Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Oyle oluyo canim ya hep ust uste sifa versin Allah
Gecen ay bende o taktigi kullandim bu sferde bu ay cok almam gerekti cunku butun zulalar bosalmisti
Aslinda bittikce almak daha mantikli gelmeye basladi kökü gelsin diyince diger ay fazla alisveris yapiliyo
Ya aldiklarima bakiyorum bi de harcadiklarima inan ortada hic bisi yok
Misal ne kiyma ne et ne temizlik malz yok
Sirf kahvaltilik, meyve sebze ve bakliyata 250tl harcadim bu ay
Gecen ay 200le ayı bitirmistim daha ayın ortasi bile dgil napcaz bakalim

aynen cnm,nereden kısayım diyorum bulamıyorum,sadece artık okulda çikolata vs almıycam,damlaya damlaya göl olur hesabı,ortalama 5 tl gidiyor okulda abur cubur derken
senin kuzucuk nasıl oldu

Benim babam anlattığınız erkek tipidir.Alışveriş annemde pazar annemde faturalar annemde ödemeler annemde ohhh ne ala.Bende bekarken bankdır postanedir vergi dairesidir beni koştururdu babam.Nefret gelmişti artık bana.sadece parayı vereyim git halletle olmaz bu iş.erkekler adam kullanmaya bayılir kızlar.Biz evlendik ben eşime dedim hayatta faturayla bilmemneyle işim olmaz tek başıma alışverise pazara falan gitmem herşeyi birlikte yapcaz ben kontenjanı doldurdum çünkü.Eşim faturaları otomatik ödemeyle hallediyor.kaç geldiğini bilirim tabii ama hiç fatura filan ödemisliğim yoktur.pazar günleri pazara birlikte gideriz .market isten gelirken süttür ekmektir acil işleri halleder.Sonra büyük alışverisi haftasonu birlikte hallederiz biz.eskiden borçlar yokken sadece maaş alınca toptan alışveriş yapardık .Artık hem o kadar para olmuyo hem de yaşlandık o kadar poşeti yukarı taşımak zorluyor.önemli olan uygun fiyatlı yerden alışveris yapmak yoksa toplu da olsa tek tek de olsa aynı paraya geliyor.

aynen cnm,nereden kısayım diyorum bulamıyorum,sadece artık okulda çikolata vs almıycam,damlaya damlaya göl olur hesabı,ortalama 5 tl gidiyor okulda abur cubur derken
senin kuzucuk nasıl oldu
Öksurugu var hala ama halsizligi atlattıkdun annem dr goturelim dedi ya daha 15gun once goturdun 1kutu antibiyotik bitirdi yok agri kesici yok bogaz spreyi cocuga antibiyotik yukluyolar da yukluyolar
Evde kendi cabamla duzeltmeye calisiyorum ama cok nazlanmaya basladi
Oksurugu kesilse rahat etcem o oksurdukce benim icim sökuluyo
Demin uyandi kahvalti yapmicam dedi
Zar zor ikna etmeye calstim bu seferde sabah sabah kofte yicem dedi
İnatcilik var.

Ayrica gece yine agladi durdu uyudummu uyumadimmi anlamadim
Esim sen nerde.uyudun ya bi burdaydin bi yoktun diyo sabah
Sokaklardaydim dedim kar cignedim tovbe tovbe

