Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Kızlarcım merhaba.

Akşam üzeri çok güzel bir haber aldım. Artık umudumuzu biraz yitirdiğimiz bir yerden gelecek yüklü miktarda bir para vardı. Şu an bir gelişme haberi aldık onunla ilgili. Eğer olumlu sonuçlanırsa çok ama çok rahat edeceğiz Allah'ın izniyle. Tüm kredimizi kapatabileceğimiz yüklü bir meblağ.

Duanızı eksik etmeyin lütfen. Rabbim hayırla sonuçlandırsın İnşallah.
Canım, çok sevindim. Allah gönlünüze göre versin inşallah...

Merhaba kızlar, kadınlar günümüz kutlu olsun...
Sabahtan bu yana kutlamalar, çiçekler falan çok güzeldi...bürom çiçek bahçesine döndü :)
Sabah bayatlamış ekmekleri değerlendirdim. Yumurtaya bulayıp kızarttım. Kahvaltıda yedik güzel de oldu.
Bugün dünden kalan yemeğim var yanına bir ilaveyle onları tüketiriz.
Bir evin en büyük gider kalemi mutfak ve biz kadınların en büyük sorunu her gün ne pişirsem :)
Dün küçük oğlana teog a hazırlandığı için iki test kitabı daha aldım 52 tl verdim.
Bu haftayı fazla harcama yapmadan ufak harcamalarla kapatmak istiyorum.
Bakalım başarabilecek miyim...

Hayırlı günler kızlar :KK54:

karanfilce karanfilce maşallah, olduğunda tarifini isterim.. pek sirke tüketmiyoruz evde ama şifa için az da olsa yaparım
The Black The Black hayırlı olsun inşallah
Ben turşu cok yaparım. Olursa eger turşularda kullanmayı hedefliyorum. O zaman her yıl turşumun sirkesini böyle elde ederim. Ayy ne güzel hayallerr :)

Kızlar merabalar
Uzun zamandır yoktum burada
Malum yatış halinde İdim
Şimdi çok şükür iyiyim
Bebiş de iyi Dedi doktor teyzemiz
Artık yatış modundan yavaşça normal yaşama dönebilirmişiz

Dün annem teyzem yengem kuzenin felan Yüksük çorbası ve sarmalar yapıp attık buzluğa
Malum yarın işe başlayacağım inşaallah
Yemek işleri kolay olsun diye çabalıyorum

Yazdan buzluğa attığım kayısıları kaynattım şekeri attım buzluğa koydum doğal meyve suyu

Bugünden kabak yemeği yaptım .. Bi kaç kap yemek var azar azar ama yarına kolaylık olsun kabak Ne olur ne. Olmaz kısmetisi olur felan

Bugün nevresimleri değiştirdim
Çamaşırları yıkatıp astım
Mutfağımı topladım
Banyomu da yapıp namazımı kılarsam benden iyisi yok

Gunaydin arkadaslarim
Bereketli huzurlu gunlerimiz olsun insaallah

Bugun malum bi ay aradan sonra insaallah ise basliyorun ve cok heyecanliyim
Sanki okulun ilk gunu sanki ise ilk defa gidiyormusum gibi...bayram sabahi gibi heyecanliyim...

6 da uyandim kahvalti hazirla camasirlari katla derken bi de hazirlanip yola dusmek var...

Uzun sure koltukta oturmak ve eve yuruyerek giidp gelmek ya da herhangi bi sey insaallah sorun teskil etmez....

Dualariniza talibim insaallah

Sağlıklı huzurlu bereketli mutlu sukur dolu gunler diliyorum hepimize :KK54::21:

Bir Zombi’yi Hayata Döndürmenin 7 Yolu
{total}<\/strong>shares<\/small>"}" style="box-sizing: border-box; -webkit-tap-highlight-color: transparent; -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased; text-align: center; display: inline-block; margin-right: 15px;">298SHARES

