Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Selam birikimciler:KK3:

Bu birikim olaylarından sonra yarın gezmece-tozmaca tatile gidiyorum ben. Kafadan gitti bizim 2000. Bi de bu kış hiç bir şey alamadık üste başa alışveriş de var üstüne. Bize de çalışıp ödemek kalacak:KK52:

Kitap önerisini kim istedi karıştırdım şimdi ama şöyle akıcı, duygusal kitap isterseniz Sarah Jio ve Kristin Hannah kitaplarını rahatlıkla önerebilirim.

Benim halım krem tonlarında ve dün çay döktüm:18:

Aspirinle sildim, bulaşık deterjanı-çamaşırsuyu ikilisiyle sildim çıkmadı. Şöyle bildiğiniz bir yöntem varsa ne güzel olur. Yoksa tatil dönüşü yıkamaya gidecek:KK31:

kızlar bi de bir şey sormak istiyorum size
bi arkadaşım çağırdı yarın için
geçen yıl tayini çıkan bi arkadaş buraya gelmiş, beni çağıran arkadaşa uğrayacakmış
beni de çağırdı
bu tayini çıkana ben hediye falan alamamıştım
bir şeyler ayarlayıp vercem ona
asıl sormak istediğim şu
evine gideceğim arkadaşa da eli boş gitmek istemiyorum
ne götürsem bilemedim
hazır bişey de almak istemiyorum
illa yiyecek de olmayabilir
1 ve 4 yaşlarında iki kızı var, onlara da bir şey götürülebilir aslında
napsam ki :44:

Bu birikim olaylarından sonra yarın gezmece-tozmaca tatile gidiyorum ben. Kafadan gitti bizim 2000. Bi de bu kış hiç bir şey alamadık üste başa alışveriş de var üstüne. Bize de çalışıp ödemek kalacak:KK52:

Kitap önerisini kim istedi karıştırdım şimdi ama şöyle akıcı, duygusal kitap isterseniz Sarah Jio ve Kristin Hannah kitaplarını rahatlıkla önerebilirim.

Aspirinle sildim, bulaşık deterjanı-çamaşırsuyu ikilisiyle sildim çıkmadı. Şöyle bildiğiniz bir yöntem varsa ne güzel olur. Yoksa tatil dönüşü yıkamaya gidecek:KK31:
güle güle gezin canım :KK16:
halının çıkmasını istiyorsan ya da hasarın en az olmasını çay dökülür dökülmez kuru bezle hiç sürtelemeden olabildiğide bastır ve suyunu iyice çektir
gerisi kolay olur zaten.
bi daha aklında bulunsun.
benim başımda dökme uzmanı bir koca iki de erkek kardeş olunca en son bulduğum çözüm bu
seninki sıcağıyla yapışmıştır bi de onca şeyle çıkmadıysa anca yıkama paklar artık.

geçen yıl tayini çıkan bi arkadaş buraya gelmiş, beni çağıran arkadaşa uğrayacakmış
beni de çağırdı
asıl sormak istediğim şu
ne götürsem bilemedim
bimde 2 li 3 lü hem uygun fiyata hem de güzel oyuncaklar oluyor ya onlardan olabilir.
bi denk gelirse ben de alcam eve çocuk gelince eline vercek oyuncak olmuyor:KK53:
sonradan gördüm karanfilcim benim dizilerim şöyle:salı :cinayet cuma:yalan dünya cumartesi:bugünün saraylısı birde her akşam 6 da starda beni affet .. bunlar işte tavsiye ederim çok severek izliyorum hepsini .

böyle bitmesinde hem merak, zekice oyunlar var hem sıcacık bi dizi. ve en sonunda da mutlaka bir ders çıkarıyorsun bana çok farklı geldi kimi görsem de tavsiye ediyorum :KK1:

Son düzenleme:
güle güle gezin canım :KK16:
halının çıkmasını istiyorsan ya da hasarın en az olmasını çay dökülür dökülmez kuru bezle hiç sürtelemeden olabildiğide bastır ve suyunu iyice çektir
gerisi kolay olur zaten.
bi daha aklında bulunsun.
benim başımda dökme uzmanı bir koca iki de erkek kardeş olunca en son bulduğum çözüm bu
seninki sıcağıyla yapışmıştır bi de onca şeyle çıkmadıysa anca yıkama paklar artık.

