Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Eve gelis saatiniz oldukca erken aslinda
Eve gelirken markete ugrayip tek cesit sebze alip gunluk pisirebilirsiniz
Hergun de sebze yemeyeceginize gore hafta 2 kez bu sekilde yapilabilir
Yemek piserken ev islerini toplasaniz 7 gibi yemeginizi yiyemez misiniz

Once dolabi kileri bi gozden gecirin
Ne var ne yok bozulan curuyen vs
Hem temizlik olur hemde mutfaktaki kontrolu kaybetmemis olursunuz
Ben evde oldugum halde zaman zaman unutuyorum ne vardi ne yoktu
Olan seyi yine alabiliyorum
O kadar olur napalim artik

evet iş yerim eve yakın olduğundan beş dk da gidebiliyorum...
ayrıca bu konuda da kafamda deli sorular yok değil...kira da oturuyoruz..700tl ..ALLAH ım hayırlısıyla hayırlı zamanda evler nasip etsin inşaallah...isteyen herkese...

onun dışında dün evi temizliedik baştan aşağıya ; halılar yıkamadan geldi tesadüf serdik düzenledik
evim mis gibi oldu...annem de saolsun dün yemek yapmış...ütülerin birazını o yapmış geri kalanınıda ben yaptım..
öğlene de yemeğim var akşamada ..
çok şükür bin şükür..

anne eli değdi evime... az emekle nasıl bu kadar güzelliği bir araya getirdi anlamasam da çok şükür ALLAH ıma ...

Hayırlı sabahlar arkadaşlar.Elim kolum kalkmıyor bugünlerde.Evim çok kirlendi ama temizlik yapacak hiç gücüm yok.Kadın tutmask için ayıracak param da yok.Böyle sihirli bir değnek bekliyoruz.kayacan ne güzel annenden Allah razı olsun.Halılarımin bazilarini ben de vermek istiyorum ama 15 günnden önce getirmiyolar.Ev buz gibi olur diye veremiyorum.Makineyle kurutanlar varmış ama bulamadım öyle biyer.Benim derdim de bugün bu kızlar.Cumanız mübarek olsun.

hayırlı cumalar kızlar
ciceklientari ciceklientari geçen geldiğinde bende kahvaltılıklardan almıştım,renkleri pek güzel cıvıl cıvıl ama boyama olanların boyası çıkacak gibi duruyor.üzüldüm o yüzden.korka korka kullanıyorum.ama bardaklarında şimdilik birşey yok

Sahihuban Sahihuban evde yemek düzeni oturtmak çok önemli.maalesef bende oturtamadım ama dikkat ediyorum,en azından meyve-sebze alıp israf etmiyorum. bir ara haftalık alıyordum,pişiremediğim zaman ziyan oluyordu. şimdi eve geçerken alıyorum ,dolapta bekletmeden pişiriyorum hemen. o yüzden genelde pazara değil markete gidip çok az alıyorum.

_sekerpare_ _sekerpare_ bizim oralarda hep öyle,makineyle kurutuyorlar.vardır muhakkak,eşin falan araştırsın. bende mutfağın halısını falan topladım ama birtürlü veremedik. gündüz çalıştığım için evde kalamıyorum,hafta sonu da kv .ye gidiyoruz,2 haftadır bekliyor halılarım :KK43:

hayırlı cumalar kızlar
ciceklientari ciceklientari geçen geldiğinde bende kahvaltılıklardan almıştım,renkleri pek güzel cıvıl cıvıl ama boyama olanların boyası çıkacak gibi duruyor.üzüldüm o yüzden.korka korka kullanıyorum.ama bardaklarında şimdilik birşey yok

Sahihuban Sahihuban evde yemek düzeni oturtmak çok önemli.maalesef bende oturtamadım ama dikkat ediyorum,en azından meyve-sebze alıp israf etmiyorum. bir ara haftalık alıyordum,pişiremediğim zaman ziyan oluyordu. şimdi eve geçerken alıyorum ,dolapta bekletmeden pişiriyorum hemen. o yüzden genelde pazara değil markete gidip çok az alıyorum.