Share on TwitterShare on Facebook
MART 2, 20161 LİKE 1,118
Bazen sadece hacimsel bir varlığımız vardır kendimizi yaşıyormuş gibi hissedemeyiz. Bir kısır döngüde kendi varlığımızdan yoksun hissiz ve yaşamdan hissesiz debelenir dururuz. Tabiri caizse bir zombi gibi ne var ne yok! İşte aşağıda ki 7 madde zombiler için yaşama dönüş bileti kıvamında! Derin bir nefes ve kuvvetli bir besmele ile…
Bismillahirrahmanirrahim

Yokluk, sen de yoksun, bir var bir yoksun!
İnsanoğlu kendi varından yoksun…
Gelsin beni yokluk akrebi soksun!
Bir zehir ki, hayat özü faniye…
Necip Fazıl Kısakürek

1.Bir Davanız Olsun!
mursi-dava-e1456685387426.jpg

Davası olmayan, amaçsız savrulan bir insansanız çok yorulursunuz. Eğer fikir çileniz yoksa, ümmetin derdi ile dertlenmiyorsanız en büyük dert sizinkidir… “Ben yoruldum hayatgillerden” olursunuz. Etrafta sırtında dağ varmış gibi yürüyen, ‘yapma hayat’ diye dolanan yorgun insanlar bir davaları olmadıkları için kendi dertlerine(!) o kadar batıyorlar ki dünyanın ‘en çok acı çekmiş insanları(!)’ ile doluyor her yer! Oysa bir islam davamız olsa kendi dertlerimiz(!) ne kadar da küçülür değil mi? Ümmet için edilen bir dua,maddi veya manevi bir destek, samimi bir niyet size bir yaşam sebebi olarak geri dönecektir…

2.Birinin Tebessümüne Sebep olun!

tebess%C3%BCm-e1456687240148.jpg

İşte varlığımızı hissetmenin en kolay yolu tebessüm! Bilimsel olarak birinin gülmesi ile bizim gülmemiz beynimizde birebir aynı şekilde algılanıyor. Yani birini mutlu etmek eşittir mutlu olmak o da eşittir yaşadığını hissetmek
simple-smile.png
. Bu basit matematik hesabının en güzel yanı ahiret hesabımıza olan faydası. Ufacık şeylerle tebessüm edebilen bir milletiz işiniz zor değil. Bir selam, samimi bir muhabbet, bir hasta ziyareti, bir yarım elma gönül alma…. liste uzar gider ama siz kimi nasıl mutlu edeceğinizi iyi biliyorsunuz sadece buna cesaret edin!

3.Allah için Bir Araya Gelen İnsanların Arasına Katılın!

konferans-e1456688937253.jpg

Ormanlara mı yağmur yağar çöllere mi? Rahmet topluluğa yağar, can suyuna ihtiyacınız varsa Allah için bir araya gelen, Kur’an ve sünnete uymayan işlerden uzak duran, iyi araştırdığınız bir topluluğa dahil olabilirsiniz. Elbet tek başına da bir şeyler olur ama işleri kolaylaştırmak ve kaydığımızda tutacak birilerini etrafımızda bulundurmak daha ehemmiyetli olacaktır!

4.Boş Kalmayın!

tembel-e1456690311246.jpg

Sürekli bir boşluk, işe yaramama hissi sizi zombi olmaya yaklaştırır. Tembellik yapmayın vaktinizi boşa geçirmeyin. Yapılması gereken bir sürü işiniz vardır, faydalı olacağınız bir çok alan vardır. Tembelleştikçe tembelleşirsiniz ta ki amaçsız, gereksiz biri olana kadar… Kalkıp harekete geçmek için yarını beklemek, tembelleğinize kılıf uydurmaktan başka bir şey değildir! Unutmayın ki erteleyenler helak oldu!

5.Faydasız İşlerle Meşgul Olmayın!

slide3-e1456692050509.png

Sizi yavaş yavaş hissiz bir zombi yapan durumlardan biri de faydasız işlerle meşgul olmaktır. İnternet bağımlılık yapan kaygan bir zemin gibidir. Doğru kullanmasını bilmezsek günümüzün çoğunu harcadığımız ama hiç zevk almadığımız yaşama isteğimizi öldüren bir zehire dönüşür. Diğer boş işlerde böyledir bir şey katmadığı gibi motivasyonumuzdan, zamanımızdan, değerlerimizden çalar.