Haklısın ben de saf gibi aldım bezle haşır huşur sildim, iyice yayıldı:KK53:

Yıkatacağım artık, napalım:KK31:

tmm bir daha ki yıkadığım da denicem cnm ne kadar ölçü kouyorsun parlatıcı kısmı dolana kadar mı
Evet canim
yasemin

Bulasik makinasindada limon tuzu, elma sirkesi, kaya tuzu, karbonat kullaiyorum, halilari karbonat ve sirkeyle siliyorum, hem saglikli hem tasarruflu:-)
Parlatici gozune.......elma sirkesi
Tuz gözüne...............iki avuc limon tuzu
Detejan gozune..........birer tatli kasigi kaya tuzu, karbonat, limon tuzu.
bunları makinenin nerelerine nerelerine koyuyon :)

yasemin sen ev işleri topiğindeki yaseminsin dimi :KK53:
şu cips, kraker ve bisküvi tariflerini alabilir miyim
bi de ne kadar süre dayanıyorlar
kendimize çok yemek yaptım da bunlar kaldı diye düşündüm bi an
ama tatilde fırsatım olursa yapıp kaldırayım
şimdilik bisküvi yapayım da, biraz büyüdükçe kraker, cips falan yaparım
ama tarif elimde olsun
Evet canim ta kendisiyim. Karbonat, sirkedenmi tanidin :-)
Cips...... patatesi incecik yaprak yaprak dogruyorum.yagda kizartiyorum. Kagit havlulu tabaga koyuyorum. Yagi suzulunce yemeye hazir. Hazir cipsten hic farki yok ve cok daha ekonomik. Kizartip hemen yendi ne kadar dayandigini hic denemedim.
Bebe biskuvisi...... 2 cay bardagi pirinc unu, 2 cay bardagi tam bugday unu, yarim cay bardagi irmik, 4 kasik tereyag, yarim cay bardagi pudra sekeri, 3 yemek kasigi yogurt...... en az biray dayaniyor....
Cubuk kraker......2 su bardagi un, 2 yemek kasigi tereyag, bir yumurta sarisi, 1 yemek kasigi sirke, yarim pk kabartma tozu,isenirse ustune susam corek otu......en az biray dayaniyor.....

Ben cay kahve lekelerini beyaz koltugumda bile soyle cikariyorum
Once karbonat serpiyorum , ustune elma sirkesi dokuyorum fosurduyor, 10 dk sonra nisastayla lekenin ustunu kapliyorum, , nisasta orda kuruyor ve lekeyi emiyor. Kuruyunca supuruyorum.
Tabi lekelenen halinin cinside onemli, belki yetmeyebilir.

beni de çağırdı
asıl sormak istediğim şu
ne götürsem bilemedim
Evde tulbent, patik, fular...vs... yokmu
Ben bazen indirimde cam esya falan alirim lazim olur diye.

Birde pudra sekerini, kahve ogutme makiesiye toz seker cekip yapiyorum, cok daha ekonomik.
Kakaoyuda buyuk marketlerden acik olkandan aliyorum o daha uygun oluyor.

günaydın kızlar
bol bereketli bir gün olsun

yasemin pudra şekerinden rondoda denemiştim orda bile oluyor ama pek uğraşamadım açıkcası
birde çaya fln kulllanmadım nasıl olur bilmiyorum

dün pazara gittim
2 lira lahana (2 kez salata 1 kabuska yemeği çıkar )
1 kilo havuç 1 lira
1 kilo portakal 1.5 liraya aldım

iyi bu hafta bir kuru fasulye yapsam 2 gün yenir
perşembe cumaya da kapuska yaparım
cumartesi kuru biber olması dondurucudan yaprak sarması
pazar günü taze fasulye haftayı da bitirmiş oldum:KK70:

sevimsiz çocuklara hediye götürebilirsin çok sevinirler
japon pazarı tarzı yerlerde çok çeşit oluyor
ya da boyama kitabı boya fln alabilirsin

