• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

geztapo çok üzüldüm canım..
ben de anlayamıyorum insanları.
Rabbim hepimizi iyi insanlarla karşılasın.

Abimde garibim çocuklarım küçuk çocuklarım çocuklarım diye diye doldurdu 13 yılıni. Ütüsüz pantolonlarla kopuk düğmeli gömleklerle ...ayy ağlıcam yaa çok etkildi sevimlinin davranışı beni...

kıza bak yaa diyorum zahmetsiz buluşalım diye yine bişeyler yaparım getirirm diyor..
hamarat hatun ama sizin oralılar gerçekten çok misafirperver oluyor özellikle yeme içme konusunda.
bahçede çayımızı içer otururuz bi sohbet ederiz inşallah canım..
bakalımm.. nasip... o zaman bi gelsin..

ben bursaya gittiğinizi düşünmüştüm :) neyse yine oraya gittin diyelim :)
demek oraya gittiniz sizi siziii..
peki uçakla aktarmalı mı gittiniz direk mi?
bizim burdan direk uçak yok önce ankara ya da istanbul.. ve eşimle ikimiz 750 civarını buluyor. direk bizim burdan olsa yine aramayacaktık çünkü gerçekten çok uzak yol. ama aktarmayı hele uçakla yapınca bini buluyor.
Canım Ankara aktarmalı geldik.
Iki kişi Gidiş dönüş 700 tl tuttu.
Onun da bir kısmını karttan geçtik. Bir kısmında maximum kartın millerini kullandık. Biraz da mil borçlandık

Ay _sekerpare_ _sekerpare_ çok üzüldüm şimdi
Benim kayinvalidem o kadar iyi birisidir
Lohusaligimda annem değil o kaldı yanımda
Ama işte aşırı iyilik de bunaltiyor insanı bi yerde :KK53:
Yemeğimi yapardi
Temizliği yapardı
Bebeğe bakardı
Benim oğlan doğduğunda hic uyumazdi
Sonra ben mizmizlanmaya başladım
Ben de temizlik yapmak istiyorum
Bebegimin altını ben açmak istiyorum :KK45:
Eşime diyordum ki annen gitsin artık :KK48:
Bi misafirim olsa koşar gelir hemen
Corba, pilav dolma tavuk ne varsa pişirir
Bana iş birakmaz
Cok diri ve aşırı fedakar biri
Eşi vefat etmiş
Kendini çocuklarına adamış
Annem bana diyor ki
Bugün kayinvalidenleri ağırlamakla beni coook mutlu ettin
Eşin de mutlu olmuştur diyor
Bizim iki taraf da siz ailenizle mutlu olun bize yeter diyor
Ayrıca ikramlik olarak da eşim dert etme dedi
Patates kizart. Bi de sucuklu yumurta yeter
Aklımdan bir de hazir kek alırım diye geçirdim
Sonra baktım. Yoook
Ben rahat edemem
Mutfak için yaratılmışım ben :KK53:
Ev hanimligi ile ilgili şeylerden inanılmaz zevk alıyorum
Temizlik yapim.
Pasta Börek yapim
Dantel iğne oyası yapim
Kocam azcık zengin olaydi.
Çalışmazdim sanırım

Sevimli canım iyilik iki başlı işte. Hep iyi olursunuz bundan sonrada inşallah.Allah bozmasın .@karanfilce bugün burda da bayağı yağdi simdi durdu bakalim

Canım benim kv, kp daha 3 çeşit haricinde yemek koymamışımdır. Yemek faslı geçer çay yapar koyardım önlerine, sonra da meyva gelirdi. Kv ayağını uzatır otururdu. 1 ayda kalırdı. Bir saatliğine oğluma bakmazdı çocuk 2.5 yaşındayken sabahın köründe kreşe yollardım. bütün komşuların dikkatini çekerdi. Ben de kadın gezecek biz bakalım nasıl olacağız der geçiştirirdim. Şimdiye bak. 1 kere arayamdı bile neymiş efendim ben sinirle kötü söz söylermişim ondan aramamışlar. Ne güzel bahane diymi.

Bizim evin her yeri yanıyor ama biz sadece en çok ısınan odasında yiyoz içiyoz uyuyoz..
Yatak odası da en soğuk yeri. Orda filan yatımaz.

sevimlicim maşallah çok şanslısın cnm
kvalide ve kayınpeder konusuna hiiiiiiiiiiiiiç girmeyeyim
kısaca onları ALLAH a havale ettim
görüşmüyorum,keşke 5 yıl önce görüşmeseymişim,5 yıl boyunca yıprandığımla kaldım
misafirleri yolladım
ortalığı topladım

Şimdi geçen hafta gelen ortak arkadaş arıyor. Kızım kv, kp ile görüşmüyor ya onu söylüyor. Ben de " kızım büyük o öyle istiyor ama oğlum sabahtan akaşma kadar babasıylaydı, onu niye görmek istemediler" dedim. Samimi değiller. Onları bile ayırıyorlar sonra da konuşuyorlar. Görüşmek için çaba yok. İlla kızım görüşecek. Allah'a havale ettim onları vicdanları il başbaşa.

