• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Canım boşanmak için elle tutulur bir şey yok. Ama onda var demek ki:) Sebeplerini kimse sebep olarak görmüyor başka. Benim eşim sabit fikirlidir. Bir şeye taktımı senlerce uzatır, küsmes, vs de vardır. Ama asıl koun işi oldu ve bize yeterince zaman ayırmaması. Günlerce gece gündüz çalışırdı. Ama ortada yine bir şey yoktu. maddi anlamda. Tabi bütün evin sorumluluğu, çocukların sormluluğu, maddi sorumluluk, yetti yetmedi kaygısı. Geldiler bana aslında. Aslında sorun işsizliği, bu çok çalışmaına karşılık maaşının azlığı da değildi . Asıl sorun yetti yetmedi kaygısını taşımayı da bana bırakmasıydı. Lokntaya gittiğimizde bile ben lahmaun söyler o istediğini yerdi. Geçen sene ben ve çocuklarım doğalgaz zehirlenmesi yaşadık. gün yoğun bakımda kaldım, 1 ay dış gebelikten hastanede yattım. eve hırsız girdi derken. Bana da geldi bütün lelliler, bütün yaptıklarını hatırladıkça. Borçları, işsizlikleri, iş kurup batırmaları, beni koca olarak manevi yalnız bırakmaları, Bütün bunlara rağmen borçalrını bile benim takip etmem. Araba vergi borcuna kadar , ev vergi borcuna kadar herşey. Ben üstüme başıma almadığım, yemediğim herşey onu suçladım ve suçluyorum... Sonuç bu.
Canım boşanmak için elle tutulur bir şey yok. Ama onda var demek ki:) Sebeplerini kimse sebep olarak görmüyor başka. Benim eşim sabit fikirlidir. Bir şeye taktımı senlerce uzatır, küsmes, vs de vardır. Ama asıl koun işi oldu ve bize yeterince zaman ayırmaması. Günlerce gece gündüz çalışırdı. Ama ortada yine bir şey yoktu. maddi anlamda. Tabi bütün evin sorumluluğu, çocukların sormluluğu, maddi sorumluluk, yetti yetmedi kaygısı. Geldiler bana aslında. Aslında sorun işsizliği, bu çok çalışmaına karşılık maaşının azlığı da değildi . Asıl sorun yetti yetmedi kaygısını taşımayı da bana bırakmasıydı. Lokntaya gittiğimizde bile ben lahmaun söyler o istediğini yerdi. Geçen sene ben ve çocuklarım doğalgaz zehirlenmesi yaşadık. gün yoğun bakımda kaldım, 1 ay dış gebelikten hastanede yattım. eve hırsız girdi derken. Bana da geldi bütün lelliler, bütün yaptıklarını hatırladıkça. Borçları, işsizlikleri, iş kurup batırmaları, beni koca olarak manevi yalnız bırakmaları, Bütün bunlara rağmen borçalrını bile benim takip etmem. Araba vergi borcuna kadar , ev vergi borcuna kadar herşey. Ben üstüme başıma almadığım, yemediğim herşey onu suçladım ve suçluyorum... Sonuç bu.
Anladim canim..seninde baya bir birikim olmus icinde. Ve sana katiliyorum sonuna kadar haklsiin.. Nolurdu su kadinlarin kafa ve dusunce yapisi su erkeklrrdede olsaydi.. dusunce sistemleri bizden cok farkli.. onlara gore ne olur ne olcek .. ama biz oyle degiliz.. onlar nato kafa nato mermer .. kit beyinliler.. evlilik nedir bilmeden evleniyorlar.. sanarsin cocuk oyuncagi. Gerci yetistirlmeninde cok etkisi var ..aile aslinda cook onemli.. isge ben her bunaldigimda esimin ailesine icimden sovuyorum.. oda belki boylemolmak istemezdk Ma yasam sartlari mutsuz cocuklulugu.. birazda bunlarin etkisi olduguna inaniyorum.. babasi az cektirmemis bjnlara.. sokakta kalmislar .. oturduklari evi satmis bunlar icindeyken.. bunlar sokakta kalmis.. teyselerknde kalmislar bir muddet orayada sigamamislar..insan eti agir derler ya.. teyzelerinkn evide ananneisnin apartmani.. sonrasinda catiya derme catma bir ev ualmislar .. 2 gorumcem var hemsire.. onlar madden esimde manen yapmis .. iscilik yaomis esk onlarda para destegi .. terasa kucuk bir evcik yapmislar vsvs.. anlatsam sayfalar yetmez.. o yuzdenki babasina cok kinli.. haklida.. ne zof sarylar altinda genedr okud.. Azmiyle buralara kadar geldk.. bunyonden hep takdir ediyorum onu.. onun yerindd baskasj olsa belkide bir sersei yada cete olurdu ne biliyim. Cketigi sikintilar ona okuma azmi vermis.. ve okudu ..sukurler olsjn bu konumjna gelebildi iste.. jnsanaoglu iste nelerle sinanacagiz neler yasayacagiz bilemiyoruzki:(hayat her an suprizlerle dolu bizler icin..:(

