-
- Konu Sahibi karanfilce
günaydın bende kışın pazardan çok yemeklik almıyorum .Bakliyatlar var balık var buzluktakiler var gerek kalmıyo.zaten pilav makarna erişte filanda yaparım bazen ama mutlaka salata malzemesi olmalı salatasız sofram olmaz.lahanaya çok üşeniyorum yaa aslında sarmasınıda kapuskasınıda severim ama birde devasabüyük oluyolar nasıl bitircez diye almıyorum ben.
Evet canim ta kendisiyim. Karbonat, sirkedenmi tanidin
Cips...... patatesi incecik yaprak yaprak dogruyorum.yagda kizartiyorum. Kagit havlulu tabaga koyuyorum. Yagi suzulunce yemeye hazir. Hazir cipsten hic farki yok ve cok daha ekonomik. Kizartip hemen yendi ne kadar dayandigini hic denemedim.
Bebe biskuvisi...... 2 cay bardagi pirinc unu, 2 cay bardagi tam bugday unu, yarim cay bardagi irmik, 4 kasik tereyag, yarim cay bardagi pudra sekeri, 3 yemek kasigi yogurt...... en az biray dayaniyor....
Cubuk kraker......2 su bardagi un, 2 yemek kasigi tereyag, bir yumurta sarisi, 1 yemek kasigi sirke, yarim pk kabartma tozu,isenirse ustune susam corek otu......en az biray dayaniyor.....
kızlar kalabalık misafir gruplarımdan biri perşembe gelcek
tuttum, bi de yarın için kayınvalideleri davet ettim
başka gün yok, çünkü kaynım pazar günü il dışına gitcek, müsait bi vakit yok diye mecburiyetten yarın gelin dedim
bana yarın için bi tatlı öneriniz var mı
pratik ve de konumuza uygun olarak masrafsız olsun
bu arada evde süt yok
siz yazın, artık sabah okurum ben
ooo, ben buraya bakmaya fırsat bile bulamadımcanım süt olsa en masrafısızından ve en pratiğinden olurduetimek tatlısı veya sütlü irmik tatlısı.
ama irmiğin varsa irmik helvası da yapabilirsin(sütsüz fıstık atarsın içine)
ben şerbetli tatlıları pek sevmediğimden pek tarif de aklıma gelmedi bak şimdi
nereye gidiyon bakimbi süre yokum kızlar Allaha emanet olun
ooo, ben buraya bakmaya fırsat bile bulamadım
bizimkiler şerbetli tatlıları seviyor diye revani yaptım
zaten az önce girdim, kimse bişey yazmamış
sular da kesildi, canım sıkkın
nereye gidiyon bakim
bak revani benim aklıma hiç gelmez mesela
anneme gidiyorum canım
bu tatil bize yaramadı valla harcamalar arttı... kayınvalde eltiler hepsi uzakta oturuyolar davet ediyolar geçtiğimiz haFTA biri çağırmıştı hafta sonuda diğeri çağırdı valla arabanın yakıtı bizi batırcak.onund ışında misafirim filanda oldu bu hafta çok yoğun geçti.neyse Allah yenen yere verirmiş .seninde günün az kalmış royem dikkat et kendine canım .birde bebeğin poposuna ıslak mendil kullanıyolarya onlar pişik yapıyomuş şimdiden söyliyim aklıma gelmşken .pamuk ve ılık suyla tamizlemeyi öneriyo doktorlar.hem daha ekonomik.aldıklarınızı güle güle yiyin kullanın.bebek nasibiyle gelir hiç merak etme canımKaranfilce,iyi tatiller canim:)) .buralar sessiz kalmis gene,neler yapiyorsunuz bakalim.bu ay tum eksiklerimi,stoklarimi yaptim,yeni aya cok tutumlu biri olarak gimem lazim:).odemeler baslicak malum,dogum yaklasti diyede,fazladan stok yaptim,gelen giden olur diye.bebek heran gelebilir dedi doktorum,bebek bayagi asagi inmis,hayirlisiyla insallah,cok heyecanliyim:).
bu tatil bize yaramadı valla harcamalar arttı... kayınvalde eltiler hepsi uzakta oturuyolar davet ediyolar geçtiğimiz haFTA biri çağırmıştı hafta sonuda diğeri çağırdı valla arabanın yakıtı bizi batırcak.onund ışında misafirim filanda oldu bu hafta çok yoğun geçti.neyse Allah yenen yere verirmiş .seninde günün az kalmış royem dikkat et kendine canım .birde bebeğin poposuna ıslak mendil kullanıyolarya onlar pişik yapıyomuş şimdiden söyliyim aklıma gelmşken .pamuk ve ılık suyla tamizlemeyi öneriyo doktorlar.hem daha ekonomik.aldıklarınızı güle güle yiyin kullanın.bebek nasibiyle gelir hiç merak etme canım
[/QUOTE
Tesekkur ederim canim,benzin uzak yerlere gidiluyorsa,tuzlu oluyor gercekten.sizde gittinizmi kalin bir iki gun,gittiginize degsin bari:).misafirden korkmuyorum,her ne kadar extra alisveris yapsamda,cogu yenmiyor bile,misafirin bereketi bu olsa gerek.bakalim bu haftasonuda gelirerse davet edicem bir kacini.Evet az kaldi,bayagi zorluyor artik,islak menndil,maalesef aldim,ama kullanmicam,senin dedigin gibi yapmak daha iyiymis.
