Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

merhaba kızlar
ben de 37 yaşındayım ve son 5 senedir her anlamada sanki hayatımın en güzel yıllarını yaşıyorum. 20 li yaşlarıma göre kendimi çok daha güzel daha olgun daha bilinçli hissediyorum. gerçi 20 li yaşlarımı hep kariyer peşinde koşarak geçirdim pek hatırlamıyorum desem yeridir.
bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk rabbim sana 2 evlat vermiş. sen onlara elinden geldiğince iyi bir anne olmaya çalışıyorsun zaten. zorlukları mutlaka vardır. tabi ki imtihanın çok zor. rabbim yardımcın olsun.
Çok teşekkür ederim Papatyacım...Gerçekten insan bu yaşlarda daha bir güzel, daha bir olgun hissediyor...Birikim yalnızca maddiyatta değil...Hayata dair de çok birikimimiz var...Kendimizi de yetiştirebilmişiz ve güçlüyüz en önemlisi..Kariyer de çok şükür mevcut...Ben de avukatım belki söyledim bilmiyorum...Hayata bir ucundan tutunmaya çalışıyoruz neticede...Pes etmek ve mücadeleyi bırakmak kitabımızda yok...Sahip olmadıklarıma üzülerek değil, sahip olduklarıma sevinerek yaşıyorum hayatı ben...Yukarıdaki anlattıklarımı bahsi geçti de söyledim...Yoksa ben bu gerçeklikle yaşamayı çoktan öğrendim...

Çok teşekkür ederim Papatyacım...Gerçekten insan bu yaşlarda daha bir güzel, daha bir olgun hissediyor...Birikim yalnızca maddiyatta değil...Hayata dair de çok birikimimiz var...Kendimizi de yetiştirebilmişiz ve güçlüyüz en önemlisi..Kariyer de çok şükür mevcut...Ben de avukatım belki söyledim bilmiyorum...Hayata bir ucundan tutunmaya çalışıyoruz neticede...Pes etmek ve mücadeleyi bırakmak kitabımızda yok...Sahip olmadıklarıma üzülerek değil, sahip olduklarıma sevinerek yaşıyorum hayatı ben...Yukarıdaki anlattıklarımı bahsi geçti de söyledim...Yoksa ben bu gerçeklikle yaşamayı çoktan öğrendim...
nasıl da güzel yazmışsın.
içimde büyüyen güzelliğin, birikimin yüzüme de yansıdığını düşünüyorum ben.
uzun yıllarımı kariyer peşinde koşarken harcadım. şimdi mesleğimin zirvesindeyim. artık yaşadığım anın tadını çıkarmanın vakti geldi diyorum. bu vakitten sonra hiç çalışmasam bile (gerçi ben bunu yapamam, vicdanım susmaz) kazancımı sağlarım.
artık kendime ve aileme yatırım yapmaya çalışıyorum.
bol bol kitap okuyorum spor yapıyorum ibadet ediyorum.
ve şükrediyorum.
rabbim bu günlerimizi aratmasın inşallah.

yazdıklarını okuyunca bende kendımı dusundum ve bugunku halıme sukur ettım bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk
herkesın yerı ayrı evet Allah sana guc kuvvet sabır versın inşallah işlerın hep rast gıtsın

bugun işe gıdıp geldım sadece 1 tl ekmek aldım çok şukur :)
Kızlar bunları yazmamın bir sebebi de hayatınızdaki erkeklere sahip çıkmanız için... şartlar ne olursa olsun eşlerinizin yanında olmanızı istediğim için...Evlilik hayatı neticede tartışma olur kızgınlık olur ama eşlerinizin lütfen kıymetini bilin ve küçük şeyler için kalbini kırmayın...Ben de hiç bilemezdim böyle biteceğini evliliğimin..Kimse bilemezdi...Herşey Allah'tan... eşini erken kaybeden ilk kadın ben değilim, son da ben olmayacağım...Ölüm ansızın gelip çalıyor kapıyı...O yüzden sonra içinizde keşkeler olmasın...Ve inanın ki dışardaki erkekler eşlerinizden daha iyi değil...Bir meslek sahibi bile olsanız yalnız kaldığınızda atmaca gibi bekliyorlar ama sevmek için değil faydalanmak için..Bir boşanma avukatı olarak, yalnız bir kadın olarak ben az söyleyeyim siz çok anlayın...
Konumuz birikimden israftan biraz uzaklaştı ama bu hepsinden önemli diye düşünüyorum. Sevdiğim adam gitmiş, kolum kanadım kırılmış, masamda bir tabak, evimde bir nefes eksilmiş... bana dünyaları verseler, trilyonlar biriktirmişim inanın kıymeti yok...Bir arkadaş olarak sizlere naçizane düşüncemi aktarmayı bir borç bildim...