6.Çok uyumayın!

uyku-e1456692450613.jpg

Araştırmalara göre çok uyumak depresyona, beynin az çalışmasına ve daha bir çok zarara sebep oluyor. Çok uyuyorsanız hayatı boş ve saçma bulmak bir zombiye dönüşmek hiç de zor olmuyor. Zaten uykuyla geçen bir ömürde çok dolu sayılmaz! En iyisi uyumayı kabre bırakmak…

7.Tefekkür edin!

tefekk%C3%BCr-e1456693066221.jpeg

Söyle derin bir nefes alıp varlığımızı hissetmek için bin yıllık nafile ibadetten daha evla olan bir saat tefekkür işte varlığımızın hissi… Sadece baktığımız ama görmediğimiz her şeyin ne kadar güzel bir olduğunu ve ne kadar yüce bir amaca hizmet ettiğini anlamak bize varlığımızı ve amacımızı hissettirecektir inşallah. Yazımızı okuyan gözlerinizi, anında algılayan beyninizi, ellerinizi, gökyüzünü, yeryüzünü düşünün…

Mutsuz ve hissiz olmanın zamanı değil hele ki müslüman biri olarak yapmanız gereken onca işiniz varken! Yorgun olmak için çok fazla müslümansınız
simple-smile.png
İhtiyacınız olan güç göğsünüzdeki imanda mevcuttur
1f609.png
… Zombinize elveda demeniz duasıyla…

Paylaşmak Sünnettir:

Günaydın kızlar, mutlu günler...
Sabah yine evimi topladım yemeğimi yaptım öyle çıktım.
Bütün gün dışarıda koşturunca, hem anne hem baba olunca, hem de yavaş yavaş 40'a doğru yaklaştıkça yoruluyorum sanırım...Yaş 38 ve insan 20'li yaşlarda gibi olmuyor ne yazık ki...Bütün gün beynim de yoruluyor bedenim de...Ama Allah sağlık sıhhat versin de kimselere muhtaç olmayalım çalışalım en büyük duam budur her zaman...
Her ne kadar alışveriş yapmayacağım desek de olmuyor..Bugün yine evde eksilenler var ve iş dönüşü almak lazım...
Hafta sonu evde bulunan nohut ve fasülyeleri haşlayıp buzluğa atacağım. O kadar rahat oluyor ki böyle yapınca...Bugün 10 dakikada yemeğimi yaptım dolaptan çıkardığım mercimekle...akşam yanına salata, makarna ve ayran yaptım mı tamamdır..
Buzluğumda olanları eksiltme çalışmalarım sürüyor...Daha 1 börülce, 1 taze fasülye, 1 barbunya ve 1 de bezelye var yazdan yaptığım...2 poşet de dolma biber...Dün pazara çıkmadım...Bu hafta evdekilerle idare edeceğim...Tavuk, et ve köftem var...Gereken bir şey olursa marketten alırım diye düşündüm..
Gelecek büyük meblağlı paralarım var ama bakalım ne zaman gelecek...Beklemedeyim...Gerçi benim mantığım şudur: Alacağım olsun da bir gün zaten gelir...O yüzden sıkıntı yapmıyorum...Kimsenin de boğazına yapışmıyorum...Malum herkes geçim derdinde...Borcu olan zaten biliyor, ödemeye çalışıyor...
Şimdi iş güç zamanı...ben artık dosyalarıma gömüleyim :) herkese bol bereketli, bol birikimli günler dilerim...

