Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Sevimli ben seni anlıyorum evin içinde bir büyükle yaşamak zor gerçekten.Ama onların eve getirdiği bir bereket var bu gerçek yadsınamaz. İyi düşun iyi olsun.Daha büyük kaynının polislik işi olcakmı o bile belli değil.şimdiden hayatı kendine zehir etme .Kocanada yumuşak karnını gösterme. Belki k.v istemeyecek .Ayrıca niye ömür boyu sende kalsın iki tane de eltin olacak.Kocan zarf atmış belliki ..Pek sever erkekler arada boyle ortalık karıştırmayı.Görelim mevla neyler neylerse güzel eyler de boşveeer ...

Sevimli geztapoya katılıyorum. Bizler pek severiz geleceğin planını yapmayı. Ama canım gerçekten dakika dakikaya uymuyor Bakalım gelecek ne getirecek. Kocanla da şimdiden bu konuyu konuşma zamanını bekle. Şimdiden konuşursan ters tepki yapar ve zamanı gelince yapacağın konuşmanın etkisi kalmaz.

Ortak arakadşalrımız gledi geçen hafta başka şehirden duyar duymaz gelmişler kv söylemiş. Dün onlar aradılar. bende 2 gün yatılı kalmışlardı.. Benle de konuştular onla da, senin sebebin var ama onun yok, sebepleri sebep değil bunlar neden değil diyorlar. Bir de onun çocukluk arkadaşları. Biz senin evinde kaldık misafir olduk, öncedende misaffir olduk, sen duruşunu bozma diyorlar. Kızım Kv ve kp ile görüşmek istemiyor. Kv.Kp.sanki ben görüştürmüyormusum gibi onlara konuşuyorlarmış. Bende kızımın kendi kararı ama oğlumun böyle bir isteği olmamasına rağmen neden 10 gündür görmek için bir çaba sarfetmemişler dedim. Sonuçta oğlumu da kızımı hafta sonu baba alıyor. Ama kzıım dersaneye gidiyor. Oğlanın yanında abla sı da yok. Hani ablasının tepkisinden çekinseler. Dedim samimi değiller. Haklısın diyorlar.
Haklı olmak benim işime yaramıyor biliyorum ama kalbim taş gibi oldıu onlara karşı. Üzülemiyorum bile çünkü değmeyecek insanlar. Benim evimde kv, kp hiç kalmzasa yılda en az 1 ay kalırlardı. Elini kaldırıp masadan tabağını bile almazdı. Ayda yılda bir yemek yapardı o kadar. Ama en azından bir telefon edebilirlerdi. Ben de derdim tamam oğulları böyle yaptı ama bu adamlar iyi adamlar. Ya el, arkadaşlar kalkıp başka şehirden sırf bu konu için geldi de bunlar bu konu 2.5 ay oldu onlara söyleyeli, evi ayıralı bir ay oldu. bir hafta önce oğullarının evine geldiler. Allah'ım sen bilensin sana havale ediyorum.

Nazahcım "canım canım kendi canım" demişler.
Oğullarının yaptığı tam bi saçmalık.
Bunu söylememek, oğullarının yanında olmak için hiç bişeye karışmıyor ses çıkarmıyorlar.
Ama bu adalet değil. Doğrunun yanında değiller.

Sevimlim inşallah gelecekle ilgili en hayırlısı olur hakkınızda.
Ben KV nin sizle yaşamak istemeyeceğini düşünüyorum, çünkü şimdiki anne babalar Allah korusun el ayak muhtacı olmadığımız sürece kendimizi idare edelim fikrindeler.
Size yakın olur gider ilgilenirsiniz ama herkesin evi barkı ayrı olur.
Ona köyden örnekler verebilirsiniz. Onlarda çocukların hepsinin evi ayrı. Allah ömür verirse ilerde belki yanınızda da kalcağı olur ama günümüz insanı için genç yaşta ebeveynle yaşamak zor olur.
Eşin duruşunu bilsin geztaponun dediği gibi.

@sevimsiz tek kalan anneler ozellikle erkek anneleri evlatlariyla yasamak istiyorlar
Bence kv sizle kalmak ister
Bir de esin anne.kal derse sizinle kalir
Ve hic bisi suanki kadar guzel olmaz

Siz hic ayni evde yasadiniz mi?
Bilemezsiniz..