keske yanında yakınında olabılsem her soyledıgını not edebılsem senı tam anlamıyla anlayamam ama en azından anlamaya calısıyorum ve tavsıyelerını bır abla tavsıyesı olarak alıyorum Allah razı olsun senden. ne kadar guclusun cocukların cok sanslı boyle bır anneye sahıp oldukları için...

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk çok hakkısın Aslında. Bazen ben de öyle saçma şeylerine kızıyorum ki eşimşn. Yok sigarayı neden içeride içtin yok çorabını neden attın gibi. Sonra da kendime söz veriyorum. Böyle küçük şeyleri büyütmeyeceğim diye.
Erkeklerin hepsi de aynı bence. Hepsinin kusuru ayrı. Ama mükemmeli yoktur diye düşünüyorum.
Allah yardımcın olsun. Seni tanıdığıma çok sevindim gerçekten.

Kızlar bunları yazmamın bir sebebi de hayatınızdaki erkeklere sahip çıkmanız için... şartlar ne olursa olsun eşlerinizin yanında olmanızı istediğim için...Evlilik hayatı neticede tartışma olur kızgınlık olur ama eşlerinizin lütfen kıymetini bilin ve küçük şeyler için kalbini kırmayın...Ben de hiç bilemezdim böyle biteceğini evliliğimin..Kimse bilemezdi...Herşey Allah'tan... eşini erken kaybeden ilk kadın ben değilim, son da ben olmayacağım...Ölüm ansızın gelip çalıyor kapıyı...O yüzden sonra içinizde keşkeler olmasın...Ve inanın ki dışardaki erkekler eşlerinizden daha iyi değil...Bir meslek sahibi bile olsanız yalnız kaldığınızda atmaca gibi bekliyorlar ama sevmek için değil faydalanmak için..Bir boşanma avukatı olarak, yalnız bir kadın olarak ben az söyleyeyim siz çok anlayın...
Konumuz birikimden israftan biraz uzaklaştı ama bu hepsinden önemli diye düşünüyorum. Sevdiğim adam gitmiş, kolum kanadım kırılmış, masamda bir tabak, evimde bir nefes eksilmiş... bana dünyaları verseler, trilyonlar biriktirmişim inanın kıymeti yok...Bir arkadaş olarak sizlere naçizane düşüncemi aktarmayı bir borç bildim...

Ne kadar haklısın...
Sabah ayrılıyoruz,eşimizden,çocuğumuzdan,annemizden,babamızdan,sevdiklerimizden...akşama görüşmek ya nasip...
Sonradan Keşkeler fayda etmiyor... Pişman olacağımız hiç bir söz ve davranış olmamalı,helalleşemeden yaşanan ayrılıklar sözkonusu olan bir dünyada...

Kızlar bugün iki güzel haber aldım. Yakında gelecek paralarla ilgili. Bir tanesi pazartesi gelecek. O gün Şubat ayı birikimine ilave ederek bankaya yatiracagim. İkincisi de nisanda gelecek toplu bir para. Hayırlısı inşallah...
Bugün iş çıkışı markete uğradım. Birkaç eksiği aldım. 40 civarı tuttu.
Bu ay kartımdaki taksitli alışverişler bitiyor. Sezon sonunu kacirmadiysam hafta sonu AVM ye gideyim istiyorum. Lcw defacto gibi mağazalar kışlıklari kaldırmış mi bilen var mı?

Çok teşekkür ederim kızlar...
İnanın ki sizleri hiç görmedim ama hepiniz hayal meyal gözümün onundesiniz. Bir insan bir insanı görmeden sevebilir mi? Evet sevebiliyormuş. İyi ki varsınız hepiniz. Ben de sizleri tanimaktan mutluluk duydum.
Sağolasın canım ben de sizleri seviyorum Allah için.
Çok duygulandırdın bizi bugün.