selam kızlar bir bim var diyorduk o da aldı başını gidiyor
dün akşam evde eksikler vardı çıktık 2 parça şeye 47 tl verdik geldik
valla kalabalık ailelere Allah kolaylık versin biz 2 boğazla zor idare ediyrz
herşeye zam geldi ortalık karışık geçim zor size ek bir kredi çekcez demişmiydim bilmiyorum bir hafta oldu başvurduk hala ses seda yok Allah sonumuzu hayr etsin sevimsiz hoşgeldin canım bikaç gün diyete gir bence hemen verirsin 2 kilodan bişi olmaz yemişsin sağlıklısın ohh sefan olsun ..bende gittiğim heryerde envai çeşitle karşılaşıyorum ama sağlığım için kendimi tutmaya çalışıyorum işte ...zeytincim uzun zamandır bime gitmedim orasıda mı pahalılaşmış ? ne yapalım tasarrufa devam .Allaha sığınıcaz yapcak bişi yok .
Günaydın!
Ben eklemeyi unutmuşum 400tl para biriktirmiştim 100 tl daha geçicek elime önümüzdeki hafta eder 500 tl kırık bir bilekliğim var takmıyorum yaptırmıştım tekrar kırıldı onu bozdurup üzerinede paramı ekleyip bilezik yapmayı düşünüyorum 4. bileziğime kavuşucam inşAllah.
Eşim şaşırıyo bazı bazı bu kadar borcun içinde aldın ya bileziğini helal olsun sana demişti diğerlerinde
Hepsinide sıkışık dönemimizde yaptım
Arttırınca oluyo
BUnlarıda evin giderlerinden arttırmıştım (ŞEYTAN arada dürtsede git harca diye harcamıcam)
Seri sonu indirimi içinde kenara para koymam lazım mart gibi bir siyah çizme,spor ayakkabı ve kaban almam gerek
Geçen sezon 79tl'lik çizmeyi 29 tl yakalamıştım son anda sezon sonundan
Bu senede öyle yapıcam
Allah heimize kolaylık versinAynen canım 3-5 parça şeye bi dünya para veriyoruz
Bugün benim kahvaltılık almam lazım Bimede uğrucam süt ve yoğurt için Allah sonumuzu hayır etsin.
Boğazda da kısılmıyorki yahu.
hay maşallahGünaydın!
Ben eklemeyi unutmuşum 400tl para biriktirmiştim 100 tl daha geçicek elime önümüzdeki hafta eder 500 tl kırık bir bilekliğim var takmıyorum yaptırmıştım tekrar kırıldı onu bozdurup üzerinede paramı ekleyip bilezik yapmayı düşünüyorum 4. bileziğime kavuşucam inşAllah.
Eşim şaşırıyo bazı bazı bu kadar borcun içinde aldın ya bileziğini helal olsun sana demişti diğerlerinde
Hepsinide sıkışık dönemimizde yaptım
Arttırınca oluyo
BUnlarıda evin giderlerinden arttırmıştım (ŞEYTAN arada dürtsede git harca diye harcamıcam)
Seri sonu indirimi içinde kenara para koymam lazım mart gibi bir siyah çizme,spor ayakkabı ve kaban almam gerek
Geçen sezon 79tl'lik çizmeyi 29 tl yakalamıştım son anda sezon sonundan
Bu senede öyle yapıcam
royem insan evet bazen şaşırıyor, ama gerçektr-lelli masalllah sana canim,gefcekten cok tutumlusun,zor anlarda bile arttirmak,herkesin harci degil.Bereketli olsun birikimin.Ben para olarak biriktirmeyi daha cok seviyorum,acaba altinda mi alsam?bugune kadar hic alamadim,saklamasi falan zor olur diye dusundum.birde ben altini daha cok kullanacaksam almak istiyorum,oyle birikim yapmak icin pek heveslen medim.en azindan ceyrek falan alsam oda iyidir heralde.tavsiyelerinizi bekliyorum :)) sizlerden ogrenecek cok sey var.
Ben bu aralar biraz kizginim etrafima,insanlar bilip bilmeden cok konusuyorlar,ben onceden calisiyordum,saglik problemleri yuzunden birakmistim, ogun bugundur,akrabalardan bazilari,amann siz nasil tek maasla geciniyorsunuz,nasil,borcsuz olabiliyorsunuz,nasil halen araba kullanabiliyorsunuz.birde ustune arabayi kredi cekip aldik,gene ayni laflar,tek maasla nasil olurmusta,esim cok iyi kazaniyormusta :)Allahima cok sukur esimin ortalama bir maasi var,isi birakinca zorlanmistik ama simdi oturdu hersey yerine,bize bu laflari soyleyenler iki maasli,cokk iyi kazanan insanlar ve halen bizi konusuyorlar.bazen sinirleniyorum,hem paralarini kullanmayi bilmiyorlar hem kiskaniyorlar.hicbirseyden korkmuyorum ama akrabalarimin ,kotu nefislerinden,negativ dusuncelerinden cok korkuyorum.cunku ne zaman uzerimeze konusslar basimiza hep birseyler geliyor.Allah boyle insanlardan korusun bizi ne diyim..
geztapo,Allah yardimciniz olsun canim,insallah krediniz cikar.
zeytin ,hayat gercekten cok zor,Allah herkesin yardimcisi olsun,bizler iyi kotu kazaniyoruz,az maasla kit kaanaat gecinen insanlar icin daha da zor hayat.