_sekerpare_ _sekerpare_ bizim oralarda hep öyle,makineyle kurutuyorlar.vardır muhakkak,eşin falan araştırsın. bende mutfağın halısını falan topladım ama birtürlü veremedik. gündüz çalıştığım için evde kalamıyorum,hafta sonu da kv .ye gidiyoruz,2 haftadır bekliyor halılarım :KK43:

Ben daha once zuccaciyeden almistim pembeli bisey
Biraz elde yikadim simdi makineye koyuyorum daha cikmadi boyasi
Cikana kadar kirilir dokulur zaten

Tatili nasil gecti sta
Begendinmi oralari

Hayırlı sabahlar arkadaşlar.Elim kolum kalkmıyor bugünlerde.Evim çok kirlendi ama temizlik yapacak hiç gücüm yok.Kadın tutmask için ayıracak param da yok.Böyle sihirli bir değnek bekliyoruz.kayacan ne güzel annenden Allah razı olsun.Halılarımin bazilarini ben de vermek istiyorum ama 15 günnden önce getirmiyolar.Ev buz gibi olur diye veremiyorum.Makineyle kurutanlar varmış ama bulamadım öyle biyer.Benim derdim de bugün bu kızlar.Cumanız mübarek olsun.[/QUOT

Orda hava nasil geztapo
Burasi gunlerdir baya baya sicak
Hele dun bugun yaz gibi
15 derler ama belki daha cabuk getirirler
Bende 20 gun falan oldu yikatip sereli

Selam canlar,nasilsiniz.coktandir ugrayamadim burada.Hepiniz iyidinizdir insallah.Ben bi ara hep kosturmaca pesindeyim.Bugun biraz üzgun ve cikmazdayim.nasil yapariz HIc bilmiyorum.Ev almaya niyetlendik ama pesinatsiz Banka para vermeyiz dedi.Ben calismaya basladim ama,cok bir Parada kazanmiyorum.Pesinati baska bankadan ceksem ,onun faizleride yuksek oluyor.ve odemesinide kücuk taksit yapsak,öde öde bitmicek.Anneme sorayim diyorum,onlarda zannetmem Versin.Gecenlerde köydeki evi yapicagiz diye kendisi benden istedi.kocamin ailesinden hic istemem,gerci istesem vermezler verseler bile borc aldigimiz halde ,evi biz aldik,paramizi vermiyorlar diye,bir dunya dedikodu yaparlar.Tek yol birikim.Ama zaten az olan parayla ,kucuk birikim ler yapabilirim.o parada 10. -15senede Anca birikir.Tabi para durdugu yerde durabilirse,harcanmazsa.Biz ne yapicaz HIc bilmiyorum .Her ay bi dunya kira oduyorum....offf nasil yapicam.....

Royem Allah yardimciniz olsun
İnsallah bi kapi acilir sizde ev sahibi olursunuz
Pesinat kismini ayrica kredi olarak vermiyomu bankalar

Ben daha once zuccaciyeden almistim pembeli bisey
Biraz elde yikadim simdi makineye koyuyorum daha cikmadi boyasi
Cikana kadar kirilir dokulur zaten

Tatili nasil gecti sta
Begendinmi oralari

güzel ama yorucuydu.Türkiye de saatler geri alınmadığı ve orası bizden 1 saat geride olduğu için ilk gittiğimiz günü 26 saat yaşadık.geldiğimiz günüyse 22 saat. bu durum biraz dengemizi şaşırttı.
yer olarak Bosna Hersek,Karadağ ve Arnavutluk'un belli başlı şehirlerini gezdik. Genel özellikleri yemyeşil ve tertemiz olması. Birçok nehir kıyısından ve Adriyatik denizinin kıyısından geçtik,o kadar temizdi ki heryer.

Gezdiren rehberimiz pekçok şey biliyordu ama işin içine bolca siyaset karıştırdığı için çoğu kişi dinlemedi.Genel özelliklerini öğrendik o kadar.
Ecdadımızın gittiği yerleri,bıraktığı izleri gördük ya o bile yetti açıkçası.:KK51:

Yazmışken ne kadar harcadığımızı da yazayım bari :)
tüm yemekleri tur karşılıyordu zaten,bizim yaptığımız harcamalar;

Hediyelik eşya-duty free den çikolata-parfüm dahil - 43 Euro
Orada içilen çay-kahve vs. - 10 Euro
1 kg bal - 7 Euro
Gümüş Yüzük- Küpe - 11 euro

Toplam 71 Eurocuk :cool:

Royem Allah yardimciniz olsun
İnsallah bi kapi acilir sizde ev sahibi olursunuz
Pesinat kismini ayrica kredi olarak vermiyomu bankalar
sagolasin canim.onu baska bankadan cekmek lazim.ayni bankadan ayrica pesinat icin kredi vermiyoruz dedi.Bilmiyorum ki,pesinati bankadancekmek mantikli olur mu?Bu sefer iki ayri kredi olacak.Tecrubeli arkadaslarin fikirlrini bekliyorum.

