Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

çift maaş tek maaş demiyo giderler nekadar gelirin varsa okadarda giderin oluyo.
Bizdede hem eşim maaş alıyo hemde kirada evimiz var ama taksitlerden bişe kalmıyoki kirayı hiç görmüyoruz anında gidiyo.
ayın 20sini bekle dur ki maaş alsın da alışveriş yapalım.
Ben oğluma bir de 2. dönem için kurs bakıyorum 1 taksit daha çıkıcak bana nerden kıssam şaşırdım kaldım

Son düzenleme:
aynen öyle zeytinim yaa rabbim sağlık versin gerçekten ...Allah hayırlısıyla hepimize kolaylık versin biz bu ara boğazdan bile kısmak zorundayız bizim için önemli değilde oğlum sürekli bişiler istiyor bugün moralim çok bozuk :KK43:

Aynı bnm oğlan :KK43:
Akşam oluyo evde ne var demeye başlıyo atıştırmalık bişiler bakınıyo
okul için ayran meyve suyu alıyorum hepsini evde içiyo
ondan yokmu bundan yokmu demeye başlıyo.
çocuğum sen yulaflı bisküviyi nerene yicen diyorum kurabiye o diyo:KK1:

çift maaş tek maaş demiyo giderler nekadar gelirin varsa okadarda giderin oluyo.
Bizdede hem eşim maaş alıyo hemde kirada evimiz var ama taksitlerden bişe kalmıyoki kirayı hiç görmüyoruz anında gidiyo.
ayın 20sini bekle dur ki maaş alsın da alışveriş yapalım.
Ben oğluma bir de 2. dönem için kurs bakıyorum 1 taksit daha çıkıcak bana nerden kıssam şaşırdım kaldım

Allah yardımcınız olsun, çoluk çocuk zor iş. bide ben yapsaydım ama güzel şeyler bunlar dimi ?

Biz eşimle tasarruf konusunda hemen çocuk yapmamakla başladık sonra 1 yıla yakın kumbara fonu oluşturduk, devam ediyor ve BES yaptı eşim benim adıma sağolsun, devlet katkısıda var ya avantajlı oluyor. bende memurluk için ders çalışıyorum düğünden borçlarımız kalmadı ama ev almak için uğraşıyoruz şimdi, kiradayız çünkü. çocuk olmadan birikim yapalım ki olunca olmuyor diyor tüm çocuk sahibi olanlar evleneli 2 yıla yakın olacak ben artık bir çocuk istiyorum. Rabbim inşallah sağlıklı ve hayırlı bir evlat verir.

Allah yardımcınız olsun, çoluk çocuk zor iş. bide ben yapsaydım ama güzel şeyler bunlar dimi ?

Biz eşimle tasarruf konusunda hemen çocuk yapmamakla başladık sonra 1 yıla yakın kumbara fonu oluşturduk, devam ediyor ve BES yaptı eşim benim adıma sağolsun, devlet katkısıda var ya avantajlı oluyor. bende memurluk için ders çalışıyorum düğünden borçlarımız kalmadı ama ev almak için uğraşıyoruz şimdi, kiradayız çünkü. çocuk olmadan birikim yapalım ki olunca olmuyor diyor tüm çocuk sahibi olanlar evleneli 2 yıla yakın olacak ben artık bir çocuk istiyorum. Rabbim inşallah sağlıklı ve hayırlı bir evlat verir.

Bizimde özel sağlık sigortası birikiyo bakalım biriktiği kadar 4. yılına girdik.
Çocuk tabiki güzel ve zor.
Hayatınızı ona endeksliyosunuz.
Karar verirken hep onuda düşünüyosunuz.
Evde bir ses seda oluyo Benim minik arkadaşım :)
Büyüdü artık eşim 2.sırası geldi diyo ama yok istemiyorum.
Erteleyebildğim kadar ertelicem menapoza kadar yolu var:KK1:

Ben 1 tane olsun her istediği olsun mantığındayım eşim kız olsun diye bik bik bik yiyo başımı bre adam ne biliyosun kız olacağını.

