Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

çok üzülüyorum kızlar böyle rızkımızda gözü olan akrep akrabalara ...benim eşim ailesinden yardım isteseydi düze çıkardık ama sağdan soldan gelecek lafları bildiği için direk krediye başvurcam onlardan istemiycem dedi.bizde tek maaşlıyız bugüne kadar birikim yapma şansımız olmadı az bile biriktiremedik çünkü geçimimiz ve benim sağlık harcamalarım ancak oldu.özeniyorum sizlere ne güzel biriktiriyosunuz.Allah bol bereket versin.valla ben eve alma fikrinden vazgeçmek üzereyim arabanın borcu bitince gireriz ev borcuna diyodum kendimce ama hiç peşinat olmadan hayal gelmeye başladı artık .birde böyle 30 bin borçla standardımız bu kadar düştü ev borcunda ne olur kimbilir ? Amaann düşündüm düşündüm dert sahibi oldum Allah sağlık huzur versin ne yapalım kızlar ...royem doğumdan sonra çalışcanmı eğer sağlığın müsade edecekse bebişine de bakan varsa çalış canım dünyanın bin türlü hali var ..sevimsiz canım
kirasını ödeyebiliyosunuz ne mutluki...Allah sizede bütün isteyenlerede kendi evini nasip etsin .

Son düzenleme:
hay maşallah :KK9::KK9::KK9:
ben de aylık birikimimiz dışında 3-5 atarım kenara, eşim şaşırır
genellikle de altın alırım ben de
kumbara yöntemini seviyorum :KK16:

royem insan evet bazen şaşırıyor, ama gerçek
biz iki maaşız, evimiz yok, görümcemler tek maaş, evleri var
aynı yıl evlenmiştik üstelik
berekete, tutuma acayip inanırım
yapabiliyorsa helal olsun, kimsenin de gözü kalmasın yani
demek ki biz kendimizi sıkmıyoruz
tamam, sıkı yönetim ilan ediyorum evde :KK53:
daha çok biriktirip kiradan kurtulmalıyız bir an önce
canim benim soyle birsey varki,ben calisirkende cok sey yaptim,ama cokta harcadik tabi.evliligimin5-6 senesi evime esya almakla,eksiklerimizi kapatmakla gecti.cunku hic birseyimiz yoktu,o yuzden eve esyaya cok para verdik,hepsi lazim olan yatak,kanape,dolap,normal kullanilan seyler.fuzuli bir seyimiz olmadi.sonra esimin is durumlari hep kotuydu bir calisir bir calismazdi,o yuzden elde biriktirecek parada olmazdi.birde genciz ya,eve alinacaklar bitti,ee ust bas lazim,gezme tozma lazim.gecen oturdum,banka estrelerine baktim ikimiz maasallh iyi kazanmisiz,ama birikim namina kenarda cok az bir paramiz vardi,bunun bir kismini izine giderken kullandik,geri kalaninida,tup bebek tedavisi,faturalar,ec tasima,kiralar depozito gibi seylere harcadim.soyle birsey varki esime hep kizdim,basimiza birsey gelse,elini uzatan olmaz,4-5 zorla atiyordum kenara.birde demiyor ama aileside cok dolduruyor,diyorlarmiski,royem kazanip ailesenie gonderiyor ,hep duyuyorum boyle seyleri maalesef.yani demem o ki,hep evimizin ihtiyaclarina calistik,simdide esim cok sukur kadrolu bir ise girebildi,evimize giren bir duzenli para var allahima sukur ki.isi birakinca ben cok zorlandim,borcta vardi malum,ama gel gorki,iyi bir planlamayla,tek maasla bile geciniliyor.ttamam,onceki gibi gezip toamiyoruz,estra alisverislere cikamaiyoruz,ama oluyor bir sekil.Ben calisirkende biriktirmeye gayret ettim,tedaviye gittim ,o bitiken parayla,bana cok zenginsiniz ki,bir cocuk icin tedavilere o kadar para dokuyorsunuz dediler ,dusn yani !!!.Bunu soyleyenlerde,hicbir destek olmayan akrabalarimiz.
ve ben gercekten,evimin,esimin parasinin bereketli oldugunu dusunmeye basladim,bir kac once etrafta ne yapicaz diye gezen ben ve esim,bismillah deyip,kredi cektik dusun.agzimdan sukur eksik olmuyor,hergun sukrediyorum bu gunumuze.
biz iki maasliykende tutumluyduk o zamanda cok konusurlardi,ama ben isi birakinca daha bir konusmaya basladilar.oncedende bizden daha cok kazanirlardi simdide oyle.onlarla aramizdaki tek farrk onlar gibi yasamayisimiz.
misal onlar,faturali hat kullanir,bizim kontorlu hatlarimiz vardir.
spor ,fitness kuluplerine gierler biz gitmeyiz.
her sene yenei cep tlefonu alirlar,biz kirilana kadar kullaniriz,hatta bu yuzden esimide bayagi bir kucuk gorurler,eski model diye,gecen gene bu yuzden tleini degisecekti izin vermedim.
parfum,kiyafet gibi,dolaplar dolu oldugu halde hep alisveris yaparlar.
mutfak alisverisine dikkat etmezler,bilirsinizki,hazir paketlenmis urunler hep pahali.
mesela ,kalan yemekleri tekrar tuketmezler,hoop cope atarlar.
sigaralari var,hergun disarida yemek yerler.gibi gibi. birsuru sayabilirim yani
sonrada vay efendim,o nasil geciniyorda,ben gecinemiyorum oluyor.

