Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

darısı başına karanfilce
tez zamanda anne olur da bi bıcırık peşinde koşarken beni anarsın
bak okumuştum ama daha yeni cevap yazabiliyom

darısı başına karanfilce
tez zamanda anne olur da bi bıcırık peşinde koşarken beni anarsın
bak okumuştum ama daha yeni cevap yazabiliyom

İnşallah canım dua et.

kızlar bugün 11 buçukta geldim okuldan bi yatmışım 4 e kadar. yine grip oldum da.
son vakit yazılılar da sıkıştı raporda alamadım ama o kadar ihtiyaç duydum ki dinlenmeye.
belki de o yüzden sık hastalanıyorum. neyse Rabbim başka dert vermesin.

Yazılanların hepsini olmasa da bir çoğunu okudum. Çok Yararlı Bir topik olmuş. Acan arkadasin ellerine sağlık. Bimin bulaşık makinesi icin olan deterjanı ni denicem. Ben bimden pecete türlerini aliyorum.

tam tamıda 650 TL içerdeydim gelirimin, gelir dediğim öğrenciyim baba parası yani :44: sonra 25 gün önce son sigaramı içip bir daha sigara almadım. Minumumlarım dışında alışveriş yapmadım. Off of hala 300 TL içerdeyim. Ama çok şükür yarısı gitti. Bir tek yapmam gereken dışarda yemek yemeği kesmek. Ama hiç vaktim olmuyor işte yemek yapmaya. Dışarda da 1 öğüne 10 TL verinde hoop yine aynı tas aynı hamam. Neyse şimdilik iyi toparladım. Hatta 2-3 ay kemeri sıkarsam para biriktirmeye bile başlayabilirim. Hatta para biriktirirsem yine yurtdışına çıkarım.

Off bu borç hep yurtdışı sevdasından

hoşgeldin...
evet dışarda yemek ve sigara tam bir para canavarı. işe baki bir de zararlı
olsun öğrenciyken de farkına varıp bişeyler yapabilmeye çalışmak da güzel...
Yazılanların hepsini olmasa da bir çoğunu okudum. Çok Yararlı Bir topik olmuş. Acan arkadasin ellerine sağlık. Bimin bulaşık makinesi icin olan deterjanı ni denicem. Ben bimden pecete türlerini aliyorum.

teşekkürler canım :))
tabi çoğumuz biliyor yapıyoruz bunları çok şükür. ama gerçekten evlerinde çok israf eden hanımlar da var. herşey biz hanımların elinde

Bugun Bim den bulasik makinesi deterjani aldım burdan duyup. Henüz hic yıkama yapmadım. Umarim memnun kalırım. Fiyatı da çok uygun.
Yemek leri de dokmemek için çaba sarfediyrm. Geçen gün bitmeyen yemegi karsimda oturan yaşlı teyzeye verdim.cok sevindi

Ailem geldi yanıma. bugün de yemeğimizi yedik hep birlikte. bütün yemekleri nerdeyse sünnetledik. hiç yemek artmadı. Öyle mutlu oldum ki..
zaten tabaklarda yarısı kalıp yemeklerin de çöpe gitmesi kıyamet alametlerindenmiş bugün duydum.
Öyle evlerde öyle yemekler yarısı yenip diğer yarısı çöpe gidiyor ki..
ve bu alışkanlık halini alınca da damlaya damlaya su misali göl oluyor.
çevremizde bu alışkanlığı yaymaya çalışalım bence. kalan bişeyleri çöpe dökmek, yere düşen bir şeyi temizleyip yemek yerine hemen atmak medeniyet göstergesi gibi kullanılıyor.
Oysa Efendimiz A.s onun temizlenip yenilmesi gerektiğini kalan lokmanın şeytana bırakılmaması gerektiğini söylüyor.

kırmızı, inşallah tabletten memnun kalırsın

4 yıllık evliliğimde şunu çözdüm
bulaşık makinesi diğer ev aletlerine benzemiyor. yani sadece deterjanı tutturmanla yetmeyebiliyor.
ben neler denedim neler.
tuz ayarın, parlatıcı ayarın, deterjanın hepsinin ayarını tutturman gerekiyor. ve üstelik her makinenin de huyu ayrı

