• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Evet aynen cok dogrusun
Bu insanlar resit evlenmeye karar vermislerse sıkıntıda ceksinler,kavgada etsinler,mutluda olsunlar.

Görumcelerin yaptigi dogrudur biz el kiziyiz yanlis yapariz biz

Kizlari ogrenir yapar bi kotu yaparsa sonra daha iyisini yapar
Biz iyi yapmak zorundayiz niye el kiziyiz

Kizlari k.v nin elinde buyumus pirlanta gibidir
Biz nasil yetismisiz ki biz el kiziyiz

Gorumcenin kocasi gorumcenin her dedigini yapcak aslan damat

Bizim her dedigimizi yapan koca kılıbık niye biz el kiziyiz

Bu isler böyle yuruyo bilmiyomusun

birgün hiç unutmuyorum, yemek masasındayız. evli görümcemin kp dublex ev almak istiyor üst katı görümceme düşünüyorlar. kv (rahmetli , bana çok iyiydi. Allah ondan binlerce kez razı olsun) kızım sen yapamazsın bir olmaz geleni gideni bitmez, işten gelirsin oturamaz , uzanamazsın demişti. haha peşine bizim birlikte olturalım konusu açıldı. hakkını yemiyim eşim de anne sen ablam için öyle diyorsun ama bize neden böyle demiyorsun demişti.
öyle vallahi.
2 yılda çok yoruldum, çok yıprandım, üzüldüm, ama el kızısın.. hep benden bekliyorlar..

birgün hiç unutmuyorum, yemek masasındayız. evli görümcemin kp dublex ev almak istiyor üst katı görümceme düşünüyorlar. kv (rahmetli , bana çok iyiydi. Allah ondan binlerce kez razı olsun) kızım sen yapamazsın bir olmaz geleni gideni bitmez, işten gelirsin oturamaz , uzanamazsın demişti. haha peşine bizim birlikte olturalım konusu açıldı. hakkını yemiyim eşim de anne sen ablam için öyle diyorsun ama bize neden böyle demiyorsun demişti.
öyle vallahi.
2 yılda çok yoruldum, çok yıprandım, üzüldüm, ama el kızısın.. hep benden bekliyorlar..
İste birazcik gelinleri kendi kizlari gibi gorseler olay boyle olmicak

Benim 2gorumcemin basi acik hemde yaslari benden epey fazla namaz falanda kilmiyolar(beni ilgilendirmez tabiki sadece k.v nin tavri )
Bana k.v basi acik geziyosun, kafirmisin namaz kilmiyosun demisti
Ezan okunuyo suan Allah biliyo nediyim ben
Kendi kizlarina soyleyemez ki korkar
Kizlari sayar soyler altta kalmaz ki

geztapom mutlu huzur dolu içinin sana ferah vereceği bi yuvan olur inşallah canım.
Eğer sadece güney cephe diye bi ev olsaydı onu seç derdim ama öyle bi ev yok illaki bi cepheyle birleşik oluyor. güneye bakan bütün odalar kışın güneş alırken yazın tepeden geçtiği için güneş almıyor serin oluyor.
bizim buralarda daireler genelde her kata 4 daireli yapılır. GB,GD,KD,KB şeklinde.
güneyler her zaman iyi olur derim seçme imkanın olursa güney-doğu olsun. çünkü güney batılarda batıya düşen taraf yazın acayip sıcak olurken kışın da soğuk oluyor.
benim nere çıkcağı hiç belli değil. ara kat da çıkabilir zemin de son da..

yazdıklarınızı bir ara yemeğimi beklerken okudum ama cevap yazamadım.
ben eşimin annesini babasını sevmek zorunda hissetmiyorum kendimi.
eşinin annesi saygı göstermelisin diyenlere kızıyorum. ben de onun oğlunun karısıyım, torununun annesiyim...
o zaman o da bana saygı göstermek zorunda...
evliliğimizin ilk yıllarında eve gelirdim benim kv aparttmanın kapısının önünde. hayırdır. eeee ben bilmem kim teyzenlere güne gelmiştim. sabah kp le konuşmuşlar da o da akşama bize gelecekmiş. yemeği biz de yiyeceklermiş. kime sordunuz.
belki biz dışarıda yiyeceğiz belki misafirim gelecek.
çok çektim ben ya....

ooooyyyhh kızlar

okudum okudum ama şiştim vallahi, bu ne böyle ya. kendi çektiklerimi unuttum inanınki.