çok üzülüyorum kızlar böyle rızkımızda gözü olan akrep akrabalara ...benim eşim ailesinden yardım isteseydi düze çıkardık ama sağdan soldan gelecek lafları bildiği için direk krediye başvurcam onlardan istemiycem dedi.bizde tek maaşlıyız bugüne kadar birikim yapma şansımız olmadı az bile biriktiremedik çünkü geçimimiz ve benim sağlık harcamalarım ancak oldu.özeniyorum sizlere ne güzel biriktiriyosunuz.Allah bol bereket versin.valla ben eve alma fikrinden vazgeçmek üzereyim arabanın borcu bitince gireriz ev borcuna diyodum kendimce ama hiç peşinat olmadan hayal gelmeye başladı artık .birde böyle 30 bin borçla standardımız bu kadar düştü ev borcunda ne olur kimbilir ? Amaann düşündüm düşündüm dert sahibi oldum Allah sağlık huzur versin ne yapalım kızlar ...royem doğumdan sonra çalışcanmı eğer sağlığın müsade edecekse bebişine de bakan varsa çalış canım dünyanın bin türlü hali var ..sevimsiz canım
kirasını ödeyebiliyosunuz ne mutluki...Allah sizede bütün isteyenlerede kendi evini nasip etsin .

sevimsiz,ben inaniyororum senin biraz tutumlulukla ev sahinbi olacagini,allah bizlere o gunu gosterir insallah.

geztapo,canim cok dusunme,insan dahada kotu oluyor dusundukce.eminim birgun sizinde kendi eviniz olur.evden ,maldan,paradan once saglikli olalimda gerisi gelir allahin izniyle,sagligim yerinde olmamais,malim mulkum olmus ne fayda.
geztapo,ben isimden tamamen ayrildim,istesem dogumdan bir kac ay sonra gider sorarim,alirlar beni hemen onda bir kuskum yok, ama en az bir 3-4 sene calismayi dusunmuyorum,ondan sonra ,insallah o gunleri gorebilirsek,cocugu anaokuluna veripp calismayi dusunuyorumm.evde oturmak bana gore degill,birseler yapmayi cok istiyorum,bir de ,herkes gibi ev alabime hayalim var ki,esimin maasiyla mumkun degil yapamayiz,o kadar yuku ona yikmak istemyiorum.Bakalim zaman bize neler getirecek.akisina biraktim biraz,yoksa cok dusunup ,kendimi harap ediyordum.sagligimiz yerinde olsunda,gerisi gelir insallah.

sevimsiz,ben inaniyororum senin biraz tutumlulukla ev sahinbi olacagini,allah bizlere o gunu gosterir insallah.

