- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
- 398
- Konu Sahibi karanfilce
-
- #9.561
Aman civenim ya tamam bi bohçayı tüller suslersin de diğer bütün herrrr şeyin süslenmesine ne gerek var.
Evet hediyeyi süslersin de bunlar bir sürü.
Canım bana çok zor geliyor belki de bana göre saçma olduğundan.
Ve işin açığı israftan da başka bişey değil.
Koca ayakkabı kutusunu tüle sarsan ne olacak firmanın şaşalı poşetine koysan nolcak. Benim bildiğim anam babam bir bohça olur, bohçaya da kumaş tarzı şeyler konur. Ayakkabının koca çantanın tüle ya da bohçaya sıkıştırılmaya çalışılması gösteriş ve israfın göstergesi gibi sanki.
Şu an Allah izin verirse evime geçicem. Benim yerinde başkası olsa neler neler yapar.
Ama ben ihtiyaç harici bişey almıycam inşallah. Eşyalarını eskiyince değiştircem.
Evlenirken de evliliğimde de lüzumsuz ve sırf başkaları için olan hiç bişey yapmadım. Başkaları için yaptığım tek şey evime geldiklerinde en iyi şekilde ağırlamak oldu.
Süs ve püse harcayacağım şeyleri evime yatırdım.
Elhamdülillah Allah ev sahibi araba sahibi yaptı.
Bizden yüksek gelirliler var arkadaşım daha alma imkanları yok.
Kaç arkadaşım var 5 yıllık evli düğünde harcadıkları şaşanın borçlarını ödüyorlar daha.
Sırf insanlar ne kadar lüks yerde düğün yapmış desinler diye girdiler o borçlara. O lüks de tülden süslü sandıklardan başlıyor, nişan düğün bitince çöpe gidecek süslü sekerlerle devam ediyor şaşalı bi düğün salonunda ise son buluyor.
Kuzenine yapılmış canım ama tr nin %90 ının bunu yapmaya gücü yok ve yapamıyor. Ortalığa yazıp cizenler hep yapanlar biz sanıyoruz ki herkes yapıyor. Oysa sessiz çoğunluk da var.
Bence orta yolu bulmalılar. Anne babaların evlatlarına bu konularda eğitim vermeleri gerek.
Değilse yeni nesil gençler bunların israf olduğunu değil zorunluluk olduğunu sanarak hayata başlayacak.
Doğrular anlatılmalı gençlere. Düğünde yemek ikram etmenin sünnet olduğunu duymuştum ben.
Ne biliyim çöpe gidecek şeyleri minimumda tutup yemek ikram etsinler, insanlar yaş günüymüş sünnetmiş bunlarda harcayacakları paralara
Canım sonuna kadar katılıyorum eğitim verilse yeri. Yazık günah ya.Aman civenim ya tamam bi bohçayı tüller suslersin de diğer bütün herrrr şeyin süslenmesine ne gerek var.
Evet hediyeyi süslersin de bunlar bir sürü.
Canım bana çok zor geliyor belki de bana göre saçma olduğundan.
Ve işin açığı israftan da başka bişey değil.
Koca ayakkabı kutusunu tüle sarsan ne olacak firmanın şaşalı poşetine koysan nolcak. Benim bildiğim anam babam bir bohça olur, bohçaya da kumaş tarzı şeyler konur. Ayakkabının koca çantanın tüle ya da bohçaya sıkıştırılmaya çalışılması gösteriş ve israfın göstergesi gibi sanki.
Şu an Allah izin verirse evime geçicem. Benim yerinde başkası olsa neler neler yapar.
Ama ben ihtiyaç harici bişey almıycam inşallah. Eşyalarını eskiyince değiştircem.
Evlenirken de evliliğimde de lüzumsuz ve sırf başkaları için olan hiç bişey yapmadım. Başkaları için yaptığım tek şey evime geldiklerinde en iyi şekilde ağırlamak oldu.
Süs ve püse harcayacağım şeyleri evime yatırdım.
Elhamdülillah Allah ev sahibi araba sahibi yaptı.
