Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

cnm ben lahananın salatasını yapıyorum
hem ciğden yemek daha sağlıklıymış
ince ince kıyıyorum sarımsaklı yoğurt döküyorum üstüne nane zeytinyağı çok lezzetli oluyor
birde çok c vitamini varmış içinde ondan aldım
salata olarak genelde balık yoksa havuç rendelerim balık oldumu yeşillik
yazdan hazırladığım soslarımdan çıkarırım

teşekkürler tarifler için

kızlar yazdıklarınızı beğeniyorum, haberiniz ola

arkadaşıma giderken de bi kutu pişmaniye vardı evde, onu götürdüm

tatil güzelmiş, gezmek güzelmiş... çocukla evde oturmiyim de

kızlar kalabalık misafir gruplarımdan biri perşembe gelcek
tuttum, bi de yarın için kayınvalideleri davet ettim
başka gün yok, çünkü kaynım pazar günü il dışına gitcek, müsait bi vakit yok diye mecburiyetten yarın gelin dedim
bana yarın için bi tatlı öneriniz var mı
pratik ve de konumuza uygun olarak masrafsız olsun
bu arada evde süt yok
siz yazın, artık sabah okurum ben

canım süt olsa en masrafısızından ve en pratiğinden olurdu etimek tatlısı veya sütlü irmik tatlısı.
ama irmiğin varsa irmik helvası da yapabilirsin(sütsüz fıstık atarsın içine)
ben şerbetli tatlıları pek sevmediğimden pek tarif de aklıma gelmedi bak şimdi

ooo, ben buraya bakmaya fırsat bile bulamadım
bizimkiler şerbetli tatlıları seviyor diye revani yaptım
zaten az önce girdim, kimse bişey yazmamış
sular da kesildi, canım sıkkın
bi süre yokum kızlar Allaha emanet olun
nereye gidiyon bakim

ooo, ben buraya bakmaya fırsat bile bulamadım
bizimkiler şerbetli tatlıları seviyor diye revani yaptım
zaten az önce girdim, kimse bişey yazmamış
sular da kesildi, canım sıkkın

nereye gidiyon bakim

bak revani benim aklıma hiç gelmez mesela

anneme gidiyorum canım

Karanfilce,iyi tatiller canim:)) .buralar sessiz kalmis gene,neler yapiyorsunuz bakalim.bu ay tum eksiklerimi,stoklarimi yaptim,yeni aya cok tutumlu biri olarak gimem lazim:).odemeler baslicak malum,dogum yaklasti diyede,fazladan stok yaptim,gelen giden olur diye.bebek heran gelebilir dedi doktorum,bebek bayagi asagi inmis,hayirlisiyla insallah,cok heyecanliyim:).

bu tatil bize yaramadı valla harcamalar arttı... kayınvalde eltiler hepsi uzakta oturuyolar davet ediyolar geçtiğimiz haFTA biri çağırmıştı hafta sonuda diğeri çağırdı valla arabanın yakıtı bizi batırcak.onund ışında misafirim filanda oldu bu hafta çok yoğun geçti.neyse Allah yenen yere verirmiş .seninde günün az kalmış royem dikkat et kendine canım .birde bebeğin poposuna ıslak mendil kullanıyolarya onlar pişik yapıyomuş şimdiden söyliyim aklıma gelmşken .pamuk ve ılık suyla tamizlemeyi öneriyo doktorlar.hem daha ekonomik.aldıklarınızı güle güle yiyin kullanın.bebek nasibiyle gelir hiç merak etme canım

ben de arada girip bakıp çıkıyorum
çok yoğunum
çarşamba kayınvalidemler, perşembe de komşularım geldi
cuma görümcem davet etmişti bizi
bugün de eşimin akrabaları gelcek akşam
bayağı masraf da oldu bu arada
ama iyi ki misafiri seviyorum
yarın annemlerde toplancaz
p.tesi akşam bi arkadaş çağırdı, ona gidicem, salı günü de bi arkadaşım bana gelcek
şimdilik programım bu

