Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Canim sanirim buralarda da boyle cesmeler bulunur,dur ben bu fikri degerlendireyim :-) :-)

aslında içmek için hazr alıyorduk. ama ne biliyim bi ayar tutturamadık sanırım hangi ara bıraktık onu bile hatırlamıyorum.
ama sabit sürekli çay için çeşmeden dolduruyor eşim. kolayımıza gitti sucu çağırmamak sanırım.
tatlı su çeşmesi sırf bizim sitelerin içinde 2 tane var.

Canim buralarda musluk sulari icilmiyor,daglardan gelen dogal sulardan doldurabiliiz ancak.Evde 5 tane damacana var ama kapaklarini da toplama merkezine vermistim aksi gibi,kapaksiz kaldilar..:KK43:

Canim buralarda musluk sulari icilmiyor,daglardan gelen dogal sulardan doldurabiliiz ancak.Evde 5 tane damacana var ama kapaklarini da toplama merkezine vermistim aksi gibi,kapaksiz kaldilar..:KK43:
en güzeli o sular zaten canım varsa imkanınız kesinlikle ordan doldurun.

ben damacaların kapaklarını hazine gibi saklıyorum :KK52:

kızlar ya hazır yufka aldım, pazardan ıspanak da..
bana öyle bi tarif verin ki ikisini en güzel biçimde birleştireyim.
sanırım ben ıspanaklı börek yapmasını bilmiyorum:KK17:

en güzeli o sular zaten canım varsa imkanınız kesinlikle ordan doldurun.

ben damacaların kapaklarını hazine gibi saklıyorum :KK52:

kızlar ya hazır yufka aldım, pazardan ıspanak da..
bana öyle bi tarif verin ki ikisini en güzel biçimde birleştireyim.
sanırım ben ıspanaklı börek yapmasını bilmiyorum:KK17:
Karanfilce,ben de hafta sonu Allah izin verirse el acmasi ispanakli borek yapicam.O kadar burnumda tuttu ki artik yapmaya karar verdim.Hazir yufkadan yapmayacagim icin yufka sosu kuklanmiycam ama yogurt,yumurta ve azcik kabartma tozuyla fisir fisir kabarmis bir borek elde edebilirsin :-)
Gelwlim icineeee :-) Vallahi ben anamdan gordugum sekilde yapicam.İspanaklari tertemiz yikar,suyunu iyice suzdurur( ama iyice) guzelce dograriz.Harca kuru sogan koymuyoruz biz.Birkac tane pirasayi kucuk kucuk dograriz.Hem tadindan yenmez hem de harci cogaltir:-) Daha sonra harcimiza tam yagli lor peynirini katariz.Bu asamada 1 su bardagi suzme yogurdu ekleriz.İste bu lezzetine lezzet katar hem de pisince peynire donusur,peynirden tasarruf ederiz:KK66:Birazcik da tuz ve zeytinyagi,harcimiz tamaaam.Unuttugum birsey var mi bilmiyorum en son ispanakli boregi gcen kis yapmistim :-) Yapana da yiyene de afiyet olsun :-) :-)

Karanfilce,ben de hafta sonu Allah izin verirse el acmasi ispanakli borek yapicam.O kadar burnumda tuttu ki artik yapmaya karar verdim.Hazir yufkadan yapmayacagim icin yufka sosu kuklanmiycam ama yogurt,yumurta ve azcik kabartma tozuyla fisir fisir kabarmis bir borek elde edebilirsin :-)
Gelwlim icineeee :-) Vallahi ben anamdan gordugum sekilde yapicam.İspanaklari tertemiz yikar,suyunu iyice suzdurur( ama iyice) guzelce dograriz.Harca kuru sogan koymuyoruz biz.Birkac tane pirasayi kucuk kucuk dograriz.Hem tadindan yenmez hem de harci cogaltir:-) Daha sonra harcimiza tam yagli lor peynirini katariz.Bu asamada 1 su bardagi suzme yogurdu ekleriz.İste bu lezzetine lezzet katar hem de pisince peynire donusur,peynirden tasarruf ederiz:KK66:Birazcik da tuz ve zeytinyagi,harcimiz tamaaam.Unuttugum birsey var mi bilmiyorum en son ispanakli boregi gcen kis yapmistim :-) Yapana da yiyene de afiyet olsun :-) :-)