Merhaba kızlar
tencerekapakmisali tencerekapakmisali gezmiş gelmiş, hoş gelmiş
royem royem hayirlisiyla ev sahibi olursunuz inşallah
Ben de çok istiyordum
Birikim topiklerinde gezerken içim gidiyordu
Acaba biz de ev sahibi olur muyuz
Hatta ev taksidine girebilir miyiz diye düşünüyordum
Çok şükür Rabbim nasip etti

Burda havalar acayip soğudu
Salon hariç diğer yerleri yakmak zorunda kaldım
Salon bi ay daha yanmasa olur
Sonra mecbur yakarım
Bebek gelince iyi olur yani
Hem de gelen gideni oraya alırım
Halen çalışıyorum
Yoruluyorum ama haftada üç gün diyorum
Sabredeyim ki sonrada raporla falan uğraşmiyayim
Geçen gün benimle beraber aynı tarihte doğum yapacak bi arkadas erken doğum yaptı
Cok etkilendim
Onu duyduğum gece ben de doğuruyordum nerdeyse
Cok rahatsızlanip ağladım
Oğlum göz yaşlarimi sildi yaa
Çok duygusal bi cocuk
Anne noldu diye yüzüme bakti sürekli
Dünden beri de bebeğin eşyalariyla uğraşıyorum
Giysileri yikanip kurudu
Bugün azcık ütüleyip cekmecelere koydum
Cekmecelerin içini de temizleyip düzen aldırdım böylece
Cantami da hazirliyayim bi ara
Haftaiçi boş günümde kadın alcam evi temizletmek için
Ay kafamda bi milyon iş var
Dogurmam inşallah bu aralar
Oglumdayken gönül rahatlığıyla doğuma gittim
Arkada hiç iş birakmamistim çünkü
Ufak tefek alinacaklar var yine
Bana iç çamaşırı vs.
Banyo paspaslarini yenilemek istiyorum
Bi de saçlarımı kestirmem lazım
Kosusturmacadan kilo alamadım yine
Kemdimi çok zorluyorum yemek için
5-6 gündür yiyorum
Cok da rahatsizlaniyorum
Ben de durumlar böyle...

Allah yardımcınız olsun royemcim.
Kredi işini anlamam. Tek nacizane tavsiyem kredi çekmemeniz.

Belki Allah bi kapı da açar kredisiz. Kalbinizi serin tutun.
ben niyetime asla faiz ile ev almamayı koydum eşimin maaş da malum ortadaydı.
Hatta ilk yıl geçinemiyorduk bile. Dedim ki ömür boyu kirada otursak nolur da.. Zaten kiracıyız dünyada.
Ama her geçen yıl Allah bi kolaylık nasip etti sonra da kopperatiften bi hisse almak nasip oldu.
Sakın deme senin tuzun kuru diye. İlk zamanlar benim için de çok zordu bu hayal.
Sevimsizin eminevim sistemini de bi araştırın diyecem ama tr de değilsin.

Sevimsiz sagol canim Darisi Basimiza insallah.kendini cok yorma,is guc nasil olsa halolur.Hadirli saglikli dogumlar canim
Karanfilce sagol tatlim,herkese kendine Gore ,zorluklar,yokluklar gormustur.inanirim sana,ne guzelki Zor gunlerin sonu ferahlik olmus.Evinizde tekrardan iyi gunlerde oturun.
Suan icin beklemedeyiz ne olur ne biter,henuz bilmiyorum.Hayirlisi insallah...

hayırlı cumalar kızlar

canım bu hafta çok şükür haftasonu evde kalıp hayatımı düzene koydum...

içli köftem sarımsaklı köftemi yaptık attık buzluğa..
evim pırıl pırıl hallılarım serdim..
her gün evi temizliyorum süpürüveriorum arçelkik dikey süpürgemle mis :)
tozu da hemen alıom..
bulaşık mak dizme yerleştirme eşime ait :)
pratik çözümler bulmaya çalışıyorum..
mesela geçen gün et haşlamıştım suyuna şehriye attım kaynattım salça kızdırdım hop ertesi günün çorbası oldu :)
süt aldım sütçüden yoğurdumu kendim yaptım..
eriğimiz vardı babamların bahçeden soydum doğradım kaynattım blendrdan geçirdim buzdolabına attım su karıştırp meyvesuyu yapıorum...