Geztapo hayırlı uğurlu olsun, İnşallah gönlüne göre bi ev bulursun.

Bende dışardaki işlerimi hallettim geldim.
kek kalıbı 10 lira
kızımın odasına aksesuar 7,5
anneme kahvaltılık 15
yapışkanlı kağıt 2 rulo 10
market alışverişinede 35 lira verdim geldim.

300 liram var ama ne alayım bilemedim. gram, yarım, dolar, euro arasında kaldım.
Hiç bişey almadan eve geldim. tl de kaldım ama altına dönerim yine.

Kızlar ben çalışan kadının evde herşeye yetişmeye çalışmasını çok büyük adaletsizlik olarak görüyorum.
eve temizliğe yardımcı almalı, eşi yardımcı olmalı yada herşey eksiksiz olsun diye beklenmemeli.
Etrafımda görüyorum, sabahın erken saatlerinden akşamın zifiri karanlığına kadar çalışan kadın bi de kayınvalideye yardıma gidiyo. Nasıl oluyo bu anlamıyorum. Bu kadının her ay regl dönemi var, hamileliği, doğumu, anneliği var.
Aldığı parayı istediği gibi kullansa amenna. O parada bağlanmış bi taksite, borca vs. Takdir zaten görmüyo hoş takdir görmek için yapılmaz bunlar. Kuruş kuruş hesap yapmak zorunda birde. Üstüne laf söz işitirler, falancayı evine çağır ağırla ayıp olur diye psikolojik baskı görürler. Biri şu kadınlara acısın diycem ama galiba insan önce kendine acıyacak.

Kısaca diyorum ki
Aza kanaat gelip durursan Hiçe reva görülürsün.
Arada bi diş göstermenin kimseye bi zararı olmaz.

Ben bi dışarı çıkıp gelsem yoruluyorum. Hem çalışıp hem herşeye yetişen kadını tebrik ediyorum, helal olsun.

yazdıklarınızı bir ara yemeğimi beklerken okudum ama cevap yazamadım.
ben eşimin annesini babasını sevmek zorunda hissetmiyorum kendimi.
eşinin annesi saygı göstermelisin diyenlere kızıyorum. ben de onun oğlunun karısıyım, torununun annesiyim...
o zaman o da bana saygı göstermek zorunda...
evliliğimizin ilk yıllarında eve gelirdim benim kv aparttmanın kapısının önünde. hayırdır. eeee ben bilmem kim teyzenlere güne gelmiştim. sabah kp le konuşmuşlar da o da akşama bize gelecekmiş. yemeği biz de yiyeceklermiş. kime sordunuz.
belki biz dışarıda yiyeceğiz belki misafirim gelecek.
çok çektim ben ya....
Okadar cok haklisin ki
Sevmek zorunda dgilim tabiki
Bir de bana hakaret eden beni istemeyen kadina niye saygi gostercekmisim
Hak ediyomu
Sadece buyuk yasca buyuk olmasi mi onemli olan
Seversin yada sevmezzsin bunun ortasi yok ki
Kaldiki insan saygi duydugu insani seviyodur zaten
Yada sevgisinden saygi duyuyodur

Esimde diyodu bana sevme ama saygi duy
Evkilikde bile saygisiz olup sirf sevince yuruyomu yurumez

Bana kotuluk edenede gul uzatamam ben
Yuzumde duser, tavrimida koyarim
Kuzu bi de bu tarz akil verenlere bi baksana
(K.v idare et,gecinemedin mi bi k.v ile gibi)
Hepsinin k.v si ya uzakta,ya koyde, yada ayda yilda bi gorusuyolar
Akil vermeye gelince alimler