Birde eşim bu sabah işe giderken borç bitince birikim yapalım dedi.
EE hali hazırda ben bilezik alıyorum zaten ozaman bileziğe devam dedi sana veririm ayda 1 bilezik alırsın adamı yola getiriyorum bacılar..:KK55:

Bizimde özel sağlık sigortası birikiyo bakalım biriktiği kadar 4. yılına girdik.
Çocuk tabiki güzel ve zor.
Hayatınızı ona endeksliyosunuz.
Karar verirken hep onuda düşünüyosunuz.
Evde bir ses seda oluyo Benim minik arkadaşım :)
Büyüdü artık eşim 2.sırası geldi diyo ama yok istemiyorum.
Erteleyebildğim kadar ertelicem menapoza kadar yolu var:KK1:

Ben 1 tane olsun her istediği olsun mantığındayım eşim kız olsun diye bik bik bik yiyo başımı bre adam ne biliyosun kız olacağını.

Birde eşim bu sabah işe giderken borç bitince birikim yapalım dedi.
EE hali hazırda ben bilezik alıyorum zaten ozaman bileziğe devam dedi sana veririm ayda 1 bilezik alırsın adamı yola getiriyorum bacılar..:KK55:

süpermiş. BES e daha kasımda başladık 10 yıl olacakta inşallah kullanacağız, birikim sabır istiyor, bende altın biriktiriyordum ama bu aralar çok dalgalı ve alsamda yakın zamanda bozdurmam gerekecek ev için o yüzden nakit mevduatta biriktiriyoruz. artar artmaz düğün altınlarımı da bozdurcam 95 in üstüne çıkmasını bekliyorum. bir kısmını 95 ten almıştık zarar etmesek bari :KK15:

bence 1 çocukla kalma kalabalık aile güzel oluyor, çocuk paylaşmayı öğrenir, benim elimde olsa 4 tane düşünüyorum:KK52::KK52: ama minimum 3 tane olcak inşallah. eşimin ailesi kalabalık ve çok güzel oluyor kardeş kardeşe çok destek oluyor bayramlarda çok kalabalık oluyor, tarif edemediğim bir mutluluk ve çocuklarımında kardeşleriyle aynı bağı kurmasını istiyorum birbirlerine destek olsunlar :KK55::KK55:

Arkadaslar merhaba:).
Bugun nette ,birsey gordum.orda fakirin neden fakir,zenginin neden zengin oldugunu anlatmaya calisiyordu.Burda fakirden kasit,aslinda elinde parasi olan ve o parayi iyi kullanamayan biri.soyleki,parayi iyi kullanamayan biri,maasini alir almaz,birsuru ibir zivira para verir,Evi gereksiz sus esyalari ile doludur,ucuzluk yerlerinden,Aa bi ucuzmus diye ha bire birseyler alirlar,gibi gibi seyler anlatmis.dusundumde dogru gercektende,sirf,aas bu ucuzmus diye yapisip aldigimiz ne kadar cok sey ile dolu evimiz,bu hatayi bende cok yapmistim.Birde bu ornege tam uyan bir arkadasim var,esinden ayri ve cicuguylan yasiyor olmasina ragmen eline bayagi iyi bir miktar para geciyor,ustune eksta yaptigi islerde var,ama ne zaman konussak hayatindan mennun degil.Evi mobilyalari,kiyafetleri herseyi yenilemesi lazim,bunu yapmak istiyor ama gel gorki,cok ibir zivira para veriyor.ucuzmus diye cok seye para yatiriyor,ee haliyle asil yapmak,yenilemek istedikleri icinde elinde para kalmiyor,sonrada neden yettiremiyorum diye hayiflaniyor. Iyi yasamak detaylarda,onemsemefigimiz,aaa ne olacakki bir lira deyip aldigimiz seylerde gizli,onemsiz,isimize yaramaxan seyleri hayatimiizdan cikarirsak,hem birikim yapmis oluruz,hemde yasam standartimiz artar diye dusunuyorum.

