Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

The Black yeni işin hayırlı olsun canım.
Royem, çok geçmiş olsun tatlım...

Kızlar merhaba...
öyle yorgunum ki...
Buraya bile giremez oldum...gündüz çok yoğun ve yorucu geçiyor...akşam da çocukların ödevi, yemek yap, sofra kur sofra topla nasıl kendimi yatağa attığımı bilmiyorum...akşam bir de veli toplantısı vardı...teog yaklaştı stres hat safhada...
Artık haftalık alışverişe geçtim kızlar...bakalım hangisi daha iyi olacak, aylık mı, haftalık mı? ay sonu belli olur ve ona göre hareket ederim...dün 40 küsur tuttu market alışverişi...kahvaltılık falan aldım...bugün buranın pazarı var ama geçen haftadan daha sebzem ve meyvem var...sadece eksilen ne ise onları alır geçerim bugün marketten...çarşamba olduğundan markette de indirimli oluyor hem de seçiyorsun...kışlıkları nihayet bitirdim bu arada...
Bugün bir miktar dolar aldım ben de...şu an uygun...aldım attım unuttum diğer birikimler gibi..
Şu an yine gelenler oldu daha sonra tekrar görüşürüz kızlar..

The Black yeni işin hayırlı olsun canım.
Royem, çok geçmiş olsun tatlım...

Kızlar merhaba...
öyle yorgunum ki...
Buraya bile giremez oldum...gündüz çok yoğun ve yorucu geçiyor...akşam da çocukların ödevi, yemek yap, sofra kur sofra topla nasıl kendimi yatağa attığımı bilmiyorum...akşam bir de veli toplantısı vardı...teog yaklaştı stres hat safhada...
Artık haftalık alışverişe geçtim kızlar...bakalım hangisi daha iyi olacak, aylık mı, haftalık mı? ay sonu belli olur ve ona göre hareket ederim...dün 40 küsur tuttu market alışverişi...kahvaltılık falan aldım...bugün buranın pazarı var ama geçen haftadan daha sebzem ve meyvem var...sadece eksilen ne ise onları alır geçerim bugün marketten...çarşamba olduğundan markette de indirimli oluyor hem de seçiyorsun...kışlıkları nihayet bitirdim bu arada...
Bugün bir miktar dolar aldım ben de...şu an uygun...aldım attım unuttum diğer birikimler gibi..
Şu an yine gelenler oldu daha sonra tekrar görüşürüz kızlar..
Tam olarak kaçtal aldın doları canım?

Selamlar iyi geceler herkese kızlar. Sterlin hakkında ne düşünüyorsunuz sterlin biriktiren alan var mı bu aralar. 400 lira geldi beklemediğim bi yerden de bu sefer sterlin mi yapsam dedim?

Selam tasarruflu hatunlar
Derdim var A açayım dedim olmadı
Arkadaşımın üyeliği yok onun adına soruyorum ev sahibi taşınmasını istiyormuş maliyeti ne olur diye merak ettik. Bilen var mı

Taşınacağı bölgeye göre değişir canım.istanbulda en az 3-4 bine kurtarır. Tabi yeni taşınacağı evin sahibi birkaç aylık kira isteyip 2 aylık depozit istemezse. Emlak'tan bakıyorsa bir kira bedelide onlara çunku

Sterlin konusunda hiç bi fikrim yok.

Yeniüye arkadaş, taşınma masrafları şehre göre değişebilir.
Biz yazın 600 civarı nakliyata verdik kısa mesafeydi ve sadece çıkılan eve asansör kuruldu.
1500 civarı elektrik su doğalgaz açtırdık.
150 civarı temizletme tuttu.
Yeni eşya vs almıyacaksanız sadece bunlar olur diye düşünüyorum.

Benim kv çok garip insan yaaa..
Kendi oturduğu ev yaklaşık 15 yıllık bi bina.
Yazın tuvaletini kırdırdı. Tuvalet kağıtları iyice taşlaşmış içinde porçöz döke döke derz diye bişeybırakmamış.
Bunların bir de 30 yıllık bi binaları var kirada. 10 yıl kendisi 20 yıldır da hiç değişmeden aynı kiracı oturmuş. Kiracıya nasıl öfkeleniyor. Neymiş tuvaleti tıkanmış da yıktırılmak zorunda kalınmış kp ödemiş. Eee sen 15 uılda halletmişin ki 10 yıl da sen kullanmışsın.
Bu tarz zamanla eskiyen şeylerin ben ev sahibinin ödemesi gerektiğini düşünüyorum arkadaşlar yanlış mı düşünüyorum. Bi adam 20 yıl bi evde kiracı kalıp da zamanla demirbaş, tesisat tarzı şeylerde deforme olmuşsa adamın suçu ne? Bizimkilerdeki mantık şu: sen kullandın sen eskittin sen yenile!
Bizim eski oturduğumuz evin pencereleri içeri su alıyordu. Yaptırılması gerekti, kv siz kullanıyorsunuz siz yaptırmalısınız dedi. Yahu ben oturdum da kemirdim mi pencere diplerini yapan iyi yapmamış. Uzun süre ben oturdum diye ben mi yapmalıyım .
Allahtan ki bizim ev sahibimiz onlar gibi değildi. O kadar ısrar ettik boya parasını verip çıkacaktık hakları da ama yine de almadılar.