Okadar cok haklisin ki
Sevmek zorunda dgilim tabiki
Bir de bana hakaret eden beni istemeyen kadina niye saygi gostercekmisim
Hak ediyomu
Sadece buyuk yasca buyuk olmasi mi onemli olan
Seversin yada sevmezzsin bunun ortasi yok ki
Kaldiki insan saygi duydugu insani seviyodur zaten
Yada sevgisinden saygi duyuyodur

Esimde diyodu bana sevme ama saygi duy
Evkilikde bile saygisiz olup sirf sevince yuruyomu yurumez

Bana kotuluk edenede gul uzatamam ben
Yuzumde duser, tavrimida koyarim
Kuzu bi de bu tarz akil verenlere bi baksana
(K.v idare et,gecinemedin mi bi k.v ile gibi)
Hepsinin k.v si ya uzakta,ya koyde, yada ayda yilda bi gorusuyolar
Akil vermeye gelince alimler
onlar bana analık babalık görevi yapmayacaklar. bana gelince sen küçüksün. evet ben küçük olduğum için hata yapma oranım daha fazla. onlar büyük. onların yol gösterici olması gerek.
ben ameliyat oldum beni ne aradılar ne sordular.
sonrakv katarakt ameliyatı oldu. eee sen ara. ya hastanede yatmıyor bişey yapmıyor. neyse aradsım. 2 gün sonra öteki gözünden oldu...
ehhhhh dedim. o beni aramış mı hayır. yedi kat el olsa insanlar birbirini arıyor.
beni seveni ben de severim. ama eşimin anası babası diye zorla da sevemem.

Kızlar bir cogunuz biliyosunuz ben annemlerle aynı binadayim
Annem evime gelmez gitmez hele esim varken hic gelmez rahatsiz ederim die odü kopar
Bielr erkek kardesim var onuda gordugum yok
Calisiyo aksamda arkadaslarina takiliyo gec geliyo gormuyorum pek
Esim.annemi merdivende falan denk gelirse goruyo bi de bayramlarda
Cikmiyoruz anneme herkes kendi evinde kendi hayatinda

Annem.hic mevzusunu etmez siz mutlu olun der
Gelin bile alsam gelmesin evime evlerinse rahat etsinler der.

Ben esime hic cikalim, annemide gor yok soyle boyle hic demedim dememde

Neticede babamla annemle oturup napcak ne konuscak adam isten geliyo yorgun argin

İste ben ve ailem bunu dusunuyolar ama onlar hic dusunmedi

Bir de farkli kulturlerde yetismenin önemi cok buyuk
B
Benim erkek kardesim bile esimin Yaninda oturuken yayilmaz yatmaz
Benim.kaynim benim.yanimda yatiyodu odada oturmak istemiyodum
Kalkip mutfaga geciyodum eltimle
Saygi yok
İnsana deger yok
Kisiliksizler.

bizimkiler de öyle valla . ama diğer taraf hiç öyle değil. 2 gün gitme neden gelmiyorsunuz , ablalar aynı şekilde.
ya benim kp uzanır eder bende babamın yanında hiç uzanamam yayıla yayıla oturamam keza eşimin amcaları da öyle hiç hoş değil öyle oturmaları.

İste birazcik gelinleri kendi kizlari gibi gorseler olay boyle olmicak

Benim 2gorumcemin basi acik hemde yaslari benden epey fazla namaz falanda kilmiyolar(beni ilgilendirmez tabiki sadece k.v nin tavri )
Bana k.v basi acik geziyosun, kafirmisin namaz kilmiyosun demisti
Ezan okunuyo suan Allah biliyo nediyim ben
Kendi kizlarina soyleyemez ki korkar
Kizlari sayar soyler altta kalmaz ki

Bizde de yoktur , başı açık olsun kapalı olsun. ama kv çok büyük bir ayıp etmiş. hatta edepsizlik olmuş bu. çok ayıp, çok günah.
bizim ablalarda öyle laf edemezdi kayınvalidem, kp.
benim kp şimdi yalnız kaldı. bekar görümcemle , çok iyi biliyorum ki belli ediyorlar bizle bir oturmak istiyorlar.
Allahım yardımcımız olsun. o zaman kötü olucağımı biliyorum.