Allahtan temizliğimi hallettim, biliyordum böyle yoğun bi tatil geçireceğimi

royem, benim oğlanın poposu halen kızarır, 11 aylık oldu nerdeyse
suyla sildim çoğu zaman, şimdi de ıslak mendil kullandığım zaman,zeytinyağı sürüyorum hemen
yoksa bi sonraki açışımda bi bakıyorum kızarmış poposu
hele evde değilsem, kesin suyla silerim, çünkü z.yağı olmuyor yanımda

Kızlar ben çarşamba gittim bugün döndüm ama pertim.

Yahu altı üstü gezmece tozmacaydı yemeceyi abartmışlar.
Teyzeim eltisine davetliydik hiç abartısız 20 çeşit vardı
sadece salatalardan yiyip karıp katıp midemi bozdum akşam çıkardım
ertesi gün büyük teyzeme gittik orda da aşure,mantı,browni şeker komasına girdik ailecek
cumada kücük teyzemdeydik lütfen hiç bişi yapma desemde durmadı tabiki 3 çeşit yemek üzeri kurabiye ve pasta.

Bugün evimdeyim çok şükür uzun bir süre kimseye gitmicem evimde yeşilçay içip 3-5 gün bişi yemeyi düşünmüyorum.

Biz türk haklı olarak misafir= yemece içmece mantığıyla napıcaz yahu

53 kilo gittim 55 kilo geldim atın beni denizlereee..

Gezmecemin tek iyi yanı hediyelerimdi..

cici cici pempiş patiklerim oldu
lacivert bir çizmem oldu
ve bir parfümüm

Son düzenleme:
selam kızlar bir bim var diyorduk o da aldı başını gidiyor
dün akşam evde eksikler vardı çıktık 2 parça şeye 47 tl verdik geldik
valla kalabalık ailelere Allah kolaylık versin biz 2 boğazla zor idare ediyrz

herşeye zam geldi ortalık karışık geçim zor size ek bir kredi çekcez demişmiydim bilmiyorum bir hafta oldu başvurduk hala ses seda yok Allah sonumuzu hayr etsin sevimsiz hoşgeldin canım bikaç gün diyete gir bence hemen verirsin 2 kilodan bişi olmaz yemişsin sağlıklısın ohh sefan olsun ..bende gittiğim heryerde envai çeşitle karşılaşıyorum ama sağlığım için kendimi tutmaya çalışıyorum işte ...zeytincim uzun zamandır bime gitmedim orasıda mı pahalılaşmış ? ne yapalım tasarrufa devam .Allaha sığınıcaz yapcak bişi yok .

Günaydın!
Ben eklemeyi unutmuşum 400tl para biriktirmiştim 100 tl daha geçicek elime önümüzdeki hafta eder 500 tl kırık bir bilekliğim var takmıyorum yaptırmıştım tekrar kırıldı onu bozdurup üzerinede paramı ekleyip bilezik yapmayı düşünüyorum 4. bileziğime kavuşucam inşAllah.
Eşim şaşırıyo bazı bazı bu kadar borcun içinde aldın ya bileziğini helal olsun sana demişti diğerlerinde
Hepsinide sıkışık dönemimizde yaptım
Arttırınca oluyo
BUnlarıda evin giderlerinden arttırmıştım (ŞEYTAN arada dürtsede git harca diye harcamıcam)

Seri sonu indirimi içinde kenara para koymam lazım mart gibi bir siyah çizme,spor ayakkabı ve kaban almam gerek
Geçen sezon 79tl'lik çizmeyi 29 tl yakalamıştım son anda sezon sonundan

Bu senede öyle yapıcam

Son düzenleme:

Aynen canım 3-5 parça şeye bi dünya para veriyoruz
Bugün benim kahvaltılık almam lazım Bimede uğrucam süt ve yoğurt için Allah sonumuzu hayır etsin.
Boğazda da kısılmıyorki yahu.