Günaydın kızlar, mutlu günler...
Sabah yine evimi topladım yemeğimi yaptım öyle çıktım.
Bütün gün dışarıda koşturunca, hem anne hem baba olunca, hem de yavaş yavaş 40'a doğru yaklaştıkça yoruluyorum sanırım...Yaş 38 ve insan 20'li yaşlarda gibi olmuyor ne yazık ki...Bütün gün beynim de yoruluyor bedenim de...Ama Allah sağlık sıhhat versin de kimselere muhtaç olmayalım çalışalım en büyük duam budur her zaman...
Her ne kadar alışveriş yapmayacağım desek de olmuyor..Bugün yine evde eksilenler var ve iş dönüşü almak lazım...
Hafta sonu evde bulunan nohut ve fasülyeleri haşlayıp buzluğa atacağım. O kadar rahat oluyor ki böyle yapınca...Bugün 10 dakikada yemeğimi yaptım dolaptan çıkardığım mercimekle...akşam yanına salata, makarna ve ayran yaptım mı tamamdır..
Buzluğumda olanları eksiltme çalışmalarım sürüyor...Daha 1 börülce, 1 taze fasülye, 1 barbunya ve 1 de bezelye var yazdan yaptığım...2 poşet de dolma biber...Dün pazara çıkmadım...Bu hafta evdekilerle idare edeceğim...Tavuk, et ve köftem var...Gereken bir şey olursa marketten alırım diye düşündüm..
Gelecek büyük meblağlı paralarım var ama bakalım ne zaman gelecek...Beklemedeyim...Gerçi benim mantığım şudur: Alacağım olsun da bir gün zaten gelir...O yüzden sıkıntı yapmıyorum...Kimsenin de boğazına yapışmıyorum...Malum herkes geçim derdinde...Borcu olan zaten biliyor, ödemeye çalışıyor...
Şimdi iş güç zamanı...ben artık dosyalarıma gömüleyim :) herkese bol bereketli, bol birikimli günler dilerim...

amin... hep aynı telaşlar... :)

aynı olan bi de yaşımızmış.. :) önceden biri için 30 yaşında deseler,aaa yaşlanmış derdim,şimdi 40 a yaklaşınca,40 genç oldu... :) ha bana sorsan ben hala kendimi 20 li yaşlarda hissediyorum o ayrı... :))

amin... hep aynı telaşlar... :)

aynı olan bi de yaşımızmış.. :) önceden biri için 30 yaşında deseler,aaa yaşlanmış derdim,şimdi 40 a yaklaşınca,40 genç oldu... :) ha bana sorsan ben hala kendimi 20 li yaşlarda hissediyorum o ayrı... :))
Çok şaşırdım :) Bebek falan deyince ben baya küçüksün sanıyordum benden :)
Benim oğlanlar biri 15, biri 14'ün içinde...
Benim de ruhum genç de, yaşadıklarım yordu beni...29 yaşında iki çocukla gencecik dul kaldığınızı bir düşünün...ben bunu yaşadım...Eş çok önemli hayatta...Evlatlarımın yeri ayrı tabi o muhakkak da bir yanın hep eksik kalıyor işte...iki kişilik mücadele veriyorsun...hayatın eskisi gibi olmuyor...sosyal hayatın kısıtlanıyor...o boşlukla yaşamak çok zor o yüzden istesem de 20'li yaşlarda gibi hissedemem ben...herşeyi o kadar az yaşadım ki...hep evleneyim de ne yaşayacaksam eşimle olsun diye düşündüm...Allah da bana mükemmel bir eş verdi...lakin çok çabuk kaybettim...Bu da benim imtihanım...dünya o pespembe rengini çoktan yitirdi benim için...

Çok şaşırdım :) Bebek falan deyince ben baya küçüksün sanıyordum benden :)
Benim oğlanlar biri 15, biri 14'ün içinde...
Benim de ruhum genç de, yaşadıklarım yordu beni...29 yaşında iki çocukla gencecik dul kaldığınızı bir düşünün...ben bunu yaşadım...Eş çok önemli hayatta...Evlatlarımın yeri ayrı tabi o muhakkak da bir yanın hep eksik kalıyor işte...iki kişilik mücadele veriyorsun...hayatın eskisi gibi olmuyor...sosyal hayatın kısıtlanıyor...o boşlukla yaşamak çok zor o yüzden istesem de 20'li yaşlarda gibi hissedemem ben...herşeyi o kadar az yaşadım ki...hep evleneyim de ne yaşayacaksam eşimle olsun diye düşündüm...Allah da bana mükemmel bir eş verdi...lakin çok çabuk kaybettim...Bu da benim imtihanım...dünya o pespembe rengini çoktan yitirdi benim için...

