• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

ciceklientari ciceklientari kesinlikle hayatı kaçırıyor insanlar.
ben de face kullanıyorum ama çok nadir foto eklerim. bi yere gittiysem zırt bırt foto eklemem. zaten utanırım. döndükten sonra bi albüm yaparım.
aman benim kuzenler bu kış otele tatile gittiler.
evden çıkıp otele varana kadar şurdayız burdayız. oteldeki herşey. evlerine vardılar da rahat ettik.

Günaydın güzel baaayaanlar ...Karanfilce kız rüyamda senin şehrine ( memleketime) gelmiştim.Senle buluşuyoduk öyle kaynaşıyoruzki ayrilırken ağlıyoruz falan hoştu yani.Gelin kızı çok kafana takma.Boßver yapsın gösterişini.Önemli olan kardeşini evlenince mutlu etsin sizede saygılı olsun bitti.Zaten mesafeli olmanı tavsiye ederim .Habersiz gitmemek çok cılkıni çıkarmamak gibi.Ki sen zaten ince düsünceli bir insansın tatlı bir görümcesin lisanın dediği gibi.Kızlar bizim burda kediler korosu var Allahım nasıl bağırıp inliyolar töbe töbe :D Şu yazımı bile yazarken dikkatim dağılıyo o derece yani..papatyacım nasıl oldun atlatırsın sen ben inanıyorum.Kızlar facede bütün hayatını yayinlayanlara fena gıcığım bende.Gösteriş budalası insancıklar yaa...Pasta börekler pazar kahvaltıları iyice kafayı yedik toplumca...

Aman civenim ya tamam bi bohçayı tüller suslersin de diğer bütün herrrr şeyin süslenmesine ne gerek var.
Evet hediyeyi süslersin de bunlar bir sürü.
Canım bana çok zor geliyor belki de bana göre saçma olduğundan.
Ve işin açığı israftan da başka bişey değil.
Koca ayakkabı kutusunu tüle sarsan ne olacak firmanın şaşalı poşetine koysan nolcak. Benim bildiğim anam babam bir bohça olur, bohçaya da kumaş tarzı şeyler konur. Ayakkabının koca çantanın tüle ya da bohçaya sıkıştırılmaya çalışılması gösteriş ve israfın göstergesi gibi sanki.
Şu an Allah izin verirse evime geçicem. Benim yerinde başkası olsa neler neler yapar.
Ama ben ihtiyaç harici bişey almıycam inşallah. Eşyalarını eskiyince değiştircem.
Evlenirken de evliliğimde de lüzumsuz ve sırf başkaları için olan hiç bişey yapmadım. Başkaları için yaptığım tek şey evime geldiklerinde en iyi şekilde ağırlamak oldu.
Süs ve püse harcayacağım şeyleri evime yatırdım.
Elhamdülillah Allah ev sahibi araba sahibi yaptı.
Bizden yüksek gelirliler var arkadaşım daha alma imkanları yok.
Kaç arkadaşım var 5 yıllık evli düğünde harcadıkları şaşanın borçlarını ödüyorlar daha.
Sırf insanlar ne kadar lüks yerde düğün yapmış desinler diye girdiler o borçlara. O lüks de tülden süslü sandıklardan başlıyor, nişan düğün bitince çöpe gidecek süslü sekerlerle devam ediyor şaşalı bi düğün salonunda ise son buluyor.
Kuzenine yapılmış canım ama tr nin %90 ının bunu yapmaya gücü yok ve yapamıyor. Ortalığa yazıp cizenler hep yapanlar biz sanıyoruz ki herkes yapıyor. Oysa sessiz çoğunluk da var.
Bence orta yolu bulmalılar. Anne babaların evlatlarına bu konularda eğitim vermeleri gerek.
Değilse yeni nesil gençler bunların israf olduğunu değil zorunluluk olduğunu sanarak hayata başlayacak.
Doğrular anlatılmalı gençlere. Düğünde yemek ikram etmenin sünnet olduğunu duymuştum ben.
Ne biliyim çöpe gidecek şeyleri minimumda tutup yemek ikram etsinler, insanlar yaş günüymüş sünnetmiş bunlarda harcayacakları paralara

