Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Cok haklisiniz ,evin varsada mqmasrafi aidati bitmiyior.annemlerde yeni ev aldilar ,ve isinamiyorlar bile,neymis ,eldeki yakit kisi cikarmazmis,birde ustune bu Ton aidat.allah yardim etsin.o yuzden bi gun evim olursa mustakil olsun isterim,en azindan hem rahat,hemde bilirum neyun nereye gidecegini.

Müstakil evinde de elbette kendince zorluğu var, maddi olarak da müstakil evler daha pahalı ama en iyisi bence de.

Ev arayayım dedim, ama kaynım kiracımı çıkarayım yaza gelin siz oturun demiş eşime. Böyle aidat görmedim. 6 ay oldu evi tutalı, ilk 35ti, sonra 60 oldu, 85 derken bu ay 160. Haraç ödüyoruz resmen.

teşekkürler royem, verdiğin bilgiler çok işime yarıyacak

Nasılsınız kızlar??
dönem sonu ya benim başım kağıt küreklerle dertte
bir de işletme evrakları derken
pestilim çıktı anlayacağınız.

canım tabletin yarısını kullanınca hem tasarruf oluyor hem de daha az deterjanla yıkadığın için sağlıklı.
üreticiler duymasın
deterjanın kullanma klavuzuna sıkı sıkı yazmışlar sakın tableti yarım kullanmayın diye

tasarruf benim hayat tarzım seviyorum israf etmeden yaşamayı.
Lüzumsuz şeylere harcamaktansa lüzumlu fakat ruhuma sağlığıma iyi gelecek şeylere harcamayı tercih ederim.
Ama insanoğlu işte borç dert olmadığı zaman arada kendimizi salıyoruz.
Öyle canım. Rabbim helal lokmadan mahrum etmesin bizi.
helal bereketli kazançlar nasip etsin..
Çok iyi olmuş canım. yeni evlisiniz gezeceksiniz tabi.
Eğer gezilerinizi planlı ve uygun ayarlarsanız az harcar çok gezersiniz. bence de öyle olmalı, israftan uzak ama hayatın güzelliklerinden helal daire içinde ayrı kalmadan..
canım şu resimdekiler buzlukta çok güzel oluyor.

https://www.google.com.tr/search?q=...AbHm4HICw&sqi=2&ved=0CCkQsAQ&biw=1280&bih=638
canım ev mi aldınız?
canım 160 liraya neyi dahil etmişler de o kadar yüksek çıkmış. kazan asansör yok değil mi? onlar ev sahibine ait çünkü.
ama sanırım yılbaşında apartman görevlisine çift aidat ödenerek azminat mı ne osu ödeniyordu onu da kiracılar öder, o olmasın?

apartmanınızda asansörün nesi tamir edildi canım?
şu bi güvenlik mevzusu varmış o mu?
eğer oysa bizim de 5000 tl tutmuş kavga çıkmış o yüzden. yönetici tanıdığına yaptırdı pahalı yaptırdı söylentileri dolaşıyor.
kiranız ne kadar canım??

Son düzenleme:

Canım o sorun çözüldü dün, meğer 115 ev sahibinin, 45 bizimmiş. Ama içime oturmuştu sabah sabah.

Bizim apartmanın güvenliği yok, olsa bile bu kadar olmamalı zaten. Ev sahibi ya da ben ödemişim fark etmez, ben yine de çıkarılan faturanın çok olduğunu düşünüyorum.

Kiramız 550 bizim. Kış memleketinde yaşadığımız için yakıt da 300 altı olmaz, sağlık olsun ısınmadan kısacak değilim ama kira vermek gerçekten zormuş iyice anladım.

Önceden sadece yılbaşları sonrası zam gelirdi(yaş olarak çok eski değilim ama hatırladığım böyleydi)
Şimdi akşam yatıp sabah kalkıyoruz zam zam zam.

Gerçekden artık herkes asabi,herkesin sinirleri bozuk,herkes kara kara düşünüyo

2.5 kilo kurufasulye 36 tl olurmu ya el insaf hiç mi Allah korkusu yok bu insanlarda.
Allahın verdiği rızka şükürsüzlük bu

bu aralar alışveriş yapamıyorum pek dışarı çıkmak istemiyorum para sıkıntısından dolayı faturalar belimizi yeterince büküyo.
Oğluma uygun fiyata kurs bakıyorum(inglzc.,matematk) özel hoca tutsam altından kalkamam kurslarda almış başını gitmiş elimizde kalan 2 kuruşuda onun eğitimine harcıcaz artık.

İnsan olmak zor,kadın olmak zor,evli olup ev geçindirmek zor,çocuk bakmak yetiştirmek eğitmek zor, hayat hiç de kolay değil gerçekden.