ayy kızlar şuan şoktayım daha dün konuştuk bugün başıma geldi
gerçekten anne babadan hayır olsa da kardeş oldu mu olmuyor tek çocuk en iyisi artık bir kere daha karar verdim
eşimin kardeşinden hayır yoktu benim kardeşimden de yok
hayatım boyunca hep saflık yaptım hala yapmaya devam ediyorum
biz ev alırken annemlerin bize 2.5 milyar borcu vardı onu aldık annem ayrıca 2.5 milyar daha vermişti
bir yerden miras vardı onu alışlardı bana verdi birde araba aldırdı abim
o arada benim üstüme açılan bir dükkan vardı abim işletiyordu
bağkurdan borcu olmasın fln die ben açmıştım geçen yıl ev kredisi çekiceğim gün öğrendim ki 20 milyar borcu var dükkanın
vergisi hiçbirşeyi ödenmemiş şok olmuştum yıkıldım kocama rezil oldum
o zaman araba almayın borcu kapatın demiştim abim araba istio die araba alındı
bu arada abimin vukatları saymakla bitmez
evlenmeden önce babamın birikmiş parası vardı onu aldı evlendi borçları kaldı onu ödetti
benim yaşım küçük die ses etmedim o zaman annem çok sıkıntı çekti evini sattı kadın daha uygun bir ev aldı özene bezene yaptırdığı evinden bile vazgeçti şimdi abim boşandı babamlarla yaşıo çalışmıo ekstra o dükkandan ne gelirse o da boğaza yetio
dükkanı kapatıcaklar şimdi benim üstümden alıcaklar borç ödensin dioduk hani elimize ne geçerse yatıralım bundan sonra babamla konuştuk baktım bundan hayır yok ben abime iyilik edim dedim borça saplandım babam dedi borç benim borcum sen üzülme ödicez
abim şimdi kalkmış o araba satılcak 5 milyar yatırılck borç için 2 milyar babama verilcek gerisi abime sebep dedim ne hakkı var 10 milyar ödensin borç madem düşünüo beni bu kadar 10 milyar kalır borç elinize ggeçtikçe yatırırsınız
sebep ben ev alırken annem bana 2.5 milyar vermiş ondan dolayı öleymiş
yıkıldım ben onu düşündüm neler geldi başıma yıllarca çalışmadı babamın başındaydı eve ekstra para getirmedi borçları kaldı başımıza hala bana 2.5 milyar verildi die laf yapmış bu kadar mı enayimişim ben şimdi
babama satmayın aldınız zarar etceksiniz elinize geçtikçe yatırın borç azalır vergi dairelerinde uzlaşılıo ödeme planı çıkartsınlar kredi kartını kapatın vergiborcunu ödeyin dedim die kızdı sen ne karışıon salakmısın o borç ödenmicek sonra senin üstüne kalcak dio bana arabadan pay almak istediği için sattırmaya çalışıo gibi geldi kardeşte olsa güvenemio insan

Son düzenleme:
ay nasıl sinirliyim üstelik yazın 1 milyar para verdim istemiom size borç vermedim dedim 500 tl yine verdim 2 ay evvel
elime geçtikçe veriom hep 100 150 baba destek olmak için adam emekli 3 boğaz bakıo anneme kıyamıom üzülüo çok üzülmesin die ben böle düşünürken ay başıma gelene bakın ya üstelik verdiklerimide yine üzülmesinler die söyleyemedim sadece 2.5 milyar aldım ama bende veriom diyebildim evlendim altınlarımı verdim bozdurdular verirken para olarak verdiler ben zarar ettim ama yine ses etmedim

royem evet cnm şu eve alınan süs püs fakir yapıor insanları
ben çok severim öyle şeyler ama evlenirken birkaç parça birşey almıştım 3 yıl geçti evime birşey almadım daha
ona üç buna beş gidiyor valla

