• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

bedelliye karşı olabilir , ona lafım yok.. herkes her düşüncede aynı şeyi savunacak diye de bir şey yok...
ama yorum yaparken 'kolaya kaçtım, işimize böyle geldi de geç' demek çok incitici..
bilmeden , düşünmeden...
asla ulu konuşmamak lazım, ulu konuştuğunu yaşamadan ölmezmiş insan... hayat insanlara asla yapmam dediği şeyleri yaptırır bazen....
hepinize sevgiler...hoşçakalın...
Üzme bizi yaaa :KK43::KK43:
Burası bdv değil birbirimzin tavrını biliyoz ya aslında trlellilin problemi sadece dobra olması.
Geztapoooo! Gel kuzum ya. Aramızı bi bul şu tatlı kızla..
gel kız bi öpem seni :KK60:
sen çok dobrasın için dışın bir o yüzden de çok seviliyorsun ama arkadaşın da hassas bir noktasına dokundun herhalde.
söyle bakiim sana Adana dan ne getiriim? Şalgam sever misin:KK50:
Bi kerem şalgam suyunu benden daha çok kimse sevemez.
İkincisi ne ara gittin.
Üçüncüsü bizden habersizzz:KK57:

Üzme bizi yaaa :KK43::KK43:
Burası bdv değil birbirimzin tavrını biliyoz ya aslında trlellilin problemi sadece dobra olması.
Geztapoooo! Gel kuzum ya. Aramızı bi bul şu tatlı kızla..

Bi kerem şalgam suyunu benden daha çok kimse sevemez.
İkincisi ne ara gittin.
Üçüncüsü bizden habersizzz:KK57:
hemen yollayıvereyim sana bi bidon :KK48:
bu sabah uçakla geldim canım,burdan antepe geçeceğiz inşallah..maaş iyileştirmemiz var bu ay,şube şube geziyoruz işte..:KK51:

Kızlar yettim gari...Napıyonuz bakem iki dakka bıraktık karişmış ortalık.Öncelikle gazeli ilk üye oldugundan beri bilirim kimseyi kirmaz trlelli de öyle .Üstelik trlelliyi şahsen taniyorum.Arkadaşlar yazi dili enteresan bişey.Burda mimik yok yüz ifademizi göremiyoruz ayrıca en onemliside birbirimizi tanımiyoruz.Kimin neye nasil tepki vereceğini bilemiyoruz.Nasılsa kimse tanımiyor diye bazen kelimeleri seçemiyoruz ayıklayamiyoruz.Burda aslında ben uzun süre konuk olarak takildım.Taa ki katilan herkesin pozitif ve Allah korkusu olan insanlar olduğunu görene kadar tek satır yazmadım.yani demem o ki sert cıkışlar olmus olur insanız.burdaki herkesin siyasi ideolojisi aynı degil olamazda.Şimdiye kadar birçok topikte ve gercek hayatımda da gündem karıstığında sessiz kalmayı tercih ettim.Sadece çok yakın olduğum bir iki insan dışında kimseyle polemiğe girmem ben mesela...görüşüm ya da bilgim olmadığından degil sevdiklerimi kırmamak ve kırılmamak için.sizede bu topiğin büyügü olarak nacizane tavsiyemdir .Hakkinizi helal edin

Arkadaşımız sanırım öncesinde bu konu ile farklı şeyler yaşamış bir de borç ve hastalık vs ile uğraşınca hassalaşmış. Kendine özel bir durumu var. Lellimde art niyetli söylemedi sonuçta. Birbirlerini tanımadıkları için yanlış anlaşılma olmuş.

Kızlar gelelim ekonomiye. Kızlar şükür ayın sonunu getirdik. 4 gün sonra maaş. Şükür ki aldığımız bize yetiyor.

Arkadaşımız sanırım öncesinde bu konu ile farklı şeyler yaşamış bir de borç ve hastalık vs ile uğraşınca hassalaşmış. Kendine özel bir durumu var. Lellimde art niyetli söylemedi sonuçta. Birbirlerini tanımadıkları için yanlış anlaşılma olmuş.

Kızlar gelelim ekonomiye. Kızlar şükür ayın sonunu getirdik. 4 gün sonra maaş. Şükür ki aldığımız bize yetiyor.