geztapo,canim cok dusunme,insan dahada kotu oluyor dusundukce.eminim birgun sizinde kendi eviniz olur.evden ,maldan,paradan once saglikli olalimda gerisi gelir allahin izniyle,sagligim yerinde olmamais,malim mulkum olmus ne fayda.
geztapo,ben isimden tamamen ayrildim,istesem dogumdan bir kac ay sonra gider sorarim,alirlar beni hemen onda bir kuskum yok, ama en az bir 3-4 sene calismayi dusunmuyorum,ondan sonra ,insallah o gunleri gorebilirsek,cocugu anaokuluna veripp calismayi dusunuyorumm.evde oturmak bana gore degill,birseler yapmayi cok istiyorum,bir de ,herkes gibi ev alabime hayalim var ki,esimin maasiyla mumkun degil yapamayiz,o kadar yuku ona yikmak istemyiorum.Bakalim zaman bize neler getirecek.akisina biraktim biraz,yoksa cok dusunup ,kendimi harap ediyordum.sagligimiz yerinde olsunda,gerisi gelir insallah.
hele bebişini sağ salim hayırlısıyla kucağına al canım o günlerde gelir inşallah .:emir_bebek:

royem mesajlarını beğeniyorum :KK3:
ama belli edemiyorum :KK53:

haklısın geztapo, çok şükür halimize

tr-lelli masalllah sana canim,gefcekten cok tutumlusun,zor anlarda bile arttirmak,herkesin harci degil.Bereketli olsun birikimin.Ben para olarak biriktirmeyi daha cok seviyorum,acaba altinda mi alsam?bugune kadar hic alamadim,saklamasi falan zor olur diye dusundum.birde ben altini daha cok kullanacaksam almak istiyorum,oyle birikim yapmak icin pek heveslen medim.en azindan ceyrek falan alsam oda iyidir heralde.tavsiyelerinizi bekliyorum :)) sizlerden ogrenecek cok sey var.
Ben bu aralar biraz kizginim etrafima,insanlar bilip bilmeden cok konusuyorlar,ben onceden calisiyordum,saglik problemleri yuzunden birakmistim, ogun bugundur,akrabalardan bazilari,amann siz nasil tek maasla geciniyorsunuz,nasil,borcsuz olabiliyorsunuz,nasil halen araba kullanabiliyorsunuz.birde ustune arabayi kredi cekip aldik,gene ayni laflar,tek maasla nasil olurmusta,esim cok iyi kazaniyormusta :)Allahima cok sukur esimin ortalama bir maasi var,isi birakinca zorlanmistik ama simdi oturdu hersey yerine,bize bu laflari soyleyenler iki maasli,cokk iyi kazanan insanlar ve halen bizi konusuyorlar.bazen sinirleniyorum,hem paralarini kullanmayi bilmiyorlar hem kiskaniyorlar.hicbirseyden korkmuyorum ama akrabalarimin ,kotu nefislerinden,negativ dusuncelerinden cok korkuyorum.cunku ne zaman uzerimeze konusslar basimiza hep birseyler geliyor.Allah boyle insanlardan korusun bizi ne diyim..

geztapo,Allah yardimciniz olsun canim,insallah krediniz cikar.

zeytin ,hayat gercekten cok zor,Allah herkesin yardimcisi olsun,bizler iyi kotu kazaniyoruz,az maasla kit kaanaat gecinen insanlar icin daha da zor hayat.
Çok sağol cnm yazın baya kısmıştım Bu kışda üzerime + oğlumun üzerine vs hiçbişe almadım olanla idare ettim.
Nede olsa çalışmıyorum evdeyim oğlumda evden okula okuldan eve mantığıyla alma gereği duymadım.
Kısınca azıcıkda olsa arttırılıy Umarım daha çok arttırımlar yaparız.
Azıcık azıcık derken çok olur.
Önemli olan zaten yoklukda var etmek.
Helal rızk yiyelimde gerisi mühim değil.

Sizlere şunu söylicem bende hep köstek gördüm.
Tek destekcim annecim
Eşim iş batırdı benim ailesiyle koptuk (ortaktı işleri) 20-25bin kadar borcumuz vardı
Hayatım boyunca kimseden borç para istemedim ben
Krediye başvurduk çıkmadı
En son yüzümü kızartarak ananemi aradım (parası olduğunu biliyorum) Durumumuz bu bu (bu arada eşim 8 ay işsiz kaldı çok zor şeyler yaşadık evimizi taşıdık vs) bize 20bin tl ver sana her ay 1000tl 1000tl ödeyelim faiz yemeyelim dedim
Ki ananem yüzüme en sevdiğim torunum der (ama lafta) benim param yok dedi:KK53:
Enişteme 15000tl verdi ve karşılıksız geri alamayacağını bildiği halde çünki durumları yok. Halada veriyo
Sustum sonra herşey düzeldi ve şuan 4 taksit borcumuz kaldı.