Aman civenim ya tamam bi bohçayı tüller suslersin de diğer bütün herrrr şeyin süslenmesine ne gerek var.
Koca ayakkabı kutusunu tüle sarsan ne olacak firmanın şaşalı poşetine koysan nolcak. Benim bildiğim anam babam bir bohça olur, bohçaya da kumaş tarzı şeyler konur. Ayakkabının koca çantanın tüle ya da bohçaya sıkıştırılmaya çalışılması gösteriş ve israfın göstergesi gibi sanki.
Şu an Allah izin verirse evime geçicem. Benim yerinde başkası olsa neler neler yapar.
Ama ben ihtiyaç harici bişey almıycam inşallah. Eşyalarını eskiyince değiştircem.
Evlenirken de evliliğimde de lüzumsuz ve sırf başkaları için olan hiç bişey yapmadım. Başkaları için yaptığım tek şey evime geldiklerinde en iyi şekilde ağırlamak oldu.
Kaç arkadaşım var 5 yıllık evli düğünde harcadıkları şaşanın borçlarını ödüyorlar daha.
Sırf insanlar ne kadar lüks yerde düğün yapmış desinler diye girdiler o borçlara. O lüks de tülden süslü sandıklardan başlıyor, nişan düğün bitince çöpe gidecek süslü sekerlerle devam ediyor şaşalı bi düğün salonunda ise son buluyor.
Kuzenine yapılmış canım ama tr nin %90 ının bunu yapmaya gücü yok ve yapamıyor. Ortalığa yazıp cizenler hep yapanlar biz sanıyoruz ki herkes yapıyor. Oysa sessiz çoğunluk da var.
Bence orta yolu bulmalılar. Anne babaların evlatlarına bu konularda eğitim vermeleri gerek.
Değilse yeni nesil gençler bunların israf olduğunu değil zorunluluk olduğunu sanarak hayata başlayacak.
Doğrular anlatılmalı gençlere. Düğünde yemek ikram etmenin sünnet olduğunu duymuştum ben.
Ne biliyim çöpe gidecek şeyleri minimumda tutup yemek ikram etsinler, insanlar yaş günüymüş sünnetmiş bunlarda harcayacakları paralara

Aldığınız herşeyi tek tek mi süsleyecekmişsiniz. ee yani bu biraz abartı olmuş.
benim demek istediğim kızın eşyalarını bi valize koyup valizi süslemekti.
hem gönlü olur hem tek parça halinde verilir diye düşünmüştüm.
Yemekli düğünün sünnet olduğunu bilmiyordum.
Ben zaten düğünlerde acıkıyorum bana uyar.
Düğüne hazırlanayım, yola çıkayım derken akşam yemeği saati ya geçiyo ya erken saatte yeniyo.
Annemde geçen gün gitmiş bi düğüne.
Normal düğün salonuymuş ama yemek ikram etmişler.
fazla abartılı olmayan doyurucu bi menü.
Miktarda çok güzel tutturulmuştu diyo. Artmamış, israf olmamış ama herkes doymuş.
Acıkmıştı zaar anlata anlata bitiremedi

Canım sonuna kadar katılıyorum eğitim verilse yeri. Yazık günah ya.
Eşim hep ne kadar gelirin olduğuna göre değil ne kadar giderin olduğuna göre birikimin şekillenir gibisinden bişeyler der (tam kuramadım cümlesini filozof eşimin :KK48:) Yani evine 20 bin girip de birikim yapayan var. Herşey ölçülü olduğunda güzel. Verdiğin örnekler de tam bunu gösteriyor hani senden yüksek geliri olduğu halde birikim yapmamış olan.

Aldığınız herşeyi tek tek mi süsleyecekmişsiniz. ee yani bu biraz abartı olmuş.
benim demek istediğim kızın eşyalarını bi valize koyup valizi süslemekti.
hem gönlü olur hem tek parça halinde verilir diye düşünmüştüm.
Yemekli düğünün sünnet olduğunu bilmiyordum.
Ben zaten düğünlerde acıkıyorum bana uyar.
Düğüne hazırlanayım, yola çıkayım derken akşam yemeği saati ya geçiyo ya erken saatte yeniyo.
Annemde geçen gün gitmiş bi düğüne.
Normal düğün salonuymuş ama yemek ikram etmişler.
fazla abartılı olmayan doyurucu bi menü.
Miktarda çok güzel tutturulmuştu diyo. Artmamış, israf olmamış ama herkes doymuş.
Acıkmıştı zaar anlata anlata bitiremedi
Evet yahu ben de çok acıkıyorum düğünlerde :KK48:

hayırlı haftalar kızlar :KK68:
lelli daha uğramaz buraya,ben konuşmalarından öyle anladım..

