Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Selam canlar,Evet can gelmis topige.kimse ugramiyor,daha cok gelin buraya lutfen.
Ben Son zamanlarda ev esyasi ve dekorasyon sus pus,bardak tabak canak ayyy onlari cok aliyordum.Bayagidir almiyorum.ev dolu zaten,ne Koyucak yer ne de hepsini kullanicak vakit var.
Coktandir ev esyasi,sus püse para vermiyorum.
Alisverise listeyle cikinca cok bereketli oluyor.Az ama Öz aliniyor ona ragmen o aldiklarinla bayagi idare edilebiliyor.yani bende oyle oldu en azindan.
Unu ,sekeri azalltim.Daha dogrusu saglikli unlar alternatifler,yada unlu birseyler yerine sevzeli,bakliyatli birseyler yapinca , alisverise yansiyor haliyle.önceden haftada 3-4 paket alirken.simdilerde bir Paket un bir aydir duruyor kilerde.
Bir nevi saglikli beslenmekte bence tasarrufa,katki sagliyor.
Ivir zivir almiyorum,ama esim hep aliyor.evde yaptigim keki yemez ama cikolata arar.Bu huyunu daha yenemedik.
Bayagidir,temizlik malzemelerini azattim,sirke ve cok Az Az bulasik deterjani ile zum toz Alma yer silme islerini halledebiliyorum.Bunu kimyasallardan uzak durmaz Adina yapiyorum tabi cebe de yansiyor bu durum.
Kizimin oyuncaklari,bebek arabasi bazen temiz kullanilmis iyi kuyafet denk gelirse ikinci el aliyorum ya da arkadaslarla takas yapiyoruz.
Kuyafet bayagidir almiyorum ,lazim oldukca senede bir iki parca o kadar.
Gecen yaz ,kis hazirliklari yapmistim ,bayagi iyiydi.marketten cok fazla birsey almama gerek kalmiyordu.Bu sene yapamadim maalesef.
Sebze yemeklere artarsa,besamel sos, ya da kasar peyniri serpip firinliyorum ,baska degisik bir yemek oluyor.

Bu ay disarida yemek yeme hakkimizi doldurduk .Ben pek disarida yemek yemek istemiyorum,hep midem bulaniyor.Hani guzel bir kebabciya Gitsek neyse.esim hamburgeri gibi fast Food tarzi seyleri seviyor.sirf ,soylenmemek icin birsey demedim ana bundan sonra illa disarida yiyeceksek iyi guzel birseyler yedir bize dedim.pizza,hamburger Ben kendim evde de yapiyorum.cok da guzel oluyor.
Ona ragmen,cok sukur bir muktar para bi ay kenara attik.insallah ocsktan itibarende Ben kendi maasima dokunmadan biriktiricem.
Onun haricinde,ekstra kucuk bir birikim planim var.insallah basarabilirsem,borcumuzun bir kismini kapatmayi dusunuyoruz.Dugunler var,onun icin taki Parasida lazim.
Bir suru abiye kiyafetim var icine sigmiyorum.Biraz bogazimi tutup Kilo versem o kiyafetlerden birini giyer cok masraf etmemis olurum.ama olmuyor bir turlü ya
Sirf kiyafete girmek icin degil ,biraz Kilo versem iyi olurdu.
Su ,sut ve cok Az tavuk yada kiyma almam lazim.
Bu ay istedigim gibi mutfak parami kullananadim.Ay sonuna eksiye dusmeden girebilirsem cok iyi olacak.Bakalim

Bugün listeme uydum ve dolma biber yaptım, yanına tarhana çorbası ve yoğurt vardı.Aferin bana.
Dün ne güzel yeni aldığım temizlik malzemelerim ile temizlik yapacaktım ki, elime cam battı.Bu aralar benden kan çıkacak herhalde.Rabbim az az çıkartıyor, adak kurbanım vardı, onu keseceğiz bu yüzden.
Dün bankalara gittik ve para biriktirmek için neler yapılabileceği ile ilgili fikir aldık ama faizi işin içinden çıkarınca yatırım fonları kalıyor geliyor.Sonra evim emine gidip görüştük.İnşallah bozdurduğumuz altınları yerine koyabiliriz.

evim emin kim canım anlayamadım onu da

Bu ay bir miktar altın alasım gelmişti. Artmış hemen
Ben gecen ay basi 110 dan bozdurdum
Bi yerden para bekliyoduk gelmemisti mecbur kart kullandik hesapta yokken
Esimin is yeri ha odedim ha odiycem dedikce bana afakanlar basti
Dayanamadim faize dusmek istemedim daha fazla gittim bozdum odedik haftasina bekledigimiz paralar geldi
Suan tl de bekliyorum bende