Ananemde o enişteme şimdi yine para vericekmiş iş açsın diye (daha önce verdi iş batırdı) Hiç bişe demiyorum.
Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Rızkımız geliyosa kullarından değil Rabbimden gelsin.

Ama okadar içime oturdu ki
En azındna 3000 tl faiz ödemezdik Diye düşünmüştük.

Kötü gününde herkes akrep iyi gününde akrabalar.

Hala annemide benide kayırıyo maddi anlamda
Diğerlerine para verir, alır, aldırır bize hiç.

Bu sebepden Tırnağınız varsa başınızı kaşıyorsunuz kimseden kimseye fayda yok

Son düzenleme:
Kızlar ben yine kitabımı okurken bunu gördüm (ben böyle şeylerin Rabbim tarafından bir yol gösterici olarak karşıma çıkarıldığına inanıyorum bilmem benim gibi düşünen var mı aranızda)

Ya vecud, ya vedud, ya Zel-Arşi'l-Mecid! Ya Mubdiü,Ya Mürid! Ya Fe'alün Lima yürid, Es-elüke bi nuri vechikellezi melee erkane arşik,ve es-elüke bi kudretikelleti kaderte biha ala hakık, ve bi rahmetikelleti vesiat külle şey'in. Lailahe illa ente. Ya Müğis,eğisni..

Manası:

Ey yüce dost. ey yüce arşın sahibi! Ey yoktan var eden var ettiğini yok eden Rabb'im. Ey istediğini yapan Allah'ım!
Her yanını dolduran zatının nuru hürmetine,her şeyi kuşatan Rahmetinin bereketine senden istiyorum.
Senden başka ilah yok Ey çaresizlerin yardımına yetişen yardım et!

ve bu dua sonrası cebrail o kula yardıma koşuyo

Ey Allahın kulu şunu bil : Kim başına gelen her türlü sıkıntı ve müsibette senin yaptığın duayla dua yaparsa Allahutaala onun sıkıntısını giderir ona yardım eder..

Benim çok içimi ısıttı sizlerlede paylaşmak istedim.:KK16:

Son düzenleme:
Kızlar ben yine kitabımı okurken bunu gördüm (ben böyle şeylerin Rabbim tarafından bir yol gösterici olarak karşıma çıkarıldığına inanıyorum bilmem benim gibi düşünen var mı aranızda)

Ya vecud, ya vedud, ya Zel-Arşi'l-Mecid! Ya Mubdiü,Ya Mürid! Ya Fe'alün Lima yürid, Es-elüke bi nuri vechikellezi melle erkane arşik,ve es-elüke bi kudretikelleti kaderte biha ala hakık, ve bi rahmetikelleti vesiat külle şey'in. Lailahe illa ente. Ya Müğis,eğisni..

Manası:

Ey yüce dost. ey yüce arşın sahibi! Ey yoktan var eden var ettiğini yok eden Rabb'im. Ey istediğini yapan Allah'ım!
Her yanını dolduran zatının nuru hürmetine,her şeyi kuşatan Rahmetinin bereketine senden istiyorum.

Ey Allahın kulu şunu bil : Kim başına gelen her türlü sıkıntı ve müsibette senin yaptığın duayla dua yaparsa Allahutaala onun sıkıntısını giderir ona yardım eder..

Ne güzel bir dua. Bol bol edicem inşallah.
Rabbim de kabul etsin.
Teşekkürler akışta tesadüf gördüm, vesile oldunuz. :KK31:

Ne güzel bir dua. Bol bol edicem inşallah.
Rabbim de kabul etsin.
Teşekkürler akışta tesadüf gördüm, vesile oldunuz. :KK31:

Amin! Duayla beraber olsun.
Ben yazıp astım bile gözümün ilişeceği bir köşeye.
İçinde Rabbimizin isimleri geçiyor.

