Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Canım sen de yazınca anladım ki demek ki içinde bazı eksiklikleri insanlar bu gibi şeylerle tolere etmeye çalışıyor.

Bugün 10 tl te altın sarısı abiye çanta ve 25 TL ye ayakkabı aldım.
Hem güzeller hem de çok ucuz bi yerden denk getirdim.
Şala 50 verdim acımam ama bir gece elimde süs diye tutcağım şeye de acırım.
Hem de çok güzel bi kombin oldu görseniz :)

karanfilce bu durumun birinci sebebi bence internet. Çünkü millet olarak herseyde şey yarıştırır olduk. Biz evlendiğimizde Ven hiç bilmezdim hangi arkadaşıma ne alınmış. Çünkü bağlarımız yoktu. Şümdi facebook whatsap maşallah herkes herkesin herşeyini biliyor.
Ama tabi ki bu sizi. Geline bunları yapma Hakk'ını vermez. Millete hava atacak diye size eziyet etmesi hiç hoş değil. Bu duruma boyun eğmeyin canım. Biz bu kadar yapabiliyoruz diyin Çıkın. Benim kardeşim çok zengin bi aileye gelin gitti. Hiç böyle şeyler istemedik biz.

Güle güle güzel günlerde giy canım, fotosunu çek de koysana kombinin.

Canım kardeşim alıyor ben bisey diyince tepki veriyor.
Kız normal gördüğü için kardeşime de normal bişeymiş gibi gösteriyor.
Bazı şeyleri annem alcak onlarda hiç taviz vermiycez nevresim vs gibi.
Ç

Face denen olay herkesi biribirine ,imrendirir hale getirdi..ınanın bizim nişanlı arkadaş nişanlısının aldığı cıkolataları aldığı hediyeleri kutularına hatta faturalarına kadar nerdeyse paylaşıyor...eee bazı ınsanlarda tabıki hevesleniyor...ben bile bana hiç bunlar olmadı diyorum birde gençleri duşunun...kurban bayramında gönderilen koc bile balonlarla süslenmiş...kurbanın boynuzuna altınlar takılmış...her an her sanıye bunları paylaşıyor...

suefsan Face olayı hiç bizim halkımızagöre değil.
Nerdeyse wc yi bile paylaşacak durumda insanlar.
Pazar sabahları kahvaltı sofraları falan.
Ne oluyor nedir bu anlamıyorum ben.
Psikoloğum "mış"gini yaşayanların yeri facebook dedi bana.
Insanlar kendileri için değilde foto çekip paylaşmak için yapıyor artık herşeyi.
Ne olur bizim genç insanımız bu gidişle

Mış gibi yaşayanlar olayına katılıyorum canım, görgüsüzlükten başka birşey değil.

Mış gibi yaşayanlar olayına katılıyorum canım, görgüsüzlükten başka birşey değil.
Biri evlenir çocuğu olur bunları paylaşmasını Anlıyorum. Hem insanlatın birbirinden haberi oluyor.
Ya da yurtiçi yurtdışı gezilerini albüm yapanlar oluyor. O fotolara da ilgiyle bakıyorum. Ama yok kahvaltı yok yemek yok bilmem kim bana hediye almış yok kocam çiçek yollamış. Bunu anlamıyorum.
Akşam yemeği Yediği restaurantı neden yazarsın. Neden tabağın fotosunu koyarsın. Neyin Kafası bu çözemiyorum.
Benim bi tanıdığım var meslekdaşım. Her hafta sonu ne yaptığını biliyoruz. Mutlaka bi şekilde foto ekliyor. Bazen de öyle saçma fotolar koyuyor ki yıhhhhh koskoca kadın diyorum. Çok nadir bazı haftalar koymuyor. Eşim bi ara başına bi iş mi geldi acaba diyor.