karanfilce bu süreçler çok yıpratıcı Allah kolaylık versin canım.

dün bizim görümce mevzusunda ben dayanamayıp odadan çıkmıştım.sonra abisi konuşmuş,para önemli değil ama bu şekilde olması doğru değil.maddi manevi zarar görürsün demiş kardeşine.daha ufak bir meblağla başlasan daha iyi olur,hem tartarsın kendini falan diyip ikna etmiş. ayy şu kız hayırlısıyla bir evlense de kurtulsak :KK14:

hayırlı haftalar kızlar :KK68:
lelli daha uğramaz buraya,ben konuşmalarından öyle anladım..

karanfilce bu süreçler çok yıpratıcı Allah kolaylık versin canım.

dün bizim görümce mevzusunda ben dayanamayıp odadan çıkmıştım.sonra abisi konuşmuş,para önemli değil ama bu şekilde olması doğru değil.maddi manevi zarar görürsün demiş kardeşine.daha ufak bir meblağla başlasan daha iyi olur,hem tartarsın kendini falan diyip ikna etmiş. ayy şu kız hayırlısıyla bir evlense de kurtulsak :KK14:
Bence gelmeli trlelli onsuz olmuyor burası
Canım afedersin ama yaptığı gurursuzluk olmuş biraz, eşin de bozulmuş olabilir kardeşinin böyle yapmasına.

Bence gelmeli trlelli onsuz olmuyor burası
Canım afedersin ama yaptığı gurursuzluk olmuş biraz, eşin de bozulmuş olabilir kardeşinin böyle yapmasına.

bozuldu tabii ki..ve işin garibi ikimizde adımız gibi eminiz 2 haftaya sıkılacağına..çocuk desek değil,başka zaman gayet olgun davranıyor.
Allah karşısına birisini çıkartsın da everelim artık dua edin,evde can sıkıntısından,parasızlıktan neye saldıracağını bilmiyor :KK43:

Merhaba kızlar
Artık pazartesileri nöbetçiyim
Nöbet tutup haftayi rahatça geçiriyorum
Annemlerdeyiz yine
Biliyorsunuz koluna masaj yapıp bandajlamam gerekiyor her gün
Bazı günler okuldan erken çıkıyorsam direkt buraya geliyorum
Oğlan evde babannesiyleyken annemin masajını yapıp eve dönüyorum bi daha
Kızlar evet düğün yemeği sünnet
Bizim düğünümüz de normal bi salondaydi
Ama yemekliydi
Ivır zıvır yoktu öyle
Et, pilav ve börekti bi de ayran
Tatlı olarak da yaş pastaydi
Böyle hatırlıyorum

karanfilce karanfilce sana katılıyorum
Hani biz artık gecirdik o dönemleri
Dışarıdan bakınca gereksiz geliyor
Onlar daha genç diyoruz ya
Ama israf konusunda da coookk haklısın
Ben biraz kendi kiz kardeşimden korkuyorum bu konuda
O da cok hevesli ıncık cıncık islere
İnşallah hem kimseyi zora sokmaz
Hem de cok israf yapmaz

Bide şimdiki gençler asla danışmıyor fikir almıyor.Sen bir öneride bulunacak olsan en terbiyelisi bile kibarca da olsa lafı ağzına tıkıyolar.Görümcemin kızının düğünü esnasında yardımcı olmaya çalıştım benden kötüsü olmadı.Şimdi de kaynımın kızı evleniyor sorarlarsa cevaplıyorum sormazlarsa hiiiçç karışmıyorum.Allah yerlerine yakiştırsın.Gösteriş düşkünlüğünün yanısıra geçim derdi bilmediklerinden paranın kıymetini de bilmiyolar doğal olarak.Mesela nişan alışverişinde alınan biçok kıyafetin ömrü kısacık.Genç kız bedeniyle alıyolar sonra gelsin kilolar sonra milyonlar çöpe...