canım senin durumun farklı...hiç kolay değil yaşadıkların... hiç kimse, hiç kimsenin yerini dolduramaz...ne çocuk eşin,ne eş,çocuğun...herkesin eksikliği,boşluğu farklı... inan hep aklımdasın...hep derim bazılarımızın imtihanı çok daha ağır... Rabbim yine de beterinden korusun...yavrularınla sağlıklı,huzurlu,uzun ömrünüz olsun inşallah... hissettiklerim çok ama daha fazlasını yazıya dökemiyorum................

benim öyle dediğime de bakma... bazen 80 dersin ,bazen 20.... bi coşarım,bi durulurum....bi her şeyi yapabilirim gibi gelir,bi ıssız bir yere gidip öylece hiç bir şey yapmadan durasım gelir... :)

bebek derken kızım artık neredeyse 2 yaşında... :) üçüncü ve bana sorsan sonuncu (yine de büyük konuşmayayım,Allah bilir ) olduğu için mümkün olduğunca geciktirdim.. küçük oğlumla aralarında 7 yaş var.. :)

merhaba kızlar
ben de 37 yaşındayım ve son 5 senedir her anlamada sanki hayatımın en güzel yıllarını yaşıyorum. 20 li yaşlarıma göre kendimi çok daha güzel daha olgun daha bilinçli hissediyorum. gerçi 20 li yaşlarımı hep kariyer peşinde koşarak geçirdim pek hatırlamıyorum desem yeridir.
bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk rabbim sana 2 evlat vermiş. sen onlara elinden geldiğince iyi bir anne olmaya çalışıyorsun zaten. zorlukları mutlaka vardır. tabi ki imtihanın çok zor. rabbim yardımcın olsun.

canım senin durumun farklı...hiç kolay değil yaşadıkların... hiç kimse, hiç kimsenin yerini dolduramaz...ne çocuk eşin,ne eş,çocuğun...herkesin eksikliği,boşluğu farklı... inan hep aklımdasın...hep derim bazılarımızın imtihanı çok daha ağır... Rabbim yine de beterinden korusun...yavrularınla sağlıklı,huzurlu,uzun ömrünüz olsun inşallah... hissettiklerim çok ama daha fazlasını yazıya dökemiyorum................

benim öyle dediğime de bakma... bazen 80 dersin ,bazen 20.... bi coşarım,bi durulurum....bi her şeyi yapabilirim gibi gelir,bi ıssız bir yere gidip öylece hiç bir şey yapmadan durasım gelir... :)

bebek derken kızım artık neredeyse 2 yaşında... :) üçüncü ve bana sorsan sonuncu (yine de büyük konuşmayayım,Allah bilir ) olduğu için mümkün olduğunca geciktirdim.. küçük oğlumla aralarında 7 yaş var.. :)
İki erkekten sonra o prenses kim bilir nasıl mutlu etmiştir... benim de 1,5 yaşında kız yeğenim var..nasıl şeker oluyor cimcimeler :) giyimleri, saçları, tokaları, kırmızı ayakkabıları....ayyyy çok güzel olsa gerek....Allahım bütün evlatlarımızı bize bağışlasın, acılarını göstermesin...Beni anladığını taa buradan hissettim Meyracım...normalde pek paylaşmam bunları...ama senin ruhunun güzelliği yazılara öyle bir yansıyor ki beni anlayacağını düşünerek yazdım zaten...Allahım her şeyi o güzel gönlüne göre versin canım....

İki erkekten sonra o prenses kim bilir nasıl mutlu etmiştir... benim de 1,5 yaşında kız yeğenim var..nasıl şeker oluyor cimcimeler :) giyimleri, saçları, tokaları, kırmızı ayakkabıları....ayyyy çok güzel olsa gerek....Allahım bütün evlatlarımızı bize bağışlasın, acılarını göstermesin...Beni anladığını taa buradan hissettim Meyracım...normalde pek paylaşmam bunları...ama senin ruhunun güzelliği yazılara öyle bir yansıyor ki beni anlayacağını düşünerek yazdım zaten...Allahım her şeyi o güzel gönlüne göre versin canım....

kız erkek fark etmez, evlat evlattır derdim amma velakin ,büyük konuşmuşum...sadece bu kadarını söyleyeyim canım... :)
amin canım,Rabbim herkesin gönlündekini karşısına çıkarsın inşallah, ne diyeyim...

X