Son düzenleme:
Benim babamda insan kullanmakda uzerine yoktur
Cocukluguma dair hatirlamak istemedigim diger sacma seyde her hafta sonu gazete aldirmasiydi
Bakkaldan ekmek yemezdi bayat ekmegi masaya koydurmaz kiyamet koparirdi
Cocukken cumartesi pazarlardan nefret ederdimcocugum daha 10yaslarinda kiz cocugu bide yani insan bukadar mi duyarsiz olur kar kis demeden her cumartesi pazar sabahin 8inde kalksin gazete alsin ekmek alsin diye annemle kavga ederdi annem birak cocuklari uyusun git al desede kavga cikardi bi hafta sonu uyuyamazdim
Annem uzulmesin amman kavga cikmasin diye kalkar yuzumu bile yikamadan baya uzaktaki bi markete gider gazete alirdim
Fotomac -takvim(bu gazeteleri evine sokmam nefret ediyorum) orda bulamazsam baska marketleri gezmem lazimdi yok diye gitsem onada kizardi
Sonra borek siparisi verirdi ben kapiciyim ya sonra firina giderdim marketci artik taniyodu beni
Bir defa sakir sakir yagmur yagiyodu semsiyesiz gitmistim kosarak gelim diye paranin artanini dusurmusum eve girince fark etmistim(simdinin 3-4tlsidir heralde) anneme soyledim korkuyodum babamdan annem kendi cebinden verdi al git ver dedi
Uzerinden 1lira harcasam ne aldin diye sorardi
Cimriligi bizeydi ama derdi bizdik
Hic svmezdim hafta sonlarini
Uvey baba gibiydi
Salonda.soba yanardi ama biz salonda oturamazdik hep mac izlerdi tek tv bizide salonda istemezdi zaten konusuyomusuz, oynuyomusuz rahtsiz oluyomus soguk odada otururduk kardesimle yada annemle mutfakda
Hep annem.mutfakda otururdu hala oyle
Uvey baba daha vicdanlidir emin olun
Nefretimin sebepleri derin derin..

Esim faturalari oder diger evde ben kac para fatura geldi bilmiyodum bile alisverisimide yapardi zaten market isletiyodu ne istersek getiriyodu
Ama sonra baktim faturalari duzenli odemiyo hep gununu geciriyo, alisveris yaptiginda benim istedigimin farklisini aliyo

Misal sutlu cikolata de o bitter alir
Oglusa danino istedimm mesela gecen gitmis daha da pahali bide danino icecegini almis bunun gibi
Faturalari ben yatircam sen bana parasini ver dedim
Marketide zaten karti bana veriyo ayin yarisi kart bende oluyo
Birlikte alisverise gideriz gidelim dersem ama ben istemiyorum o buyuk bi markete gidelim hepsini ordan alim cikim hemen istiyo
Boyle gozume bakiyo alsana der gibi ben gezicen fiyatlari incelicem tarihlerine bakicam ona gelirler soldan soldan catlar duramaz

İste boyle faturalar,alisveris,cocugun ihtiyaclari hatta onun da ihtiyaclari bende

Tek sansim nereye nekadar harcadim ne aldim karismaz

Aksamlarida acil olanlari aldiriyorum
Hic ekmek almam mesela o bakar o ise
O degisik ekmekleri sever alir
Dun 20tane yumurta getirmis koyden
Ofisi gebzede oranin koylerinede gidiyo zaman zaman
Babam gibi bi adamla ayni evde yasayip esim gibi adamla ayni evi paylasmak bana nefes almakta zorlanan astim hastasinin oksijen tupu gibi
Nefes almak oksijene doymak gibi
Bana hic bisi zor gelmiyo bu sebepden
Bazen tabiki soyleniyorum ama tatli soylenmeler oluyo
Evdeki sorumluluk,ev isleri,cocugun sorumlulugu, yemek secmesi bile olsun diyorum sorun etmiyorum

Canım lütfen hatırladıkca kendini dolduruyosun nasılsa bigün hak vaki olacak hesap günü var herkes yaptığının cezasını çekecek.Allaha sığın düşünme ...

Canım lütfen hatırladıkca kendini dolduruyosun nasılsa bigün hak vaki olacak hesap günü var herkes yaptığının cezasını çekecek.Allaha sığın düşünme ...
Canim sence bi baba yaparmi bunlari
İste aklima geliyo iyice sinirleniyorum butun icimdekileri dokesim geliyo

