aslında ben bu konuda pek tecrübeli değilim ya.
eskiden pek savruktum.
yani kılık kıyafet eve eşya vs almada savruktum.
son bir yıldır toparladım kendimi. bak kışın ortası geldi hala giymediğim kazaklarım elbiselerim var. savrukluğu sen hesapla artık.
hayatta bazı prensiplerim var.
liste olmadan alışverişe çıkmam.
markette herşeyin en büyüğünü alırım.
daha ucuz diye bir kiloluk deterjan almam mesela.
un, pirinç, şeker kherşeyin en büyüğü.
evde bir şey bitemye yüz tuttu ise hemen listeye eklerim. bu ay hem çiçek yağı hem zeytin yağı bitmek üzere idi. baktım durumlarına. çiçek yağı daha az kalmış ve daha çok kullanılıyor.
aylık alışverişimde çiçek yapı aldım.
gelecek ay zeytin yağı alacağım.
dışarıda yemekten içmekten pek hoşlanmıyoruz. hele de şu afilli kafelere gidip adının bile ne olduğu belli olmayan kahvelere para vermiyorum.
ayda 1-23 kere dışarıda yemeğe çıkıyoruz o kadar.
evde elektrikleri sürekli kapatıyorum.
eşya hevesim yok hiç ama gezmeye bayılıtız eşimle.
tatil için her ay kenara para koyuyoruz.
kendimde gördüğüm en büyük eksiklik kredi kartı. bu ay itibarıyla karta savaş açtım. market alışverişi, mazot , uçak bileti dılındaki hiç bir harcamayı karttan yapmayacağım. nakit. varsa alacağım yoksa almayacağım.
bende kıyafet konusunda cok savruktum begendiğim her seyi alıyordum.bu kış bende aynı sizin gibi dolap dolu giymediklerimle carsıya cıkınca da bakıyorum begenıyorum aman ne gerek var şimdi bunu almaya diyorum vazgecıyorum artık bu benim için gelişme:)
dışarda yemek yemeyi bende cok sevmıyorum ayda 1-2 cıkarız bizde farklı bir durum olmazsa eger bazen arkadaşlar fln artabilir.
bende genelde deterjan ürünlerini büyüğünü alırımm uzun gidiyor baya öyle olunca.
elektrik özellikle tv sürekli açık valla
yani iki aydır ben de eşimde sağlıktann dolayı raporluyuz sürekli evdeyiz o yuzden.
tatil parası bir türlü ayarlayamıyorum kartla alıp tüm yıl ödüyorum yaaa onu beceremedim
kart bendeki en büyük eksiklik zaten