Yetmesi ne güzel canım Allah bereket versin .Kirada değilsin dimi?

Kızlar bizim eşimle ilgili benim en çok rahatsız olduğum konu eşimin evin yükünü kendi sorumluluğu olarak algılamayısıydı. Bu beni çok rahatsız ediyordu. Bunlar çok büyük sorun değil belki ama bu gerçekten beni çok rahatsız ediyordu. İşleri yoluna koymak için hep çabalıyordum. 15 yıllık evlilik boyunca bütün evin ekonomisi, yetti yetmedi kaygısı benimdi. lokantaya gidip gitmeyeceğimizin kararını bile ben verirdim.İşsizliği, iş batırması ve kazandığı maaşının düşük olmasına rağmen beni parayı idareli kullanışım ve para biriktirmeye çalışmam onu rahatsız ediyordu. Mutlu olacağı yerde. Elektrik faturasının bile ne kadar geldiğini bilmeden, niye harcamamızı kısıtlıyorsun derdi.
Bu yüzden bu rahatsızlıklarımı söylemem onu rahatsız ediyordu.Bizim bu duruma gelmemizin nedeni bu.

Son düzenleme:
Derken, baktım artırmış :-) hayırlısı yaa..
:KK48:ALLAH iyiliğini versin karanfilce
biz de 12 gün evde olmadığımız halde 160 tl doğalgaz gelmiş
ALLAH evsizlere,ısınamayanlara yardım etsin

Kızlar bizim eşimle ilgili benim en çok rahatsız olduğum konu eşimin evin yükünü kendi sorumluluğu olarak algılamayısıydı. Bu beni çok rahatsız ediyordu. Bunlar çok büyük sorun değil belki ama bu gerçekten beni çok rahatsız ediyordu. İşleri yoluna koymak için hep çabalıyordum. 15 yıllık evlilik boyunca bütün evin ekonomisi, yetti yetmedi kaygısı benimdi. lokantaya gidip gitmeyeceğimizin kararını bile ben verirdim.İşsizliği, iş batırması ve kazandığı maaşının düşük olmasına rağmen beni parayı idareli kullanışım ve para biriktirmeye çalışmam onu rahatsız ediyordu. Mutlu olacağı yerde. Elektrik faturasının bile ne kadar geldiğini bilmeden, niye harcamamızı kısıtlıyorsun derdi.
Bu yüzden bu rahatsızlıklarımı söylemem onu rahatsız ediyordu.Bizim bu duruma gelmemizin nedeni bu.
ah cnm işte o kadar fedekarlık edersin,sonra böyle olur
bugün burada buz gibiydi,evi hala düzeltemedim
hafta sonu gelse de bir temizlik yapsam inşallah

Oyle evlilik mi olur ya
Kendi maasini napiyodu ?

Oyle evlilik mi olur ya
Kendi maasini napiyodu ?
Canım kendi maaşını veriyordu ama ben ikimizin maaşını toplayıp brşyeler yapmaya çalışırken, o hiçbir gideri düşünmedi. Zaten işssizliğinde de bu böyleydi. Maaşı asgari ücretin biraz üstündeykende böyle. Yani evi geçindirmek benim yükümlülüğüm gibi olmuştu. Yani onun aldığı ücrete göre düşünmesi gerekirken benim onun yerine düşünmem, hem onu rahatsız etti hemde beni. Ama bunu değiştirme için hiçbir şey yapmadı. Ama zamanla bunu sorun haline getirdi. Çünkü bu benim de onu da rahatsız etti. Benim böyle bir yükümlüğüm olmadığını anlamadı. Ben de artık yorulmuştum. Geçen 15 yılın ardından bu tür şeyleri onun yapmasını istediğimi söyleyip ona devretmeye çalışyordum.

