Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Karsngilce,dolu
ayyy,oluyor mu oyle.cok gemis olsun annen ve gorumcene.Bir kac ay önce cok agrim vardi ,o zaman gittim Doktora.Temizledi,sonra iyiydi hersey.Haklisin tedbirli olmak lazim,bi Doktora gorunmek sart.
Bu arada ,gunun dolu dolu gecmis ne guzel :)
Eslerimiz herseyimiz,Allah muhabbetinizi arttirsin.

Aferin enişteye takdir ettim karanfilce valla.Onlara kızıyoruz bazen ama Allah birbirimize bağışlasın yine de.Sevimli burdasın niye yazmıyon bacı meraktayız gıı Bebeyi doğurdunmu?ahmet ne düşünüyo kardeş konusunda ?royemcim oğlumun sınavı iyi geçti çok şükür inşallah yakınımızda iyi bir okula girer diye umuyoruz.geçmiş olsun canım .Royem biraz immün sistemin zayıflığıyla alakalısık hastalanmak.Hassassın demekki .Bitki takviyesi yap canım.

Insallah istediginiz gibi olur canim.Evet bunye zayifliyor ha bire iciyorum birseyler ama , oldugu kadar artik.

Merhaba kızlar
Henüz doğurmadim
Yazcam bişeyler ama fırsat olmuyor
Dün akşam girdim ama yazılanları bile tam okuyamadim
Oglum hasta
Tatilimin ilk haftasını onunla geçiriyorum
Halbuki o okula gidicekti
Ben de kalan işlerimi tamamlayip bi yandan da bol bol dinlenecektim
royem Allah şifa versin
Ben de hasta olur gibi oluyorum
Sonra geri tepiyor
Bunu da yediğim meyvelere borcluyum galiba
Çünkü haftada 5 kilo kadar mandalina
Ve de toplamda 10 kg kadar meyve yiyorum
Canan Karatay duymasın
Belki abartiyorum bu yeme işini
Ama napim diğer şeyler midemi mahvediyor
Meyvelerle ayaktayim işte
10 gündür bebek yukarı çıktı
Halbuki son ay inmesi gerekir
Oglum hep yukarıdaydi zaten
Doğuma kadar inmedi ve doğumum zor oldu
Bu biraz aşağıda diye seviniyordum
Eşimle bi haftasonu epey bi temizlik yaptık
O gün iyice aşağı iner diye korkarken
Bi anda yukarı çıktığını fark ettim
Alt taraftaki ağrılarım azaldı
Hatta bitti
Doktor da muayene etti ve artık yatıp dinlenmene gerek yok dedi
Hareket et, yürü ki dogumun gecikmesin
Yani aşağıya inmesini sağlamam lazım
Ben de izne ayrılıp yan gelip yatcaktim güya
Oğlum hasta olmasaydi yürüyüşe çıkacaktım her gün düzenli olarak
Havalar da fena soğuk
Nasıl yürüyeceksem...
Bugün de kontrolüm var yine
Bende durumlar böyle

Oglusuna gecmis olsun canim,insallah kolay bir dogum olur,yuruyup Hareket etmeye calis.

Hayırlı sabahlar canlarım.Sevimli evin içinde koridorda volta at valla faydası olurGüldüğüme bakma cidden harekette bereket vardır.karanfilce nasılsın kuzu yeni eve geçtin topiği ihmal ediyon haaRoyem limon suyu iç günde bir bardak tok ol ama tansiyonun düşebilir.

Hayırlı günler kızlar
Bugün oğlumu yolladım kreşe
Dün akşam bi tipi vardı ki
Acayip gözüm korktu
Bu havada yürüsem zatürre olurum dedim
Sabah oğlum gidince azcık elmalı kurabiye yapıp buzluga atayım dedim
Elmalari rendeleyip pisirdim
Epeyceydi hem de
Hamuru için eksik malzemelerim vardı
Çıkıp alayım, hem de yürüyüş olsun bana dedim
Hava da dinmişti zaten
Ama her yer bembeyaz
Aldım geldim
Az önce de kahvaltı yaptım
Hamuru yogurcam birazdan
_sekerpare_ haklısın
Her zaman dışarı çıkamam
Oglumda da kışa denk gelmişti
Evin koridoru uzun
Orda yürüyordum
Yürümesem belki de daha zor olcakti
Dün gittim ya doktora
Haftaya yine gel
Alttan muayene edip açıklığa bakalım dedi
Sırf bu durumdan dolayı gitmek istemiyorum
Belki o güne kadar da doğururum
Off, iki durum da hoş değil
Çünkü bildiğiniz ödüm patlıyor