şu 5 günde baya sistemi oturttum çok şükür...daim olsun inşaallah :)

Günaydın kızlar
Bugün boş günüm, size yazayım azcık fırsat varken
Aslında bugün kadın gelcekti temizliğe
Ama oğlu hastalanmis
Başka zamana kaldı artık
İzne ayrılınca alabilirim sanırım
Çünkü haftaya Çarşamba da boş günüm
Ama teog sınavı var
Kadının 3 oğlu var
Üçü de evde olur
Yalnız bırakıp çıkamaz
Haftaya cuma da izne ayrilcam inşallah
Dogum yapmazsam, gelir temizler
Yaparsam da nasip artık
Cok düşününce beynim yoruluyor
Çünkü dünya işi bitmiyor

Bugün pazar var
Kac zamandır karnabahar brokoli yok
Neden acaba kızlar
Henüz erken mi
Etli yemeklere karşı cok soğudum
Bunları seviyorum ama bi denk gelemedim
Belki vardır bugün
Meyve zaten vazgeçilmezim
Bi de doğumdan sonra kullanmak üzere kendime yelek ve eşofman altı alcam pazardan
Bi de tuhafiyeye uğramam lazım
Çorap çamaşır vs.alcam
Dün akşam kayinvalidemlere gidecektik
Her zaman gittiğim kuaför de onlara çok yakın
Saçlarımı da kestirdim fırsat bulmuşken
Maddi olarak düze çıkamadık hâlen
Sizlerde ne var ne yok
Niye yazmiyorsunuz yav

Merhaba hanımlar, ben de 1,5 aylık evliyim. Para ve ev işlerini idare etmeye çalışıyorum. Öncesinde ailemden uzak yaşadığım için ev işleri problem olmuyor da bütçe yönetiminde geriliyorum biraz.

Bekarken ev almıştım ailemin peşinat desteğiyle, şimdi taksitlerini ödüyoruz. İyi ki faizler düşükken almışım, hem evin değeri arttı hem de faiz düşük kaldı.

Ayrıca eşimin adına evlilik borçları için iki kredimiz daha var, toplamda 3 kredi ödüyoruz.

Yemek hiç ziyan etmemeye çalışıyorum, birinden artanı başka şekilde değerlendiriyorum. Her hafta işten gelip akşam vakti pazara çıkıyorum, akşam pazarı olduğu için fiyatlar düşmüş oluyor. Market alışverişimizi BİM ve A101'den yapıyoruz; yakınımızda başka market de yok zaten. Herşeyi bulabiliyorum, marketlerde sunulan çeşit az olunca karar vermek ve tasarruf yapmak da kolaylaşıyor.

Aylık yarım kilo et, yarım kilo kıyma, 2-3 çeşit tavuk alarak böldüm buzluğa attım. 1 aydır bana yetti, bazı akşamlar sadece sebze yemeği yapıyorum; muhakkak yanında çorbam oluyor.

Temizlik malzemem çeşitli değil, yetiyor.

Ev işlerinde; çalıştığım için işten gelince sadece yemek yapmaya halim oluyor; bazen bir makina çamaşır yıkıyorum. Genel temizliği cumartesi eşim işteyken yarım günde hallediyorum. Eşim de akşam kalan işleri hallediyor, sağolsun yardımcı oluyor. Cumartesi akşam ve pazar tüm gün dışardayız. Ütü de pazar akşam. Öyle herşeyi ütülemiyorum; nevresimleri ütülemekten nefret ediyorum hele. Haftalık giyeceklerimizi ütüler bırakırım, bazen eşim ütüler.

Böyle işte. Bir de kedim var, küçük canavar. Onun temizliği, yemeği var. Yeni gelin eşyalarımı ısırıp tırmalıyor habire eşek sıpası:KK20:

Günaydın kızlar
Bugün boş günüm, size yazayım azcık fırsat varken
Aslında bugün kadın gelcekti temizliğe
Ama oğlu hastalanmis
Başka zamana kaldı artık
İzne ayrılınca alabilirim sanırım
Çünkü haftaya Çarşamba da boş günüm
Ama teog sınavı var
Kadının 3 oğlu var
Üçü de evde olur
Yalnız bırakıp çıkamaz
Haftaya cuma da izne ayrilcam inşallah
Dogum yapmazsam, gelir temizler
Yaparsam da nasip artık
Cok düşününce beynim yoruluyor
Çünkü dünya işi bitmiyor