tabi el açması güzel olur da aldım artık yufkayı.
iç harcınız değişik görünüyor.
benim annem de peynir ve ıspanağı karıştırıp eklerdi iç harcı olarak. ama genelde peynirsiz yapıyolar sanki. bi de böyle içerde sulu sulu kalıyor yufkanın da yüzü kuruyor ya ona sinir oluyorum ben. dışının kurumasını ancak tefllon tavada çevirerek yaptığım börekle engelleyebiliyorum ben bunun gibi:

$Fotoğraf0267.jpg

ama içinin ayarını nasıl tutturcaz işte ya da tarzı mı o ki. benim eşim bayılıyor ıspanaklı böreğe.

canım mesela birisi hiç et sevmediğini bahsediyor şıp diye biliyorum A olduğunu..
etçiller ise 0 oluyor genelde. tahmin ettiklerimin 10 da 9 u doğru çıkıyor tabi istisnalar hep var.
bi tek ara grupların bariz özellikleri yok.
mesela B lerin besin aralığı çok geniş. yaşasın B yim diyorum :KK52:
aa bak ben bunu bilmiyordum
sağlıkla ilgili en son okuduğum kitap ibni Sina'nın tekniğine göre yazılmış
mizaca göre beslenme, yani herkesin bünyesi farklı olduğu için herkes farklı beslenir
bu kitabın yazarı da, mizaç derken en yakın olarak da kan gruplarını görmüş
ve de A kan grubu koyun eti dışındaki etleri sindiremiyor
benim tanıdığım A kan grubundaki insanlar da hep kilolu nedense :KK17:
belki tevafuk
0 kan grubu hemen hemen bütün etleri sindirebiliyor
B grubu da tavuğu sindiremiyor
zaten tavukla aram pek yoktu, piyasa tavukları da malum
o yüzden tavuk yemeyi bıraktım sayılır
sevimli:KK3:
ersağın halı şampuanını ilk defa dün kullandım hem kanepeye hem halıya çok güzel parladı baya memnun kaldım.

kızlar ben kanepelerimin üzerini hep örterim açık renk çünkü. zaman zaman üşenip örtmediğim oldu bana baya kirlenmişti. ama kadın az kirlenmiş dedi. 4 yıldır ilk defa siliniyor. bi daha örtüsüz hiç kullanmıycam
makine için olan dimi
belki alırım ben de, madem güzel diyorsun...
Canim ben de cocugu olan arkadaslarimdan duyuyorum,okullar her ay para istiyor diye..demek ki gerceklik payi varmis.Acaba pu parayi almaya haklari var mi,sikayet edilecek bir mercii yok mu ki?
arkadaşlar ama gerçekten bazı okullarda hizmetli olmuyor
evet devlet, para almayın diyor okullara
bu okulu kim temizliycek peki
yazılıları nasıl fotokopi çektircez, makine bozulunca nasıl yaptırcaz
okul aile birliği adı altında alınan paralar, bu tür giderler için harcanıyor
ben öğretmenim, eşim idareci,inanın o paralar ceplere falan indirilmiyor

mizaca göre beslenme, yani herkesin bünyesi farklı olduğu için herkes farklı beslenir
belki tevafuk

makine için olan dimi

sen de mi B sin canım:KK19:
benim de bazen bir canım çeker ki tavuk ben de az tüketiyorum:KK31:
0 ların eti sindirmeyle ilgili bi problemleri yok tabiki ve ayrıca bol bol da tüketmeliler.
bu arada canım her kilolu etten olmuyor. mesela tanıdığımbi egeli var et pek sevmeyen yemeklerde sürekli sebze yiyen ama ekmek çok tükettiği için baya kilolu.

