Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Yeşil ve altın sarısı çok yakışıyor. Sana da yakışacağına eminim canım.
Benim de görümcemin düğünü var bu yaz hem kına hem düğün için abiye almam lazım. Nişanda giydiğimi herkes çok beğenmişti. Hem çok pahalı da değildi abiyem. İnşallah yine pahalı olmayan ama güzel gösterişli bir şey bulurum. Eşim tek erkek olduğu için millet bakalım gelinleri ne giymiş moduna girebiliyor Bir de bizi çok zengin sanıyor herkes niyeyse, o yüzden de bir merak oluyor napmış ne etmiş diye
Ondan önceki yaz da diğer görümcemin düğünü vardı. Her yaz bir atraksiyon var bizde. Seneye de benim oğlanın sünneti olsa dermişim

günaydın herkeslere kızlar :) Bugün evimizin boya badana işi start aldı hayırlısı bakalım .ŞOFBENimiz takıldı.çarşamba günü cambalkon takılcak.Dün k.v ye gittik kabede çok dua ettim eviniz olsun diye dedi hep ediyorum dedi.K.p de ne eksiğiniz var diye yine sordu eksik çok baba ama bu kadar oldu ya zamanla olur herşey dedim.Neyse biz de yaparız üstümüze düşeni dedi .Allah razı olsun dua edin yeter dedim .(içimden de istemem yan cebime koy diyorum tabii) işte böyle kızlar.Karanfilcem güzeldir memlektimin alışverişi çarşısı pazarı pek severim.Gelin kız da alışır sever zamanla ne de olsa gelin gelecek oraya.Canım kötülükten beslenen insanı kafana takma Allah erteler ama unutmaz biliyosun .Stacım kuzene ev hediyesi demişsin ben olsam seramik tencere filan götürürdüm herhalde evinde varsa bile ömrü kısa bu tür şeylerin kenarda durur eskiyeni atınca kullanır modası da geçmez.Lisacım ne kadar okusanda meslek sahibide olsan gelin etiketinden kurtulamıyosun.Biz de de düğünlerde üste başa çok bakılır.Yakında eltimin kızının nişanı olcak ama ben pek bişey alamıycam evde olanı giyerim ne yapayım .Royemcim nasıl oldun dikişler iyileştimi biraz biraz evinin işini yapabiliyomusun tatlım ?

Merhaba kızlar
_sekerpare_ hadi bakalım. Hatırlı olsun şimdiden. Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin.
Lisa Simpson ben son zamanlarda gittiğim yerlere genelde küçük çatal ve Bıçak takımı götürüyorum. Ama seramik tencerede iyi fikir.

Ben işimden dolayı mıdır bilmem özellikle eşimin tarafa gittiğimde çok rahatsı oluyorum. Çünkü insanlar yiyecek gibi bakıyor. O Yüzden hiç gitmek istemiyorum.

gaztapom sagol tatlim,daha iyiyim cok sukur.Bugun bizimkileri disari gonderip,temizlik yaptim usten usten.gorunen yerleri anca,oyle dip kose,agir islere girisemem daha.
evinizin isleri start vermis,hayirlisiyla hepsi hallolur insallah.Allah gonlune gore versin,insallah aileniz destek olur be eksikleri tamamlarsiniz canim.

Merhaba kızlar
royem iyi olmana sevindim
M maviduvar1 olayın ayrıntılarını bilmiyorum ama gelmiş geçmiş olsun
Tahmin edebiliyorum hissettiklerini
tr_lelli niye gelmiyor ki acaba
_sekerpare_ Allah kolaylık versin
Bizim iş kesinleşirse ben bu dertten kurtulmus olcam
Öyle olursa tatile de gidebilcez
Oğlana tuvalet eğitimi vercem inşallah bu yaz
Taşınmamamiz iyi olur bu yönden de
karanfilce iş ortamı çok önemli gerçekten
Stressiz olmak...
Bu sene dersine girdiğim sınıflar da iyi
22 saat dersim var
Geçen iki yıl cok zorlanıyordum
Kötü sınıflarım vardı
Onların dersine giderken ayaklarim geri geri gidiyordu
Ahlak olarak bitmişti bu sınıflar
Cok arsızdılar
Ama zümrelerim cok iyi insanlar
Bi ben bayanım
Yerime dersime girin desem güler yüzle giderler o kadar yani
Toplantı vs olur giderler
Allah razı olsun onlardan

Kızlar kötü dediğim sınıflardan bu sene de var
Ama ben girmiyorum derslerine
Ahlaki olarak cok fenalar
Kızlardan biri arkadaşlarına
"Siz niye çalışıyorsunuz ki, nolcak
Sizin kazanacağınız parayı ben bi gecede kazanıyorum" demiş
Öğretmenin yanında demiş bunu ustelik
Bu laf ne demek sizce
Ben bundan tek anlam çıkarırım...
Bu kiz ve arkadaşı yine başka bi hocaya
"Biz akşamları şurda bi yer var
Canlı muzik oluyor
Oraya gidiyoruz demiş"
Hoca bunu konuşturmaya çalışmış
Ee orda başka ne var demiş
Kiz da saf bi kız
Demiş ki çerez var, yatak var...