Bi tanıdığım vqr. Eşi hem aldatıyor hem de şiddet uyguluyor. Gee dayak yiyor. Sabah canım kocam diye foto koyuyor. Insanlar mutluluğunuz daim olsun diye yorum yapıyor. Ama ben biliyorum ki o an vücudunda acıyan yerleri var.
Vesselam tuhaf bi millet olduk çıktık

Kızlar dediğiniz gibi face ne kadar çok çeliyor insanların aklını.
Az önce facede klip gördüm, tezgahtar kız düğün klibi çekiyorsa özenti o kadar sarmış ki her yeri.
Bi yandan da kıyamıyom gelin kıza bi zaman gelince de kızıyorum.
Bizden geçti çoğu şeyi saçma bulmamız normal ama o daha yeni hevesli ne biliyim ya.
Bu arada gelin kızı gönderdik evine.
Baya alışmışım yaff

karanfilce artık herşey çok abartılı.
Doğumlar sünnetler diş buğdayları. Düğünler nişanlar....Resmen sektör olmuş bunlar. Heves etmesi normal ama herşeyi de dengede tutmak gerek.
Allah kavuştursun bu arada.

Yufka yürekli karanfilce sen ne tatlı görümcesin öyle

ayyy kizlar,evet ya insan ozeniyor.Ben eger cok ozenmissem kendimce,birseyler yapiyorum.ama o insanlar gibi lukse ,sasaya kacamam,madden sarsilirim yani,bunun bilincindeyim cok sukur.ama bazi seyler varki benligimizi alip goturuyor sanki.Henuz yeni bir anne oldugum icin,hastane odalarini ,hosgeldin bebek kutlamalarini,suslenen hastane odasi ve ikramlari,organizasyinlari gorunce sasiriyorum.herkes kendini ozel hissetmek ister ama bu kadarida abarti geliyor.Birde bana bak,normal bir hastanede,normal bir odada,sus pus hicbirsey yoktu.Tamam yapilanlar guzel seyler olsada,olmayanda var deyip cok ta goze sokmamak.lazim,ama oluyor maslesef.
Karanfilce vallahi biz bedavaya gitmisiz,hele ben de ev kiziydim,ne bana ne aileme hic birsey yapilmadi,istemedimde.Duyunca sasiriyorum.insallah mutluluklari daim olur,esya,sus,pus,gosteris hepsi gelip gecici.

Günaydın kızlar,

Bizim ailede de uzun yılların ardından yeni düğün olcak İnşallah.
kuzenim evleniyo, kız veriyoruz.
Karanfilce o kadar değişmişki herşey bizde yeni yeni öğreniyoruz.
Bizim kızın bohçası da o şekilde geldi.
iki valiz iki bohça süsleme için satılan tüllerle fiyonk yapılmıştı, yapma çiçekle süslenmişti.
Damat tarafı çok meraklıydı böyle şeylere, bekar görümceleri herşeyi takip ediyolar.
Söze gelirken bile misafirlere dağıtılacak süsleri kendileri yapıp getirmişti.
Nişana da yaptılar. Bizde nişan için hediyelikler hazırladık, hepsini birlikte verdik.
Evet bazıları çok abartıyo, saçmalıyo haklısınız ama poşetle bişey götürmek çok hoş olmuyo.
Birine hediye bile alsak paket yaptırıp süslüyoruz, bu da gelinin hediyeleri.
Aslında çok zevkli şeyler. Yakın olsak tülümü çiçeğimi alır gelir süslerdim ben valla.
Burda da çok topik var bu konuda fikir oluyo bende takılıyorum oralara bazen.
Bohça alışverişinde kullanılacak şeyler en güzeli en kalitelisinden alınmalı ama saçma sapan sırf alınsın diye bişeye para
vermek çok gereksiz tabi.
Face olayına hiç girmeyeyim, Gittiğim yerin tadını çıkarayım, yediğim yemeğin lezzetine varayım anı yaşayayım diye bi düşünce yok malesef insanlarda.
dur resim çekelim, olmadı bi daha çekelim, resimle oynayalım kusurları kapayalım sonra paylaşalım.
paylaştık bitmedi bide kaç kişi beğenmiş, yorum gelmiş mi takip edelim derken bambaşka bi dünyanın içine sürüklenen insanlar gerçek dünyadan kopuyo. Ne yazıkki kaçırdıkları hayatın farkında değiller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…