Caniniz gec uyanmak istediginde kahvalti bekleyen bir kv

Esinle tartissan oglunun sirtini sivazlayan bi kv

Rahat rahat banyo kullanamama

Evin icinde rahat dolasamama

Esinle bile konusurken sozlerine hareketlerine dikkat etmek

İstedigin de degil birlikte yemek yeme

Tv karsisinda uzanip keyif yapamama
Cocugunu istedigin gibi yetistirememe

Evinin kapisini cekip cikamama
Evin daginiklik olma durumu

Kv hasta olsa gelen giden bide nazliysa nazini cekme

Daha bir suru sayabilirim

Bir erkegi esinin annesiyle(damadiyla kvsini yani) ayni evde biraksak es cikip calissa nekadar evde durabilir acaba?

Yasamayan bilemez
Ya kv cok iyiyse demeyin
Hanginiz yeri gelince annenizle tartismadi?
Kusmedi?
Kirilmadi?
Birde anneniz yani bu

Ben bu konuda kitap yazarim

Sadece yazmak istedim oylesine

Sen kvne bak cennete gitlede yurumuyo bu isler
Karsilikli saygi ve sevgi olmayinca icinden sove sove bakinca olmuyo iste sevabi falan.

Diceksiniz ki senin ki oyleymis
Evet benim sansim buymus
Yasamam lazimmis
Buyuk bi ders oldu bana
Benim agzim yandi yani

Kızlar benim kayinvalidem tr.lellininki gibi olmayabilir evet
Ama işte dediği gibi
İstediğim zaman kapıyı cekip gidemiycem
Yatip kalkamiycam
Banyoyu kullanamiycam
Yeri geliyor biz yemek olmasa bile tavuk döner yiyoruz
Ama ev bu sefer acayip disiplinli olcak
Benim annem babam bize rahatca gelemiycek
Ki babam hic gelmez artık
Ben yatak odamin kapisini örtmuyorum ki oğlanı duyabileyim
Şimdi ört ayrı örtme ayrı...
Bak ne geldi aklıma
Kırkım çıkınca adiyamana gittik oglani da götürdük
Kayinvalidem de geldi
Döndüğümuz gece Allahim bi horultu bi horultu
Uykusuzum da ne olduğunu anlamadım
Çocuk agladi uyandı
Emzircem
Anam bi bakarım kayinvalidem yerde bizim odada yatıyor
Neymiş efendim
Ben uyur kalirmisim, bebegi duyamazmisim
Tamam iyi niyetinden yapti bunu ama
Önünü ardını düşünmüyor hiç
Aslında @nazahin dediği gibi eşimle konuşmamak en iyisi şimdilik bu konuyu
Çünkü konuştukça bana tavır alıyor
Bi de diyor ki stv.nin dizilerindeki gelinleri bile gectin

Bu arada sınav sonuçları ayin 14ünde açıklanacak

Şöyle bir şey var
Kayinvalidemin evi eşyası her seyi tam
200binlik bi evi var
Satıp da dağıtmaz zaten
Onun amacı ortanca kaynimi evlendirip bu evde yaşamak
Yani kaynimin her şeyi hazir
Eşyalar da yeni
Kayinvalidem gelin arıyor hatta
Oğlu işe başlasın hemen evlendirir
Ama işte kaynim burda baslayamazsa...

Ayrıca oğulları bir yere gidecek olsa kayinvalidem bizde kalır hep
Korkuyor galiba
Yani bu oglanlar giderse evinde tek başına kalmiycak
Ee geriye bir tek.bizim ev kalıyor
Oğluma da bakıyor zaten
Neyse şu üç geçsin de gelir burda duruma göre ah vah ederim

Tuh gerçekten mi?
İnsanlar evde tek başına kalabilmeli. dünyanın her türlü hali var.
Yaşlısı olsun genci olsun.
Geçen yağışlarda Esim dedi ki yollar kapanırsa işyerinde kalırım kardeşine diyim de burada kalsın.
Bi kızmışım ki ben evde kalıtım kimseyi de istemem.
Yakında nöbetlere kalma ihtimali var neymiş görümcem kalcakmış hiç yüz vermedim. Ne demek yaaa..
Ama geceleri eşim olmazsa siz gelin kızlar sabaha kadar kop kopp

Aynen yaa
Geçen hafta sonu sehir dışına çıktı
Bi taraftan annemler bi taraftan o
Olmaz evde tek kalma falan
Ay dedim oğlan uyumuyor beşiği dışında
Gerçekten öyle
Cok hareketli
Dönüp duruyor yatakta
Kenarlara çarpıp uyuyor bi daha
Ama başka yerde nasıl zaptedicem
Zar zor ikna ettim onlari ve evde kaldım
Kayinvalidem ve gorumcem duydu şaşırdılar
Hatta kayinvalidem kızacakti nerdeyse
Niye beni çağırmadin dedi
Dedim ki annem de sen de rahat edemiyorsunuz gelince
Hem ne var dedim
Eşim sık sık gidiyor alışmam lazım

Bi de kayinvalidem evde tek kalmak istedi diyelim
Bunların millet hep ayiplar
Acayip bağlılar birbirlerine ve geleneklerine
Oy neyse içim şişti şimdiden

Hayır yani mesela benim eşim emrivaki yapıyor. Sen tek kalanazsın şu gelsin bu gelsin.
Bakalım onlar gelmek istiycek mi herkesin bi düzeni var bişey diyemiycekler sonra istemeye istemeye gelecekler.
Hepimiz Allaha emanetiz.
Allah şer niyetli insanlardan korusun.

