hay maşallah
ben de aylık birikimimiz dışında 3-5 atarım kenara, eşim şaşırır
genellikle de altın alırım ben de
kumbara yöntemini seviyorum
royem insan evet bazen şaşırıyor, ama gerçek
biz iki maaşız, evimiz yok, görümcemler tek maaş, evleri var
aynı yıl evlenmiştik üstelik
berekete, tutuma acayip inanırım
yapabiliyorsa helal olsun, kimsenin de gözü kalmasın yani
demek ki biz kendimizi sıkmıyoruz
tamam, sıkı yönetim ilan ediyorum evde
daha çok biriktirip kiradan kurtulmalıyız bir an önce
canim benim soyle birsey varki,ben calisirkende cok sey yaptim,ama cokta harcadik tabi.evliligimin5-6 senesi evime esya almakla,eksiklerimizi kapatmakla gecti.cunku hic birseyimiz yoktu,o yuzden eve esyaya cok para verdik,hepsi lazim olan yatak,kanape,dolap,normal kullanilan seyler.fuzuli bir seyimiz olmadi.sonra esimin is durumlari hep kotuydu bir calisir bir calismazdi,o yuzden elde biriktirecek parada olmazdi.birde genciz ya,eve alinacaklar bitti,ee ust bas lazim,gezme tozma lazim.gecen oturdum,banka estrelerine baktim ikimiz maasallh iyi kazanmisiz,ama birikim namina kenarda cok az bir paramiz vardi,bunun bir kismini izine giderken kullandik,geri kalaninida,
tup bebek tedavisi,faturalar,ec tasima,kiralar depozito gibi seylere harcadim.soyle birsey varki esime hep kizdim,basimiza birsey gelse,elini uzatan olmaz,4-5 zorla atiyordum kenara.birde demiyor ama aileside cok dolduruyor,diyorlarmiski,royem kazanip ailesenie gonderiyor ,hep duyuyorum boyle seyleri maalesef.yani demem o ki,hep evimizin ihtiyaclarina calistik,simdide esim cok sukur kadrolu bir ise girebildi,evimize giren bir duzenli para var allahima sukur ki.isi birakinca ben cok zorlandim,borcta vardi malum,ama gel gorki,iyi bir planlamayla,tek maasla bile geciniliyor.ttamam,onceki gibi gezip toamiyoruz,estra alisverislere cikamaiyoruz,ama oluyor bir sekil.Ben calisirkende biriktirmeye gayret ettim,tedaviye gittim ,o bitiken parayla,bana cok zenginsiniz ki,bir cocuk icin tedavilere o kadar para dokuyorsunuz dediler ,dusn yani !!!.Bunu soyleyenlerde,hicbir destek olmayan akrabalarimiz.
ve ben gercekten,evimin,esimin parasinin bereketli oldugunu dusunmeye basladim,bir kac once etrafta ne yapicaz diye gezen ben ve esim,bismillah deyip,kredi cektik dusun.agzimdan sukur eksik olmuyor,hergun sukrediyorum bu gunumuze.
biz iki maasliykende tutumluyduk o zamanda cok konusurlardi,ama ben isi birakinca daha bir konusmaya basladilar.oncedende bizden daha cok kazanirlardi simdide oyle.onlarla aramizdaki tek farrk onlar gibi yasamayisimiz.
misal onlar,faturali hat kullanir,bizim kontorlu hatlarimiz vardir.
spor ,fitness kuluplerine gierler biz gitmeyiz.
her sene yenei cep tlefonu alirlar,biz kirilana kadar kullaniriz,hatta bu yuzden esimide bayagi bir kucuk gorurler,eski model diye,gecen gene bu yuzden tleini degisecekti izin vermedim.
parfum,kiyafet gibi,dolaplar dolu oldugu halde hep alisveris yaparlar.
mutfak alisverisine dikkat etmezler,bilirsinizki,hazir paketlenmis urunler hep pahali.
mesela ,kalan yemekleri tekrar tuketmezler,hoop cope atarlar.
sigaralari var,hergun disarida yemek yerler.gibi gibi. birsuru sayabilirim yani
sonrada vay efendim,o nasil geciniyorda,ben gecinemiyorum oluyor.