Son düzenleme:
Karanfilce,yok canim ne evi,ev icin cok para lazim,anaparam olmadan mumkunu yok ev alamayiz.birde tek maasla zor.ilerde calisirsam oyle yapmayi dusunuyoruz.biz araba aldik,orta halli birsey .hic birikimimiz olmadigi icin mecbur kredi cektik,en azindan gereksiz yerlere gitmez de borcumuzu oder birsey sahibi oluruz dedik.biraz korkuyorum,ilk defa biyle bir ise giristik ondandir belki,insalah elimize yuzumuze bulastirmadan altindan kalkariz.

Bu ay tum eksiklerimizi almam lazim,ki onumuzdeku ay itibariyle SIKI yonetim ilan ediyorum,bide yaza kardesim kismetse evlenecek,orda bulunmayida cok istiyorum,bakalim,yol,taki,cep param cikarsa gidicem,yapamassamda can sagolsun artik ne yapalim.

ne kadar haklısın.. biz kadınlar çok becerikliyiz..

ben 28 yaşındayım canım. ben bundan daha kötü zammı ecevitle necdet sezer kriz yapmıştı ya o zaman hatırlıyorum.:18:
Allah korusun. :18:annemler yağ tenekesi almıştı sanırım 15000 di. ertesi gün 45 bin oluvermişti. kriz herhalukarda çok kötü bişey. ülkeyi diplere götürür. Allah selamet versin, başımıza işi bilen, hakkı hukuku gözeten, iyi yöneticiler versin Amin..
bizim de yakıt 320 geldi hemen kısmaya başlamışlar
bizim aslında evimiz dengesiz yatak odamız çok soğuk ama oturma ve salon da çok sıcak arada kaldığı için.

Canım Rabbim kazasız belasız binmeyi nasip etsin
İnşallah Rabbim öyle bi kısmet nasip etsin ki, evinizi de hiç krediye bile gerek kalmadan alıvermenizi nasip etsin..

kızlar bi mutluluğumu paylaşayım.
bizim kooperatifin bitmesine 3 yıl var.(bittiğinde 11 yıl sürmüş bi koop olacak.)
3 blok 1.5 yıl sonra teslim, kalan son 3 blok da 3 yıl sonra teslim edilecekti. kura vardı. bize çıkmış. Allah nasip ederse 1.5 yıl sonra oturcaz. Şimdi aidata, bir de kira bedeli eklendi. Rabbim hayırlısıyla nasip eder inşallah. bu yılki zam kira bedeline gitcek. Ama eşime zam gelmemiş. özelde o yüzden. maaşı da az zaten ama olsun Rabbim bereket versin. Rabbim ev almak isteyen herkese hayırlı, helalinden ve güzelinden nasip etsin inşallah. kooperatif meşakkatli ve uzun bi süreç ev almak için ama güvenilir bi yer bulunca faize vermemk için süreye de katlanıyorsun

Son düzenleme:
Dün buraya yazdıktan sonra biraz uyudum. ve sonrasında da telefonlar..
dün misafir çekim gücü yüksek bi gündü. Üst üste geldi maşallah..
Şimdi de kalkayım artık misafirlerime kahvaltı hazırlayım :))

Evet karanfilcim bi ara kriz vardı hatta ekonomiyi düzeltmesi için birini getirtmişler(adı aklımda değil)
Ama krizdi bu yani tamamen çökmüştü
Bunlarda zam zam zam çökerecekler yakındır.
İnşallah öyle olur seçimlerle yüzümüz güler azıcık.
Kolay gelsin sana canım..
Misafir berekettir.. 10 bereketle gelir 1ini yer 9unu bırakır derdi rahmetli babannem.

Kira zor gerçekten. Ayin 15 i gelince kira ,aydat, apartmana komur parasi , bakiciya para, kredi kartı ödemeleri, sömestr da geldi. Bi de üstüne saga sola gitme parasi eklenir. Dogru dürüstbir şey kalmiyor. Bi kazancimiz var o da sigarayı bıraktık. Allah isteyen herkesi ev araba sahibi etsin. Evlerimize bereket versin.
Karanfilce seni de tebrik ederim. Ev sahibi olmaniza az kalmış.

Karanfilce,cok tesekkur ederim canim ne guzel dileklerde bulunmussun oyle,tekrar tesekkur ederim:) sizin evinizde hayirli olsun,az kalmis evinize yerlesmenize:) rabbim ,evinize ,kucaginda mis kokulu bir bebisle girmeyi nasip etsin:)bebek kismetiyle,rizkiyla gelir derlerdide inanmazdim.daha dogmadan bile,riizki bereketi evimizi sardi.tam diplerdeydikki,yavrumun varligi ile hersey bir anda guzellesiverdi.bundan sonrada saglik sihhatimiz yerinde olsunda,kimseye muhtac olmayalimda,ev de kismetse olur insallah.

Kızlar bulaşaşık makinesinde hiç arap sabunu kullandınız mı? en fazla 1 tatlı kaşığı kullanmak gerekiyormuş az önce öğrendim nette bir forumdan.

