• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Eskiden maastan avans çekme vardı bakkala borç yazdırma vardı,dosttan borç istemek vardı,kooperatif ödemek vardı ...Bence eskiden paranın bereketi vardı.Çünkü helal paramıza haram karışmıyodu.Ne zaman bankalar evimizin içine kadar girdi herşeyimiz var ama huzurumuz yok maastan elde kalan üç kuruşun bereketi yok maalesf.Ben Ankaradayım.Burda temiz orta halli bir semtte 3 oda bir salon yeni bir ev 170-200 civarı.Beklenti ve kritere göre değişir tabii
cok haklısın canım. eskıden faız yoktu kredıler bu kadar yaygın degıldı. Ben de ılerde evımı 3+1 e cevırmek ıstıyorum ama bakalım olurmu olmazmı bılemem. Umarım ıstedıgın gıbı bır ev bulursun.

Günaydın kızlar,

o kadar ufak şeyleri kendimize dert ediyoruz ki,Allah bize bunun hesabını sorar diye düşünüyorum.1 haftadır belim ve ayağım ağrıyor mızmızlanıyorum,işi kaytarıyorum vs vs

eşimin yengesi rahatsızdı epeydir,teşhisi koyulamıyordu.dün tekrar çağırmışlar.lösemi demişler :KK43:
ameliyata alacaklarmış..daha 39 yaşında,4 tane pırıl pırıl yavrusu var..Rabbim yavrularına bağışlar inşallah

Kızlar arkadaşım gelmiycek kızı hastaymış.
Ama hava çok güzel. Biraz temizlik yapcam dip köşe girince hiç bitmiyor yaa
Hafta sonu dip köşe sadece oturma odası ve banyoyu yaptım. Perşembeye büyük bi misafirgrubum ggelecek.
Ama bi yandan da kucağına bi leğen patates alıp yan komşunun kapısını çalıp hadi ayşe abla patates salatası yapalım yiyelim diyesin var.

Kızlar Hamd olsun günümüze. Ben kredi kartı hayatımda 15 bin tl haricinde çekmedim. Bereketi artıyor paranın.. Yani şimdide sıkıntım yok çok şükür. 2200 tl yetiyor artıyor. Borcum yok. Kredi kartı borcu bile yok gibi bir şey 350 Tl falan.Ama Rabbim beni başka sınadı. En güvendiğimden. Sabah oğlumu sabah gönderen sınıf arkadasşının annesi kahveye çağırdı . Ona gittim. Kocası öğretmen. kadının 3 çocuğu var ve adam başka bir ilde çalışıyor. Tutturmuş çalış eve para getir diye. Çocukların yaşı da 9,8,5. Çocukları ne yapacakmıssın dediğimde artık büyüdüler evde kendi başının çaresine bakar diyormuş.

Tövbe ya Rabbim.
O iş yerindeki çalışan bayanları ve rahat harcamalarını görünce coşmuştur.
Allah kimseyi şaşırtmasın.

Krew Krew arkadasinin esine cok sasirdim
Arkadasinida sasirdim
Oncagizlar ne anlarlar kendilerine bakmaktan
Koca sipami ben elimle giydiriyorum bazen elimle yedirigim oluyo millet ne rahat pofsss!

@geztapom eski bi ev alma helede giris kat bak yine mutsuz olursun
Ben huzurum olsun yeter dedim ama ev eski diye icime hic sinmiyo

Ordan kirayada cikma kira vermek kolay mi?
Bi de istedigini yapamiyosun
Bekle bence biraz daha bi yol acilcaktir eminim ben
Ben boyle dusunuyorum istedigim olacak
İnsallah gec olsun ama olsun onun derdindeyim

Uzaktaki buyuk evde uzakta diye svmezsen nolcak ev bu kolay alinip satilmiyo
Sabredelim canimcim

geztapo .!.:
Yalniz kaliyosa orda dikkat eder merak etme ablasi.Nazini cekecek kimse olmayinca kendilerine bakarlar.Ben de kar yağsın istiyorum çok özledim lüfffeeennn
Canım benim leyla kardeşim liseyi de yatılıvpansiyonda okudu sesi sürekli grip olduğundan bozuk gelirdi.
Bağrıyanık gibi gezer ortalarda.
Yemek de seçer değnek gibi zaten.
Bazen de kafası hiç çalışmaz ergen kafası işte.

Arkadasinida sasirdim
Koca sipami ben elimle giydiriyorum bazen elimle yedirigim oluyo millet ne rahat pofsss!

Sabredelim canimcim

Canım Zaten kadın diyor anlatamıyorum. Git çalış, para getir diyormuş. evde huzusrsuzluk yapıyormuş. Dedim oysa Öğretmen maaşı iyidir. Yeter size. Bir de adam matemetik öğrt. ders versin. dedim. Hem bu tür kazanç yollarına bakmıyor, bir de gitmiş kardeşine kefil olmuş oda borcunu ödememiş, Maaşda da haciz varmış. vs.