Canim sence bi baba yaparmi bunlari
İste aklima geliyo iyice sinirleniyorum butun icimdekileri dokesim geliyo
Ay bende şimdi daha mutluyum çocukluğuma geri dönmek istemem.Benimde annem cok anlayışsız...birkere bile optugunu bizi hatırlamıyıyorum ona gore bası kalabalıkmış birde bizlemi ilgilencekmiş...şimdide tabbıkı annemiz ben elimden geleni yapıyorum ama bırturlu mutlu olmuyo bizden okadar cok beklentisi varkı anlatamam..herşeye ama herseye karışıyor..neyse ya anne olunca insan yutkunuyor ama inanın gerçekler..eşim cok iyi ama bende mutlu olamıyorum ..Annemin etkisi hala uzeremizde

Benim annemde opmez,sarilmaz ama belli eder
Hafif ses tonuyla,gulmesiyle,anlayisiyla,hasta olsak ki hala deli divane napsam diye cabalayan tavirlariyle
Olsun opmesin sarilmasin
Ben ona hic kirilmam babam dan korktu hep o da sindirdi annemi zaten sakin olan annem. Silik bi insan oldu

tr_lelli çocukluk çok önemli kuzum be.
Mesela benim babamda pazar günleri hep maç izlerdi.
Ya da tv de maç Çıktığı zaman bize kızardı. Çekilin konuşmayın diye. Ve ben şimdi futboldan nefret ediyorum.
Annem de Bayram sabahları çok stresli olurdu. Anneanne babaanneye gidilecek. Ev temizlenecek. Sürekli bağırırdı.
Şimdi ben Bayram sabahları i hiç sevmiyorum.

Bazen oğluma bağırdığım zmana üzülüyorum. Acaba ileride annem bana bağırırdı der mi diye.

Ben psikoloğa gidiyorum ya. Herşey çoğunlukla ilgili biliyor musunuz.
Öyle tespitlerde bulundu ki ağzım açık kaldı n

Ben psikoloğa gidiyorum ya. Herşey çoğunlukla ilgili biliyor musunuz.
Öyle tespitlerde bulundu ki ağzım açık kaldı n
Benimde oyle bence
Bizde babannemde vardi iyiydi babannen kotu biri degildi annenle anlasiyolardi fakat surekli mudahale halindydi bize surekli hurafelerle eskiyi ornek vererekde bazen bunaltiyodu ama seviyodum
Her bayram bizim ev dolup tasardi babannemin kardesleri,yegenleri bidi bidilari tanimadigim etmedigim bi suru insan evimize geliyodu bayamdan bayrama gelirlerdi ama annecim hep hazirlikla kostrurdu
Babamin aksiligi,evde buyuk olmasi vs cocuklugum u hatirlamak istemiyorum
Cocuklugumun tek iyi yani her yaz tatilinde teyzemle anneannemle kalmakti
3ay kalirdim okadar guzeldiki
Orda okumak istedim babam izin vermedi

Dedemi baba gibi severdim ki hala oyle
Anneannem dengim gibiydi kucuk teyzosum annem gibiydi

Tereyagli cilekli recelli ekmekler, hamaklar, aksam yuruyusleri, dondurmalar, dedosun tamir etmekle omur gecirdigi kirik dokukler ve gemi maceralarini dinlemek(gemiciydi) anneannemle teyzemin isten donusunu bekledigimiz bahce, bahcede yenen yemekler, dalindan kopardigim biber, domates(bahce yapardi anneannem hatta dedeminde bahcesi vardi ayri ayri evin ust bolumu dedemin yan bolumu anneannemindi oyle ekerlerdi seninki guzel degil benkmki guzel dedenin bahcesinden alma yooook anneannenin bahcesindeki yenmez sohbetleri), muzik acip oynamalarimiz, bahcedi tahtalardan tatterevalli yapmamiz,camurdan insaa ettigimiz binalar tek flu hatirladigim guzellikler
Bundandir hala firsat bulunca oraya kacislarim
Cocuklugumun iyi yanlarini anip daliyorum yaaad ediyorum,ozluyorum,huzunleniyorum,huzur buluyorum