L lisa guldurdun beni ya Allahda seni guldursun

@nazahim sende neler yasamissin oyle canim ya Allah korumus verilmis sadakaniz varmis

_sekerpare_ _sekerpare_ bombayi patlat artik ama ya
Ayrıca usutuyosun dikkat et hassas hatun

Son düzenleme:
Sagol cnm..ins.. dedigin gibi bir ndfes bir guvence .onsuzda olmuyor yapamiyoruz.. benim ufaklik bile cok etkilendi..diuordu anne babam yokya ev ne kadar sessiz.. ne zaman gelcek babam. Buyugu farkinda biliyor ama kucuge anlatamiyorsun..
Sadece bogazin dugum dugum oluyor.. susuyorsun yutuyorsun.. simdilik sorun yok o zamandan beri.. ins da olmaz.. kaynanmla cok sik gorusmuyorum.. kizinda bu ara zaten.. amman benden uzak onlara yakin olsjn.. zaten ne zaman bize gelip gitse ertesinde bir huzursuzluk yasardik.. konduramazdim.. ama bu olaydan sknra anladim ki kadin bizi cekemiyor.. ana olacak goya.. Lafa geldiginde benj kendi evlatlarindan fazla sevdigini soyleyen kadin o ayrilkda bir kez olsun atamadi bile.. kiizm ne oldu cocuklar nenyapiyor ne yapiyorsunuzmsiz .. sormak yok aramak yok.. ama kizi ve kizindan olan torunlarini birgun gormese telefonla arsr sorsr her daim.. Neyse amman bize dokunmaskn ne hali varsa gorsun.. gelmism76 yasina ama ama. Iste neyse salliyorum artik takmiyorum.. kimin ne oldugunu bende anladim.. ogrendim.. kisacasi tanidim karsimda yuzume gulen kuyumu kazani.. Rabbim gosterdi bana sukurler olsun..

Benimkiler de aramadılar. Kv.Kp. Lafa gelince yavrum kuzumduk. Gider evlerini temizlerdim. tatilimde.Bayramda msiafirlerine ikram yapar, bulaşığını yıkar banyosuna kadar elden geçiridim. 1 ay kalırdı en az benim evimde. 2.5 yaşımda oğlum kreşe giderken bir gün olsun oğlum için sabah 07:15'de gitmesin kreşe, evde kalsın demedi. Eşim işsiz kaldı kzıım 4 aylık emiyor, demediler neyle geçiniyorsunuz diye. İşe başla dediler. Oğlum doğdu yine eşim işi batırdı. borçla kapattı. Ben tam ücretsiz izne çıkınca. Oğlumu bırakmıyacağım dedim. Annemler destek oldular. Bir gün aramadılar ne yaptını ? Ne yedini ne içtiniz diye. Eşimde benlen 6 ay evde işsiz beklerken.