Çok şaşırdım :) Bebek falan deyince ben baya küçüksün sanıyordum benden :)
Benim oğlanlar biri 15, biri 14'ün içinde...
Benim de ruhum genç de, yaşadıklarım yordu beni...29 yaşında iki çocukla gencecik dul kaldığınızı bir düşünün...ben bunu yaşadım...Eş çok önemli hayatta...Evlatlarımın yeri ayrı tabi o muhakkak da bir yanın hep eksik kalıyor işte...iki kişilik mücadele veriyorsun...hayatın eskisi gibi olmuyor...sosyal hayatın kısıtlanıyor...o boşlukla yaşamak çok zor o yüzden istesem de 20'li yaşlarda gibi hissedemem ben...herşeyi o kadar az yaşadım ki...hep evleneyim de ne yaşayacaksam eşimle olsun diye düşündüm...Allah da bana mükemmel bir eş verdi...lakin çok çabuk kaybettim...Bu da benim imtihanım...dünya o pespembe rengini çoktan yitirdi benim için...
Yazdıklarınızı okur okumaz gözümde o kadar farklı bir yere koydumki seni anlatamam, annem suan 42, ben 24 yaşındayım. Annemde 24 yaşındayken babamı kaybedip bi çocukla dul kalmış ve cok zor şartlarda tekrar evlenmeden büyütmüş beni. Anneme ve annem gibi kadınlara hayranlığım hep bu yüzdendir. Şimdi geriye dönüp bakıyorum annemin babamı kaybettiği yaştayım, bi onun çektikleri bide benim şuanki rahat hayatım. Geçmişte neler çektiği ve benim bunları yeni yeni anlıyor olmam... Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Çocuklarınız henüz küçük ama bi 5 sene sonra inanın Size olan saygıları kat kat artacak bunların farkına varacaksanız ama neden olduğunu anlamayacaksınız:KK42:

Yazdıklarınızı okur okumaz gözümde o kadar farklı bir yere koydumki seni anlatamam, annem suan 42, ben 24 yaşındayım. Annemde 24 yaşındayken babamı kaybedip bi çocukla dul kalmış ve cok zor şartlarda tekrar evlenmeden büyütmüş beni. Anneme ve annem gibi kadınlara hayranlığım hep bu yüzdendir. Şimdi geriye dönüp bakıyorum annemin babamı kaybettiği yaştayım, bi onun çektikleri bide benim şuanki rahat hayatım. Geçmişte neler çektiği ve benim bunları yeni yeni anlıyor olmam... Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Çocuklarınız henüz küçük ama bi 5 sene sonra inanın Size olan saygıları kat kat artacak bunların farkına varacaksanız ama neden olduğunu anlamayacaksınız:KK42:
Anneciğin için çok üzüldüm canım. Allah ondan razı olsun. Seni sarmış sarmalamış, kimseye muhtaç etmemiş, bu yaşa getirmiş...Zordur genç yaşta dul kalmak...bir kendine üzülürsün, bir evlatlarına, bir de gidip de hiç gelmeyecek olana...Elele tutuşup gezen bir çift görünce için cız eder, eskiyi hatırlatacak her şey, her doğum günü, evlilik yıldönümü, ve onsuz geçecek bayramlar...hepsi de çok zordur...ortamlara girmek istersin, eşini kıskananlar çıkar, gözler hep senin üstünde olur...biraz makyaj yapayım dersin adın kötüye çıkar...yaşına göre giyinsen "eşi öldü bu koca arıyor" derler, giyinmezsin "kocakarı gibi oldu "derler..derler de derler...o kadının içinde kopan fırtınaları bir tek kendisi bilir....Sahipsiz görürler...ezmeye çalışırlar...erkekler fırsat kollar acaba birşey çıkar mı diye...bazı yaralar zamanla kapanır gider...lakin eşini kaybettiğinde o yara kapanmaz, sürekli o yarayı kanatanlar olur çünkü...Çoğunu az buçuk ben de yaşadım...Ama ben her zaman dik durdum...Beni öldürmeyen bu acı belki beni daha da güçlendirdi...Önceliğim çocuklarımdı...Dışarıya kulağımı tıkadım ve işime baktım...Beni ezemediler, ezemezler...Bu da ekonomik özgürlüğüm olduğu için şüphesiz...iyi ki okutmuş beni babam...yoksa iki çocukla babaevine dönmek vardı...Baban bile olsa o evden çıkınca tekrar girmek zordur, hem de iki çocukla...her şeyi kafana takarsın, lafları sana batar, kendini sığıntı gibi görürsün...Tekrar evleneyim desen çocukların vardır ve onlara kıyamazsın...sevdiğinin yerine bir başka adamı oturtmak da çok zordur..Kısacası çok zordur dul olmak...Kaderine razı olup yalnız başına yoluna devam edersin...

