• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Yok canım Estağfurullah, kesinlikle doğru insan birşeyler bekler doğru.
Ama senin durumunla bizimki de farklı.
Bizim gelin kız çalışmıyor ve ev hanımı olacak. Ailesi o yüzden çeyizini yapıvercek. Çalışsa o da hiç masraf yaptırmıycaktı ailesine. Başta bile dediler bunu
Ve benim kardeşim 7 yıldır çıkıyor kızla kız biliyot ki kardeşim düğünü kendi uapcak. Üstelik borç ödememek için kaç yıl çalıştı biriktirdi çocuk. Ama bunlar altında filan aşırı isteyelim ki babası yardım etsin diye düşündüler. Şu haliyle 200 gr civarı altın takılacak canım inan ki okulda arkadaşlarla konuşuyoruz ki herkes çok az altınlarla evlenmiş. Benim 5 taneydi mesela bir de set. Kimi diyor benim 2 ydi. Geçen babamın senelerdir ahbabının oğlu evlendi doktor kızla 4 bilezik takmışlar. İnsan bunlar neyin kafasını yaşıyor diyeceksin. İnan bu şekilde kötü davranmamış olmasalardı bize niye hediye getirmediniz filan gibi görgüsüzlük bence daha ilk gelişiminde kıza ne hediye götürelim ki elimiz kolumuz dolu gitmişiz yiyecek tarzı şeylerle bu şekilde sert düşünmeyecektim ama şimdi o kadar iyi düşünemiyorum.
Yani kızın annesi ve erkek kardeşi her şeye karışıp canımızı çok sıkacak gibi duruyor.
Of ya kızlar bir de asla yanlış anlamayın.
Okulda bi arkadaşım var hemşeri onlarla. Dört gözle onların gelmelerini bekliyordu. Geldiler dedim fotolara filan baktı. Benim için hiç sorun değil herşeyden önce insanlık önemli ama birşeyler söyledi üzüldüm.
Düğüne kadar ve düğünde de hep buna benzer şeyler söylenecek özellikle bizim akrabalar tarafından ve kardeşimi değil hep beni bulacak laflar ona canım sıkıldı.
Aslında şu aklıma geldi. Bu nlar bize iyi davranırken bu sözler hiç etki etmiyordu ama bir de böyle davradiklarinda etki etti onu farkettim.

Canim bu mesajina cevap yazicam yazicam bi türlü fırsat olmadı
Sana şunu söyleyeyim
Bizim buranın adetleri ağır
Beklenti cok
Bizim buraya göre ben bedavaya gittim
Burda gözlemledigim şu
Ev kızları bu konuda daha nasipli
Ya da anneleri daha cok baski yapıyor erkek tarafına
Üstelik ben sevip aldım ya
Cok da bişey olmadı
Erkek tarafından dolayi değil yani
Annem.artik bişey diyemedi bana
Benim de aman aman umrumda olmadi
Çünkü zaten zor kavuştuk
Mutluluktan uçuyordum

Şunu sorcam sana
Okuldaki arkadaşın ne dedi bu konuda merak ettim
Hani önceden seni etkilemeyen
Ama bu olaylardan sonra seni etkileyen sözler ne

Canim bu mesajina cevap yazicam yazicam bi türlü fırsat olmadı
Sana şunu söyleyeyim
Bizim buranın adetleri ağır
Beklenti cok
Bizim buraya göre ben bedavaya gittim
Burda gözlemledigim şu
Ev kızları bu konuda daha nasipli
Ya da anneleri daha cok baski yapıyor erkek tarafına
Üstelik ben sevip aldım ya
Cok da bişey olmadı
Erkek tarafından dolayi değil yani
Annem.artik bişey diyemedi bana
Benim de aman aman umrumda olmadi
Çünkü zaten zor kavuştuk
Mutluluktan uçuyordum

Şunu sorcam sana
Okuldaki arkadaşın ne dedi bu konuda merak ettim
Hani önceden seni etkilemeyen
Ama bu olaylardan sonra seni etkileyen sözler ne
Sevimlicim bak unutmuştum sen deyince hatırladım, ben de okuldaki arkadaşın ne dediğini merak etmiştim. Özel olmazsa yazar mısın karanfilcecim?