Zeytincim,maalesef ailede olsa,kardeste olsa herkes kendinin derdinde.ben evlenirken kucuktum,babamin bana bir gelinlik almaktan baska masrafi olmadi dusun,ve bana simdi dediki,bunun parasini bana odeyeceksin.senelerce surundum ama bir yardim edelim demediler,kocamin ailesine hayirsiz derdim,ama benimkilerde oyleymis gec anladim.birde durumumun olmafigini bildigi halde ,ogullarina ev almak icin ,benden para istedi,bende evin yarisi benim Aroma olursa veririm deyince bu seferde vazgecti.yok olmaz oyle diye.kardesime dukkan acti,ama kendisi ,o kadar buyuk bir paranin ne demek oldugunu bilmedigi ve babam verdigi icin,bi seferde calismak istemedi.ve dukkanini devretti.ee bana yardim etti,simdi sira ablada,bu seferde,bana diyor isim yok,gucum yok,almanyaya gelicem,yardim et.benim bu halde,,kendime zor yeterken,bide nasil o kadar masrafa gireyim,bi kere davetiyesini gonderdim,dedim ki,bari Vize islemlerini kendin hallet,biletini,diger madraflarini katsilarim,sirf Boyle dedim diye,gidip vizeye girmedi.ama bir cep teli faturasina ayda 400 lira vermesinide bildi.simdi bu durumda ben kullanilmak istenmiyormuyum??kizkardedim senelerdir calisip,evin madraflarini karsilar,mobilyasini yeniler,annem babam birsey yaomiyir,eve katkida bulunmuyor diye yakinir dururlar,oglanlarda eve bir ekmek bile almaz,ama onlarin cebine para koyarlar,dukkan acarlar,aman evlenecekler kirada surunmesin diye ev almaya calisirlar,birikim yapmaya calisirlar,peki ya bizz??? Kiz oldun mu uvey evlatsin maalesef,o yuzden her ne kadar ailemi arayip sorsamda,icim kirgin olnlara karsi.tedavi surecindeyken,ve sonrasinda Mali zorluklat cektik,hep anlatittim,yalandan aglaxip param yok dediler,birsey istemedigim halde.sonrada kalkip bu kadar param var,ustunu sen tamamla evi alalim dediler ,halbuki bende ne gezer,olsa ben kendime alirim,kiralarda surunmem.yeterki ,oglanlarin olsun,kizlar,yolunacak kaz,onlar sadece versinler.artik bende bencillestim maalesef,ve oylede olmak gerekiyormus,sen kendini dusunmezsen,kendin icin yasamazsan kumse sana acimiyor maalesef.cok kaba bir tabir olacak ama,benim elin kizi,ben zorluk cekerken,gelip rahat icinde yasasin istemiyorum,cok zengin olsam belki tamam,ya peki ben,ben ne oluyorum,beni niye dusunen yok?? Cok doluyum bu konuda,sana senden baskadinin hayri yok,aci ama gercek.

Allah yardımcınız olsun anlattıklarınız çok zor şeyler.
aslında ana baba da bitiyor dimi herşey.
erkek evlatlarını hazıra alıştırıyorlar sonunda da böyle oluyor. erkekler harcamayı çok sever aslında bırakcaksın erkek çocuğunu herşeyin altından kendi çıkacak. düğününü kendi yapacak evine kendi bakacak. kızlar nedense bunu yapabiliyor ama hazıra alıştırılan erkekler böyle değil işte..

sonra kardeşlerin arası bozuluyor baksana millet ikinci çocuk yapmaya korkar oluyor. her şey aileden ana babadan geçiyor bee..
haksızlık kardeşleri birbirine düşman ediyor.