Günaydın kızlaarrr ...Bu saatlerin değişmesi hiç iyi olmadı.Uyumuş kalmışız emirin dersanede sınavı vardı usta gelmiş öbür eve kapıda kalmış bir telaşla fırladık.Saat 10 olmuş hemencik anlamadım gitti.Yoruluyoruz artık yaşlandık hanım diyo bizimki.Dün biraz mobilyacı gezdik acaba bir takım koltuk alabilirmiyiz diye.Hesabımıza göre ( daha ekstra çıkmazsa) 1500 lira kalcak gibi duruyor paradan.Yani evin abonelikleri şofbeniydi taşınma parasıydi filan için 10 bin vermişlerdi bizimkiler.Bizde kısabildiğimiz kadar kısmaya çalışıyoruz işte.Ama koltuk takimları çok pahalı.Karanfilce kardeşin için gezersen görceksin aman Allahim .şimdilik bekleyelim dedim bende bir yerlreselim bütün harcamalar belli olsun ondan sonra dedim.Öyle bir fikrimiz oldu en azından.Bu ev üç odaydı o ev dört oda sayılır 20 metrekare balkonu var camlı olunca bir oda oluyor.Boş kalsın bazi yerler neolcakki diyorum.Adam benden hevesli doldurmaya heryeri.Delik büyük yama küçük işte.Bu kadar olduya geriside olur inşallah .

Geztapocum demişsin ya bu kadarı oldu gerisi de olur, hah işte tam da o Sıkma canını hepsi sırayla olur. İşin en büyük kısmı halloldu.

Hepinize kucak dolusu sevgiler....kızlar Allah herseyı gonlunuzce versin...bende depresif halımı atlatmaya çalışıyorum..hayat hep aynı gibi geliyor...Aynı seyleri yasamak monotonlaşmak cok kotu..ben bu durumdayım bu aralar.

Kızlar. ..
o kadar sinirlıyim ki anlatamam. ..az size anlatıp gidiyorum. ..bizim kv-KP kendini zor gecindiriyor, görümce de 2 ay çalışıyo bırakıyor vs vs.
Şimdi bizim görümce a.way a üye olmuş para kazanmak için. 1600 tl lik si arıtma alıcam dedi, ben çok pahalı gerek yok vs vs dedim.sonra Abisine söyledi bu durumu peki nasıl ödüCen dedi abisi, bu siritti ee siz yardım edersiniz diye düşündüm dedi.Ayy o kadar gıcık oldum ki anlatamam.hanfendi çok prim kazansın diye onlara su arıtma almicakmisiz..ulan ben para versem önce kendimë alırım sapsal. ..
kızlar kusura bakmayın çok sinirli yim, suan biyerde misafirlikteyiz, o andan sonra zehir oldu bana hafta sonu. .bağırıp cagirasim ağlayasim var...

Geztapom,
Ben gelinlerle pek takılmıyorum.
Bana fenalık geliyor.
Bazı aldıkları şeyler öyle saçma geliyor ki.
Yazık kardeşime üzülüyorum.
Bu ev kızları kendini prenses Diana zannediyor. Alcağımız herşeyi süsleyip tülleyecekmişiz. Arkadaşına 16 bohça gelmiş.
Misal süslü sandık aldık ya onu da tüle sarıp kurdela ile süsleyecelmişiz. Hiç bir şey ama hiç bi şey poşette olmayacakmış. Bu yaptıklarımız tam bile değilmiş daha neler yapanlar varmış.
Ya ben kendimi mehmet ağanın sarı kızı gibi hissetmeye başladım.
Bi bohça hariç hepsi poşetteydi. Daha nelere nelerrr
Bizlerin niye o kadar özgüveni yoktu anlamıyorum. Oysa ki nasıl ısrarla istenmiştik başta.
Sevimlim sen demiştim ya herşeyi eşim aldığı için ben en az yaptırdım diye.
Bu kız hoc mi düşünmüyor kendini üstelik kardeşim de özel sektörde.
Çoğu saçma şeyleri almak yerine 3-5 kuruş kenara koysalar ya.
Basen kısmı çok geniş nişan elbisesi bulamıyoruz. Öyle güzel elbiseler var ki 300 civarı. Onca elbiseden sadece üzerine bi tane olmuş 500 TL ona verecekler sanırım.

Hem büyük sandık hem de küçük süslü ikili sandık takımından alcakmışız. Şimdi kimse almıyor ki dekorasyon sayfalarında tahta büyük sandık hiç görmedim. Evler küçük nereye sığdırcak. Bu hatun eski yeni ne adet varsa hepsi olsun diyor.
Kardeşim yok o çok saçma almıyoruz diyemiyor.

Son düzenleme:
Geldim gittim. 4 gündür geziyorlar zaten sadece 2 kere aralarına katıldım. Onlarla birlikte nişanda giyeceklerini düzdüm. Gelin hanım çok ıncık cincik inceliyor hiç gelemem öyle.

Ha bir de alınanları koymak için valiz de alcakmışız. Sanırım onu da tülleriz

İnternete yazıyor oradakiler ne yapıyorsa ondan fikir alıyor.
Tamam da internette olan insanlar herşeyi aşırı fazla yapan insanlar yazıyor. Orta kararda yapan oraya ne yazıyor ki.
Ben de sinirlendim ama en çok salak kardeşime.

Hani hep bedavaya gitmişiz diyoruz ya yok anam yok artık diyorum ki üstümüze para verimişiz.

Karanfilcecim ben böyle şeyleri duyunca çok snirleniyorum elimde değil. Yahu ne zannediyor bu kızlar kendini yok 16 tane bohça gelmişmiş. Herşey tüllere kurdelalara sarılacakmışmış. Ayıp ya dediğin gibi prenses zannediyorlar kendilerini. Genel olarak konuşuorum lütfen canım yanlış anlama sizin geline özgü demiyorum. Ben böyle baba evinde bişey görmediği halde prenses pozlarına girenlere cidden sinir oluyorum.
Ya benim ailemin durumu iyiydi, kendim gayet güzel bir mesleğe sahibim ama bu kızların istediğinin 10 da birini istemedim hatta hiçbir şey istemedim. Yuhhh mu desem çüş mü desem bilemedim bu zihniyetteki kızlara bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…