Nerlerdesiniz kızlar??
Arkadaştan geldik karnımız tokk şimdi de adama birşeyler yapıyim bari.

Oglusu almaya gidince arkadasin kizi bende sizle gelim mi pinar teyze dedi gel dedim gel
(Bana teyzee teyzee dedilerrrrr elim tersi alnimda nayiir nolamaz ben teyze olmusum böhhü:KK43:

(Yola kadar geliyo bizle annesi gec kalinca)
Baya yuruduk annesi aldı yolda
Ordan oglusla hakmara girdik
Vazalin bi de portakalli ve yesilcayli kolonya aldim
Kokusu hosuma gitti
(Benim kocacagzim bebek kolonyalarimi, efendime soylim koltuk alti rollerlerimi, ev icin aldigim oda spreylerimi(arabaya goturuyo) kullaniyo hep)

Kesin bu kolonyalarimida araklicak
Yada bitirir
Parfumlerimide sıkıyodur belki gecen deodorantimi almis bu ne guzel kokuyo dedi
Adamin belese konma gibi bi zevki var
Kolonyali kokularida pek seviyo
Limon,cicek hic ayirt etmez yeterki olsun

Kullanabilirsem yani kokusunu pek sevdim
200ml 1.90di

Evi supurup silmistim
Gelincede bulasiklari mak koydum
Dus aldim
Oglus odevlerini yapti bugun dershanede ödevi yok
Survivor izlicem rahatca

Rehber ogretmenimizle konustum cikista sinifta bi cocuk var ondan dert yaniyo
Annesi hemsireymis babasi belcikadaymis dedesi getiriyo hep
Cocuk marka giyiniyo esofmanindan ayakkabasina kadar
Sinifta ayaklarini uzatip oturuyomus
Ve agzi cok bozukmus
Ogretmen soyledi bunlari
Poh pohlamislar cocugu simarik agzida bozuk tum dersi kaynatma cabasida onla ugrasmaktan konsantre olamiyorum bazen falan dedi

Ogretmenler cok dogal ya
Sirt sivazliyoruz, sariliyoruz , ya sen zayifladin mi? Bi sinema yapsak falan sohbetleri donuyo bizde

Bende boyle kızlar kattyaaa katyaa kahveme sut koy lutfen! diye ugrasiyorum iste

Bunlara laf anlatmak zor anacım kac defa soyledim ama sutsuz icemedigimi anlamiyo anlamiyo yarin ilan vericem kahve icin ayri bi yardimci bulcam
Dur bi de kis bahceme gecip orda icim kahvemi

Akşamın kör vaktine kadar dersim vardı.
Parasını alıken iyi de bu gece dersine girmek zor oluyor be...
Akşam spor yapacaktım ama bu yorgunlukla o biraz zor.
Oğluş uyuynca kştap okurum bende

Slm kizlar ..Bende iki gundur acayipp yogjnum., nefes zor aliyorum resmen yogunluktan., pestil hibiykm.. eve gel birde yemek bulasik cocuk ancak otirdimda simdide bir v
Cay iceykm.. dokuluyorum resmen.,
Birde pazarim vardk bugjn cikistada pazarimi yaptkm geldim.. oyuoy.. Erkek olmak varmis be..
Bizimki geldi yemehini yedi kalkti oturdu koltuguna cayini bekliyor..

Trlelli portakallı kolonyadan laboratuarıma ben de aldım 3.95 ti. Sen iyi almışsın ya..
Bizim ad...e uçtu uçtu. Artık oraya giresim gelmiyor ama her yerde aynı market var.