Benimkiler de aramadılar. Kv.Kp. Lafa gelince yavrum kuzumduk. Gider evlerini temizlerdim. tatilimde.Bayramda msiafirlerine ikram yapar, bulaşığını yıkar banyosuna kadar elden geçiridim. 1 ay kalırdı en az benim evimde. 2.5 yaşımda oğlum kreşe giderken bir gün olsun oğlum için sabah 07:15'de gitmesin kreşe, evde kalsın demedi. Eşim işsiz kaldı kzıım 4 aylık emiyor, demediler neyle geçiniyorsunuz diye. İşe başla dediler. Oğlum doğdu yine eşim işi batırdı. borçla kapattı. Ben tam ücretsiz izne çıkınca. Oğlumu bırakmıyacağım dedim. Annemler destek oldular. Bir gün aramadılar ne yaptını ? Ne yedini ne içtiniz diye. Eşimde benlen 6 ay evde işsiz beklerken.
Canim seninde imtihanjn baya zormus.. neler cekmisin oyle.. Bu insnalar niye bu kadar gaddar vurdumduymaz oldular ya.. torun demek senkn kanindan canindan demek.. simdiklerin torunlari sadece kizlarindan olanlar.. ogullarininkini torjn gormuyorlar sanki ya.. cevremdede xok ornek var boylemolan.. ofoff :(

Anladim canim..seninde baya bir birikim olmus icinde. Ve sana katiliyorum sonuna kadar haklsiin.. Nolurdu su kadinlarin kafa ve dusunce yapisi su erkeklrrdede olsaydi.. dusunce sistemleri bizden cok farkli.. onlara gore ne olur ne olcek .. ama biz oyle degiliz.. onlar nato kafa nato mermer .. kit beyinliler.. evlilik nedir bilmeden evleniyorlar.. sanarsin cocuk oyuncagi. Gerci yetistirlmeninde cok etkisi var ..aile aslinda cook onemli.. isge ben her bunaldigimda esimin ailesine icimden sovuyorum.. oda belki boylemolmak istemezdk Ma yasam sartlari mutsuz cocuklulugu.. birazda bunlarin etkisi olduguna inaniyorum.. babasi az cektirmemis bjnlara.. sokakta kalmislar .. oturduklari evi satmis bunlar icindeyken.. bunlar sokakta kalmis.. teyselerknde kalmislar bir muddet orayada sigamamislar..insan eti agir derler ya.. teyzelerinkn evide ananneisnin apartmani.. sonrasinda catiya derme catma bir ev ualmislar .. 2 gorumcem var hemsire.. onlar madden esimde manen yapmis .. iscilik yaomis esk onlarda para destegi .. terasa kucuk bir evcik yapmislar vsvs.. anlatsam sayfalar yetmez.. o yuzdenki babasina cok kinli.. haklida.. ne zof sarylar altinda genedr okud.. Azmiyle buralara kadar geldk.. bunyonden hep takdir ediyorum onu.. onun yerindd baskasj olsa belkide bir sersei yada cete olurdu ne biliyim. Cketigi sikintilar ona okuma azmi vermis.. ve okudu ..sukurler olsjn bu konumjna gelebildi iste.. jnsanaoglu iste nelerle sinanacagiz neler yasayacagiz bilemiyoruzki:KK43:hayat her an suprizlerle dolu bizler icin..:KK43:
Dencek bisi yok valla dogrulari dan dan soyluyosun
Malesef erkeklerin bir cogu boyle
Kime dert yansan ayni
Malesef evlenmek icin evleniyolar
Birde duzenleri oldum mu tamam artik
Kadin yipransin, ezilsin, dusunsun dursun

L lisa guldurdun beni ya Allahda seni guldursun

@nazahim sende neler yasamissin oyle canim ya Allah korumus verilmis sadakaniz varmis

_sekerpare_ _sekerpare_ bombayi patlat artik ama ya
Ayrıca usutuyosun dikkat et hassas hatun

amin hepimiz hep gülelim inşallah

hah işte söyleyeceklerimden bir geztapo bombaya patlat çatlatma idi

Neymiş efendim işe başlasaymışım. Benim çocuğumu emzirmek gibi bir gereksinimi bile görmezden geldiler. Tüm bütün bu sıkıntılara rağmen nakış gibi işleyerek para biriktirdim. hep zor zamanlar için. Yazdan bütün kışlıklarımı hazırlardım ben. Salça, makarna, konserve herşey. Kışın doğru dürüst pazar yapmam ben .Bende anlatmadım.
Derdimi sıkıntımı.
Herkes beni bal, börek içinde zanneder.
Bir de küçük bir ev alınca neyle almışıma kadar.
Kaynım dediki 2008'de borçal eşim dükkanı kapatınca satın ozman.

