmek doğru gelmiyor. Yani hem banka hesabım, hem altin hesabım, hem dövizim, hem de fiziki altınım var. Doları 2.89 dan da aldım 3'ten de. Ama alırken çok miktarda almiyorum. O yüzden zararım olmuyor. Bence şu an elindekinle dolar alabilirsin. Ben de o miktara tekabül eden bir miktar alacağım bu hafta. Doların yükselecegi öngörülüyor. Ama şans tabiki bu işler. Ben kısa vadede düşünmedigim için alıp unutuyorum. Ama takip edip al sat da yapılabilir. Birikimlerin bol bol olsun bereketlensin inşallah...

İnşallah... Teşekkür ederim ben de bi kısımla dolar alayım gelecek ay başka bir birikim yaparım diye karar verdim. Birikimlerimiz hayırlı bereketli olur inşallah.

Tam da sormak istediğime cvp vermişsin canım.
Benim bir miktar tl birikimim var.
Şu an ona ihtiyacım yok. Ben de bir kısmına dolar almayı düşündüm. Dolar önceden kaçtı, şimdi kaç iyi miktarda mı bilmiyorum.
Uzun vade düşünüyorum ben de. Ya da belki de hiç bozdurmam. Allah izin verirse hac için biriktiriyorum. Bu yıl çıkmadı. turizm şirketleri dolar üzerinden işlem yapıyor. O yüzden ilk defa dolara sıcak baktım. Genelde tl ve altından yanaydım.

onu bende okudum... atılmadığına şükretsin. memuriyette birde.. müdürü iyi bile dayanmış. normalde hemen atarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…