Balparmak bal alıyorum m....ss(migros değil) da hediyelisi 28 TL orda 32 TL. Çotanak fındık yağı m....ss da 2 lt 23 TL ad...e de 32 TL.
Buna bir dur denmeli. Bizim buraya bi iş merkezi açıldı alt katı carfoure olacaktı reklamları bile asılmıştı baktık yine ad...e olmuş. Bazı marketleri zihnen sevmem ama bi çeşitlilik olmalı. Madem her yeri kapıyonuz azcık ucuz satın:KK12:

Kızlar iyi akşamlar .Ne zor işmiş ev aramak.emlakçılar üçkagıtçı.Bütçe belli.Oturduğum semmtte 125 m.bakımli yeni 3 odalı evler 250 bin.Bizim bütçe en fazla 200 bin buyurdular.Bizim semte arabayla 10 km.uzaklıkta yeni yerlesim yeri var bide oraya bakalım dedik.190 a bir tane bulduk.Güvenlik ısı yalıtımi vs vs bisürü özelliği var evin içide dışıda çok güzel.Sil otur öyle yani..Ama o zaman oğlanı orda bi okula yazdırmam gerekecek.Kafam karmakarışık .Esim diyo orda kimseyi tanımiyoz ya sana bişey olsa evde tekken kim koşar diyo.Ben de insanlik ölmedi ya ne yapalim tanisiriz birileriyle dedim.O evi görünce baktiklarimin hiçbirine isinamadım .Asagi bi iniyosun site kapisindan çikiyosun 20 dukkanli bir carşi var terziden tut çigköfteciye kadar firin manav kuruyemişci eczane herşey var.20 metre ötede mesire yeri parklarvar.Yani Başkentin bir ilcesi gibi düşunün.Öğretmen arkadaslarim bi deyiverin bana .Oğlum su an sınif 2. Si dersleri süper.Okuldan şimdi alsam nakil yaptirsam ne olur.Ogluş sıcakkanlı hemen arkadaş filan bulur ama bilemedik.Teog filan da var ya ..Ne olur fikir verin kafam çorba oldu.
Burdan o fiyata girişler oluyo anca hemde öyle guvenlikli filan değil .Gözüm lükste asla değil.Ama 15 yıl bir ev hayali kurdum huzurlu olacağım biyer olsun diyorum .

Ayy kızlar kusuruma bakmayın ne olur bu ara muhabbetlerinize dahil olamadim.evin gündemine bomba gibi düştu bu ev işi.kendi paramız olmayinca vazgeçerler diye ya da bir çomak sokan olur diye acele ediyoruz

karanfilce .!.:
Trlelli portakallı kolonyadan laboratuarıma ben de aldım 3.95 ti. Sen iyi almışsın ya..
Bizim ad...e uçtu uçtu. Artık oraya giresim gelmiyor ama her yerde aynı market var.

Balparmak bal alıyorum m....ss(migros değil) da hediyelisi 28 TL orda 32 TL. Çotanak fındık yağı m....ss da 2 lt 23 TL ad...e de 32 TL.
Buna bir dur denmeli. Bizim buraya bi iş merkezi açıldı alt katı carfoure olacaktı reklamları bile asılmıştı baktık yine ad...e olmuş. Bazı marketleri zihnen sevmem ama bi çeşitlilik olmalı. Madem her yeri kapıyonuz azcık ucuz satın:KK12:
Tabi bu verdiğim örneker aralarında absürt fark olanlar. Diğer şeylerde o kadar fark yok ama illaki fazla :(

Geztapo evimi aldığım zaman burada köpekten arabama binemşyordum. Tek apartman bizim ki idi. Ve korkunçtu.
Ekmek almaya bile araba ile gidiyorduk. Yakında ne market ne de başka birşey.
Eski evim ( kira) benim işyerime 5 km iken burası 15 km. Şehrin hiç gelmediğim Bambaşka bi yeri idi.
Şimdi biri altımda, ikisi karşıda olmak üzere 3 market var. Her yer ev oldu. Ben en üst kattayız da güneşim manzaram etkilenmedi evlerden. Tıklım Tıklım.
Komşularımı da seviyorum.
Demem o ki evi beğendiysen çevreye de alışırsın zamanla. Bence ciddi anlamda düşün k evi. Beğenmiştim nasılsa

Canım benim pek bilgim yok okul konusunda. Evde küçüğümüz yok. Ben de lisedeyim.ilköğretimde çalışanlar daha iyi bilir;)

_sekerpare_ _sekerpare_ fiyatuna acayip sasirdim 190 supermis
Benim suan bulunugum semtte oyle bi ev 300bin bence dusunme bile oglun buyuk artik dolmusla gider yada

Back