Günaydın hayırlı sabahlar herkese. Papatya gelmiyosun gelsene artık özletme.Arada görünüp kaçanlar suefsan poe,februn çıkın çıkın gelin kız :) ne olacak bu tembelliğim .Bu evde hiç iş yapasım gelmiyor.Ama daha burdayız süpür sil işini çok sallïyorum ya.Birde mevsim değişimi alerjimde azmış durumda hiç yapamıyorum.Zengin olsaydım şöyle hergün gelecek bir yardımcım olsaydı ne iyi olurdu.Birde masaja giderdim hergün ovalattırırdım belimi yanımı ohh hamur gibi olurdu :KK70: hayaller hayaller..
cnm hatırladığın ıcın teşekkürler...ınanın kızımın su diş olayı bitmedi gitti....dişlerimiz cok zorluyor...uyku hiç yok...inş gelip geçer..birde ergenlik yasayan bir oğlum var..arada kalan ben..işlerimde cok yoğun..bazen cok yoruluyorum..hayat beni cok yordu...:))) Karanfilce Rabbım tez zamanda isteyen herkese bir pıtırcık versin.

Kızlar hani yakıştırma mevzuları.
İnsan iyi geçinince hiç kimsenin lafına bakmıyor ama ters bişey görünce milletin lafı bile zoruna gidebiliyor.
Bazıları ağzına ne geliverirse söyler ya arkadaş da o tipten onun söylediğini direk aktarmayı yakıştırmadım kendime önemli bişey değil ama. Merak etmeyin edilecek bişey değil.
Aslında gelinimizle ilgili hiç sıkıntı yok şimdilik ama annesi şimdilik sussa da arka planda çalışıyor bence.

Ay benim neden çok uykum geldi yine.
Bu arada kızlar geline iç çamaşır aldığımız yerden 3 takım pijama aldım eve misafire filan. akasya markası öyle kaliteli ki şu 50 TL ilklerden ama anlaşmaları bitmiş o firmayla 25 e veriyorlar param olsa bi sürü alırım.
Daha önce hiç bu kadar kaliteli pijama giymemiştim.

Ay benim neden çok uykum geldi yine.
Bu arada kızlar geline iç çamaşır aldığımız yerden 3 takım pijama aldım eve misafire filan. akasya markası öyle kaliteli ki şu 50 TL ilklerden ama anlaşmaları bitmiş o firmayla 25 e veriyorlar param olsa bi sürü alırım.
Daha önce hiç bu kadar kaliteli pijama giymemiştim.
Kız karanfilce valla pijamaya benimde çok ihtiyacım var sadece iki takımım var onu da emir doğürdumda almıştım kaliteliydiler.Ama şu an incecik oldular yıkana yıkana .Dün akşam bel lastiklerini yeniledim paçalarıda çok sünmüştü paçalarınada ince bebe lastiği taktım sezon bitene kadar idare etsin.Yazın zaten tışört kapri vs.idare ederim.Ben eteklerimin altına yaz kış tayt giyerim abdest kolay oluyo bide kışın zaten buranın ayazında sıkıysa giyme.Gelin kızı kafana takma .Kardeşini mutlu etsin gerisi hiç önemli değil aslına bakarsan.Bizimkilerin kendi araları iyi değil bize o yüzden saygısız davranıyo.

Gunaydin canlar :) nasilsiniz bugun bakalim burda gunes olsa daha mutlu olacaktim,hava kapali olunca hic keyifli degil.Hastalanmadan once gitmeyi planladigim yerler vardi,daha henuz saatlerce dolasacak kadar fit degilim ama su aralar olmayan parayida harcayacak durumda degilim.neyse saglikli olalumda,hallederiz insallah.
Karanfilce gule gule kullan aldiklarini canim.Benim de birsuru seye ihtiyacim var,kiyafetlerimi kac senedir giyiyorum,hem eskidiler hem de insanbbiraz degisik seyler giymek istiyor.Esiminde birsuru ihtiyaci var.Bakalim insallah baharla beraber bizde yenileniriz.

Bu arada,bizim burda henuz bakon zamani degil ama.bodrumda bi masam vardi,bilgisayar masasi olarak almistik ikeadan.bilgisayari kaldirinca masayida bodruma indirmistik.Aslinda balkon icin baska planlarim vardi ama butce ayiramicam artik oraya.evin esyasindan once. Borc harc,ustumuz basimiz onemli simdilik.masayi cikardim,ikide plastik sandelyemiz var,ee halimda var sermek icin bi kac cicek alip,renkli masa ortusu serdimmi ,balkon islevsel hale gelir insallah :)
Iyice bi iyilesim evi bayagi elden gecirip duzenlemem lazim,suan tembellk yapiyom :)

Günaydın
Hayırlı Cumalar

Karanfilce kaliteli bi pijama takımı için 25 lira hiç bişey. Güle güle kullan.
Yakıştırma mevzularına hiç takılma bence gönül kimi severse güzel o. İnşallah çok mutlu olurlar.