hayırlı sabahalr arkadaşlarım..

dün eşime ayakkabı ve yelek aldık..taksitle ..240 tl
iki yeğenime toplamda 50 tl'lik hediyeler aldık..
dün dışarda yedik yemeğimizi haftalar sonra...25tl tuttu...
kendime çanta baktım iş için ama maalesef çok pahalılardı ayrıca model de beğenemedim..
hamile alt üst giyim baktım ama maalesef lcw dışında yok idi..
orda da uygun model yoktu..
toplamda 315 tl ile günü kapadık..

eşime alınan hiç bi şeye acımıyorum çünkü hem mantklı hem kaliteli hem de aşırı pahalı olmayanı alır ve de uzun yılalr tertemiz kullanır...

bin şükür gelirimiz var ..giderimiz de var..

:KK54::KK36:Hoppa

Benim kv çok garip insan yaaa..
Kendi oturduğu ev yaklaşık 15 yıllık bi bina.
Yazın tuvaletini kırdırdı. Tuvalet kağıtları iyice taşlaşmış içinde porçöz döke döke derz diye bişeybırakmamış.
Bunların bir de 30 yıllık bi binaları var kirada. 10 yıl kendisi 20 yıldır da hiç değişmeden aynı kiracı oturmuş. Kiracıya nasıl öfkeleniyor. Neymiş tuvaleti tıkanmış da yıktırılmak zorunda kalınmış kp ödemiş. Eee sen 15 uılda halletmişin ki 10 yıl da sen kullanmışsın.
Bu tarz zamanla eskiyen şeylerin ben ev sahibinin ödemesi gerektiğini düşünüyorum arkadaşlar yanlış mı düşünüyorum. Bi adam 20 yıl bi evde kiracı kalıp da zamanla demirbaş, tesisat tarzı şeylerde deforme olmuşsa adamın suçu ne? Bizimkilerdeki mantık şu: sen kullandın sen eskittin sen yenile!
Bizim eski oturduğumuz evin pencereleri içeri su alıyordu. Yaptırılması gerekti, kv siz kullanıyorsunuz siz yaptırmalısınız dedi. Yahu ben oturdum da kemirdim mi pencere diplerini yapan iyi yapmamış. Uzun süre ben oturdum diye ben mi yapmalıyım .
Allahtan ki bizim ev sahibimiz onlar gibi değildi. O kadar ısrar ettik boya parasını verip çıkacaktık hakları da ama yine de almadılar.
Karanfilce biz hem evsahibi hem kiraciyiz biliyosun belki
Ufak tefek seyleri kiraci yaptirir tabi ama demirbas sayilacak seyleri neden kiraci yaptirsin haklisin
Benimde mutfak tezgahim degisecek mesela
Evsahibini bekliyorum
Beni cikarirsa söküp götürecek halim yok
Uzun yillar oturacagimi bilsem mantigim yaptir der belki ama 6 ay sonra çık demeyeceginin bir garantisi yok
Şuan oturdugum evin kapi kollari oksitlenmisti bazilari da bozuldu
Onlari ben degistirdim
Cunku evsahibi bana onlari calisir vaziyette teslim etmisti
Çin malı biseydi, yerine iyi bir markanin taktirdim
Tanesi 45 50 lira
Tam 7 kapi kolu
Gözüme batıyodu artik
Ama gelgelelim bizim kiraci hanim da kapi otomatiginin tamiri icin 10 lira vermemis
Evsahibinden alin demis
Biz pek para icin kimseye agiz actirmak yuzgöz olmak istemiyoruz
Yuvarlanip gidiyoruz oyle iste :)

The Black The Black ,yeni isin hayirli olsun canim :)
Selam canlar,iyi bir gün diliyorum hepinize.kizim hasta,Ben halsiz ve yorgun aksama yemek secen ve yemek bekleyen bir koca.stresdeyim anlayacaginiz.
Gecmis olsun royem
Hic kasma
Ne seviyolarsa onu yap
Yemek secen insan cok zor
Bizde de kizim seciyor
Ne istiyorsa onu yapiyorum yemek isinin sonu yok
Şunu da ye şunun da tadina bak deyince iyice işkilleniyo
Esim masallah taştan yumusagini yer

X