Selam canlar,evdeki stoklari tuketmeye calisiyorum.
Dun kileri temizledim,evde dolapta ne Bär yazdim.
Bugun kabakli,yesil mercimek yemege ve makarna var.
Tatli olarak,Irmik tatlisi yaptim,buzlukta bir kac tane cilek ve üc armudu beraber pisirdim tatlisi Sos olsun diye,sekersiz yaptim,Armut cok tatliydi yeter o.
Bozuk para icin ayri bir kumbara yaptim. 6lira 40 kurus attim.
Yaza kadar,yapabilirsem,para biriktirip borcu Az kalan borcumuzu kapatmayi dusunuyoruz.insallah yapabilirim.Bayagi tutumlu olmamiz lazim ki,o zamana kadar biriksinde en azindan yarisi kapansin.3.300daha borc var.Bahara Dugun de var,taki Parasida birikmesi lazim.

İyi akşamlar arkadaşlar, bir haftadır tasarruf yapmak, kenara para atmak için çare arıyorum.Aslında iyi biriktiren biriyimdir, kıyıda köşede illa param bulunurdu ama bizim dışımızda gerçekleşen bazı durumlardan dolayı harcamalarımız oldu ve bir türlü toplayamıyoruz şu an.
Eve aylık 5000 net para giriyor.Benim 120 lira bireysel emekliliğim, eşimin 175 tl polsan kesintisi var.Bunun yanında 500 liralık günüm var.1800 lira araba kredimiz var ama şubat ayında bitecek.Buraya kadar çok güzel ama ucu ucuna ödediğimiz kredi kartımızda ipin ucunu geçen nisan ayından itibaren kaçırdık.Şimdi 8000 lira kredi kartı borcumuz var ve asgari ödemesini yapıyorduk hep.Öyle çok kılık-kıyafet alan insan değilim, internetten alış-verişi de bıraktım.Ama borcu kapatamadığımız için elimize para kalmıyor.Bunaldık gerçekten.Birbirimize umut vermeye çalışıyoruz eşimle, birimiz bunaldıysa birbirimizi destekliyoruz ama sabrımız tükenmek üzere.Takibe düşmek de istemiyoruz.Biraz altınımız vardı onu bozdurup borcu ödemeye karar verdik artık.
Bunun yanında en fazla israfı mutfaktan yapıyorum, bu zamanda yemek dökmek, meyve sebze çürütmekte benim kendimden nefret etmeme sebep oluyor.Hepi topu iki kişiyiz evde ama mutfak masrafımız 500 tl (deterjan vb.şeyler de dahil) tutuyor.Bunu nasıl azaltabilirim.Aylık yemek listesi hazırlamak sizce buna çare olur mu?Önümüzde kış olduğu için doğalgaz parasından doğacak fazlalığı bu yolla gidermek istiyorum.Fikir verecek arkadaşlar için dolapta yazdan kalma fasulye, bamya, barbunya, domates gibi şeyler mevcut.Bana da bir el atın da ben de ev peşinatı biriktireyim, yoksa borca girmeyince mal sahibi olunmuyor.

Hoşgeldin öncelikle, hem problemlerini hem de çözümlerini kendin sıralamışsın aslında.
İnşallah bundan sonrası çok daha güzel olur.
Ahh şu kredi kartları.. Evine 5000 giren bi aileyi bile geçim darlığına düşürebiliyor.
Borcu kapattıktan sonra nakite geçin herşeyi nakit paranızla almaya başlayın. Mesela internetten alınacak şeyler için kullanmaya kaldırın. Böylelikle azaltmış olursunuz.
Benzininizi bile nakit alın. Biz aşağı yukarı ayda 100 TL benzin harcıyoruz. Sadece ben işe giderken kullanıyorum ve iş yerim yakın. Ve gezmelerimizde kullanıyoruz. Daha çok da yakmış olsaydık yine nakit kullanırdık. Sanki öbür aya kalınca başkası mı ödeyecek.
Krediler konusunda fikrim sabit kimseye önermiyorum. Allah ülkecek kurtarsın bizi..
Markete gitme uzun süre sebze alma. Nasılsa dolabın dolu. Arada et yemeği yaparsın ama geri kalanında yazdan kalan sebzelerini tüket.

Sizce nasıl bir bir haftalık yemek listesi hazırlamalıyım.Bu para konusu beni o kadar bunalttı ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…