Hayırlı aksamlar...bugun işbası yaptım gerisi gelir:) kızlar ben 15 yıllık evliyim evlendim iki ay sonra eşim askere gitti...inanın oyle zor donemler yasadımkı...Akılsızlık işte askere gidip oyle evlenseydim ama ozamanlar anne baba ne derse inanın o oluyordu...hamileliğim berbat geçti kayınvalidemle oturdum..hiçbirşey soyleyeemzdim doğum yaptım esim 3 ay sonra geldi hala o yılların psikolojisi kaldı bende...bir turlu üzerimden atamıyorum...yanı bedelliye bir yönden karsı olsamda bir yondende hak veriyorum..Madem devlet böyle hak vermiş çocuklar babadan ayrı kalmasın ..inanın oğlum doğunca eşim yanımda değildi eşimde hala o soğukluğu hissediyorum tamam çocuğuna cok düşkün ama şimdi ikincinin herseyinde yanımdaydı o daha bir farklı..Rabbım herkesin gönlüne gore versin.

nazahcım zaten psikologlar evlilikte maddi durumun takibinin tamamıyla bayana yıkılmasını,bayan açısından tahrip edici buluyorlar
tabi ki yuvayı dişi kuş kurar ama beylerin de biraz ele alması lazım

Merhaba kızlar
Nazahcım bizde de aynı durum var ama ben bu işten rahatsız değilim. Aslında Hoşuma da gidiyor. Eşimin de işine geliyor. Karşılıklı memnunuz yani.
Kitabımı bitirdim. Spor yapacağım şimdi. Bugün para harcamadım. Öğle yemeği yedim. Ama onu da önceden kartımıza yükletiyıruz. Sonra sicil numaramızı söyleyince yüklü sayıdan düşüyorlar.

Canım kendi maaşını veriyordu ama ben ikimizin maaşını toplayıp brşyeler yapmaya çalışırken, o hiçbir gideri düşünmedi. Zaten işssizliğinde de bu böyleydi. Maaşı asgari ücretin biraz üstündeykende böyle. Yani evi geçindirmek benim yükümlülüğüm gibi olmuştu. Yani onun aldığı ücrete göre düşünmesi gerekirken benim onun yerine düşünmem, hem onu rahatsız etti hemde beni. Ama bunu değiştirme için hiçbir şey yapmadı. Ama zamanla bunu sorun haline getirdi. Çünkü bu benim de onu da rahatsız etti. Benim böyle bir yükümlüğüm olmadığını anlamadı. Ben de artık yorulmuştum. Geçen 15 yılın ardından bu tür şeyleri onun yapmasını istediğimi söyleyip ona devretmeye çalışyordum.
Ee sen 15yıl idare edip al diyince zor gelmistir
Nekadar kolay ya al sen para dert yok tasa yok
Ben calismasamda oturup hesap yapiyoruz neyi nereye harcadi anlatiyo bana sormaz ama ben anlatiyorum
Sunu aldim bunu aldim fislerini bile atmam kizar esim.niye biriktiyosun ben sana.soruyomuyum hic diyo
O yondem hakkini yiyemem
Dun iste gidadan kisamiyorum faturalardan kisamiyorum falan dedim sana kıs diyen mi var diyo
Esimde.mesela bilmez kac lira geldi fatura nereye ne.oduyorum ama verir esirgemez
Bana.zor gelmiyo bilmem calismiyorum ya hani evdeyim belki ondan
Taksitim var ver 100tl diyim ne taksiti demez verir
Bazilarininda erkek halleder herseyi iste ben o konuda kendimi cok dusunmuyorum

nazahcım zaten psikologlar evlilikte maddi durumun takibinin tamamıyla bayana yıkılmasını,bayan açısından tahrip edici buluyorlar
tabi ki yuvayı dişi kuş kurar ama beylerin de biraz ele alması lazım

canım düzenli bir işi ve düzenli bir maaşı olsaydı ben bu kadar bunalmazdım, Ama araya işsizlik ve iş kurma ve borç ödeme vs. girince. bir de sana nasıl yapıyon diye sormayan bir adam, borçlarını bile yapılanadırmaya çalışan, araba verggisine kadar takip edince çok zorlandım. Sonuçta son 4 senedir asgari ücretten biraz fazla olan maaşımız düzenli gelse de .. yine hiçbirşey sormaması beni çok yıprattı.

Çalışan bir kadın, çocuklarım küçük, eşim eve geç gelir, saat en reken 09:00'da gelirdi, ozamanlar manyak bir amirim vardı başımda. Yemek, temizlik herşey bana baktığı için yıprandım. Modern köle oldum yani.

Back