Düğünde yemek vermenin sünnet olduğunu duydum ama emin olmadan bişey diyemezdim. Sevimli de duyduğuna göre doğruluk payı yüksek.
Düğünlerde hepimizin ortak noktası da acıkmak olduğuna göre :)
Hem bizim buralarda kişi başı yemek 10-15 TL arasına mal oluyor ve aşırı bereketli oluyor. İnsanlar doya doya etli pilav yiyor bamya çorbası içiliyor. Ne biliyim insan kursağından bişey geçiyor sonuçta.

Nazah nasılsın canım?
Artık hiç yazmıyorsun?
Napıyorsun neler ediyorsun?

İyiyim canım nasıl olsun. Arada sizleri okuyorum ama yazasım hiç yok.

Bugün bir sıkıntı yaşadım.
Çok sinirlendim. Benim kızın okulunda benim kuzen öğretmen olarak çalışıyor.
Benim kız telefonunu kaybetti. Bende kendi telefonumu ona vermiştim.
Kıızımda bilmediği için telefonu kapatamamış.
Benim kuzen de kızımın telefonunu alıp müdür yardımcısına vermiş.
Benim btün telefonlar telefonda kayıtlı yazılı hiç bir numara yanımda yoktu. Kızımı arıyorum arıyorum kimse çıkmıyor.
Meraktan 1'den 3'e kadar aradım. Sonra kızımın gittiği dersaenyi aradım. EN SON ULAŞTIM DERSANEYE GİTMİŞ.
Ama bu sefer de oğğlan ortada kaldı. Kızım onu karşıladığı için sorun olmuyordu. Ama telefonla ulaşmayınca benim bilgim olmadı. Bkıcısına da gitmeyecekti . Çocuk ortada kaldı.

Şimdi söyleyin arkadaşlar prosedür böyle diye kuzen böyle yaparmı?
Yoksa bu kuzen samimiyetsiz dş kapının mandalından öte mi?

Tuh canım ya,
Telefon alma olayı sonuç itibariyle kötü olmuş :KK43:
Kuzenin olarak değil de öğretmen gözüyle bakılırsa öğretmen de ne yapacağını şaşmış durumda Alsan bi türlü almadan bi türlü.
İdaresi ayrı sıkıştırır, öğrencilerin kafa sırf telefonda o ayrı bi konu. Kimin gerçek amaçlı kullandığı ise asla belli olmuyor.
Yaptığım her ne kadar hata olsa da bazen sadece uyarıp bırakıyorum ben. Kurallara çok uyunca sonra sizinkinde gibi bi durum olabiliyor ve olan öğretmenin başına patlıyor.
Ama kuzenin olma hasebiyle sana bak bugün böyle böyle oldu diye haber edebilirdi.

Tuh canım ya,
Telefon alma olayı sonuç itibariyle kötü olmuş :KK43:
Kuzenin olarak değil de öğretmen gözüyle bakılırsa öğretmen de ne yapacağını şaşmış durumda Alsan bi türlü almadan bi türlü.
İdaresi ayrı sıkıştırır, öğrencilerin kafa sırf telefonda o ayrı bi konu. Kimin gerçek amaçlı kullandığı ise asla belli olmuyor.
Yaptığım her ne kadar hata olsa da bazen sadece uyarıp bırakıyorum ben. Kurallara çok uyunca sonra sizinkinde gibi bi durum olabiliyor ve olan öğretmenin başına patlıyor.
Ama kuzenin olma hasebiyle sana bak bugün böyle böyle oldu diye haber edebilirdi.

Canım ya alsın ama idareye verinceye kadar ders bitiminde çocuğa versin değil mi? İdareye vermenin anlamı var mı? Hani yabancı olsa sorun yok bir de kuzenim. Günüm mahvoldu. Sıkıldım.

İşten erken çıktım. oğlan ortada kaldı diye kooşa koşa geldim. Gelinceye kadar 4:30 oldu. benim oğlan 3'te geliyor eve. Neyse komşum almış ama ya evde olmasalardı. Kızımda araymamış. İş telini bilmiyor diye. Cepte kayıtlı ya hepsi. Ben dersem kimsenin ne komşunun ne okulun telefonu var. İşyerinde zeten internet yasak. cepte yasak ama.

Back