Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

ben bulaşık makinesine tuz kattığım zaman bulaşıklar çok berbat oluyor. kireç kaplanmış gibi oluyor. o yüzden tuz kullanmıyorum artık.

ya suyunuzun kireci çok azdır ya da 3 ü bir arada tablet kullanıyorsan onda tuz var o yeterli geliyordur.
benimki yeterli gelmiyor suyumuz çok kireçli ve kirli çünkü:KK31:

merhaba kızlar bugün bim den yeni çıkan ürünü fındık yağı aldım kızartmalarda kullanmak için.
hiç kullananız var mı memnun musunuz? ya da hakkında iyi kötü yorum duydunuz mu?

merhaba kızlar bugün bim den yeni çıkan ürünü fındık yağı aldım kızartmalarda kullanmak için.
hiç kullananız var mı memnun musunuz? ya da hakkında iyi kötü yorum duydunuz mu?

canım ben kullanmadım ama yengem kullanıyor.çok memnun özellikle kızartmalar için almış.banada tavsiye etmişti
daha alıp denicem

canım ben kullanmadım ama yengem kullanıyor.çok memnun özellikle kızartmalar için almış.banada tavsiye etmişti
daha alıp denicem

ben de dün kullandım evet gayet memnun kaldım. hafif gibi görünüyor kızartma sonrası kalıntı yok. zaten herkes tavsiye ediyor kızartma için fındık yağını ama biminkini kullanmadığım için bilemedim.

nette taa 2009 da bimde satılan zade fındık yağının fiyatını gördüm şok oldum. 10.9 tl.
zaten eskiden çok ucuzmuş sonra uzmanlar tavsiye edince fırlamış fiyatı :KK9:

ya suyunuzun kireci çok azdır ya da 3 ü bir arada tablet kullanıyorsan onda tuz var o yeterli geliyordur.
benimki yeterli gelmiyor suyumuz çok kireçli ve kirli çünkü:KK31:

BİZİM SULAR DA ÇOK KİREÇLİ.ben bim in tabletlerini kullanıyorum.hatta tableti 2 ye bölüyorum.gerçi ondan önce fairy vs de denedim.
neyse yaaa.şimdilik kullanmıyorum tuz ve problem de yok.

bimin tabletlerinden memnunum hem 2 ye bölerek kullanıyorum.uzun süre de gidiyor.ekonomik oluyor. güzel de yıkıyor.
var mı bimin herhangi bir ürününden memnun olan veya tavsiye eden.

BİZİM SULAR DA ÇOK KİREÇLİ.ben bim in tabletlerini kullanıyorum.hatta tableti 2 ye bölüyorum.gerçi ondan önce fairy vs de denedim.
neyse yaaa.şimdilik kullanmıyorum tuz ve problem de yok.

bimin tabletlerinden memnunum hem 2 ye bölerek kullanıyorum.uzun süre de gidiyor.ekonomik oluyor. güzel de yıkıyor.
var mı bimin herhangi bir ürününden memnun olan veya tavsiye eden.

aa ne güzel o daha da güzel işte.. ben tuz kullanmasam kötü çıkıyor.

mesela hangi tür ürünleri? gıda mı temizlik mi?

aa ne güzel o daha da güzel işte.. ben tuz kullanmasam kötü çıkıyor.

mesela hangi tür ürünleri? gıda mı temizlik mi?

gıda olarak işlenmiş hiç bir ürünü almıyorum. yani kıyma,köfteleri vs.sade ürünlerini tercih ediyorum. közlenmmiş biberi,yumuşatıcısını kullanıyorum,bir de bulaşık deterjanını.bulaşıkları 50 derecede yıkıyorum. bir de yarım tablet,güzel oluyor.

yaa kızlar bir şey danışacağım..Şirkette çalışanlara yardım amaçlı 2 şer kilo pirinçle mercimek verildi. Benim evde de vardı biraz bakliyatımm..1 ay oldu duruyor ama ne yapayım nasıl tüketeyim bilemiyorum..2 kişiyiz evde haftada 2-3 gün ailelerimizde yemek yiyoruz.kurtlanacak diye korkuyorum :KK43:

yaa kızlar bir şey danışacağım..Şirkette çalışanlara yardım amaçlı 2 şer kilo pirinçle mercimek verildi. Benim evde de vardı biraz bakliyatımm..1 ay oldu duruyor ama ne yapayım nasıl tüketeyim bilemiyorum..2 kişiyiz evde haftada 2-3 gün ailelerimizde yemek yiyoruz.kurtlanacak diye korkuyorum :KK43:

Ailelerinize verin bence sonuçta yemeğinizi orda yiyiyormuşsunuz.
ya da çevrenizde durumu olmayan birilerine verin makbule geçer.

prometheus:KK3:
nerelerdesin canım??
hasta mısın sağ mısın merak ettim..