Zeytincim,maalesef ailede olsa,kardeste olsa herkes kendinin derdinde.ben evlenirken kucuktum,babamin bana bir gelinlik almaktan baska masrafi olmadi dusun,ve bana simdi dediki,bunun parasini bana odeyeceksin.senelerce surundum ama bir yardim edelim demediler,kocamin ailesine hayirsiz derdim,ama benimkilerde oyleymis gec anladim.birde durumumun olmafigini bildigi halde ,ogullarina ev almak icin ,benden para istedi,bende evin yarisi benim Aroma olursa veririm deyince bu seferde vazgecti.yok olmaz oyle diye.kardesime dukkan acti,ama kendisi ,o kadar buyuk bir paranin ne demek oldugunu bilmedigi ve babam verdigi icin,bi seferde calismak istemedi.ve dukkanini devretti.ee bana yardim etti,simdi sira ablada,bu seferde,bana diyor isim yok,gucum yok,almanyaya gelicem,yardim et.benim bu halde,,kendime zor yeterken,bide nasil o kadar masrafa gireyim,bi kere davetiyesini gonderdim,dedim ki,bari Vize islemlerini kendin hallet,biletini,diger madraflarini katsilarim,sirf Boyle dedim diye,gidip vizeye girmedi.ama bir cep teli faturasina ayda 400 lira vermesinide bildi.simdi bu durumda ben kullanilmak istenmiyormuyum??kizkardedim senelerdir calisip,evin madraflarini karsilar,mobilyasini yeniler,annem babam birsey yaomiyir,eve katkida bulunmuyor diye yakinir dururlar,oglanlarda eve bir ekmek bile almaz,ama onlarin cebine para koyarlar,dukkan acarlar,aman evlenecekler kirada surunmesin diye ev almaya calisirlar,birikim yapmaya calisirlar,peki ya bizz??? Kiz oldun mu uvey evlatsin maalesef,o yuzden her ne kadar ailemi arayip sorsamda,icim kirgin olnlara karsi.tedavi surecindeyken,ve sonrasinda Mali zorluklat cektik,hep anlatittim,yalandan aglaxip param yok dediler,birsey istemedigim halde.sonrada kalkip bu kadar param var,ustunu sen tamamla evi alalim dediler ,halbuki bende ne gezer,olsa ben kendime alirim,kiralarda surunmem.yeterki ,oglanlarin olsun,kizlar,yolunacak kaz,onlar sadece versinler.artik bende bencillestim maalesef,ve oylede olmak gerekiyormus,sen kendini dusunmezsen,kendin icin yasamazsan kumse sana acimiyor maalesef.cok kaba bir tabir olacak ama,benim elin kizi,ben zorluk cekerken,gelip rahat icinde yasasin istemiyorum,cok zengin olsam belki tamam,ya peki ben,ben ne oluyorum,beni niye dusunen yok?? Cok doluyum bu konuda,sana senden baskadinin hayri yok,aci ama gercek.

Allah yardımcınız olsun anlattıklarınız çok zor şeyler.
aslında ana baba da bitiyor dimi herşey.
erkek evlatlarını hazıra alıştırıyorlar sonunda da böyle oluyor. erkekler harcamayı çok sever aslında bırakcaksın erkek çocuğunu herşeyin altından kendi çıkacak. düğününü kendi yapacak evine kendi bakacak. kızlar nedense bunu yapabiliyor ama hazıra alıştırılan erkekler böyle değil işte..

sonra kardeşlerin arası bozuluyor baksana millet ikinci çocuk yapmaya korkar oluyor. her şey aileden ana babadan geçiyor bee..
haksızlık kardeşleri birbirine düşman ediyor.

doğru kız evlatsan biraz daha geri planda kalıyorsun
ailem bana da yaptı yapmadı değil haklarını yiyemem evlenirken takılarımı aldılar okuttular ben okurken babam maddi olarak çok zorlandı bende bunu bildiğim gördüğüm için babama hep destek olmaya arkasında durmaya çalışıyorum
abim sadece beni değil annemi babamı da kullanıor
annem kadın yazık eli ekmek tutsun kimselere muhtaç olmasın istedim olan sana oldu diyip ağlıyor.
o ağladıkça benim içim dağlıyor.kardeşler biraz bencil oluyor hele söz konusu abimse o daha da bir başka
bende eşimin ailesine derdim o da abisinden çok çekti abisini evlendirdi okuttu annesine evinin her tarafını değiştirip eşyalarını aldı ama biz evlenirken hep yok biz yapamayız edemeyiz dendi hep derdim biz abimle böyle olmayalım ama olduk ne yazık ki
erkek evlat yetiştirmek kız evlattan daha zor
arkasında dursan böyle tembel olup sırtını ailesine dayayıp kardeşlerin hakkını sömürüyor
arkasında durmasan sokaklarda serseri oluyor ay ne bilim ne zor işlermiş