Son düzenleme:
kızlar yazdıklarınızda kendimi görür gibiyim
bizde 2 kişi çalışıyoruz diye arkadaşlarımızın akrabaların gözü kalıyor
hiç unutmuyrm bir ramazan günü arkadaşları iftara aldık arkadaşın eşi bize de bekleriz iftara dedi kocası demez mi sen evde oturuyorsun milletin karısı çalışıyor iftara alır tabi ben kabul etmiyorum kimseyi iftara gelmesin demişti çok üzülmüştüm.
aileleri katmıyorum illa beklentileri oluyor elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz
evlenirken kimseden tek kuruşluk yardım almadık kıt kanaat yaptık çok şükür borçsuz hallettik
2 ay sonra sözleşmem bitiyor işsizim ama yinede şükrediyorum Rabbim elbet geçim verir birikim yapamam ama geçinirim.
idareli gideriz zaten lüksümüz yok giyim kuşan sigara vs. yok bir boğazımız var
gözümüzü kararttık girdik ev kredisine bir onu ödeyelim gerisi boş
haaa birde bebek bu aralar sağlık harcamalarım çıktı
Rabbim zorlanmadan bebek sahibi olmamızı nasip etsin
ben millet ne diyor öyle diyor böle diyor diye çok hırpaladım kendimi
çok üzdüm kızlar oluruna bırakıp kulakları tıkamak lazımmış sağlıktan gerisi yalan borç ödenir iş bulunur ama sağlık olmadımı birşey olmaz
Rabbim hepimize yardım etsin

Ya vecud, ya vedud, ya Zel-Arşi'l-Mecid! Ya Mubdiü,Ya Mürid! Ya Fe'alün Lima yürid, Es-elüke bi nuri vechikellezi melee erkane arşik,ve es-elüke bi kudretikelleti kaderte biha ala hakık, ve bi rahmetikelleti vesiat külle şey'in. Lailahe illa ente. Ya Müğis,eğisni..

Manası:

aminnnn
bende hemen yazıyorum bir yere çok güzel bir dua

Ben eşimin ailesi tarafından iliğimize kemiğimize kadar sömürülmüş, türlü dalavereler çevirilerek sağılmış biri olarak
Size şunu söyleyim, verdiğiniz sürece, iyisiniz, hoşsunuz.
Birkere yok deyin, evim deyin, yuvam deyin sizden kötüsü yok.
Allahım hepimizi alan el yerine veren el etsin, kiseye muhtaç ta etmesin.
Ben hep öyle dua ediyorum.
Önce evimiz, evladımızın geleceği.
Anne baba bile olsa kimseye güvenmemhk lazım.
Tekrar teşeklürler paylaşım için
Sevgiler. :KK16:

aminnnn
bende hemen yazıyorum bir yere çok güzel bir dua
Dualar dilimizden eksilmez hiç umarım cnm.
Ben eşimin ailesi tarafından iliğimize kemiğimize kadar sömürülmüş, türlü dalavereler çevirilerek sağılmış biri olarak
Size şunu söyleyim, verdiğiniz sürece, iyisiniz, hoşsunuz.
Birkere yok deyin, evim deyin, yuvam deyin sizden kötüsü yok.
Allahım hepimizi alan el yerine veren el etsin, kiseye muhtaç ta etmesin.
Ben hep öyle dua ediyorum.
Önce evimiz, evladımızın geleceği.
Anne baba bile olsa kimseye güvenmemhk lazım.
Tekrar teşeklürler paylaşım için
Sevgiler. :KK16:

Aynen sonuna kadar şiddetle katılıyorum.
Çocuklar büyüyo evleniyo kendi yuvaları oluyo anne ve babaların tek amacı destek olmak olmalı.
Sonra yeni bir nesil daha doğuyo
Bende yaşadım cok iyi biliyorum o duyguları.
İnsaf diyorum sadece bu insanlara Merhamet.

royem,
hayırlısıyla doğur gel canım inşallah..
Rabbim kolaylıklar versin:KK16:

tr_lelli
hediyelerini güzel günlerde kullan canım:KK16:
ben de dün eşime bana alış veriş yaptım. pijamalarım eskidi gitti çok da pijamam varmış evlendiğimden beri hiç almamıştım. en son öğrenciliğimde (6-7 yıl önce) aldığımda 9.90 dı pijamalar şimdi 19.90 olmuş :111: neyse adesede ikisini 35 e aldım artık. bir de eşofman tipli almam lazım ama onlar çok pahalı :KK52:
sezon sonundan da hiiç bişey almadım alasım gelmedi :KK19:
sezon başında önce 30 tl kazak almıştım şimdi onlar 25 e düşmüş. iyiki de önce almışım oh giyindim :KK1: ha iki çeşit olacağına 1 çeşit oldu :KK1:
şu an ihtiyacımız eşime kaban lazım o var. süvari olsun diğerleri olsun indirim var mı bilen var mı kızlar.