Arada bir bakıp kaçıyorum canım
Bizde değişiklik yok borçlara devam
Aldığımız borca gidiyo kalanıda yicek parası yapıp yuvarlanıyoruz.
Bu ay eve zula değilde sadece eksiğimiz kadarını aldım.
Hepsinden azıcık azıcık.
Birazda annemden tırtıklıyorum yolumu buluyorum

Tablet pırıl pırıl yaptı bulasiklarimi. Daha fazla ödemek israf.
Ben de haftada bir pazara cikarim. Sebze meyve uygun da ufaklık icin yumurta pahalı oluyor. Birde iki uc gunde bir damacana su bitiriyoruZ.Onun da caresini bulursam mutfak masrafimiz azalacak

olsun canım Allah sağlık sıhhat versin de..
biz de bu ay nerdeyse hiç birikim yapamadık.
güya birikim için 900 ayırdık. lazım oldu 100 çektik bi 100 daha bugün de 400 kala kala 300 kaldı.
nereye gidiyor bilmem ki..
Allah ne etsin bilmiyorum bu ülkenin büyümesini istemeyen ülkeleri. her şey bi anda ateş pahası oldu allak bullak ettiler heryeri. işte krizdir savaştır neler götürüyor ülkede oysa herşey aynı üretiliyor ama elindeki paranın bi anda kıymeti bitiveriyor.
az bişey tl miz vardı o da durduğu yerde değer kaybetmeye başladı çok kızgınım çoook

benim ailem hep krizler madurudur. çocukluğum hep onların acılarıyla geçmiştir.
Tansu çillerin krizinde kooperatifimizden olduk. Ecevit zamanındaki krizde de tüm birikimizden.
şu ortamda da Rabbim hepimizi korusun.
bimde baldo pirinç 10.3 olmuş ya oysa 8.5 du. hele bimde fiyatları senelerce hep aynı görmeye alışmışız ya çok zoruma gidiyor bu durum.

ayyyh sinirlendim..

yarım tablet mi kullandın??
biz suyu tatlı su çeşmesinden dolduruyoruz canım.
sen herhalde yemeğe de kullanıyorsun. ben yemeğe çeşme suyunu kullanıyorum.

Tabletin hepsini kullandim.yarim daha mı iyi, yoksa tasarruf açısından mı? Su doldurmak iyi fikir. Ama eşim girmez heralde o işe. Ama denemeye deger. Bayanlar bu tasarruf yaşam tarzınız mi. Yoksa ev alana araba alana kadar mi

Heryerde bir sıkıntı var canım napıcaksın.
Benim sıkıntım yaz sonu gibi biticek borcumuz az kaldı zaten, ailemin durumu iyi ama babam kendisi yiyo zevk-i sefasında.
O sebepden anneme çok düşkünüm o da hep arkamda destek olabildiği kadar.
Mesela şuan ben annemlerle aynı binadayım biraz sebeplerim vardı birazda kirasını vermiyordu babam gelirsen oturursun diyordu kızdım çıktım geldim oturdum 3 yıldır diğer evimi kiraya verdim.
Herkesin bir derdi var inan bunada şükür diyip geçiyorum.

Patates,patlıcan,biber,kurufasulye almış başını gitmiş yahu.
üzülüyorum asgari ücretle çocuk okutup kira verenlere herkesi zengin,yolsuzluk yapan hırsızlık yapanlar olarak görüyo sanırsam boşbakan.
Helal 2llokmayla geçim sıkıntısı veren insanlarız neticede yemeyiz artık napalım.

Ben de yemek artııklarımı, yenmeyen yemeklerimi köpeklere veriyorum.

Bu soğukta hayvancıklar zaten sokaklarda, aç bi aç geziyorlar, bari onların karnı doysun.

biz de tam kredi kartını erittik derken yarıyıl tatili geldi çattı, İstanbul'a gezmeye gitmeyi kafama koymuştum, biletlerimizi de 3 ay önceden almıştık. Şimdi orda tekrar masraflar olacak, offff.

Ama ihtiyacımız da var biraz, düğün sonrası ne bir yere gidebildik ne de istediğimiz gibi alışveriş yapabildik.

Asla sızlanma değil, Allah bereket versin, ama zorlandık iyice işte.