Dencek bisi yok valla dogrulari dan dan soyluyosun
Malesef erkeklerin bir cogu boyle
Kime dert yansan ayni
Malesef evlenmek icin evleniyolar
Birde duzenleri oldum mu tamam artik
Kadin yipransin, ezilsin, dusunsun dursun
Kesinlikle oylee.. analari yaslaniyor.. isse yemekse yemek camasir bulasigi kiyafeti utusu.. sikiyorsa anaciklari yapsin zor tabi.. anasi kendi isini kolaymi.. kadin hem disarda calisacak hemde evde kole gibi.. birde usutune kadinlik yapacak yatakta..oh gel keyfi gel valla.. erkek olmak varmisda iste Rabbim kadin yaratmis bizi.. ben hic bisey beklemiyorum. Sadece kiymetim bilinsin yeter.. arada gonlum hos edilsin yeter.. huzur saglik..bir onuda beceremeyeceklerse bir zahmet evlenipde basimizi yakmasknlar..dkmi ama ya?.oyy sinirlendim gene bakk:)

Neymiş efendim işe başlasaymışım. Benim çocuğumu emzirmek gibi bir gereksinimi bile görmezden geldiler. Tüm bütün bu sıkıntılara rağmen nakış gibi işleyerek para biriktirdim. hep zor zamanlar için. Yazdan bütün kışlıklarımı hazırlardım ben. Salça, makarna, konserve herşey. Kışın doğru dürüst pazar yapmam ben .Bende anlatmadım.
Derdimi sıkıntımı.
Herkes beni bal, börek içinde zanneder.
Bir de küçük bir ev alınca neyle almışıma kadar.
Kaynım dediki 2008'de borçal eşim dükkanı kapatınca satın ozman.
Zaten erkek milletine yaranmak istiyorsan hic bisi yaomucan anacim.. anasini aglafcan.. ne birkitircen en adam etcen.. oyleleri yaraniyor valla.

Kızlar eşimin abisi çagırdı eşimi pazar günü .Ve kredi çekelim 5 yıllığına sen ne kadar çekebilirsin demiş eşimde 70 filan demiş (ki bir kısmı kalan kredinin ödemesi) 7bin kalmış.Tamam o zaman 200 bine kadar ev bakın üstünü tamamlarız oturduğunuz evinde kirasını alırsınız demiş.onlar bu evde 18 yıl kira vermeden oturdu biz 10 yıl kirada oturduk.yani baba evi sonuçta herkesin hakkı olan ev.Ayrıca k.p diğer kaynımlarada ev almış .Sanırım artık hakkı hukuku düşünüyolar.Yani 15 yıldır kurduğum hayal gerçek olcak sanırım.Hala inanamıyorum .Ben kredi işini istemiyodum .Ama başka çaremiz yok kendi gücümüzle hiçbişekilde olmuyor.velhasıl eşim harıl harıl ev arıyor

Göz yaşlarım sel oldu aktı gitti.
Hatırladıkça eskileri.
Allah'a havale ettim ben onların hepsini.
Ofoff cok uzuldum camim ya ben sebep oldum.. tuh yaaa.. ama inanki cok iyi anliyorum seni.. sikma caninj.. belkide bundan sonrasi sizin icin daha iyi olacaktir.. Rabbime guven.. O en buyuk vekildir.. Aglama gozyasina bile degmezler.. inan olan sana olur.. ben kendimden biliyorum.. esim orda kalirken esimjn teyze kizinin cocugunun dogum gjnu olmus.. benim kayanana sorarsan hasta hep . Ama hicbiseydende geri kalmZ.. orada rdism cekilmisler gayte mutlu mesut.. ben evde icim kan aglarrken cocuklarimla..O zaman anladim zaten kimin ne halt oldugunu.. onlar keyfe keder .. ben evde dertten oluyorum aglamaktan.. kadinin umuru olmamus.. torjnlari babaisz kalmis bosanmanin esigindeyiz.. hiicc derdinde olmamais bile.:((off aklkma geldikce sinirim ciktk ellrrkm titriyor gene ya:(((