evde oyuncak bulunmasını sevmiyorum
ne yazık ki bende fazlası ile var
çocuğum yok ama komşuların çocukları evdeki oyuncaklarla oynamaya geliyorlar
işim gücüm oluyor kırmakta istemiyorum ama ortalığıda dağıtıyorlar sinir oluyorm ne yalan söyleyeyim

yasemin ,

sen bu karışımları yapınca artık bulaşık deterjanı kullanmıyormusun bulaşık makinasında..
deterjan gözüne diye yazmışsında:44:

günaydın kızlar

yasemin pudra şekerinden rondoda denemiştim orda bile oluyor ama pek uğraşamadım açıkcası

dün pazara gittim
1 kilo havuç 1 lira

işim gücüm oluyor kırmakta istemiyorum ama ortalığıda dağıtıyorlar sinir oluyorm ne yalan söyleyeyim

güle güle yiyin canım aldıklarınızı.
dün de benim menümde ıspanaklı börek, ıslak kurabiye ve kısır vardı.

bugün de yaprak haşladım onu sarcam inşlallah zeytinyağlı. 2 gün önceden de kıymalı bezelye yemeği var.

bizim evde hiç oyuncak yok o yüzden gelen çocuklar ora bura sarıyor:KK53:
eşyalarım dokunulmaz değildir onları sakındığımdan filan değil ama oynayacak bişey bulamayınca mutfakta bana yardım etmeye kalkıyorlar:KK53:

yasemincim deterjanım bitince yaptıklarını bi deniyeyim ama evimde kaya tuzu yok nerden bulunuyor o?
kakaoyu marketlerde toplu satıldığını bilmiyordum.
ben de çok tüketirim kakao(yarı yarıya da keçi boynuzu tozu:KK52:)

geçen haftalarda a101 e kahve öğütme mak. geldi ben de almıştım ilk kullanımım düne nasip oldu. ben de çörekotunu çektim böreğin üstüne. ama pudra da aklımda lazım olduğunda deniycem.

bugün de yaprak haşladım onu sarcam inşlallah zeytinyağlı. 2 gün önceden de kıymalı bezelye yemeği var.

eşyalarım dokunulmaz değildir onları sakındığımdan filan değil ama oynayacak bişey bulamayınca mutfakta bana yardım etmeye kalkıyorlar:KK53:

yasemincim deterjanım bitince yaptıklarını bi deniyeyim ama evimde kaya tuzu yok nerden bulunuyor o?

geçen haftalarda a101 e kahve öğütme mak. geldi ben de almıştım ilk kullanımım düne nasip oldu. ben de çörekotunu çektim böreğin üstüne. ama pudra da aklımda lazım olduğunda deniycem.

karanfill senin menü harikamışş
ohh börekler kısırlar ne zamandır ıspanaklı börek istiordu cnm elim değip yapamıyrm çok üşengecim valla

kakaoyu açık bende ilk kez duydum
ama bulguru fln açık almaya başladım artık

günaydın kızlar

dün pazara gittim
1 kilo havuç 1 lira

günaydın bende kışın pazardan çok yemeklik almıyorum .Bakliyatlar var balık var buzluktakiler var gerek kalmıyo.zaten pilav makarna erişte filanda yaparım bazen ama mutlaka salata malzemesi olmalı salatasız sofram olmaz.lahanaya çok üşeniyorum yaa aslında sarmasınıda kapuskasınıda severim ama birde devasa:KK1: büyük oluyolar nasıl bitircez diye almıyorum ben.

