• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

geçmiş olsun tüm hastalara
dün bizim okulda buzdobıydı,eve geldim böbreklerim ağrıdı resmen
trlellicim
bizim de akla gelmeyecek yerlerden masraflar çıktı,paracıklar gidiyor hemen
bizim ev de ne sıcak ne soğuk,altımız ve üstümüz yakmıyor,küçük fanlar var ya,onunla ısınıyorlar,biz de 50 de yakıyoruz,ama mutlaka araada ufoyu da açıyoruz
Ayybende ihlasın kücuk sobaları var sanırim bugün yakıcam hiç yakmamıstım.Ama yeni geldiğimden hava değişiminden olsa gerek dondum.Alt komşum kışı k.v de çıkaracak biz mahvolduk .Az yakıyodu ama nefesi yetiyodu.

Hosbuldum tanisalim mii baayennn?
e050.gif

:D :D kız komik arkadaşim çok güldüm haa

Bizim de bakıyorum artık ılık kaloriferler.
Ama adam ılıkmış soğukmuş dinlemiyordu ki hep çok yakıyordu. Demek ki kızan oldu.
Biz hiç ağzımızı açmıyoruz ne yaparlarsa kendileri ayarlasın.

Valla kurban albenden de o kadar.Borç borç,borç...Yiğidin kamçısı deyip deyip avunuyoz işte..Burakcık uzun süre babadan ayrı kalmayacak işte herşeyin bir bedeli var.Ödenir gider inşallah Allah kolaylik versin.Maddi durum sıkıntili olunca sosyal hayat filan yok bi anneme gittim bir hafta kalıp döndüm .Pijama ,terlik televizyon devam :KK70:

aynen öyle geztapom, ben şükrediyorum, çok üzülüyordum askere gidecek diye.. şükürler olsun kurtardı rabbim...
bizde de bi aktivite yok canım yaa, ben temmuzdaki sınavıma hazırlanıyorum vakit buldukça... onun dışında hep aynı şeyler... yemek bulaşık, süpür sil :KK14: havalar da bu halde olunca üzerimde bir rehavet, evde kös kös oturuyorum...
haa eğer aktiviteden sayılırsa, ehliyete yazıldım dün:KK70:
ona çalışıyorum arada sırada....

Bizim de baya oldu bedelli yapan bi yandan kızıyoruz ama bazılarının geride bırakacağı çoluğu çocuğu da olunca maaşsız kalacaklar, rahmet oldu diyorum.
Bizim de geneli arabalarını gönderdiler askere :-)

canım dışardan bakınca çok kızan var bedelliye, blki eskiden olsa biz bile kızardık... ama önyargılı olmamak lazım...
ben 5 yıllık evliyim ve 4 yaşında bir çocuğumuz var rabbim bağışlarsa..
ben çalışmıyorum... biryandan okuyorum... üstelik evim kira... eşim askere gitseydi ben perişan halde olacaktım.. kayınvalidemler köydeler... annemlerde kalacaktım ama kardeşim evlenecek, gelin gelecek eve... yapamazdım orda..
kendi evimde kalsam, çalışmadığım için kiramı nasıl ödeyecektim.. sadece kira olsa iyi, evin masrafı, çocuğun masrafı..
ben bunların altından kalkamazdım, birikim de yok.. neyle ödeyecektim.. hem madden hem manen çökecektim yani...
o yüzdn dışardan bakanlar askere gitmeyenleri adam olmamakla, parasıyla askerlikten kaçmakla falan değerlendiriyorlar ama asla öyle değil... eğer imkanlar el verseydi eşim koşa koşa giderdi..geride bıraktıklarını düşünmek zorundaydı,..
bedelli yasası çıktı bizde yaptık.. ama halimizi bildikleri halde, hala çevremizde bedelli yaptığımız için sürekli eleştirenler var :KK61:
çocuğumda bende perişan olacaktık 12 ay boyunca, kimse oraları görmüyor...
çok acımasız insanlar var... bedelli yaptığımıza kurtulduğumuza sevindirtmediler bizi...:KK61:

Sizi tenzii ederek soyluyorum her sekilde bedelliye sıcak bakmayan biriyim
Kiyaslama yapıldiginda bedelliye odenen parayla ev cok da guzel gecindirilebilir az buz bi para degil
Kolaya kacmak oluyo
Bu tabiki benim fikrim
Benimde bir oglum var
Ne olur bilemicem ama direk boylesi daha cok isimize geldi diyip gecmek daha iyi. Kısa net