Aynen canım 3-5 parça şeye bi dünya para veriyoruz
Bugün benim kahvaltılık almam lazım Bimede uğrucam süt ve yoğurt için Allah sonumuzu hayır etsin.
Boğazda da kısılmıyorki yahu.
Allah heimize kolaylık versin
bizimde ev kredimiz var Rabbim kredilerimizi taksitlerimizi zorlanmadan ödemeyi nasip etsin
bende 2 bilezik yaptım bu ay da 3. almak istiyorum elde para durunca harcanıyor
maaşımı alabilirsem şayet ellemeden bilezik alıcam
zaten son 3 maaşım sözleşmem bitiyor onlarla kenara biraz birikim yapabilsem içim rahat edicek
bim gerçekten her ay birşeye zam koyuyor
pirinç en son 6 tl di geçen gün 7.15 olmuş 2.5 kilosu
birden bu kadar zam şaşırttı beni

tr-lelli masalllah sana canim,gefcekten cok tutumlusun,zor anlarda bile arttirmak,herkesin harci degil.Bereketli olsun birikimin.Ben para olarak biriktirmeyi daha cok seviyorum,acaba altinda mi alsam?bugune kadar hic alamadim,saklamasi falan zor olur diye dusundum.birde ben altini daha cok kullanacaksam almak istiyorum,oyle birikim yapmak icin pek heveslen medim.en azindan ceyrek falan alsam oda iyidir heralde.tavsiyelerinizi bekliyorum :)) sizlerden ogrenecek cok sey var.
Ben bu aralar biraz kizginim etrafima,insanlar bilip bilmeden cok konusuyorlar,ben onceden calisiyordum,saglik problemleri yuzunden birakmistim, ogun bugundur,akrabalardan bazilari,amann siz nasil tek maasla geciniyorsunuz,nasil,borcsuz olabiliyorsunuz,nasil halen araba kullanabiliyorsunuz.birde ustune arabayi kredi cekip aldik,gene ayni laflar,tek maasla nasil olurmusta,esim cok iyi kazaniyormusta :)Allahima cok sukur esimin ortalama bir maasi var,isi birakinca zorlanmistik ama simdi oturdu hersey yerine,bize bu laflari soyleyenler iki maasli,cokk iyi kazanan insanlar ve halen bizi konusuyorlar.bazen sinirleniyorum,hem paralarini kullanmayi bilmiyorlar hem kiskaniyorlar.hicbirseyden korkmuyorum ama akrabalarimin ,kotu nefislerinden,negativ dusuncelerinden cok korkuyorum.cunku ne zaman uzerimeze konusslar basimiza hep birseyler geliyor.Allah boyle insanlardan korusun bizi ne diyim..

geztapo,Allah yardimciniz olsun canim,insallah krediniz cikar.

zeytin ,hayat gercekten cok zor,Allah herkesin yardimcisi olsun,bizler iyi kotu kazaniyoruz,az maasla kit kaanaat gecinen insanlar icin daha da zor hayat.

Son düzenleme:
hay maşallah
ben de aylık birikimimiz dışında 3-5 atarım kenara, eşim şaşırır
genellikle de altın alırım ben de
kumbara yöntemini seviyorum
royem insan evet bazen şaşırıyor, ama gerçek
biz iki maaşız, evimiz yok, görümcemler tek maaş, evleri var
aynı yıl evlenmiştik üstelik
berekete, tutuma acayip inanırım
yapabiliyorsa helal olsun, kimsenin de gözü kalmasın yani
demek ki biz kendimizi sıkmıyoruz
tamam, sıkı yönetim ilan ediyorum evde
daha çok biriktirip kiradan kurtulmalıyız bir an önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…