neyse akşama bime gideyimde kafamı dağıtayım biraz erzağımı alayım

süpermiş. BES e daha kasımda başladık 10 yıl olacakta inşallah kullanacağız, birikim sabır istiyor, bende altın biriktiriyordum ama bu aralar çok dalgalı ve alsamda yakın zamanda bozdurmam gerekecek ev için o yüzden nakit mevduatta biriktiriyoruz. artar artmaz düğün altınlarımı da bozdurcam 95 in üstüne çıkmasını bekliyorum. bir kısmını 95 ten almıştık zarar etmesek bari :KK15:

bence 1 çocukla kalma kalabalık aile güzel oluyor, çocuk paylaşmayı öğrenir, benim elimde olsa 4 tane düşünüyorum:KK52::KK52: ama minimum 3 tane olcak inşallah. eşimin ailesi kalabalık ve çok güzel oluyor kardeş kardeşe çok destek oluyor bayramlarda çok kalabalık oluyor, tarif edemediğim bir mutluluk ve çocuklarımında kardeşleriyle aynı bağı kurmasını istiyorum birbirlerine destek olsunlar :KK55::KK55:
Eşimlerde çok kardeş ama hepsi birbirinin kuyusunu kazıyor kıskançlık style =)
Hayırlı evlat olsunda kaç tane olursa olsun.
ayy kızlar şuan şoktayım daha dün konuştuk bugün başıma geldi
gerçekten anne babadan hayır olsa da kardeş oldu mu olmuyor tek çocuk en iyisi artık bir kere daha karar verdim
eşimin kardeşinden hayır yoktu benim kardeşimden de yok
hayatım boyunca hep saflık yaptım hala yapmaya devam ediyorum
biz ev alırken annemlerin bize 2.5 milyar borcu vardı onu aldık annem ayrıca 2.5 milyar daha vermişti
bir yerden miras vardı onu alışlardı bana verdi birde araba aldırdı abim
o arada benim üstüme açılan bir dükkan vardı abim işletiyordu
bağkurdan borcu olmasın fln die ben açmıştım geçen yıl ev kredisi çekiceğim gün öğrendim ki 20 milyar borcu var dükkanın
vergisi hiçbirşeyi ödenmemiş şok olmuştum yıkıldım kocama rezil oldum
o zaman araba almayın borcu kapatın demiştim abim araba istio die araba alındı
bu arada abimin vukatları saymakla bitmez
evlenmeden önce babamın birikmiş parası vardı onu aldı evlendi borçları kaldı onu ödetti
benim yaşım küçük die ses etmedim o zaman annem çok sıkıntı çekti evini sattı kadın daha uygun bir ev aldı özene bezene yaptırdığı evinden bile vazgeçti şimdi abim boşandı babamlarla yaşıo çalışmıo ekstra o dükkandan ne gelirse o da boğaza yetio
dükkanı kapatıcaklar şimdi benim üstümden alıcaklar borç ödensin dioduk hani elimize ne geçerse yatıralım bundan sonra babamla konuştuk baktım bundan hayır yok ben abime iyilik edim dedim borça saplandım babam dedi borç benim borcum sen üzülme ödicez
abim şimdi kalkmış o araba satılcak 5 milyar yatırılck borç için 2 milyar babama verilcek gerisi abime sebep dedim ne hakkı var 10 milyar ödensin borç madem düşünüo beni bu kadar 10 milyar kalır borç elinize ggeçtikçe yatırırsınız
sebep ben ev alırken annem bana 2.5 milyar vermiş ondan dolayı öleymiş
yıkıldım ben onu düşündüm neler geldi başıma yıllarca çalışmadı babamın başındaydı eve ekstra para getirmedi borçları kaldı başımıza hala bana 2.5 milyar verildi die laf yapmış bu kadar mı enayimişim ben şimdi
babama satmayın aldınız zarar etceksiniz elinize geçtikçe yatırın borç azalır vergi dairelerinde uzlaşılıo ödeme planı çıkartsınlar kredi kartını kapatın vergiborcunu ödeyin dedim die kızdı sen ne karışıon salakmısın o borç ödenmicek sonra senin üstüne kalcak dio bana arabadan pay almak istediği için sattırmaya çalışıo gibi geldi kardeşte olsa güvenemio insan