Sizi tenzii ederek soyluyorum her sekilde bedelliye sıcak bakmayan biriyim
Kiyaslama yapıldiginda bedelliye odenen parayla ev cok da guzel gecindirilebilir az buz bi para degil
Kolaya kacmak oluyo
Bu tabiki benim fikrim
Benimde bir oglum var
Ne olur bilemicem ama direk boylesi daha cok isimize geldi diyip gecmek daha iyi. Kısa net

bedelliye ödediğimiz parayı sağdan soldan kuruş kuruş toplayıp denkledik..
hazırda paramız yoktu.. eşim askere gitmiş olsaydı ben ne yapacaktım? kimden nerden bulacaktım.. işte başına gelmeyen anlamıyor bir türlü.. bedelli çıktı hadi hop verelim parayı kurtulalım... öyle değil işte... uçan kuşa borç var şimdi.. çalışmayan bir bayan olarak eşim askerdeyken ben nasıl ödeyecektim...üstelik tek sıkıntı maddi de değil, çocuğumun kronik bir rahatsızlığı var, sık sık hastanede yatmak durumunda kalıyoruz.. kalacak yerim yok evim kira...
birçok olumsuz neden varken seve seve gönderemezdim eşimi.. biraz empati yapın lütfen.. makul olmaya çalışın... her insan dışardan kolayca konuşur, karşıyım der... ama yaşayan kişi bilir bunun acısını derdini... geztapo iyi bilir benim ne zor günler geçirdiğimi bu askerlik yüzünden.... karşıyım demek kolaydır mutlaka, ama yaşayan kişinin çektiği sıkıntıyı anlamak da büyük bir erdem...

Seni iyi anıyorum.
Bu bedelinden yararlanan tüm tanıdıklarım da sen gibi çocuklu ve eşleri çalışmıyor.
Belki zar zor o paraya geçinilebilir ama babasız bir yıl çocuk büyütmek de zor iş.
Keşke siz evlenmeden yapsaymış ama olmamış işte.
Mutlaka herkesin bi nedeni vardır ama bekar maddi durumu iyi ve gerçekten askerlik yapmak istemeyenlere göre çok daha farklı durumdasınız bana göre.
Benim eşim bekarken yapmış, bi Küçüğüm de yaptı evlenmeden. İnşallah en küçüğümüz de yapar hayırlı sağ salim bi şekilde.

Seni iyi anıyorum.
Bu bedelinden yararlanan tüm tanıdıklarım da sen gibi çocuklu ve eşleri çalışmıyor.
Belki zar zor o paraya geçinilebilir ama babasız bir yıl çocuk büyütmek de zor iş.
Keşke siz evlenmeden yapsaymış ama olmamış işte.
Mutlaka herkesin bi nedeni vardır ama bekar maddi durumu iyi ve gerçekten askerlik yapmak istemeyenlere göre çok daha farklı durumdasınız bana göre.
Benim eşim bekarken yapmış, bi Küçüğüm de yaptı evlenmeden. İnşallah en küçüğümüz de yapar hayırlı sağ salim bi şekilde.

evlenmeden önce çalışması gerekiyormuş eşimin bazı nedenlerden dolayı, o yüzden gidememiş askere.. yoksa hiçbir erkek evliyken karısı çocuğu varken brakıp gitmeyi göze alamaz zaten.. ama hayat şartları bazen planladığınız şeyleri yaşamanıza engel oluyor.. kader işte... evlendikten sonra çocuğumuz olmadan gidip gelecekti ama planlamdığımız bir şey oldu ve hamile olduğumu öğrendim... beni o halde bırakıp gidemezdi, çünkü riskli bir gebelikti...
çocuğumuz doğduktan sonra gitmeye kalkıştı, bu seferde ççocuğumuzun kronik bir hastalığı ortaya çıktı... senelerce bunla uğraşştık... maddi ve manevi çöküntüler yaşadık... her defasında askere gitmeye her niyet edişinde engeller çıktı, nasip kısmet işte... allah böyle olmasını dilemiş demekki...
farklı bir şehirde yaşıyorduk.. o sıralarda, tam tekrar niyetlendi gitmeye, bu sefer tayinimiz çıkıverdi..
bu şehire geldik... ancak yerleştik düzen kurduk derken, bedelli çıktı... nimetti bizim için...
dışardan yargılamak kolay... yaşadıklarını bilmeden 'kolaya kaçmak ' olarak değerlendirmek kolay.. biraz empati yapılsa böyle olmaz... bedelliye bulduğumuz para bir köşede bekleseydi zaten bugüne kadar ertelemezdik askerliği.. yolllardım eşimi, paşa paşa yerdim paray geçinir giderdim... ama kuruş kuruş topladık o parayı...
neyse daha fazla konuşamayacağım, bukadar yargılanacağımı düşünmemiştim...
dilerim beni yargılayan bayan, birgün bir yakını için bedelli yapmak zorunda kalacağı durumlar yaşamaz...
hoşçakalın...

Ben kendi dusuncemi soyledim "laf sokmasak diyorum" gecmis olsun, Allah sifa versin,huzur,mutluluk,saglik,afiyet iyi gunler.