Hayırlı aksamlar kızlar...GAR GIŞ GIYAMET ..3G nın acılımı...donuyoruz resmen..Rabbım sokaktakilere yardım etsin.Benım kayınvalide görümceler hepsi iyi..bende 3 yıl oturdum ama o 3 yılıma bile acıyorum:) yüzgöz olmak hiç iyi bir şey değil..ama yanlızlık zor..oyle korkmayız felan demeyin..neler oluyor neler..insan evde illakı nefes arıyor..şmdi genclık var tabıı..iş guc coluk çocuk zaten sıkılmaya vakit kalmıyor ama hep oyle kalmıyacaz bızde yaslancaz..ben yaslıların tek kalınca evlatlarıyla kalma tarafıyım ne olursa olsun....insan duvarlarla konuşur ..ben genç olduğum halde başka ilde 3 sene kaldım..oğlum vardı ..bazen o babasıyla kalıyordu ikimiz farklı sehirdeydik...bilgisayar vardı arkadaşlar vardı...ama gece olunca duvarlar insanın ustune yuruyor...birde korku oluyor..

Canım bizim dediğimiz o değil, başta dediğin gibi yüzgöz olmak...
Tabiki ilerde yaşlanınca ve gerekirse ana babalarımızla birlikte yaşarız onlar bize hem Allahın emaneti hem de hayatta en çok borçlu olduklarımız.
Daha genç yaşlarda ailelerin birlikte yaşamaları çok sorunlara sebep olabiliyor, bence yakın oturmalı zaman zaman gidilip gelinmeli.
Gece tek kalabilmekle, yalnızlık apayrı bişey..
5 yıllık evliyim, yarım gün çalıştım hep bazı günlerimse boştu akşamlara kadar eşimi beklerken hep yalnızdım çok iyi biliyorum o duyguyu gece tek kalmakla apayrı bişey yalnızsın gece de olsa gündüz de olsa bomboş ve sessiz bir ev.. Uğraşacak beni oyalayan çoluk çocuğum da yok..

Bence insanlar gece tek kalmaya alışmalı dünyanın bin bir türlü hali var her an her yerde birilerini bulamayız.

Son düzenleme:
Yukardakiler benim düşündüklerim ancak Kuranı kerimde, anne babanızdan biri veya her ikisi yanınızda yaşlanırsa onlara öf bile demeyin buyruluyor.
Gerçekten büyük imtihan..
Allahın rızası onların da rızasından geçiyor.
Şu dünyada sabredince ne mükafatlar var ancak sabredebilirsek tabi...

Karanfılım sana katılıyorum..dedimya cnm bizim toplumumuz gençken bıktırıyor yaslanana kadar herkes yuz goz oluyor..hele eskiden kırklı yaslarda kaynana olanlar bile beraber otururlarmış..bende diyorumya ilk 3 sene oturdum aklım olsa asla oturmazdım..cok iyilerdi ama kotu yönlerimizde gorduk yanı yüzgöz olduk şimdi cok iyiyz ama zaman zaman geçmiş unutlumyor...ama bastan ayrı olsaydık hiç yüzgöz olmazdık...ama tek kalınca tabii kim ole kim kala belkide biz erken gideriz bellimi olur...ama tek bırakmam...illakı beraber oturrum..

Günaydın kızlar
Kv kp muhabbeti yapılmış. Ben hiç girmeyeyim o muhabbete
Bugün eve dönüyoruz. Kuzum burada kalıyor. 10 gün kamp var. Aklım ruhum yüreğim burada kalıyor. Çok istiyor. İZin vermesem belki de Ömrünce bana kızacak. Nasıl gideceğim bilmiyorum. Nasıl geçecek günler. Allah'a emanet ediyorum onu.

Günaydın herkese yoğun bir hafta var önümüzde.Ogluşun bugün türkce ve sosyal yazılısı var.Allah kuzuların yardımcisı olsun.papatya arkadaşım nerde kaliyo oglan niye kalıyo sen niye dönüyosun bilmediğimiz için sadece Allah yardımcın olsun diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…