Canım babama bile güvenmiyorum ben.
Çünkü o bile kazık atıyo bize.
Eşimin ailesinden kazık yedik
babamda sağolsun hep köstek bir erkek kardeşim var o da bekar çalışıyo günlerce görmesem napıyo öldümü demez
Yarın öbür gün zaten evlenir hiç tınlamaz.
Kimseye güvenmemeyi hep güvene güvene öğrendim ben.
Ben artık kimseden bişey beklememeyi öğrendim yeter ki beni tırtıklamasınlarda yeter bana.
Bu tarz insanlar niye var:KK31:lar ben hala çözebilmiş değilim

Bim,hakmar ve bir kaç markete daha uğradım.
patates,zeytin,cif,kıvırcık,turp,portakal,elma felan aldım(eşim meyve canavarı oğlumda canavarın küçümeni) meyve öğütücüler bizimkiler..
Nerde indirim var geziyorum artık
ıspanak koymuşlardı 60krş 2 bağ aldım (yemeği pek yenmiyo ama börek yada kavurmasını yeriz bi şekilde)

BB krem bakıyorum önerdiğiniz bir marka var mı? garnıer hoşuma gitmişti onumu alsam ki:26: bilemedim.

Birde likid yüz yemizleme jeli var güzel bişi kuzenimde kullandım ama 40küsür tl :KK31: şimdide alamam ki
Ne çok şey istiyorum yahu.

patates,zeytin,cif,kıvırcık,turp,portakal,elma felan aldım(eşim meyve canavarı oğlumda canavarın küçümeni) meyve öğütücüler bizimkiler..
ıspanak koymuşlardı 60krş 2 bağ aldım (yemeği pek yenmiyo ama börek yada kavurmasını yeriz bi şekilde)

BB krem bakıyorum önerdiğiniz bir marka var mı? garnıer hoşuma gitmişti onumu alsam ki:26: bilemedim.

Birde likid yüz yemizleme jeli var güzel bişi kuzenimde kullandım ama 40küsür tl :KK31: şimdide alamam ki

Selam öncelikle, bol bol gezmiş ve borçlanmış bir hatun geldi buralara:KK16:

Yüz yıkama jelinin yerini tutmaz ama ben hem makyaj temizliği için, hem de yüzümü rutin yıkamak için bebe şampuanı kullanıyorum. Bir arkadaşımdan öğrenmiştim, ph olarak yüze uygunmuş diye.Oldukça memnunum, kurutmuyor. Tavsiye edeyim dedim, ufak boy alıp deneyebilirsin, beğenmezsen bebişe kullanırsın.

Eşimlerde çok kardeş ama hepsi birbirinin kuyusunu kazıyor kıskançlık style =)
Hayırlı evlat olsunda kaç tane olursa olsun.

