Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Sizce nasıl bir bir haftalık yemek listesi hazırlamalıyım.Bu para konusu beni o kadar bunalttı ki..
ben bu haftaki yemek planımı yazayım belki fikir olur.
cumartesi et ve pirinç pilavı
pazar nohut ve bulgur pilavı
pazartesi dünün aynısı
salı karnıyarık ve makarna
çarşamba karnıyarık ve mercimek çorba
perşembe biber dolma ve mercimek çorba
cuma biber dolma yanına da tarhana falan yaparım.

Yaptığın yemek iki gün gidiyorsa iki güne bir yemek, hergün ayrı ama az yemek yaparım diyorsan hergüne bir yemek yap.
Mesela,
Buzluktan bi yemek yanına salata
Baklagillerden bi yemek yanına turşu ve yoğurt
Tavuk salata
Mevsim sebzesi pilav
Bugün de değişiklik olsun diye kısır yapabilirsin
Sonra yine buzluktan bi yemek pilav turşu
Bigün sadece menemen yanına çay olabilir

Çok teşekkür ederim Papatya, seni takip ediyormuşum gibi hissediyorum artık:) Tüm forumlarda peşindeyim sanki :) ben de şimdi senin gönderini örnek alarak bir liste hazırladım.Umarım mutfakta da gereksiz harcamalardan kaçınırım.

Çamaşır deterjanı ve bulaşık deterjanı bitmişti, temizlik malzemesi aldım.Bunlar beni 1 yıl götürür.(Bulaşık için bir defa daha alırım.)Bu ay yağım, şekerim ve unum da var.Market kısmı kapandı yani.Markete toplam 165 tl harcamış oldum, geri kalan masrafı pazardan alırım.Listem de hazır olduğuna göre inşallah 150 lirayı geçmez o da.

Menmen çay cumartesi yemeğimiz :) teşekkür ederim senin ve papatyanın örnek listelerinden bir liste hazırladım. İnşallah uygulama kısmını da güzel yaparım da çöpe bir şey atmam.O kadar rahatsız ediyor ki beni.

emnyzk Canım ben 2 haftaya bir pazara çıkıyorum. Pazara çıktığım hafta bu şekilde sebze yiyoruz. Diğer hafta da buzluktan bezelye barbunya ve ya taze fasülye çıkarıyorum. Kuru biber dolması ya da yaprak sarması oluyor. Tavuk ve ya balık oluyor. Ya da köfte.
Ayda bir iki kere de cuma akşamı dışarıda yiyoruz.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Yardımcı olmaz mısın, ne yazılır bu listeye diye düşünüyordum.Ben de pazar günü serbest gün olarak yazdım, o gün tek boş günümüz olduğu için dışarı çıkıyoruz.

Yardımcı olmaz mısın, ne yazılır bu listeye diye düşünüyordum.Ben de pazar günü serbest gün olarak yazdım, o gün tek boş günümüz olduğu için dışarı çıkıyoruz.
Bazı akşamlar kısır yapıyorum mesela.
Ya da koca bir tencere mantı. Sosla yiyoruz bir güzel.
Börek ali nazik yaptığım Zaman'larda oluyor.
Çalıştığım için düzenli olmam gerekiyor.

Bizim bi yemek listemiz yok
Yapmaya calistim ama biz duzene uymadi
Aksam yemegine hep birlikte karar verdigimizden ve canimiz neyi cekerse ona gore pisirdigimden tutmadi bizde

Ben genelde 2 cesit yaparim
Haftada 1 gun balik yeriz
Bazen mercimek koftesi kivircik, kisir, kumpir,pizza ( bunlardan birini) yaparim cayla yer kalkariz ya da evde iskender yaparim
Dolma corba 2 gunluk pisiririm
Et yemeklerini sadece o aksamlik
Pirinc pilavini sadece misafire yaparim
Makarna manti eriste bulgur nadiren
Ben en cok parayi zeytinyagi tereyagi ve kahvaltiliga veriyorum