Anneciğin için çok üzüldüm canım. Allah ondan razı olsun. Seni sarmış sarmalamış, kimseye muhtaç etmemiş, bu yaşa getirmiş...Zordur genç yaşta dul kalmak...bir kendine üzülürsün, bir evlatlarına, bir de gidip de hiç gelmeyecek olana...Elele tutuşup gezen bir çift görünce için cız eder, eskiyi hatırlatacak her şey, her doğum günü, evlilik yıldönümü, ve onsuz geçecek bayramlar...hepsi de çok zordur...ortamlara girmek istersin, eşini kıskananlar çıkar, gözler hep senin üstünde olur...biraz makyaj yapayım dersin adın kötüye çıkar...yaşına göre giyinsen "eşi öldü bu koca arıyor" derler, giyinmezsin "kocakarı gibi oldu "derler..derler de derler...o kadının içinde kopan fırtınaları bir tek kendisi bilir....Sahipsiz görürler...ezmeye çalışırlar...erkekler fırsat kollar acaba birşey çıkar mı diye...bazı yaralar zamanla kapanır gider...lakin eşini kaybettiğinde o yara kapanmaz, sürekli o yarayı kanatanlar olur çünkü...Çoğunu az buçuk ben de yaşadım...Ama ben her zaman dik durdum...Beni öldürmeyen bu acı belki beni daha da güçlendirdi...Önceliğim çocuklarımdı...Dışarıya kulağımı tıkadım ve işime baktım...Beni ezemediler, ezemezler...Bu da ekonomik özgürlüğüm olduğu için şüphesiz...iyi ki okutmuş beni babam...yoksa iki çocukla babaevine dönmek vardı...Baban bile olsa o evden çıkınca tekrar girmek zordur, hem de iki çocukla...her şeyi kafana takarsın, lafları sana batar, kendini sığıntı gibi görürsün...Tekrar evleneyim desen çocukların vardır ve onlara kıyamazsın...sevdiğinin yerine bir başka adamı oturtmak da çok zordur..Kısacası çok zordur dul olmak...Kaderine razı olup yalnız başına yoluna devam edersin...

..................................................................................

Kızlar sizi de kendi derdimle üzdüm, hakkınızı helal edin.
Hepinize hayırlı cumalar diliyorum.
Hayat devam ediyor ve her şeye rağmen güzel...
Yine birikim, tasarruf falan konuşalım...İyi ki hayallerimiz var ve bunların peşinde koşmak bile güzel...
Evet...nerde kalmıştık? :)

seni seviyorum... :)

hayırlı Cumalar.....

evet yaa ne olacak benim bu borçlar...deyin bakayım... :)

seni seviyorum... :)

hayırlı Cumalar.....

evet yaa ne olacak benim bu borçlar...deyin bakayım... :)
Ben de seni seviyorum... :)
Canım, sen bu işleri çok şükür iyi yürütüyorsun. En mantıklı kararı vereceğini biliyorum. Eşin ne diyor peki? birlikte ortak bir karar alıp hareket edin. Ama aceleye gelip de evin yok pahasına elden çıkmasın ona dikkat et...Hayırlısı olsun canım hakkınızda...Her şey bizim için...Borçlar da...Allahım ödeme kolaylığı versin inşallah...Hepsi olur gider, sen canını sıkma yeter...

Ben de seni seviyorum... :)
Canım, sen bu işleri çok şükür iyi yürütüyorsun. En mantıklı kararı vereceğini biliyorum. Eşin ne diyor peki? birlikte ortak bir karar alıp hareket edin. Ama aceleye gelip de evin yok pahasına elden çıkmasın ona dikkat et...Hayırlısı olsun canım hakkınızda...Her şey bizim için...Borçlar da...Allahım ödeme kolaylığı versin inşallah...Hepsi olur gider, sen canını sıkma yeter...

borç için,alıp satmak için,gelir, gider vs. için can sıkmaya değmeyeceğinin, dünün geçtiğinin,yarının meçhul olduğunun, önemli olanın anı güzel yaşamak olduğunun farkına varalı epey oldu çok şükür... adı üstünde gelir gider, gider gelir... :)

eşim maddi konularda ( belki de ondan çok rahat ) bana güvenir,elinde olanı verir sonrasına karışmaz,al,sat,alma,satma... rahat bir adam... :)

Rabbim sağlık versin, gerisi boş...

X