Maddi sıkıntı zor nazahcım adam belkide çok bunalmıştır.Benim çalışacak durumum olsa kesinlikle çalışırdım.Erkekler belli etmiyolar ama tek başlarına bunalıyolar bazen . Sen nasılsın canım eşin arıyomu .Psikolojin nasıl ...
Canım Zaten kadın diyor anlatamıyorum. Git çalış, para getir diyormuş. evde huzusrsuzluk yapıyormuş. Dedim oysa Öğretmen maaşı iyidir. Yeter size. Bir de adam matemetik öğrt. ders versin. dedim. Hem bu tür kazanç yollarına bakmıyor, bir de gitmiş kardeşine kefil olmuş oda borcunu ödememiş, Maaşda da haciz varmış. vs.

Kız ben seni buralarda göremeyince özlüyorum yafff  valla ...iyi geliyon bana ...iyiki var burası...mevlaya sığindim bu konuda bazen geliyolar ama gönderiyorum
Arkadasinida sasirdim

Sabredelim canimcim

Kızlar arkadaşım gelmiycek kızı hastaymış.
Ama hava çok güzel. Biraz temizlik yapcam dip köşe girince hiç bitmiyor yaa
Hafta sonu dip köşe sadece oturma odası ve banyoyu yaptım. Perşembeye büyük bi misafirgrubum ggelecek.
Ama bi yandan da kucağına bi leğen patates alıp yan komşunun kapısını çalıp hadi ayşe abla patates salatası yapalım yiyelim diyesin var.

Boşver tatlım süpür üstcegizden şoylesine ondan sonrada git komşuya benide komşu çağırdı gidiyorum birazdan ....

Kız ben seni buralarda göremeyince özlüyorum yafff  valla ...iyi geliyon bana ...iyiki var burası...mevlaya sığindim bu konuda bazen geliyolar ama gönderiyorum
Gönullerimiz bir bacim
İnsan bazen kendine yetemiyo akli ermiyo ama senin sabrin bana verdigin akillar yada yazdigin yasadiklarin hepsi okadar dogru ki illa isyan bayaklari cektigimiz oluyo olucak tabiki
İnislerde olucak aglicazda

Ben aglayip aglayip gozume buz torbalari koyup kimseye caktirmadan gezdigimi bilirim

Ölumden otesine care var.
Ben sunu cok iyi anladim ama beni insanlar yoruyo
Helede yapmacik insanlar

Bisi anlatim
Gecen oglusun sinemasina gittik ya bir veli daha vardi kadini sadece dershanede goruyorum kapali bi bayan
Cocuklar filme girince biz magza gezdik
Kadin madame coco ya girdi
Kotona girdi deri mini bi etek bgendi deri tayti cok severim dedi
300tl canta aldim dedi
Marka magzalara girip girip 10cm topuklular denedi
3.5binkik koltuk takimi almis memnun kalmamis degiscekmis

Yoruldum, dinkerken yoruldum
Ve vay anasini benim icim gecmis dedim
Pardonda bisi sorucam esini ne is yapiyo dedim?
Hali yikamacilarmis ortakli falan

Boyle insanlar beni yoruyo
Nr guzel hvesli tamam pahali takiliyosun ama bundan banane?

Diyemedigim.icin yoruluyorum ve hemen uzaklasiyorum.

adamın sıkıntısı baskaymıs baksana. kardesıne kefıl olmus demekkı borcunu odeyemıyor. 3 cocukla calısması cok zor, madem oyle basta dusunecektı 3 cocugu yaparken. Calısmak tabııkı cok guzel ama herkesın sartları aynı olmayabılır. Bır de dedıgınız gıbı matematık ogretmenıyse ek gelırı olabılır. Tabı koyde felan ogretmenlık yapmıyorsa.

Benım esımde ben calısmadıgım donemde borclar artınca sıkıntıya gırerdı ve gayette bellı ederdı. Aılesınden dolayı hep parasızlık cektıgı ıcın ev gecındırememek onu depresyona sokuyordu. Sımdı o kadar degıl ama ılk zamanlar tek maasla calısmanın sıkıntısını bana yansıtıyordu. Hatta ben ıstanbuldakı ılk ısımden ayrıldıktan sonra aslında yanımdaymıs gıbı gozukup sonradan keske ayrılmasaydın demıstı. Ama allahı var cocuk hem doktora yapmaya calısıyor hem de ek ıs kovalıyor. Yanı ortada bısey yok ama en azından çabalıyor:-)

merhaba kızlar
öğle arası avm ye gittim. muhabbeti kaçırdım. nelerden bahsediyorsunuz bilmiyorum.

Kizlar 2ocakda mi tatil olmus
Okullarda tatil mi anlayamadim
Bilen varsa beri gelsin

Back