Bugün pazar var
Kac zamandır karnabahar brokoli yok
Neden acaba kızlar
Henüz erken mi
Etli yemeklere karşı cok soğudum
Bunları seviyorum ama bi denk gelemedim
Belki vardır bugün
Meyve zaten vazgeçilmezim
Bi de doğumdan sonra kullanmak üzere kendime yelek ve eşofman altı alcam pazardan
Bi de tuhafiyeye uğramam lazım
Çorap çamaşır vs.alcam
Dün akşam kayinvalidemlere gidecektik
Her zaman gittiğim kuaför de onlara çok yakın
Saçlarımı da kestirdim fırsat bulmuşken
Maddi olarak düze çıkamadık hâlen
Sizlerde ne var ne yok
Niye yazmiyorsunuz yav

Bizim pazarda 3 haftadır karnıbahar ve brokoli var hem de fiyatı uygun. Kapış kapış gidiyor. Nerdesiniz?

Kızlar iyi akşamlar.Ne haberler ne var ne yok?Bizde teog stresi ve hazırlığı var tam gaz.Onun dışında haftada 3 gün kuran kursuna gidiyorum tecvid öğrenmek için.Mealde okuyoruz çok mutlu oluyorum rahatlıyorum.Bazen eski komşularımı görmeye gidiyorum.öylece geçiyor günler .Bugün bir tane fermuarlı dize kadar yelek aldım 80 lira . Valla biçok şeyle kombinlerim artık onu .Kursa giderken de giyerim.İnsan kendine aldığı bisey için bu kadar savunmaya geçermi?Borç olunca böyle oluyor.Gerçi oğlanın seneye dersane masrafı olmayacak ufak borçlar bitmiş olacak inşallah daha iyi olacak.Birde zamanla taksitler sabit kalacak gelir artacak inşallah.işte böyle.Allah yeterki sağlık versin .Bu arada sevimli az günün kaldı Allah yardımcın olsun inşallah.Tersalfabe hoşgeldin aramıza.

Bugün pazarda vardı ama bi tezgahta gördüm
Pazarimiz cok büyük değil zaten
Karnabaharin kilosu 3.5
Brokoli 4tü :KK57:
Aldım ama
Çünkü başka sebze de yok pek
Meyve aldım
Polar yelek ve iki eşofman altı ve corap aldım
80 gibi bişey tuttu hepsi
Tuhafiyedeki kadından birkaç sey sipariş ettim
Çamaşır, tayt, korse falan
O da 30 civarı
Eksikler bitmiyor
Bebek çantası almam lazım
Oglaninki pert oldu
Öyle bişey almam lazım ki içinde iki gözü olsun
Yani öyle çuval gibi olmasa iyi olur
Hem kızın hem de oğlanın eşyalarini koyabileyim

Merhaba kızlar..
Hepiniz iyisiniz şükür.
Geztapom hayırlı olsun hem Kuran kursun hem de yeleğin güzel günlerde kullan.
Ben de başlıycam bu cumartesi inşallah ama haftada bir gün sadece.
Sevimlim sen de güle güle giyin aldıklarını.
Ben de bugün brokoli yaptım. Ben marketten aldım 5 lira vardı kilosu herhalde ama hem en yeşilini aldım hem azaldım pazardan iyi geldi bana.
Şu sıralar pazara gidemiyorum. Bi yorgunluk bi yoğunluk inan arada pilin bitiyor artık.
Ben de cumaya bayan çağırdım.
Üşüyorum şu sıra hastalancam herhalde verdim kaloriferin ısısını napıyım.
Yazacak konuşacak çok şey var ama işte hayat telaşesi o kadar sarmış ki surda iki hasbihal etmeye bile dermanımız kalmıyor.
Bu yıl programını sevemedim Yarın 2 saat ders 7 saat boş nnöbetçiyim. Şu ücret gelse de nöbete sadece isteyenler alsa keşke.

Kizlar hayirli aksamlar..

Bugun once bim e gittik esimle..

Kayinvalidemler gelcegi icin alisveris yaptik yoksa elimizdekiler bize yeterdi...

80 tl lik aliaveris yaptik bizi baya goturur insaallah...

Sonra kiyma ve et aldik kasaptan 31 tl tuttu.

Makrodan da sebze aldik 10 tl tuttu....
Kuruyemisciden de bi kac cesit aldik 8 tl de oraya gitti...
TOPLAM 129 TL HARCAMA YAPTIK..
INSAALLAH YETERLI OLUR BU ALISVERIS...

kayinvalicdmleri de idare edeblrsei benm maasa kadr evelallah in izni ile her sey guzel olcak

X