Keske onlarin cocugu olsaydim diye cok aglamistim
Babam dedemdi sanki
Sabah odasina dalar operek uyandirirdim kahvaktiya cunku dinlerdi bizi,sakalasirdi,operdi,karakizim diye severdi severdi beni sebepsiz , nedensiz, cikarsiz,sefkatle severdi
Dinlerdi beni , adam yerine koyup saatlerce anlatirdi, oynardi benle salincak yapardi bana
Alisverise giderdik ne istersem onu alirdi
Torunum ne isterse o derdi
(Agladim bu arada)
Hala deli gibi severim ,ararim, saatlerce dinlerim yaslandi artik bazen iyi bazen kotu beyin kuculmesi var dedemde hep eskiyi anlatiyo
37369602 defa dinledim seyleri zevkle dinliyorum
O olmesin hep anlatsin ben hep dinlerim

Anneannem ameliyat oldu baya oldu ama evde kalmiyo teyzem yanina aldi dedem dul bi dayim var onla kaliyo yazin sirf dedemle kalcam ben diye yegenimide aldim oglumuda aldim onla kaldim
Yemegini yaptim
Bahceye kahvalti hazirladim
Eskisi gibi uyandirdim onu
Ne isterse onu pisirdim
Bahcede saatlercd dinledim onu
Gazci osmanin gemisinde dusup belini incittigini ben 15 yasimdan bile biliyorum dede dedim icimden ama ilk defa duyuyomus gibi yine dinledim yine dinlerim

Duygusalim sanirim bu aralar yarim.kalan cocuklugumun guzel yanlari gozume kacti sadece..

Çok duygulandım çok güzel anlatmışsınız 20 gündür sizleri takipteyim.. çok güzel insanlarsınız içten samimi doğal.. yazmadan gizlice takip ediyordum ama bu yazıyı okuyunca dayanamadım...Eskiden hayat daha güzeldiii!!bunu hatırlarttınız..Aynı şekilde benimde duygularım depreşti hüzünlendim

lellicim işte herkesin hayatında var birşeyler.
benim çocukuğum güzle geçti genel olarak ama bayramlardan ve maçtan nefret ediyorum.
hiç bayram öncesitemzilik tatlı vs yapmam. ay millette bayramlık vs heyecanı olur iç yok bende. bnde çocuğum averemedim bayram ruhunu...

Tr lelli bi anne babanın en önemli görevi çocuğuna keşke şu benin annem-babam olsaydı dedirtmemektir.
İyi ki benim annem babam sensin diyosa bi çocuk (her yaşta) iyi anne babasındır.
Her dediğini yapmakla, her imkanı sunmakla olmuyo işte anne babalık.

Bende dedemi çok çok severdim. Annem çalıştığı için gündüzleri onlar bakardı beni.
Akşam olunca annem almaya gelirdi. Ben hem annemle gitmek ister hem dedemlerde kalmak ister, bi türlü karar veremezdim ama annem evden kopmayayım diye sadece arada izin verirdi kalmama.

Bende soba yanan odada anneannem ve dedemle oturmalarımızı, onların öğle uykularından uyanmalarını bekleyişimi, dedemin kestane tezgahını çok özlüyorum. Anneanne dede sevgisi yaşamak çok ayrı bişey.

bi keresinde halamlarda kalmıstık haftasonu. Dönüşte dedemin kestane sattığı yere doğru yürüyoruz. Çok özlemişim.
koşa koşa gittim , kollarımı açtım dedeme sarılayım diye kestane tezgahına (soba gibi bişey) sarıldım. Ellerim yandı, ağlıyorum ama hala gözüm dedemde.

1,5 yıl oldu öleli. Ağırlaştığını öğrendim,gittim. İçimden bi ses beni beklediğini söylüyodu yolculukta.
Hastaneye vardım, yoğun bakımdaydı, göremedim. 1- 2 saat içinde öldü. Aldık, geldik. O içerde ben dışarda vedalaştık.
konuştuk sanki. Allah nur içinde yatırsın dedemi de anneannemi de. Hiç incinmedim, Allah ta onları incitmesin.

Bak seninkiler hala hayatta.Allah uzun ömür versin. Sarıl, öp bol bol. Benim yerime de öp. Ben onların kokusunu hiç unutmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…