Yok canlar.. Kırmayın da kırılmayın da..
Her konuda herhalde herkesin ayrı bir fikri düşüncesi olacak.
Hayat hepimize ne gösterir bilemeyiz takılmayalım böyle şeylere..
Tr lelli de burada sana karşı değil tümden bedelli diye bi olaya karşı asena ruhlum benim.
Üstüne alınma canım.
Yoksa burada hangimizin haddine birinin yaptığı işi yargılamak. Ha bedelli olayı bana ters der geçer gideriz.
Seni bu konuda çok üzmüşler hassaslaşmışsın dır canım.
Allah vatanımıza milletimize huzur bütünlük mutluluk versin.

Tr lelli de burada sana karşı değil tümden bedelli diye bi olaya karşı asena ruhlum benim.
Üstüne alınma canım.
Yoksa burada hangimizin haddine birinin yaptığı işi yargılamak. Ha bedelli olayı bana ters der geçer gideriz.

bedelliye karşı olabilir , ona lafım yok.. herkes her düşüncede aynı şeyi savunacak diye de bir şey yok...
ama yorum yaparken 'kolaya kaçtım, işimize böyle geldi de geç' demek çok incitici..
bilmeden , düşünmeden...
asla ulu konuşmamak lazım, ulu konuştuğunu yaşamadan ölmezmiş insan... hayat insanlara asla yapmam dediği şeyleri yaptırır bazen....
hepinize sevgiler...hoşçakalın...

Geztapom korkmadım şükür.
Benim eşim korkuyordu zaten daha çok :-)
Bu adam ve panik tavırları...:KK14:

Trlellim ben de sevmem el şakalarını.
Babam pek yapardı çok kızardık
Eşim pek yapmaz ama sevgi yumağı sürekli yanımda olmak ister. Bense hiç sevmem yakın teması öpmeyi öpülmeyi. Lisede arkadaşlarımla bile hiç yapışık canımlı cicimli öpücüklü olmadım.
Biri çok yakınıma yaklaştı mı afakanlar basıyo ve asabi oluyorum. genelde o da eşimoluyor.

İkizim benim :KK5:

bedelliye karşı olabilir , ona lafım yok.. herkes her düşüncede aynı şeyi savunacak diye de bir şey yok...
ama yorum yaparken 'kolaya kaçtım, işimize böyle geldi de geç' demek çok incitici..
bilmeden , düşünmeden...
asla ulu konuşmamak lazım, ulu konuştuğunu yaşamadan ölmezmiş insan... hayat insanlara asla yapmam dediği şeyleri yaptırır bazen....
hepinize sevgiler...hoşçakalın...
Hoşgeldiniz diyecektim de güle güle demek zorunda kalmayayım lütfen..
Siz biraz hassaslaştığınız için alınganlık yapıyorsunuz.Herkesin fikri kendine nihayetinde,arkadaş da fikrini söyledi ki bende ona büyük ölçüde katılıyorum ama hayat bazen insana istemediği şeyleri yaptırıyor bunu da gözardı etmemek lazım.
örneğin benim kuzenim askere gitme imkanı varken bile bile evlendi,çocuk yaptı eşi şimdi 2.ye hamile, bedelli yaptı.bu durumda gidemez askere evet bedelli yapmak zorundaydı ama bunu kendi seçti ve biz ona çok kızıyoruz bile bile bu duruma düştüğü için.ama sizin eşiniz hayat şartlarından dolayı yapamamış bu apayrı bir konu.

Üstüne alınma canım.
Ya banane onlarin dusuncesi borc onlarin dusunce onlarin ama lafimin basinda tenzi ederek dedim
Evet fazla milliyetciyim ben o paranin devletin cebine girmesi kanima dokunuyo ben ona itafen soyledim hanimefendi direk okunu bana savurdu beddua eder gibi de lafi soktu
Ben simdie kadar burda kimin kalbini kirdim?
Kimi incittim?
Kime laf soktum?
sta sta da gordu beni @geztapoda az cok insandan anlarlar anlamislardir

Bisi demiyorum kim naparsa yapsin banane ya

Ya banane onlarin dusuncesi borc onlarin dusunce onlarin ama lafimin basinda tenzi ederek dedim
Evet fazla milliyetciyim ben o paranin devletin cebine girmesi kanima dokunuyo ben ona itafen soyledim hanimefendi direk okunu bana savurdu beddua eder gibi de lafi soktu
Ben simdie kadar burda kimin kalbini kirdim?
Kimi incittim?
Kime laf soktum?
sta sta da gordu beni @geztapoda az cok insandan anlarlar anlamislardir

Bisi demiyorum kim naparsa yapsin banane ya
gel kız bi öpem seni :KK60:
sen çok dobrasın için dışın bir o yüzden de çok seviliyorsun ama arkadaşın da hassas bir noktasına dokundun herhalde.
söyle bakiim sana Adana dan ne getiriim? Şalgam sever misin:KK50:

Back