Kızlar bulaşaşık makinesinde hiç arap sabunu kullandınız mı? en fazla 1 tatlı kaşığı kullanmak gerekiyormuş az önce öğrendim nette bir forumdan.
ben denedim canım
ama bulaşıktaki kirler hiç çıkmadı.

Sağolasın canım
Allah razı olsun...
İnşallah Rabbim o eve sağlıklı hayırlı bi evlatla girmemi nasip eder..
Rabbim sana da kolaylıklar versin az kalmış yavrunu kucağına almana

bulaşık makinasında arap sabunu sakın denemeyin.

bu sitede okumuştum deneyen birisinin makinası bozulmuş.

üstelik garanti kapsamınada girmemiş.

günaydın hanımlar kaç gündür okudum topiği baştan sona .Bana yazdıklarınız çok iyi geldi .Yalnız olmadığımı gördüm.Ben çalışmıyorum tek maaşla hem kredi ödeyip hem geçinmeye çalışıyoruz bu ara çok bunaldım.Tasarruf için pek bişey yapamıyorum gibi geliyo bana.evde fazla ışıkları yanık tutmamak süpürgeyi haftada ikiye düşürmek fırını daha az çalıştırmak kıyafet alışverişini kısmak diyemiycem uzun zamandır çarşı olayını unuttuk zaten,bulaşık makinesi deterjanını ikiye bölerk kullanmak,diğer el deterjanınıda sulandırarak kullanmak ,tuvalete yer silmeye çamaşır makinesine kullandığım deterjanı minimuma indirmek,dışarda yemek olayını kesip etli vs .değişik tarifleri evde denemek,sebze meyve alışverişinde pişireceğimi planalayarak almak ,abur cubur yerine sütçüden aldığım açık sütle tatlı yapmak ,yoğurdu evde mayalamak gibi şeyler yapıyorum.Ama zaten içerde olduğumuz için köklü bir çözüm gerekiyor.EV kredisine girecektik eşimin ailesi 25-30 bin kadar verecekti biz onla düze çıkıp sıfırdan mortgage çekecektik .Evdeki hesap çarşıya uymadı ülkedeki kaos ortamı düzelene kadar askıya aldık .şimdi eşim tekrar ihtiyaç kredisi çekip kredi kartlarını temizleyecek lanet olsun o kartlara zaten onlar başımızı yedi.geçen yaz ardı ardına düğünler benim ekstra sağlık masraflarım herşey üst üste geldi ve biz bu hale geldik.durumu düzeltmek için babanladan iste diyorum ona yanaşmıyor .bakalım Allah sonumuzu hayr eylesin.Karanfilcim topiğine balıklama dalmış oluyorum bu mesajla hadi hayırlısı bakalım.ev işleri beni bekler ben kaçtım

selam kızlar
karanfilce hadi gözünüz aydın
biz de bulamadık şöyle bi kooperatif
o yüzden birikime devam
her ay belli bi miktar babamın hesabına para aktarıyoruz
o araba almayı düşünüyor, kendisi de birikim yapıyor
o almadan biz ev alabilcek parayı denkleştirirsek paramızı geri alırız
ama o önce davranır araba alırsa ona borç veririz
bi yandan da altın alıyoruz
ocak ayında gün eşimdeydi
şubatta da bende

bu aralar temizlik derdindeyim, Allah kolaylıklar versin hepimize

sağolasın canım Allah razı olsun..
peşin para en iyisi aslında..hem istediğin yerden alırsın hem de daha uygun olur. baban da size yardım ederse alırsınız taksit taksit ödersiniz inşallah.
ev mi temizliyorsun?
ben daha o safhalara hiç geçmedim.
hiç de geçesim yok.
şu geçenki atlattığım grip iyi serdi beni.
15 tatilde eve uğramayıp temizlikten de yırtmayı düşünüyorum.
bakarsın sizin oraya gelirmişiz :)
hoşgeldin sefalar getirdin canım
çok sıcaksın maşallah taa buralardan hissettim..
Maşallah sen de bizdensin.
ben de sevmiyom arkadaş israf yapma ki daha kaliteli bi hayat yaşayasın değil mi??
bence israf sağlıksız ve gereksiz şeylerle dolu, dışarda bol bol yemek, her gördüğünü almak, abur cubur tüketmek... mideni tıkasıya doldurmak..
bence insan israftan kısarak, içinde huzurla oturacağı evini(kiracı olmak zor gerçekten), arabasını, ufkunu açacak gezileri yapabilir.
Rabbim bizlere yolunda da harcayabileceğimi bol helal rızıklar nasip etsin.

bulaşık makinasında arap sabunu sakın denemeyin.

bu sitede okumuştum deneyen birisinin makinası bozulmuş.

üstelik garanti kapsamınada girmemiş.

bende makine bozulmadı ama yani hiç deterjan koymamış gibi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…