- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
- Konu Sahibi karanfilce
- #11.601
S sevimsiz_25 ay neler olmuş öyle ya.
Zaman herşeyin ilacıdır inşallah zamanla yüreğin soğur ve afedersin
Zaman herşeyin ilacıdır inşallah zamanla yüreğin soğur ve afedersin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sene 2002. Kucağımda iki bebek. Biri yeni bir yaşına girmiş, biri yeni doğmuş. İkisi aynı anda acıkır, ikisi birden başlardı ağlamaya. Birini uyutsam öbürü uyandırırdı... Altı değişen iki ayrı bebek, zorluklar zorluklar...Kimseden fayda var mı? yok...Eşimle kenetlendik başka çare yok....Gündüz idare etmeye çalışıyordum. Akşam olunca o erken gelmeye çalışır yardım ederdi. Birini ben sallardım ayağımda, birini o...Ben küçüğünü emzirirken büyüğünün mamasını o yapardı. Gece benim kadar o da uyanırdı...çocuk yetiştirmek güç, meşakatli... gündüz biraz uyudular mı hemen yemek yapayım temizlik yapayım diye düşünürdüm...hasta olmasınlar diye pek evden çıkamazdım bazen delirecek gibi hissederdim...haliyle insan bunalıyor bazen...eşim halimi görüyordu...akşamları atar bizi arabaya gezdirirdi...bir hava alırdım rahatlardım...Yıllar geçti büyüdüler...sabretmek lazım zorluklara... şimdi bebeklik günlerini, eşimle geçen o zor günleri özlüyorum...Aslına bakarsanız şimdi hayatım daha zor...Kararları yalnız vermek, iki çocuğa yetebilmek ve düşünmem gereken gelecekleri....kimseden fayda var mı? yine yok...ama artık eşim de yok...Keşke benim de eşim sağ olsaydı da kavga etseydik, tartışsaydık..hepsi aslında o kadar basit şeyler ki...gün geliyor ne varsa unutuluyor...kim ne demiş, ne söylemiş...kendinizi yıllar sonra hatırlamayacağınız şeyler için üzmeyin...affetmeyi öğrenin...ben çok sevdiğim birini bana ne dersen desin sevmekten vazgeçmem, siz de vazgeçmeyin...insan, kıymetini varken değil yokken anlıyor ama siz varken yaşıyorken, başınızda sağken bilin kızlar....
Canım, bazı şeyleri anlamak için illaki başımıza gelmesi gerekmez...İnsan yaşayanlardan ve yaşananlardan birşeyler öğrenmeli...ders almalı...geç olmadan...ne güzel ifade ediyorsun içindekileri..
cümlelerin ahenkle dans ediyor adeta..
duyguların ise insanı alıp başka diyarlara götürüyor...
bugün varız yarın yok...
dert dediğimiz şeyle oysa bir toz dumanı...
sağ ve sağlıklı olmak her şeyin üzerinde aslında...
sevdiklerimize doya doya sarılmalıyız..
dün ki patlamayı duyduktan sonra uyku girmedi gözüme..
o insanları düşündüm..ailelerini..
eşini evladını anne babaısnı yemeğe bekleyenlerin bomboş kaldı elleri..
Rabb im sabır versin
bizlere de her daim sevgi ile hareket etmeyi nasip eylesin inşaallah ..