Canım babama bile güvenmiyorum ben.
Çünkü o bile kazık atıyo bize.
Eşimin ailesinden kazık yedik
babamda sağolsun hep köstek bir erkek kardeşim var o da bekar çalışıyo günlerce görmesem napıyo öldümü demez
Yarın öbür gün zaten evlenir hiç tınlamaz.
Kimseye güvenmemeyi hep güvene güvene öğrendim ben.
Ben artık kimseden bişey beklememeyi öğrendim yeter ki beni tırtıklamasınlarda yeter bana.
Bu tarz insanlar niye var:KK31:lar ben hala çözebilmiş değilim

bu zamanda babana bile güvenme derler ya işte o duruma geldik ne yazık ki
ahh bu erkek kardeşler ne diyim ki....

şu bb kremler benimde hoşuma gidio ama alamam 2 ay sonra işten çıkcam biraz para tutmam lazım elimde
yüz temizleme jeli olmasa da bebak ın acı badem kremi ve yağını tavsiye ederim 40 küsür lira çok pahallı
bu tarz üsrünler kullanmamaya özen gösteriyorum( çok aldım şimdi aklım başıma geldi evde bir sürü duruo kullanılmıo para ziyanlığı )
bu badem kremini teyzem kullanır yıllarca genç kızlığından beri kullanmış şuanda 68 yaşında ve tek kırışıklı yok napıyorsun dediğimde acı baden kremi sağolsun demişti artık bende başka bir şey sürmüyrm yüzüme zaten makyaj fln hak getire

aldıklarnıda ağız tadıyla yiyin cnm

Son düzenleme:
kızlar tek tek alıntı yapamadım ama ailemden yana bende dertliyim.ben çalışmıyorum ailemin durumuda o kadar iyi değil abimle babam birlikte çalışıyolar sıkıştılar işleri bozuldu babam hemen eşim kredi çeksin diye gözüne bakıyor iki kez 20 bin çektik gecikmelide olsa ödediler ama ödenene kadar insan eşinin yanında mahcup oluyor.iyiki babamın malı mülkü yok diyorum bende şimdilerde yoksa bende çookk üzülürdüm. Allah eşimi başımdan eksik etmesin yuvamızın huzuru yerinde olsun kimseye hele çıktığımız kapıya hiç muhtaç olmayalım inşallah.Yinede kardeşlerimizi ana babamızı Allah rızası için sevelim onları olduğu gibi kabul edelim ne yapalım atsan atılmaz satsan satılmaz.tr lelli oğluş kaç yaşında benimki 12.şimdi tam yeme zamanları sağolsunlar canavarlar ...:KK34:

kızlar tek tek alıntı yapamadım ama ailemden yana bende dertliyim.ben çalışmıyorum ailemin durumuda o kadar iyi değil abimle babam birlikte çalışıyolar sıkıştılar işleri bozuldu babam hemen eşim kredi çeksin diye gözüne bakıyor iki kez 20 bin çektik gecikmelide olsa ödediler ama ödenene kadar insan eşinin yanında mahcup oluyor.iyiki babamın malı mülkü yok diyorum bende şimdilerde yoksa bende çookk üzülürdüm. Allah eşimi başımdan eksik etmesin yuvamızın huzuru yerinde olsun kimseye hele çıktığımız kapıya hiç muhtaç olmayalım inşallah.Yinede kardeşlerimizi ana babamızı Allah rızası için sevelim onları olduğu gibi kabul edelim ne yapalım atsan atılmaz satsan satılmaz.tr lelli oğluş kaç yaşında benimki 12.şimdi tam yeme zamanları sağolsunlar canavarlar ...:KK34:

Allah sağlık sıhhat versin çocuklara..
hazır şeyler ne kadar az yedirirseniz o kadar karınıza artık :))
hazır şeyler hem pahalı hem de yiyecek olarak çoğunun bi değeri yok bence..

ben de bugün ıspanaklı kek yapcam :)
annem kardeşim filan geldiler.
eşim de çikolata çok sever bunlarla oyalamaya çalışıyorum adamı.
benim kv nin 3 oğlu + bide kocası var. evde koca koca tencereleri var :) biz evlenmeden önce ne yemek pasta börekler yaparmış erkek çocuklar çok yiyor :KK1: Allah eksikliklerini göstermesin.

X