Geztapo ne zamandır aklımda soramadım bi türlü. Evi çocuğun okuluna yakın yerden mi aldınız.
bi merkez bi de biraz dışarda kalan iki semt vardı sanki seçeneklerde.

Royem balkon keyfini bende çok severim. Küçük bi balkonum var benimde ama güzel havada atarız kendimizi hemencik.
Kahvaltı ederiz genelde. bi küçük masa 3 sandalyemiz var. Renkli örtüler, peçeteler, çiçeklerle güzelleştiriyorum bende.
mutfaktan taşırız herşeyimizi hiç üşenmeyiz. Yazın akşamları salon camını (yere kadar olanlardan) açar iki tekli koltuğu çeker otururuz yada dışarı çıkarız. Arda çıktığımız zamanlar için şu fener şeklindeki mumluklardan almam lazım balkona.
İkeada vardı bi ara.

Kalkıp ev işlerimi halledeyim, hava hala güzelken çamaşır yıkayıp asmam gerek.
Öğle saatine işim kalmasın.

günaydın kızlar
ihtiyaç hiç bitmiyor ki...
ben artık almıyorum. idare ettiği yere kadar. zaten dışarı çıkıp bir şey denemek almak için de enerjim yok.
burada acayip yağmur yağıyor.
kiralık araba ile gelip gidiyuorum işe gelene kadar kendimi o kadar kasıyorum ki dayak yemiş gibi oluyorum resmen.

Kızlar bizim gelin kız kendi geldi bugün bizim şehre.
Kalan alışverişleri tamamlamaya.
Akşama bize gelecekler kardeşimle.
Fırında beşamel soslu karnabahar yapcam.
Yanına da pilav yapayım ama hangisinden bilmiyorum.
Kardeşim mutluluktan uçuyor annem evde hala kadının yaptıklarını hazmedememiş sinir oluyor.
Ben aradayım..
Civven kilo problemli yakınımda kimse olmadı. Senin fazla değil 4 versen ideal demek.
Meğer orantısız kilosu olanlatların işi ne zormuş. Kimse bu topikten kilom var diye şikayet etmesin.
Kızarım haa

Allahtan boydan kurtarıyorum biraz. 168 e 65 kiloyum ben ama kimse 65 tahmin etmiyo. 61 altı çok zayıf duruyo.kemik kas ağırlığım biraz fazla galiba. Çok zayıf kadın olmayı sevmem ben. Zayıf olsa da mutlaka hatlar yuvarlak olmalı. Dümdüz kadın modasından hiç hoşlanmadım nedense.Birde kilo aldığım zaman eşit dağılıyo. Absürd bi fazlalığım yok.
Orantısız vucut daha zor haklısın. Hazır kıyafet bulmak çok zor olur heralde. En güzeli terzi. Ben magaza magaza gezip kafamdakini aramaktansa terziye gidip istediğim kumaşı istediğim modelde diktirmeyi çok severim ama epeydir bişey diktirmedim. Terzi fiyatlarını bilmiyorum uzak kaldım biraz.

gunaydınlarrrr....bende dun tava takımı aldım...birde rondom bozuktu cok lazım oluyo rondo aldım..pıde yaptırrıken soğan doğramaya felan rondo lazım oluyo..oğlum pide sevince sık sık evde içini yapıp yaptırıyorum..mutfak eşyama başladım..sırada duduklu var..duduklum cok ucuz almıştım 12 senelik....artık hiç iyi pişirimyor...ama cok pahalı lıdudukluler ..orta hallı alcam..burda taksıtle veren bir yer var..celik tencerelerde cok güzel ya.offff eksik bitmez..yazın nevresimlerimi yenıledım..onlar cıktı aradan...yaz gelince halı yıkatmakta bayağı para..sırada oda var

Geztapom ben evde pijama giymeyi çok severim.
Bende peynir ekmek gibi gider :)
Sağ dizim çabuk eskiyor.