@çiceklientari aslında ben de öyle biryere yazmıyorum ama pazarda kafamdan geçiriyorum.
Biz de hafta içi fırın yemeği balık falan olmuyor malesef. Pilav makarna türü şeyleri de oğlum çok seviyor.
Bu hafta cumaya yemek var ama belki dışarıda yeriz.
Bazı akşamlar da çok nadir olmakla birlikte eşim menemen yapıyor.
Marketten herşeyi en büyük boyunda alıyorum. O an insana çok pahalı geliyor ama gerçekten bereketli oluyor.

Ben de akşamdan ıspanakları yıkadım doğradım dolaba kaldırdım. Öğle arası da pişireyim diyorum. Öğleden sonra işletmelere gitcem niyetliyim de gelince pişircek vaktim olmaz.
Yanına turp ve yoğurt koyarım. Zaten bulgurlu yapcam yanına bişeye gerek yok.
Bir de önceden kalma etli bamya çorbası var. Onu da eşime ısıtırım. Şu sıralar canım hep sebze istiyor.

valla çok iyi olur.bir de şunu şöyle yaparım tasarruf ederim dedğin neler var canım
aslında ben bu konuda pek tecrübeli değilim ya.
eskiden pek savruktum.
yani kılık kıyafet eve eşya vs almada savruktum.
son bir yıldır toparladım kendimi. bak kışın ortası geldi hala giymediğim kazaklarım elbiselerim var. savrukluğu sen hesapla artık.
hayatta bazı prensiplerim var.
liste olmadan alışverişe çıkmam.
markette herşeyin en büyüğünü alırım.
daha ucuz diye bir kiloluk deterjan almam mesela.
un, pirinç, şeker kherşeyin en büyüğü.
evde bir şey bitemye yüz tuttu ise hemen listeye eklerim. bu ay hem çiçek yağı hem zeytin yağı bitmek üzere idi. baktım durumlarına. çiçek yağı daha az kalmış ve daha çok kullanılıyor.
aylık alışverişimde çiçek yapı aldım.
gelecek ay zeytin yağı alacağım.
dışarıda yemekten içmekten pek hoşlanmıyoruz. hele de şu afilli kafelere gidip adının bile ne olduğu belli olmayan kahvelere para vermiyorum.
ayda 1-23 kere dışarıda yemeğe çıkıyoruz o kadar.
evde elektrikleri sürekli kapatıyorum.
eşya hevesim yok hiç ama gezmeye bayılıtız eşimle.
tatil için her ay kenara para koyuyoruz.
kendimde gördüğüm en büyük eksiklik kredi kartı. bu ay itibarıyla karta savaş açtım. market alışverişi, mazot , uçak bileti dılındaki hiç bir harcamayı karttan yapmayacağım. nakit. varsa alacağım yoksa almayacağım.

Topiğe can gelmiş
evet ya....

bende kıyafet konusunda cok savruktum begendiğim her seyi alıyordum.bu kış bende aynı sizin gibi dolap dolu giymediklerimle carsıya cıkınca da bakıyorum begenıyorum aman ne gerek var şimdi bunu almaya diyorum vazgecıyorum artık bu benim için gelişme:)
dışarda yemek yemeyi bende cok sevmıyorum ayda 1-2 cıkarız bizde farklı bir durum olmazsa eger bazen arkadaşlar fln artabilir.
bende genelde deterjan ürünlerini büyüğünü alırımm uzun gidiyor baya öyle olunca.
elektrik özellikle tv sürekli açık valla yani iki aydır ben de eşimde sağlıktann dolayı raporluyuz sürekli evdeyiz o yuzden.
tatil parası bir türlü ayarlayamıyorum kartla alıp tüm yıl ödüyorum yaaa onu beceremedim
kart bendeki en büyük eksiklik zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…