karanfill senin menü harikamışş
ohh börekler kısırlar ne zamandır ıspanaklı börek istiordu cnm elim değip yapamıyrm çok üşengecim valla

kakaoyu açık bende ilk kez duydum
ama bulguru fln açık almaya başladım artık

ben de üşeniyordum ama dün evde olunca bi geldim size baktım bi ev işi yaptım ne özlemişim ya.
insan evde olunca her şey yetişiyor ev işi de yemek de internet de :KK1:

günaydın karanfilcim valla evde oyuncak iyi oluyor gelenlerin çocukları sağa sola saldırmıyor hiç olmazsa hatta bizde bir oyuncak poşeti var arkadaşların çocukları yerinide bilirler gelince ordan alırlar.dokunulmaz değil tabiiki ama her evin bir düzeni var çocuklu bir misafir gelecek diye o düzen değiştirilemez bence...keçiboynuzu tozu ne gülüm?ben hiç anlamadım :44:

bu rada dün hepimiiz boğaz işleriyle:KK1::KK1:uğraşmışız sanırsam bende oğluşa poğçayla sahte profitrol yaptım .bayılıyo ıvır zıvır şeylere ...

günaydın karanfilcim valla evde oyuncak iyi oluyor gelenlerin çocukları sağa sola saldırmıyor hiç olmazsa hatta bizde bir oyuncak poşeti var arkadaşların çocukları yerinide bilirler gelince ordan alırlar.dokunulmaz değil tabiiki ama her evin bir düzeni var çocuklu bir misafir gelecek diye o düzen değiştirilemez bence...keçiboynuzu tozu ne gülüm?ben hiç anlamadım :44:

aktarlarda oluyor. fiyatı da uygun
aslında erkeklere daha faydalı bişey ama ben evde pasta börekte de kullanıyorum.
bizim arkadaşlar çocuklarını nesquik diye de kandırıyorlar. biraz tatlı oluyor bir çok da faydası var.kakao kadar olmasa da baya renk veriyor

yasemin günaydın canım verdiğin tariflerin bir püf noktası varmı mesela nasıl şekil veriyosun nasıl pişiriyosun?Birde evim 75 m2 demişin ya bence güzel ...işi çabuk biter valla ısınır mis gibi ohh....birde kendi evinse daha iyisi can sağlığı benim olsun da varsın çok büyük olmasın ahh ahhh ...

aktarlarda oluyor. fiyatı da uygun
aslında erkeklere daha faydalı bişey ama ben evde pasta börekte de kullanıyorum.
bizim arkadaşlar çocuklarını nesquik diye de kandırıyorlar. biraz tatlı oluyor bir çok da faydası var.kakao kadar olmasa da baya renk veriyor
hmm anladım deniyim bakalım biz keçiboynuzu alıyoruz bazen benim öksürüğüme iyi geliyo çok faydalı ama tozunu bilmiyodum .

En son sebze meyvelerim ziyan oluyor diye yazdıktan sonra epey düzen oturttum çok şükür.
Pazardan daha az sebze alıyorum, meyveler uzun süre dayandığı için zaten sorun olmuyor.
Gerçekten de kışın sebze dışında pişirecek epey şey var, bakliyat ve et/tavuk daha fazla pişiyor yaza göre.

O yüzden pazardan 1 ya da 2 çeşit sebzeyi yarımşar kilo alıyorum.
Bir de son günlerde pek riayet edemesem de yemek listesi yaptım birkaç haftalık.
Pişirilecek şeyler belli olduğu için alışverişi ona göre yapıyorum, buzluktan çıkarılacak şeyleri de bir gün önceden çıkarıyorum çok rahat oluyor. Her gün ne pişirsem diye düşünme derdi olmuyor, gel keyfim gel:21:

geztapocum tavsiyelerini dikkate alıcam bir çoğunu okudum bende sağolasın.

Bugün ütü,temizlik yapıcam ben :KK43:
Yarın gezmelerdeyim işlerimi halletmem lazım.

Pratik hatunlar ya neler öğrenicez daha duu bakalım:KK34:

geztapocum tavsiyelerini dikkate alıcam bir çoğunu okudum bende sağolasın.

Bugün ütü,temizlik yapıcam ben :KK43:
Yarın gezmelerdeyim işlerimi halletmem lazım.

Pratik hatunlar ya neler öğrenicez daha duu bakalım:KK34:

ben de dün mutfak çocuk odası ve holü toparladım süpürdüm.
bugüne en dağınık odalar kaldı.
yatak ve oturma odası :KK14:

iç harcımı hazırlayıp öğleden sonra komşuya çaya mı gitsem ki hem yaprağı birlikte sararız :KK53:

X