• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Günaydın. 2 servis birden gelmedi yollar kapalı. Lapa lapa kar. İşyerini aradım 1 saat servis bekledikten sonra. üşüdüm çok üşüdüm.

Gunaydınla..dun aksamdan beri cok güzel yağmur var.şimdi balkonumun kapısını araladım hala yağmur var sagnak sagnak kokusunu cok severim.kızım cok erken kalktı şimdi uyttum yaramazı..akşama yemeğine koyuldum..cunku hiç yemeğim yok ben 4 de gelcem hemen arkamdan eşim geliyor..yemek yapmaya fırsat kalmıyor bu saatlerde yapıyorum bende yemeklerimi koydum 12 de oğlum oglen arası yemeğe gelcek ona birşeyler hazırlıyacam fırsat kalırsa kahfaltı yapcam benden böyle bakalım

gunaydınlarr

ıstınye bayırı karla kaplanmak uzere, lapa lapa kar yagıyo dısarda.

dun maasım yattı ama maastan elde avucta bırsey kalmadı. Araba kredısını normalde 7sınde yatırmam gerekıyor ama belkı o gune kadar satılır bosuna faız odemıyeyım dıye onun parasını ayırdım. 1000tl de esya borcunu gonderdım esıme versın dıye. Kredı kartını de odeyınce maasın hakkınden gelmıs olucam:))) Arabayı bır an once satmamız lazım artık ekonomı error verıyor

nazah .!.:
Eve gidiyorum. Pes ettim. İzin aldım.
Geçen de bizim burda yağdığında afyon yolu kapandı eşim işe gidememişti.
Bizim burada güneş artı rüzgar var ama bugün bana ılık geldi hava.
Ayy trlellim ya benim ufak kardeşim de orda ablasının bitanesi. Şimdi güzel de giyinmez zorla biri giydirtecek. Tam sınav vakti hasta olmasabari.
Allaha şükür evi değişince yürüyerek 6 dk imiş okula.
Ama bu şimdi yakın diye de giyinmezzz.

gunaydınlarr

ıstınye bayırı karla kaplanmak uzere, lapa lapa kar yagıyo dısarda.

dun maasım yattı ama maastan elde avucta bırsey kalmadı. Araba kredısını normalde 7sınde yatırmam gerekıyor ama belkı o gune kadar satılır bosuna faız odemıyeyım dıye onun parasını ayırdım. 1000tl de esya borcunu gonderdım esıme versın dıye. Kredı kartını de odeyınce maasın hakkınden gelmıs olucam:))) Arabayı bır an once satmamız lazım artık ekonomı error verıyor
Canım ya maaştan elde avuçta bişey kalmaması ne kötü bişey ... bu kredilere kredi kartlarına fazla güveniyoruz bence.Hayatımızın insiyatifini bankaların eline veriyoruz.Bizim borcumuzda cürmümüz kadar tabii ama bizi çok sarstı.Bugünler geçecek Allah hastalık vermesin yaza çıkarsak karada ölüm yok diyor eşim ,diyor da bu sefer borcu temizledik hadi ev diyeceğiz bu sefer.o noktada tereddüt var.Alıştığımız temiz nezih semtte giristen küçük ,25-30 yıllık ve muhtemelen içine hiçbişey yapamayacağımız bir ev mi yoksa nispeten biraz daha merkeze uzak daha karışık halkı olan bir semtten 7-8 yıllık tetemiz büyük bir ev almak mı ? Ya da çektiğimiz sıkıntıları unutmayıp haddimizi bilip kiraya çıkmak mı ?Rabbim hakkimizda hayirlisini versin .