Kızlar duyduğuma göre bizim R ile tayfası son sürat benimle ilgili araştırma yapıyorlarmış.
Dersi nasıl işleriğimi filan soruyormuş çocuklara.
Okulda bana yardımcı olan bi zümrem var ona kızıyorlarmış onun işini ne yapıyorsundiye.
PC lere internet bağlanacak şu sıralar müsait değilim acelesi de yok ama o hoca çok ilgili yapıyor sağolsun sırf hobi gibi istediğinden. Ben yapma diyorum oysa.
Sonra arabayla gidip geliyorum ya onla ilgili de dedikodu yapıyorlarmış. Ama ne dedi arkadaş söylemedi demek ki ağza alınacak bişey değil. Öğrensem deli olurum kesin.
Alnımın teriyle almışım size ne..
Herneyse Rabbim kıskanan insanların şerrinden korusun.
Zümremden kim bana karşı iyi davranırsa bırak davranmayı biraz konuşsa hemen adamı yanlarına çağırıp dedikodu yapıyorlar. O yüzden onlar varken kimseyle konuşuyorum.

Kızlar duyduğuma göre bizim R ile tayfası son sürat benimle ilgili araştırma yapıyorlarmış.
Dersi nasıl işleriğimi filan soruyormuş çocuklara.
Okulda bana yardımcı olan bi zümrem var ona kızıyorlarmış onun işini ne yapıyorsundiye.
PC lere internet bağlanacak şu sıralar müsait değilim acelesi de yok ama o hoca çok ilgili yapıyor sağolsun sırf hobi gibi istediğinden. Ben yapma diyorum oysa.
Sonra arabayla gidip geliyorum ya onla ilgili de dedikodu yapıyorlarmış. Ama ne dedi arkadaş söylemedi demek ki ağza alınacak bişey değil. Öğrensem deli olurum kesin.
Alnımın teriyle almışım size ne..
Herneyse Rabbim kıskanan insanların şerrinden korusun.
Zümremden kim bana karşı iyi davranırsa bırak davranmayı biraz konuşsa hemen adamı yanlarına çağırıp dedikodu yapıyorlar. O yüzden onlar varken kimseyle konuşuyorum.
Hay Allahım ya ne fitneci biriymiş R. Yahu bir de erkek olacak boşuna demiyorlar erkeğin dedikoducusu kadından fena oluyor diye. İş hayatında huzur çok önemli Allah hepimize stressiz, huzurlu bir iş ortamı nasip etsin, çevremizde iyi insalar olsun.

Kızlar selam :KK24:
nasılsınız ?
okuyorum okuyorum unutuyorum yazacaklarımı..
karanfilce karanfilce sizin gelin hanım dün mü gelmişti;nasıl geçti?

M maviduvar1 canım sakın pes etme..ben çok ufak bir kaza yapmama rağmen epey süre şokunu atlatamamıştım,biliyorum çok zor ama şimdi bir bırakırsan bir daha cesaretin tamamen kırılır..

hafta sonu kuzenime kahvaltıya gideceğiz,4 ay oldu evleneli daha yeni gidiyoruz.ona birşey almam lazım..fikirlerinize açığım..benim aklımdan x'in mutfağı diye havlu işleyip götürmek ve yanına bişey daha almak geçiyordu ama ani oldu biraz bu saatten sonra yetiştiremeyebilirim :KK51:

gelinimiz dün geldi.
kardeşimle alış veriş yapıyorlar.
güzel geçiyor elhamdülillah.

zaten diyorum ya gelinimiz iyi kıza benziyor.
Rabbim daim etsin.

ben iş ev deyim onlar şehri alt üst ediyorlar. gelin sevdi sanırım burayı nişan elbisesini bile burdan düşünmeye başladı. Önce izmire gidelim diyordu ama bizim şehrimiz de bol bereketli bi şehirdir. fiyatlar normladir çeşit de çoktur.

lisacım sağol kuzum yaa.
artık gidesim var bu okuldan.
meydan ona kalsın..
ee tapi bu tiplerin eziyet ederek ruhunu tatmin edecek başka kişilere de ihtiyacı olcak. ben gidersem napacak hiç düşünmüyor..

Kızlar bugün 50 liraya ipek şal aldım nişan için.
Elbisem var önceden şifon onu giycem.
Altın sarısı şalım. Altına da altın rengi ayakkabı alayın diyorum abiye tarzı. Ama onu yeraltı çarsısı gibi yerlerden uygun fiyata almayı düşünüyorum. Elbisem de su yeşili.

Back