Geztapo hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah.
Kv ve kp taktı misafiri ama ben gerçekten tahammül edemiyorum. Kadın evlendiğim günden beri hasta. Bi naz bi niyaz. bardağını bile göbeğinin üstüne koyar. Kıpırdayamaz. O derece hasta yani.

Ofoff cok uzuldum camim ya ben sebep oldum.. tuh yaaa.. ama inanki cok iyi anliyorum seni.. sikma caninj.. belkide bundan sonrasi sizin icin daha iyi olacaktir.. Rabbime guven.. O en buyuk vekildir.. Aglama gozyasina bile degmezler.. inan olan sana olur.. ben kendimden biliyorum.. esim orda kalirken esimjn teyze kizinin cocugunun dogum gjnu olmus.. benim kayanana sorarsan hasta hep . Ama hicbiseydende geri kalmZ.. orada rdism cekilmisler gayte mutlu mesut.. ben evde icim kan aglarrken cocuklarimla..O zaman anladim zaten kimin ne halt oldugunu.. onlar keyfe keder .. ben evde dertten oluyorum aglamaktan.. kadinin umuru olmamus.. torjnlari babaisz kalmis bosanmanin esigindeyiz.. hiicc derdinde olmamais bile.:KK43:(off aklkma geldikce sinirim ciktk ellrrkm titriyor gene ya:KK43:((

Bizimkilerde aynı. Hiç umurunda değilmişiz gibi davrandılar. Kızımı hergün aramaya devam ediyorlardı. En sonunda kızım demiş ki sen olayları biliyormusun babaneciğim.
-Biliyorum.
-Peki niye hiçbir şey konuşmadınız babamla.
-Onlar yetişkin iki insan.
Kızım bu konuşmadan sonra bir daha açmadı telefonunu. Çok severdi oysa. O da bende kaynaklıydı tabi

@geztapom hadi gozun aydin darisi basima
@nazahım senin sınavın ap ayrı ben seni takdir ediyorum
Direnisini,durusunu,sabrını,dusuncelerini gerekten herseyin iyisini hak edecek birisin
İyi insanlarin imtihani daha zor oluyo
Rabbim yuzune gulsun
Hayirli evlatlarin olsun canım

Ben olsam yerinde ciddi boyle sabirli olamazdim
Sen cok guclu bi kadinsin
Kim ne derse desin alsinlar gunahini
Bos konusmayi bisiler beceremeyenler pek seviyolar
Ayak kaydirmakda milletce hobi olmus

Uzulme tatlim

Ama canım kimseye kabahat bulmam. E

Bizimkilerde aynı. Hiç umurunda değilmişiz gibi davrandılar. Kızımı hergün aramaya devam ediyorlardı. En sonunda kızım demiş ki sen olayları biliyormusun babanecğim.
-Biliyorum.
Peki niye hiçbir şey konuşmadınız babamkla.
-Onlar yetişkin iki insan.
Kızım bu konuşmadan sonra bir daha açmadı telefonunu. Çok severdi oysa. O da bende kaynaklıydı tabi[/QUOTE="

Vayy bee nadilda kaciyorlar hemen.. Benim gorjmcemde bir iki kez ayrilik siginden dlndu.. kaynanamin akli ckktk ayrilacaklar dihe.. dert basmisti. Ne olcek ne hapcak cocuklar ne olcek diye.. ama is biz olunca giki cikmadi.. benim buyuk kiizim aradi ona oda ayndn oyle demis.. artik yasimisi almis iki insanmisiz.. mutlu degilsek yapcak bisi yokmus vs.. aklima geldikce sinitim zipliyor yaa:((offfffff

Back