zeytincim, geçen aynı şeyden ben de şikayetçi oldum bim bile pahalanmış artık :KK31:

sevimlim canım,
sıkma canını hiç üzülme ev alamadık falan filan diye..
niyetin hayır akıbetin hayr olsun inşallah..
hem senin en büyük zenginliğin varlığın evladın Allah ona zaval vermesin..

gezatpo Allah yardımcınız olsun canım..

kızlar ya ben de bilezik yapmak istiyorum takıp takıştırmak isiyorum ya :KK52:
ama araba almadan bilezik almam hiç olmaz :KK31:

araba demişken benim de annemler bigün dedemlerde otururken dedem sormuş, karanfilce bu bayram gelmiyecek mi diye.
annem de araba olmayınca zor oluyor demiş. "iki maaşıla bi araba alamamışlar mı" diyivermiş. duyunca nasıl sinir oldum.(dedem biraz patavatsızdır çok bozar insanları)
o değil çok zengin olsak malımız olsa o da gözlerine batar..
bizim köyde herkesin inekleri var. hem de olanın en aşağı 15-20 tane oluyor.
bi satışta 4 dana satsalar 20 milyar para ediyor.
öyle olunca da birşey alabilmek için senelerce bizler gibi beklemelerine gerek olmuyor. işte biz de milletin ağzına sakız oluyoruz sonra.
sevimli canım hiç takma sen niyetini de bozma.
Allahın izniyle ev de alınır araba da. bu acelemiz ne ki ana babalarımız emekli olmaya saklarlardı ev hayalini. Rabbim harama düşürmesin kalbimizi sürekli mal hırsıyla meşgul ettirmesin yeter ki..

Allah için israf etmeden yaşamaya çalışıyorum yeri geliyor kıyafetimden kısıyorum 1 tane eksik giysem de olur.
ama sağlığımızdan yememizden yediğimizin kalitesinden hiç kısmıyoruz. Allah muhtaç etmesin inşallah.
Allahım tabi bişeyleri vesile edecek, nerde şifa duysak oraya koşuyoruz geçen yıl iyi dediler diye buranın en pahalı tüp bebek merkezine gittik ama nasibimizde yokmuş.
zeytincim, ben hep şunu söylerim bu devirde çocuğu olmayan olandan daha çok harcıyor.
benim kv ler kaynımlara çocukları var diye yardım ediyorlar. biz bir kuruş yardım görmedik. ama derim ki hep Rabbim biz muhtaç olmayalım varsın onların elinden de bize verme.

Şu savaştan kaçanları görüyorum, o kadar evin olsun araban olsun arsan olsun ne fayda? elin memleketinde 1 tas çorbaya muhtaçsın. arkadaşım var babası trafik kazasında vefat etmiş bunu suçlu bulmuşlar adam ölmüş gitmiş ama mahkemeyle adamın ne kadar mirası varsa almışlar.
diyeceğim o ki dualarımızı tam yapıp hiç bi şeyi de sıkıntı yapmayalım. verilenler bir gün bir anda yok olabilir. İsraf etmeyelim bereket zaten kendiliğinden gelir.

yazdığımı okudum da çok yapıyormuşum gibi bi de bi sürü öğüt vermişim :KK1:
siz anlayın gari birbirimize teselli veriyoz:KK1:

Manası:

canım okudum duayı. Rabbim kabul etsin
sen okuduğun kitaplardan zaman zaman paylaşır mısın böyle çok güzel oluyor :KK16:

Arkadaslar,iki maasli olmak uzerine konustugum icin biraz suclu hissettim kendimi,utandimda.dokuz ay oncesine kadar calisan bir bayan olarak,bu cift maas durumundan bende muzdariptim,hatta arabam ve cocugum olmadigi icinde cok konusulmustuk,sonucta masrafli seyler bunlar.
Benim anlatmak,istedigim,zorruma giden sey suki,biz hep ihtiyac ve borclarimiz icin calistik,bu calistigim donemde iyi kotu biriktirip,tedavimi oldum,botclarimi kapattim,tedavi madraflarini odedim,hatta evimi tasidim,kiralarini odedim.yani bunlar tek maasla olmadi.bunlari yaotiktan sonrada sagligim el vermedi calismaya,orda basladi hersey,insan iki.maasla
ister istemez cok iyi yasiyor bu bir gercek,e bu standart dusunce bende .esimde cok zorlandik haliyle.ama bu demek degilki tek maasla yasanilmaz,onu anlatmaya calisiyorum.ben zaten gelecegimiz icin iyi kotu birseyleer atardim kenara,ama harcanmasin,gereksiz yerlere gitmesin diye,kredi cekmeyi goze aldik.bazen birseylere sahip olmak icin,bazi seylerden gaz gecmek gerekiyor.benim akrabalarim elinde oldugu halde,yok diyenler ve ustune dedikodu yapanlar.yoksa herkesin kazandigi,yaptigi kendine,ben insanlarin ne kazandigini bile sormam beni ilgilendirmez yani,ne gerek var.