Bizim disarida yemek yedigimiz tek bi mekan var
12 yildir ordan baska yerde bisey yemeyiz
Kahvalti icin arada gittigimiz baska bi yer
Gezip dolasirken acikirsak bilinen bi yerde ekmek arasi atistiririz
Ben en cok simit yemeyi severim disarda
Hava soguksa cayla degilse gazozla
Ruhum fakir sanirsam

Bizde bildiginiz yere gidiyoruz.Arada yenir bunda sorun yok,sorun benim mutfak icin ayirdigimiz butceden kullanmakti.Bu ay ekstra ihtiyac alisverisi arti faturalar olunca anca ayirdigim mutfak butcedinden kullanmak istemedim.neyse idare edicen artik :)

Sdinleniyorum
lce,nasilsin :)
Ayy burda hava kapali ve karaDinleniyorum.
isari cikicaz.
Bugun kumbaraya 2tl 40 kurus attim.
İyiyim sağol canım sen nasılsın?
Topikleri geziyordum :)
Bugün boş günüm. Biraz temizlik yapıyorum biraz dinleniyorum

Bizim burada hava güzel. Ama hiç dışarı çıkmak istemiyorum.
Evini özlüyorum zati.
Bizim buralara kar henüz gelemedi. Çok özledim geçen yılki kışı

Kızlar size gelen yakıt faturamdan bahsedeyim.
Apartmana gelen toplam faturanın %30 unu ortak eşit ödüyoruz %70 ini ise kalori metreden çıkan sonuca göre payımıza düşene göre ödüyoruz.
Bizde apartmandan gelen miktar 48 TL(%30)
Kendi yaktığımız 47 TL(%70lik kısım)
Kapıcının yaktığı 7 TL(kişi başı düşen)
Okuma bedeli 5 TL
Toplamda 118 TL faturamız gelmesi gerekiyor buraya kadar tamam.
Ancak bize bir de 15° ısı şartını sağlamadınız diye 130 TL te tamamlayacak şekilde para eklemişler.
Velhasıl apartmanda biz gibi 130 TL yi bulamayan herkesi 130 TL ye tamamlamışlar.
O kadar kızdık ki, biz zaten %30 luk kısımda aşırı fazla yakanların faturasını da ödemiş olduk ki, bir de böyle saçma bir nedenden nasıl para eklersiniz?
Neymiş vanadan kimse kapatmasına diye yapıyorlarmış. İyi de dedim ben zaten en düşük salonu yanıyorum yani ayarda en düşük 1.5 a getiriliyor o da 15° e tekabül ediyor diğer odalarımı ise 2-3 arası yakıyorum nasıl ortalama 15° nin altına düşmüş olabilir ki?
Bu düzeni Allah bildiği gibi yapsın. Herkes bir soyguncu olmuş. Adam bir de bu özellik bir tek bizim firmada var diye övünüyor.

Apartmanda bütün odalarını 5 te yakan feraset yoksunu insanlar da var. Nasıl bi zihniyettir donla mı geliyorlar bilmiyorum artık.
Ben yatak odasını 4 e alsam sıcaktan uyuyamıyorum.
Ne insanlar var öğreniyorsun işte...

Bir de şunu söyleyeyim kızlar, bizim evler 130 m2 kapıcının 60 m2 ve kapıcının evi iki dairenin yatak odasının üstünde güney cephede. Biz 118 TL yakmışız o 170 TL
El insaf...
Yazık..
Ben b fatura daki haksızlıkları görünce sinirlenip ben de her yeri yakacam dedim ama bugün oldu vicdanım elvermedi.
Hemen kıstım güneş de geldi ya sıcak basınca.
İnsanlar nolmuş böyle kızlar?

Dinlen canim hakkindir.Ben de iyiyim sagol.zaten kis mevsimi eskisi gibi degil,gecen gun yeni yenisil Kari tanimadigindan bahsetmsti.Bizim burda bir gun bile surmedi,yagmasiyla erimesi bir oldu.sirf kizim tanisin gorsun diye hemen attik kendimizi disarilara.

Sizin sisteminiz cok degisikmis,keske herkes kendi kullandiklarini odese.ne kadar kullanacagin da sana kalsa.zor ve sinir bozucu bir durum..Evet ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…