Bizden yüksek gelirliler var arkadaşım daha alma imkanları yok.
Kaç arkadaşım var 5 yıllık evli düğünde harcadıkları şaşanın borçlarını ödüyorlar daha.
Sırf insanlar ne kadar lüks yerde düğün yapmış desinler diye girdiler o borçlara. O lüks de tülden süslü sandıklardan başlıyor, nişan düğün bitince çöpe gidecek süslü sekerlerle devam ediyor şaşalı bi düğün salonunda ise son buluyor.
Kuzenine yapılmış canım ama tr nin %90 ının bunu yapmaya gücü yok ve yapamıyor. Ortalığa yazıp cizenler hep yapanlar biz sanıyoruz ki herkes yapıyor. Oysa sessiz çoğunluk da var.
Bence orta yolu bulmalılar. Anne babaların evlatlarına bu konularda eğitim vermeleri gerek.
Değilse yeni nesil gençler bunların israf olduğunu değil zorunluluk olduğunu sanarak hayata başlayacak.
Doğrular anlatılmalı gençlere. Düğünde yemek ikram etmenin sünnet olduğunu duymuştum ben.
Ne biliyim çöpe gidecek şeyleri minimumda tutup yemek ikram etsinler, insanlar yaş günüymüş sünnetmiş bunlarda harcayacakları paralara
Evet yahu ben de çok acıkıyorum düğünlerdeAldığınız herşeyi tek tek mi süsleyecekmişsiniz. ee yani bu biraz abartı olmuş.
benim demek istediğim kızın eşyalarını bi valize koyup valizi süslemekti.
hem gönlü olur hem tek parça halinde verilir diye düşünmüştüm.
Yemekli düğünün sünnet olduğunu bilmiyordum.
Ben zaten düğünlerde acıkıyorum bana uyar.
Düğüne hazırlanayım, yola çıkayım derken akşam yemeği saati ya geçiyo ya erken saatte yeniyo.
Annemde geçen gün gitmiş bi düğüne.
Normal düğün salonuymuş ama yemek ikram etmişler.
fazla abartılı olmayan doyurucu bi menü.
Miktarda çok güzel tutturulmuştu diyo. Artmamış, israf olmamış ama herkes doymuş.
Acıkmıştı zaar anlata anlata bitiremedi
Bence gelmeli trlelli onsuz olmuyor burasıhayırlı haftalar kızlar
lelli daha uğramaz buraya,ben konuşmalarından öyle anladım..
karanfilce bu süreçler çok yıpratıcı Allah kolaylık versin canım.
dün bizim görümce mevzusunda ben dayanamayıp odadan çıkmıştım.sonra abisi konuşmuş,para önemli değil ama bu şekilde olması doğru değil.maddi manevi zarar görürsün demiş kardeşine.daha ufak bir meblağla başlasan daha iyi olur,hem tartarsın kendini falan diyip ikna etmiş. ayy şu kız hayırlısıyla bir evlense de kurtulsak
Bence gelmeli trlelli onsuz olmuyor burası
Canım afedersin ama yaptığı gurursuzluk olmuş biraz, eşin de bozulmuş olabilir kardeşinin böyle yapmasına.
Nazah nasılsın canım?
Artık hiç yazmıyorsun?
Napıyorsun neler ediyorsun?
Tuh canım ya,
Telefon alma olayı sonuç itibariyle kötü olmuş
Kuzenin olarak değil de öğretmen gözüyle bakılırsa öğretmen de ne yapacağını şaşmış durumda Alsan bi türlü almadan bi türlü.
İdaresi ayrı sıkıştırır, öğrencilerin kafa sırf telefonda o ayrı bi konu. Kimin gerçek amaçlı kullandığı ise asla belli olmuyor.
Yaptığım her ne kadar hata olsa da bazen sadece uyarıp bırakıyorum ben. Kurallara çok uyunca sonra sizinkinde gibi bi durum olabiliyor ve olan öğretmenin başına patlıyor.
Ama kuzenin olma hasebiyle sana bak bugün böyle böyle oldu diye haber edebilirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?