Ben çok makine kullanmıyorum, 5 ayda toplasam 10 değildir herhalde.

İki kişi olunca iki dakikada elde yıkanıyor,ama deterjanım bitince kesin şu biminkini deneyeyim.

Gerçi annem memnun kalmadım demişti ama:26:

selam kızlar
ufaklık yatıyorken size yazayım dedim
bulaşık tabletimi ben de ikiye bölerek kullanıyorum
finish benimki
zaten 4-5 günde bir çalışıyor anca
3 kişilik bi aileyiz, haftanın 3 günü annemlerde, bi günü de kayınvalidede geçiyor
hatta bazen haftada bi çalışıyo makine
çocuk olduktan sonra yanımda birileri olsun istiyorum, yoksa bunalıyorum

size sorum olacak
hazır yufkadan neler yapıp buzluğa atabilirim
yufkacı bana uzak, gidince de azıcık almıyayım diyorum
eşim de sevmiyor hazır yufkayı
ben bir şeyler yapsam da azar azar kendime çıkarırım arada buzluktan
hem misafir gelince de pratik olur
pişirip mi koyuyorsunuz, yoksa çiğ mi?

bir de kurabiye hamuru yoğurup atcam buzluğa inşallah
başka ne koyabilirim bu tarz
yarıyıl tatilinde yoğun olcam biraz sanırım
birkaç grup misafirim olcak
sonra da şubatta gün bende olcak, işlerimi hafifleteyim diyorum

Sevimli:) ben genellikle pisirip atiyorum.sigara boregi cigden sarilip atiliyor ama pisirilip saklanan seyler daha pratik bence.cunku cikarip cozduruyorsun,gerekirse isinsin diye firinlarsi. Bu kadar.icinide,patatedli,peynirli,ispanakli gibi yaoabilirsin.ben gecenlerde elde yaptigim ispanakli boregimi attim.yarisini yedik geri kalani posetelere koyup attim buzluga.kurabiyeyi de pisirip atiyorum,oda sicakliginda cozuluyor hemen,isitmaya gerekte kalmiyor.hamurunu saklamayi hic denemedim,tek bir kere hamurum artinca dondurmustum,cozulunce hic begenmedim ondan sonrada atmadim birdaha.manti yapip atabilirsin,ben firinda kurutup oyle atiyorum,yapismiyorkar birbirine o zaman.sarma,pogoca tarzi seyler atabilisin,yaptigin kekler cok gelirde tuketenezsen onu atabilirsin.daha cok sey varda aklima gelenler bu kadar.ben genelde ,hepsini tuketemedigimiz icin,yarisini yiyip,kalanini atiyorum buzluga.lahana dolmasi yapip,pisirip atabilirsin.cikarip mikrodalgada isitinca hemen yenmeye hazir.birde gecen yaz yaptigim menemen konserveleri cok guzel oldu,vede pratik,insallah bu yaz daha fazla yapmayi dusunuyorum.
Kizlar bizde,kredi cektik onun borcunun altina girdik,herzamankinden daha cok dikkat etmemiz lazim.girdik bu yola,allah yardumcimiz olsun.korkuyorum biraz.birde bu yaz kardesim evlenecek kismetse,orayada gitmeyi dusunuyorum,eksta yol masrafi,cep harcligi,takisi derken onun icinde para lazim.insallah altindan kalkariz bu durumun,kardesimin dugununde olmak istiyorum,onun icinde biraz daha dikkat edip,birseyler denklestirmem lazim.hayirlisi olsun artik.

Sabah sabah sinirlerim oynadı birikimciler

Bi baktım bizim aidat gelmiş 160 tl

Harcamalar hep kalorifer kazanı tamiri 3000 tl, asansör yapımı, 2000 tl, sanki güvenlikli havuzlu sitede oturuyoruz, sinir oldum. Yönetime gidip hepsinin faturasını görmek istiyorum. Zaten doğalgaz da 370 gelmiş. Resmen soyuluyoruz yaa.

Biz geçinmek için bin dereden su getiriyoruz, adamlara bak ya. Ev sahibi olsam gene sarsmaz bir de üstüne kira ödüyoruz. Çok bunaldım ben bu işlerden artık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…