Geçen de bizim burda yağdığında afyon yolu kapandı eşim işe gidememişti.
Bizim burada güneş artı rüzgar var ama bugün bana ılık geldi hava.
Ayy trlellim ya benim ufak kardeşim de orda ablasının bitanesi. Şimdi güzel de giyinmez zorla biri giydirtecek. Tam sınav vakti hasta olmasabari.
Allaha şükür evi değişince yürüyerek 6 dk imiş okula.
Ama bu şimdi yakın diye de giyinmezzz.[/QU

Yalniz kaliyosa orda dikkat eder merak etme ablasi.Nazini cekecek kimse olmayinca kendilerine bakarlar.Ben de kar yağsın istiyorum çok özledim lüfffeeennn

Canım ya maaştan elde avuçta bişey kalmaması ne kötü bişey ... bu kredilere kredi kartlarına fazla güveniyoruz bence.Hayatımızın insiyatifini bankaların eline veriyoruz.Bizim borcumuzda cürmümüz kadar tabii ama bizi çok sarstı.Bugünler geçecek Allah hastalık vermesin yaza çıkarsak karada ölüm yok diyor eşim ,diyor da bu sefer borcu temizledik hadi ev diyeceğiz bu sefer.o noktada tereddüt var.Alıştığımız temiz nezih semtte giristen küçük ,25-30 yıllık ve muhtemelen içine hiçbişey yapamayacağımız bir ev mi yoksa nispeten biraz daha merkeze uzak daha karışık halkı olan bir semtten 7-8 yıllık tetemiz büyük bir ev almak mı ? Ya da çektiğimiz sıkıntıları unutmayıp haddimizi bilip kiraya çıkmak mı ?Rabbim hakkimizda hayirlisini versin .
cok haklısın canım hayatımız kredıye endekslı. Kredı borcu ya da kredı kartı borcu olmayan yok gıbı cevremızde. Aslında ben araba alırken odeyemeyecegımızı bılıyordum ama o sıralar esım ozel ıs de yapıyordu. O ıs bırden kesılınce odeyemedık. Her ay 400,500 ıcerı gırmeye baslayınca ve de daha cok odemesı olunca satalım dedık. Zaten esımın yenı gectıgı bolumde araba da verecekler, oyle olunca gerek de yok vergısıyle vs ugrasmaya.

Ev demıssın, sız nerede yasıyorsunuz bılmıyorum ama 25-30 yıllık bınayı kredıyle almayın derım. alacaksanız en fazla dedıgın gıbı 7-8 yıllık olsun eger kredıyle alacaksanız. Bır de pesınat bırıkmeden acele etmeyınkı odemelerı cok olmasın. Umarım evlerın cok pahalı olmadıgı bır ılde yasıyorsunuzdur.

bu arada haftalık harclıklarımızla ceyrek almaya baslamıstık butce error verınce. Sımdı 3 ceyrek var, 4. ceyrek ıcın bırıktırıyorum ama araba satılmazsa 4. ceyregı ne zaman alırız bılmem:KK43:

bu arada haftalık harclıklarımızla ceyrek almaya baslamıstık butce error verınce. Sımdı 3 ceyrek var, 4. ceyrek ıcın bırıktırıyorum ama araba satılmazsa 4. ceyregı ne zaman alırız bılmem:KK43:
haftalık harclıklarımızla deren harclıktan kalan 10,20lırayı bırıktırıp demek ıstemıstım:KK45:

ben de nefret ediyorum karttan krediden ama artık o kadar batmışız ki kurtuluş yok maalesef. yaklaşık 2 yıldır 3000 tlnin altında kart borcu ödemedik. şimdi azaltmaya gayret ediyorz. bu ay 2100 oldu pazartesi kart kesilecek.

ben de nefret ediyorum karttan krediden ama artık o kadar batmışız ki kurtuluş yok maalesef. yaklaşık 2 yıldır 3000 tlnin altında kart borcu ödemedik. şimdi azaltmaya gayret ediyorz. bu ay 2100 oldu pazartesi kart kesilecek.
canım en azından odeyebılıyorsunuz. Ben 4,5 aydır asgarısını yatırıyorumkı hıc sevmem ama asgarı yatırmayı.

Eskiden maastan avans çekme vardı bakkala borç yazdırma vardı,dosttan borç istemek vardı,kooperatif ödemek vardı ...Bence eskiden paranın bereketi vardı.Çünkü helal paramıza haram karışmıyodu.Ne zaman bankalar evimizin içine kadar girdi herşeyimiz var ama huzurumuz yok maastan elde kalan üç kuruşun bereketi yok maalesf.Ben Ankaradayım.Burda temiz orta halli bir semtte 3 oda bir salon yeni bir ev 170-200 civarı.Beklenti ve kritere göre değişir tabii

Back