Karanfilim merhaba canim cok sukur iyiyim :-) :-)
Paylasimlar sekteye ugradi gibi geldi,tasarrufla ilgili hikayeler,yazilar paylasiyorum kimse okuyup yorum yapmiyor.Hatta belki okumuyor bile..Her gun merhaba demek icin bir seyler yazmak da tuhafima gitti..Yoksa buralardayim canim arada bakinip cikiyorum:-) :-)

Paylasimlar sekteye ugradi gibi geldi,tasarrufla ilgili hikayeler,yazilar paylasiyorum kimse okuyup yorum yapmiyor.Hatta belki okumuyor bile..Her gun merhaba demek icin bir seyler yazmak da tuhafima gitti..Yoksa buralardayim canim arada bakinip cikiyorum:-) :-)

Canim sen paylas biz buralardayiz,gecen yazdigin hikaye cok guzeldi,hatta yorumlamistik bile:)
Ben suan herzamankinden daha fazla tutumlu olmaliyim,o yuzden her guzel oneriyede acigim:)daha ogrenecek cok sey var nede olsa:)

Normalde iyi saklanirsa hic birsey olmaz,evde bulunsun diye yarisini cam kavonaza koyup saklayabilirsin.gerisinide madem ailende yiyorsunuz onlara ver,sizde tuketiyorsunuz sonucta.

canım burası kalabalık bi topik değil 3-5 kişiyiz sonuçta o yüzden az kişi okumuştur hikayelerini. sen paylaş biz okuruz. :KK66:
herkesin dünyalarca işi var tabi az uğradığın zamanlar olacaktır. ama öyle bırakıp gitme bak belli olyor eksikliğin. tr_lelli de öyle o da gözümden kaçmadı devamsızlık yapıyo :KK1:
sevimsizi demiyom bile onun kerata var bi tane pek yaramaz.
yakında royem de katılcak o kervana :KK9:

saklamak istediğinin içine tuz koy o da fayda ediyormuş

gıda olarak işlenmiş hiç bir ürünü almıyorum. yani kıyma,köfteleri vs.sade ürünlerini tercih ediyorum. közlenmmiş biberi,yumuşatıcısını kullanıyorum,bir de bulaşık deterjanını.bulaşıkları 50 derecede yıkıyorum. bir de yarım tablet,güzel oluyor.

ben bimden şunları tercih ediyorum:

tablet, tuz, elma sirkesi,
200 gr lık paket çekirdek(diğer marketlerden kg fiyatına aynı geliyor. gidince 3-5 alıyorum bitince evde yenisini açıyorum bayatlamıyor)
baldo pirinç, bazen gofret bisküvi tarzı şeyler.
eşim o kasanın yanındaki buono mu ne o çikolataya bayılır.

arada da aktüel ürünlerden alırım güzel olanlardan geçen hafta sarımsak ezceği vardı tam benim aradığım şeydi mesela :))

genelde aldıklarım bunlar.

Düşündüm de ben marketten ne kadar az şey alıyorum.
sayacak bişey bulamadım ya :))
zeytinyağını mersinli arkadaştan, tereyağını annemlerin ordan satın alırım
yoğurdu sütü açık alır kendim yaparım,
mercimek, bulgur, nohut, fasülye köyden.
deterjanları ersağdan alıyorum. markete gidince alacak baya az şey kalıyor.

teşekkür ederim kızlar fikirleriniz için..
Ailelerimiz de bakliyatı toplu alıyolar onlarda benden bol yani ,ihtiyaç sahibi birine vermek için de az geliyor gözüme,bide çevremde bildiğim biri yok..Eşimin dayısı var durumları orta halli,kızı çocuğuyla baba evine geri döndü falan onlara gittiğimiz bi akşam götürürüm olmadı şirketten verdiler bende size getirdim derim.Umarım yanlış anlamazlar..:44:

Ben bu sene,yazdan kis icin birseyler hazirladim,o sayede mutfak masrafim bayagi azaldi.cogu zaman yiyecegim sey evde hazir yapilmis,yada buzlukta duruyor:) bileydim daha
onceden yapardim.simdide ,etimi ve lazim olan diger seyleri alinca fazla tutmuyor.
Yogurdu kendim mayaliyorum,tadi daha guzel ve saglikli.

Bunun haricinde kozmetik aliminida durdurdum.baktimda almisimda almisim ve cogu seyi ya bir iki defa,yada hic kullanmamisim ,buda bir iisraf ve para kaybi.o yuzden simdi elimde olanlari bitirmedikce birsey almayi durdurdum.kozmetiginde bir omru var ,zamanini doldurunca kullanamiyorsun maalesef.

Temizlik malzemelerinede sinirlama koydum,bu aralar sirke ile cok iyi anlasiyoruz:) onun haricinde aldigim temizlik urunleride gerekli ve fuzili olmayan seyler.

Ben bu sene,yazdan kis icin birseyler hazirladim,o sayede mutfak masrafim bayagi azaldi.cogu zaman yiyecegim sey evde hazir yapilmis,yada buzlukta duruyor:) bileydim daha
onceden yapardim.simdide ,etimi ve lazim olan diger seyleri alinca fazla tutmuyor.
Yogurdu kendim mayaliyorum,tadi daha guzel ve saglikli.

Bunun haricinde kozmetik aliminida durdurdum.baktimda almisimda almisim ve cogu seyi ya bir iki defa,yada hic kullanmamisim ,buda bir iisraf ve para kaybi.o yuzden simdi elimde olanlari bitirmedikce birsey almayi durdurdum.kozmetiginde bir omru var ,zamanini doldurunca kullanamiyorsun maalesef.

Temizlik malzemelerinede sinirlama koydum,bu aralar sirke ile cok iyi anlasiyoruz:) onun haricinde aldigim temizlik urunleride gerekli ve fuzili olmayan seyler.

X