İki kardeşten biri köyde çobanlık yaparken diğeri şehirde yaşıyordu. Köyde yaşayan “Bu zamanda şehre gitmek, oranın günahlı hayatına karışmak çok kötü. Ben köyün çobanlığını yapayım, günahlardan uzak kalayım” düşüncesi içerisindeydi.Çoban, dağda koyunları, keçileri otlatıyor, bütün namazlarını vaktinde kılıyor, namahreme nazar etmiyordu. Bütün gün zikirle, fikirle, şükürle yaşıyordu. Bir süre sonra manen bir hayli ilerledi, kerametlere bile mazhar oldu.Çoban, şehirde yaşayan kardeşini ziyaret etmek istedi. Otlattığı koyunlarından bir miktar süt sağarak bir bez torbaya doldurup ağzını bağladıktan sonra şehrin yolunu tuttu. Ayakkabı tamircisi olan kardeşinin dükkânına varınca torbadaki sütünü duvardaki bir çiviye asıp oturarak sohbet etmeye başladı.Bu sırada bir bayan gelerek ayakkabısını çıkarıp topuğunu gösterdi. Kardeşi ayakkabıyı tamirle uğraşırken bayan çıplak ayakla beklemeye başladı. Kadın az sonra ayakkabısını giyip giderken ormanda görmediğini gören çobanın zihninde değişik düşünceler oluşmaya başladı. İşte o sırada yukarıdan bir şeyler dökülmeye başladı. Başlarını kaldırıp yukarıya baktıklarında bunun süt damlası olduğunu anladılar. Çobanın zihni bulanıklaşmaya başladığı anda torbadaki süt de damlamaya başlamıştı.Ayakkabı tamircisi kardeş “İnsanlardan kaçarak dağ başında veli olmak kolay şey. Bütün mesele işte bu insanların içinde veli olabilmekte” dedi. Çoban, “Haklısın kardeşim. Demek senin manen yükselmene mani bu gibi manzaralar” dedi. Ayakkabıcı kardeş, “Nereden çıkardın bende manen yükselme olmadığını?” diye sordu.Çoban, “Baksana, bir anda düştüm senin yanında. Sen ise her gün bunlarla yüz yüzesin. Yükselmen mümkün mü?” diye cevap verdi.Ayakkabı tamircisi, “Asıl mesele bunların içinde kendini muhafaza etmektedir. Rabb’ime şükürler olsun ben kendimi şimdiye kadar muhafaza ettim, bundan sonra da muhafaza ederim, İNŞALLAH” dedi.Bundan sonra ayakkabı tamircisi kardeş, şehadet parmağını ağzına götürüp dilinin ucuyla ıslattıktan sonra doğruca torbanın süt akan yerine Bismillah diyerek bastırdı. Şıp şıp diye akan süt anında kesildi. Bir anlık sessizliği çobanın feryadı bozdu. Kucakladığı kardeşine “Sen haklıymışsın kardeşim! Asıl mesele, dağ başına kaçmak değil, insanlar içine girmek, onların arasında durumunu muhafaza etmekmiş” dedi.

Ben önceden de duymuştum da
Sanırım son zamanlarda Semerkand aile dergisinde okudum
Yoksa yanlış mi hatırlıyorum
karanfilce karanfilce doğru mu hatırlıyorum

Sabah bi konu açıldı da eşimle aramızda
Benim de aklıma bu hikaye geldi
Eşime dedim ki
Ben köyde yaşayanin hayatını istiyorum nedense
Yani kolay olanı
Namaz kilayim
Oruç tutayim vs.
Başka bişey olmasın çevremde

Hangi konuyla ilgili olduğunu anlatmak istiyorum size
Ama oğlum fırsat verirse
Cok doldum cok :KK51:

Bilmiyorum canım ben aileye üyeydim
Hikaye çok güzel ben de eşime anlattım.
Canım Allah güç kuvvet versin sana.
İsin zor ama herkesin de hakkı değil..
Allah yardımcın olsun.

Cok güzel bende altınoluktan okumuştum sanırım.dogru gercekten bazen komsuya gidiyorum ister istemez çok konuşuluyor.eve gelince bazı seylerden pişmanlık duyup,oturcam evimde kimseyle görüşmiycem diyorum.amamarifet hayatın her alanında azalarına sahip olmak gerçekten.

Benim iki kaynim var
Biri pmyo 2.sinifta
Yaza goreve başlıyor, bu küçük olan 20 yaşında
Digeri de uni.mezunu ama atanamadi
O da polislige başvurdu, mülakata girdi
Kazanirsa, 6 aylık eğitimden sonra o da göreve başlayacak
Yani ikisi de ayni anda başlamış olcak
Ben açıkçası ikisinin de polis olmasını istemiyordum
Çünkü polislik zor
Yerleşik bi hayatları olmicak
Yani ben ayni sehirde olalim
Gidip gelelim isterim