makine deil canım el için olanı benim kullandığım. güzeldi, ihtiyacın olursa al değilse arap sabunun varsa o da güzel yapıyor.

okulda toplanan parayı aslında kimse keyfinden toplamıyor. hatta öğretmenler de hiiiç istekli değil bu konuda.(Allahtan sınıf öğretmenliğim yok değilse para işine beni de sokarlardı bi şekilde)
gelen para yetmio demek ki topluyorlar. ama velilerin bazılarında sanki öğretmen, idareci yiyomuş gibi tavırlar oluyor.
öğretmen napsın öğrencinin parasını.
hatta yeri geliyor kendi cebinden veriyor.
ben bu yıl fotokopi parası filan toplamadım 3 kuruş beş kuruş kim toplayacak. evet bir çok öğrenincininki birleşince çok olur ama o da sadakam olsun diyorum.

Son düzenleme:
sevimli sizin oralada A sı B si farketmez ya elini çarptığın eti sever zaten :KK1:

benim kv hem 0, hem erzurumlu düşün artık sen :KK9:

belki tevafuk

makine için olan dimi

Arkadasim,yazdigim mesajdan bu paralarin ogretmen veya idareciler tarafindan cebe indirildigini iddia ettigimizi nasil cikardin?Ben de ogretmenim.Hem devlette hem de ozel sekorde calismisligim var.Eksiklerin ne yolla giderilecegi konusuna soz soylemiyorum.Takildigim nokta ogretmen veya idarecileri bu sekilde itham ettigimizi nereden cikardin?

Arkadasim,yazdigim mesajdan bu paralarin ogretmen veya idareciler tarafindan cebe indirildigini iddia ettigimizi nasil cikardin?Ben de ogretmenim.Hem devlette hem de ozel sekorde calismisligim var.Eksiklerin ne yolla giderilecegi konusuna soz soylemiyorum.Takildigim nokta ogretmen veya idarecileri bu sekilde itham ettigimizi nereden cikardin?

doğru haklısın, böyle bir şey yazmamışsınız
ben sadece yazılanları okuyunca birden heyecanlandım
bu konuda hassasım çünkü
evet, şikayet edebileceğiniz yerler varsa, para toplayan okulları şikayet edin
böyle bir şeyden bahsedilmiş sanırım
zaten yasal değil galiba
karanfilin dediği gibi yapmak lazım aslında, 50 lira vercen fotokopiye bi sene içinde
ama kişi başı o 3 kuruşu toplamıycan dilenci gibi (!)

meşgul ettim yazımla sizleri
kusura bakmayın
kırdığım varsa affetsin
dua ile...

kızlar ben yazılanları bir daha okudum, zaten hiç birimizin derdi birini suçlamak değil ki.
nasıl ki veliler toplanan paralardan dertliyse, biz öğretmenler de bir o kadar o paraları toplamak zorunda kalmaktan ve bazı velilerin "bu paralar nereye gidiyor" cümlesinin altında yatan imayı yaşayıp durmaktan dertliyiz..
gördüm ki konu açılınca herkes derdini paylaşmış :KK31:

Son düzenleme:
doğru haklısın, böyle bir şey yazmamışsınız
ben sadece yazılanları okuyunca birden heyecanlandım
bu konuda hassasım çünkü
evet, şikayet edebileceğiniz yerler varsa, para toplayan okulları şikayet edin
böyle bir şeyden bahsedilmiş sanırım
zaten yasal değil galiba
karanfilin dediği gibi yapmak lazım aslında, 50 lira vercen fotokopiye bi sene içinde
ama kişi başı o 3 kuruşu toplamıycan dilenci gibi (!)

meşgul ettim yazımla sizleri
kusura bakmayın
kırdığım varsa affetsin
dua ile...

cık cık cıkk çok ayıp:KK20:
bi daa duymayım:KK19:

Arkadaşlar sanırım bnm veli toplantım mevzusundan konu buralara geldi.
Biz sınıfca çocuğum okula başladığından beri zaten gerek fotokopi parası,gerek ek kaynak kitap parası, gerek pc parası verdik veliler olarak veriyoruzda.
Ama hizmetlilerin parasını devlet vermek zorunda..
Altı üstü 2 hizmetli 1 güvenlik görevlisi var bunlarada ücret veremiyolar vayyy bu devletin haline.
Öğretmenler günü oluyo para topluyoruz.
Fotokopi çekilcek para topluyoruz
Ek kaynak alıncak para toplanıyo
pc bozuluyo para toplanıyo
örtü alıncak para toplanıyo

Bunları zaten biz veriyoruz buna lafım yok ama bi zahmet 2 hizmetlinin parasını versin devlet..

Vee birde müdür muavini bize toplantıda (sınıfımızda dolap var ama çok eski pis rezil bişi sınıfıda daraltıyo kaldırılması gerekiyomuş) siz veliler bu dolabı söküp taşırmısınız dedi :KK53: amelemiyiz,velimiyiz,okulda çalışanmıyız neyiz bilmiyorum..
Ellerinden gelse bi zahmet boş derslerede girin be dicekler

İnsanların sömürülmesine karşıyım.

O dolapları sökmek,takmak bizim görevimizmidir?

ve çocuklarımız hala eski sıralarda oturuyolar
Nerde yeni sıralar? nerede tablet dağıtan okullar?

Şu hükümet başta olduğu sürece bu devlet için kılımı kıpırdatmam açıkcası bu.

Son düzenleme:
Arkadaslar onu buntu bilmiyorum,kim neden rahatsiz oluyor,kim nedeen yakiniyor bunu da bilmiyorum.
Ama soylemedigim seyler hakkinda kimseniyn bana haksizliklar yapmasina izin veremem..
Mensubu oldugum bir meslek grubu hakkinda haksiz ithamlarda bulunmam,bunun imasina bile tahammul edemem..Ozellike de boyle tek bir soz soylememisken..
Rabbim zorlukla imtihan etmesin,acliktan olsem haram tek lokmaya tenezzul etmem.Benimle ayni meslegin mensubu olan her ferdin ayni ahlak anlayisinda oldugunu dusunurum.İstisnalar beni ilgilendirmez.Bunun icin kesinlikle ima bile etmeyecegim bir konuyla ilgiki suclanmak canimi cok sikar.Zaten bu forumda buna dair tek bir cumlem bile yoktur.
Laf veya agiz dalasi hic tarzim degildir.Bu forumdaki hicbir arkadasimin da bu kalitenin disinda oldugunu dusunmuyoum.Kendimi yetrince acik ve net ifade ettigimi dusunuyorum.İnsallah ayni nese ve motivasyon duzeyiyle paylasimlarimiza devam ederiz..

benim eşimde idareci çok zor işleri gerçektende
eğitimin yanı sıra birde bu tür şeylerle uğraşıyolar
çok oldu cebinden okul eksiklerini aldığı
helali hoş olsun eğitime katkımız olsun
2 çocuğum var onların aidatlarınıda seve seve veriyorum
zaten bizim okullarımız ve öğretmenlerimizde asla baskı yapmıyo isteyen versin diyo

Kimse kimseyi bişiyle itham etmiyo her kurumda iyilerde vardır kötülerde
Ben şahsım adına yazdım düşüncemi..
Herkesin savunduğu doğru kendinedir.
Zorunlu bırakıyolar hatta veremeyenlerin yerinede verin diyolar yok artıkk.!

arkadaşlar kusura bakmayın
akşamdan beri düşünüyorum
ben biraz abartmışım sanırım
kimseyi itham etmiyorum
yanlış anlaşıldım
aslında aynı yöne bakıyoruz da
ifadelerimiz farklı anlaşıldı diye düşünüyorum

bu tür ortamlarda hiçbi konuda tartışmaya girmem zaten
ki gerçek ortamda da çok tartıştığım olmamıştır
yapı meselesi, içime atarım ya da eşime patlarım çoğunlukla :KK53:

hadi tartıştım diyelim, bu karanfilin açtığı topik asla olmaz :KK19:

X