- 7 Nisan 2008
- 2.767
- 7.746
-
- Konu Sahibi karanfilce
biz tatlı su çeşmesinden dolduruyoruz. çaya hazır su güzel olmuyor çünkü. doldurmuşken içmeye de onu kullanıyoruz.
Canim sanirim buralarda da boyle cesmeler bulunur,dur ben bu fikri degerlendireyim
en güzeli o sular zaten canım varsa imkanınız kesinlikle ordan doldurun.Canim buralarda musluk sulari icilmiyor,daglardan gelen dogal sulardan doldurabiliiz ancak.Evde 5 tane damacana var ama kapaklarini da toplama merkezine vermistim aksi gibi,kapaksiz kaldilar..
Karanfilce,ben de hafta sonu Allah izin verirse el acmasi ispanakli borek yapicam.O kadar burnumda tuttu ki artik yapmaya karar verdim.Hazir yufkadan yapmayacagim icin yufka sosu kuklanmiycam ama yogurt,yumurta ve azcik kabartma tozuyla fisir fisir kabarmis bir borek elde edebilirsinen güzeli o sular zaten canım varsa imkanınız kesinlikle ordan doldurun.
ben damacaların kapaklarını hazine gibi saklıyorum
kızlar ya hazır yufka aldım, pazardan ıspanak da..
bana öyle bi tarif verin ki ikisini en güzel biçimde birleştireyim.
sanırım ben ıspanaklı börek yapmasını bilmiyorum
Karanfilce,ben de hafta sonu Allah izin verirse el acmasi ispanakli borek yapicam.O kadar burnumda tuttu ki artik yapmaya karar verdim.Hazir yufkadan yapmayacagim icin yufka sosu kuklanmiycam ama yogurt,yumurta ve azcik kabartma tozuyla fisir fisir kabarmis bir borek elde edebilirsin
Gelwlim icineeeeVallahi ben anamdan gordugum sekilde yapicam.İspanaklari tertemiz yikar,suyunu iyice suzdurur( ama iyice) guzelce dograriz.Harca kuru sogan koymuyoruz biz.Birkac tane pirasayi kucuk kucuk dograriz.Hem tadindan yenmez hem de harci cogaltir Daha sonra harcimiza tam yagli lor peynirini katariz.Bu asamada 1 su bardagi suzme yogurdu ekleriz.İste bu lezzetine lezzet katar hem de pisince peynire donusur,peynirden tasarruf ederiz Birazcik da tuz ve zeytinyagi,harcimiz tamaaam.Unuttugum birsey var mi bilmiyorum en son ispanakli boregi gcen kis yapmistim Yapana da yiyene de afiyet olsun
aa bak ben bunu bilmiyordumcanım mesela birisi hiç et sevmediğini bahsediyor şıp diye biliyorum A olduğunu..
etçiller ise 0 oluyor genelde. tahmin ettiklerimin 10 da 9 u doğru çıkıyor tabi istisnalar hep var.
bi tek ara grupların bariz özellikleri yok.
mesela B lerin besin aralığı çok geniş. yaşasın B yim diyorum
makine için olan dimisevimli
ersağın halı şampuanını ilk defa dün kullandım hem kanepeye hem halıya çok güzel parladı baya memnun kaldım.
kızlar ben kanepelerimin üzerini hep örterim açık renk çünkü. zaman zaman üşenip örtmediğim oldu bana baya kirlenmişti. ama kadın az kirlenmiş dedi. 4 yıldır ilk defa siliniyor. bi daha örtüsüz hiç kullanmıycam
arkadaşlar ama gerçekten bazı okullarda hizmetli olmuyorCanim ben de cocugu olan arkadaslarimdan duyuyorum,okullar her ay para istiyor diye..demek ki gerceklik payi varmis.Acaba pu parayi almaya haklari var mi,sikayet edilecek bir mercii yok mu ki?
aa bak ben bunu bilmiyordum
sağlıkla ilgili en son okuduğum kitap ibni Sina'nın tekniğine göre yazılmış
mizaca göre beslenme, yani herkesin bünyesi farklı olduğu için herkes farklı beslenir
bu kitabın yazarı da, mizaç derken en yakın olarak da kan gruplarını görmüş
ve de A kan grubu koyun eti dışındaki etleri sindiremiyor
benim tanıdığım A kan grubundaki insanlar da hep kilolu nedense
belki tevafuk
0 kan grubu hemen hemen bütün etleri sindirebiliyor
B grubu da tavuğu sindiremiyor
zaten tavukla aram pek yoktu, piyasa tavukları da malum
o yüzden tavuk yemeyi bıraktım sayılır
makine için olan dimi
belki alırım ben de, madem güzel diyorsun...
arkadaşlar ama gerçekten bazı okullarda hizmetli olmuyor
evet devlet, para almayın diyor okullara
bu okulu kim temizliycek peki
yazılıları nasıl fotokopi çektircez, makine bozulunca nasıl yaptırcaz
okul aile birliği adı altında alınan paralar, bu tür giderler için harcanıyor
ben öğretmenim, eşim idareci,inanın o paralar ceplere falan indirilmiyor
aa bak ben bunu bilmiyordum
sağlıkla ilgili en son okuduğum kitap ibni Sina'nın tekniğine göre yazılmış
mizaca göre beslenme, yani herkesin bünyesi farklı olduğu için herkes farklı beslenir
bu kitabın yazarı da, mizaç derken en yakın olarak da kan gruplarını görmüş
ve de A kan grubu koyun eti dışındaki etleri sindiremiyor
benim tanıdığım A kan grubundaki insanlar da hep kilolu nedense
belki tevafuk
0 kan grubu hemen hemen bütün etleri sindirebiliyor
B grubu da tavuğu sindiremiyor
zaten tavukla aram pek yoktu, piyasa tavukları da malum
o yüzden tavuk yemeyi bıraktım sayılır
makine için olan dimi
belki alırım ben de, madem güzel diyorsun...
arkadaşlar ama gerçekten bazı okullarda hizmetli olmuyor
evet devlet, para almayın diyor okullara
bu okulu kim temizliycek peki
yazılıları nasıl fotokopi çektircez, makine bozulunca nasıl yaptırcaz
okul aile birliği adı altında alınan paralar, bu tür giderler için harcanıyor
ben öğretmenim, eşim idareci,inanın o paralar ceplere falan indirilmiyor
Arkadasim,yazdigim mesajdan bu paralarin ogretmen veya idareciler tarafindan cebe indirildigini iddia ettigimizi nasil cikardin?Ben de ogretmenim.Hem devlette hem de ozel sekorde calismisligim var.Eksiklerin ne yolla giderilecegi konusuna soz soylemiyorum.Takildigim nokta ogretmen veya idarecileri bu sekilde itham ettigimizi nereden cikardin?
doğru haklısın, böyle bir şey yazmamışsınız
ben sadece yazılanları okuyunca birden heyecanlandım
bu konuda hassasım çünkü
evet, şikayet edebileceğiniz yerler varsa, para toplayan okulları şikayet edin
böyle bir şeyden bahsedilmiş sanırım
zaten yasal değil galiba
karanfilin dediği gibi yapmak lazım aslında, 50 lira vercen fotokopiye bi sene içinde
ama kişi başı o 3 kuruşu toplamıycan dilenci gibi (!)
meşgul ettim yazımla sizleri
kusura bakmayın
kırdığım varsa affetsin
dua ile...