Karanfilce hosgeldin,cok tesekkur edelim,bwkluyoz bakalim dogumu:-) Allah sanada o gunleti gostersin insallah.

Tr-lelli,paylaimin cok guzel,cok anlamli bir dua,tesekkurler paylastigin icin.

Sevimli,bende seni begeniyom canim:) ama buton hep olmaz diyor:)

Karanfilce,bende soyle takip takistiracagim guzel altin takilar istiyorum,oyle birikim amacli kenarda dursun istemiyorum:-) bakalim o gunlerde gelir:)

Son düzenleme:
karanfilciğim valla araba da çok masraf vergisi bilmem nesi hiç bitmiyor
araba işine hiç sıcak bakmıyorum ama iş bulur da girersem eşim ister onu biliyorum.
aldıklarını güzel günlerde kullan cnm
bizim ev alma işi durup dururken aklımızda yokken oldu valla evet eskiden anne babalarımız emekli olduğunda ev sahibi olmuşlar biz bugünlerimize şükür edelim
Rabbim haram yedirmesinde varsın çok olmasın paramız arttırmayalım
doğru diyorsun çocuğu olmayana nasılsa var kendine yettirir diyip destek olmuyorlar

bugün listemi yaptım bime gidip eksikleri almam lazım
kızlar biz çayı demlik çay alıyoruz şu içinde 48 li olan normal çay mi daha karlı demlik mi acaba
deneyen var mı?

Arkadaslar,iki maasli olmak uzerine konustugum icin biraz suclu hissettim kendimi,utandimda.dokuz ay oncesine kadar calisan bir bayan olarak,bu cift maas durumundan bende muzdariptim,hatta arabam ve cocugum olmadigi icinde cok konusulmustuk,sonucta masrafli seyler bunlar.
Benim anlatmak,istedigim,zorruma giden sey suki,biz hep ihtiyac ve borclarimiz icin calistik,bu calistigim donemde iyi kotu biriktirip,tedavimi oldum,botclarimi kapattim,tedavi madraflarini odedim,hatta evimi tasidim,kiralarini odedim.yani bunlar tek maasla olmadi.bunlari yaotiktan sonrada sagligim el vermedi calismaya,orda basladi hersey,insan iki.maasla ister istemez cok iyi yasiyor bu bir gercek,e bu standart dusunce bende .esimde cok zorlandik haliyle.ama bu demek degilki tek maasla yasanilmaz,onu anlatmaya calisiyorum.ben zaten gelecegimiz icin iyi kotu birseyleer atardim kenara,ama harcanmasin,gereksiz yerlere gitmesin diye,kredi cekmeyi goze aldik.bazen birseylere sahip olmak icin,bazi seylerden gaz gecmek gerekiyor.benim akrabalarim elinde oldugu halde,yok diyenler ve ustune dedikodu yapanlar.yoksa herkesin kazandigi,yaptigi kendine,ben insanlarin ne kazandigini bile sormam beni ilgilendirmez yani,ne gerek var.

Karanfilce hosgeldin,cok tesekkur edelim,bwkluyoz bakalim dogumu:-) Allah sanada o gunleti gostersin insallah.

Tr-lelli,paylaimin cok guzel,cok anlamli bir dua,tesekkurler paylastigin icin.

Sevimli,bende seni begeniyom canim:) ama buton hep olmaz diyor:)
şuanda bizde tek maaşa alıştırıyoruz kendimizi
benim maaşım yokmuş gibi sayıyoruz şimdi iyi güzel rahatız da 2 ay sonrası çok düşündürüyor beni hayat zor herşey pahallı
bir ara psikolojim bozulmuştu ne alsam 2 tane alıp kenara koyuyordum sonra toparladım kendimi
inş. biran önce hamile kalırım da bari evdeyken hamileliğimi geçiririm.yoksa tedavi olmam lazım işte o zaman ne yaparım bilmiyrm

X