- 1 Mart 2010
- 44.664
- 113.573
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #5.321
21.,kat miCanım cok gecmıs olsun. Benım esımın annesı ve teyzelerı genc yaslardan berı tıp1 hastaları. Senınkı farklıymıs fakat onlarda da hem ıgne hem hap kullanıyorlar. Sana soyle soylıyeyım eger yedıklerıne dıkkat edersen ve stres uzuntu yasamamaya calısırsan cok saglıklı yasarsın. Esımın teyzelerı ve annesı dıkkat etmedıklerı ıcın onları ornek vermıycem sana
Bızım henuz kurutma makınemız yok canım, evde su an yer yok ama banyo dolaplarını yenıden yaptırırsak kurutma makınesı ıcın yer yapılabılır sanırım. Su an ıcın calısma odası olarak kullandıgım ve tek kanepe ve kıtaplık olan odada kurutuyorum. Yazın camı sonuna kadar acıyorumkı kurusun, kısında kalorıfere yakın koyuyorum camasırları ama bebek olunca kuturma makınesı sart canım.
Senın kac cocugun var bılmıyorum ana eger 2+1 ev alacaksan mutlaka gırıse yaptıracagın portmanto kullanıslı olsun. cogu seyını alabılsın ve saklayabılsın. Yatak odası genıs olsun. Yasanmaz degıl yasanır 2+1 evde fakat eger gırıs katı dusunuyorsan kör cephe olmasın gunes alsın mutlaka. Rutubet net varmı dıye bakmak lazım. Ben 21. katta oturuyorum ama cok katlı bınalarda artık pek balkon yapmıyorlar. Ben de ılerde bu evı satıp ıstanbuldan gıtmeyı dusundugum ıcın kucuk bı ılde 3+1 alırım dıye avutuyorum kendımı. Ama ne olursa olsun ınsanın kendı evı oldumu baska oluyor. Iyısıyle kotusuyle sevıyosun evını. Benım yatak odam cok cok kucuk cukı banyo yapmıslar, salonumda ıstedıgım gıbı ferah genıs ve hıc cap gırmıyor. Ev alırken salonun duz olmasına yanı evın ortasından kolon gecmemesıne dıkkat et mutlaka.
Ne kdar kısarsan kıs bır aılenın mutlaka kredı kartı borcu oluyor. Kredı kartı borcu+faturalar+yeme ıcme+gıyım desen 3,4 kısılık bır aılenın 3500den asagıya gecınebılecegını dusunemıyorum. Artık hayat cok pahalıBenimde giderlerimi toplasan 1500eder etmez belki
ama borclari arabanin bakimini falan saymiyorum
Mesela bu ay 600tl faturalar ve oglanin servis kurs ucreti tuttu toplam
350tlde eve harcadim kartta
Arada markettende bisiler almis olsam 100de oyle gitmis olsa
Kiyafet hic almadim bu ay
Sinema,disarma yemek vs hic gitmedik
Gitmis olsam bile 300de oyle harcasam
Yine1500 falan ediyo
Ama benim esim fazla maas aliyo taksitleri dusunce evin genel giderlerini hesapladim sadece
21.,kat mi
Ordan sonrasini okumadim okucam bastan
Ayyy sen korkmuuyomusunn canim ya
Canım o kisinin gelirine ve standartlarından ne kadar ödün verebileceğine,birde tabii yaşadigi yerin ekonomik şartlarına bagli .Yani mecbur kalınca oluyor.Biz daha ucuz bir arabada alabilirdik ama temiz olsun masraf çıkarmasin dedik.zorlanıyoruz ama bitecek inşallahNe kdar kısarsan kıs bır aılenın mutlaka kredı kartı borcu oluyor. Kredı kartı borcu+faturalar+yeme ıcme+gıyım desen 3,4 kısılık bır aılenın 3500den asagıya gecınebılecegını dusunemıyorum. Artık hayat cok pahalı
Peki camlar nasıl siliniyor canım? Birde yatak odam çok küçük demişsin gardrobunu nasıl yerleştirdin ?sen keşke evin fotolarını koysan canim yaa sakincasi yoksa çok merak ettim tek salonu gördük
canım san amsj attım. Sahıbınden de bızım evı buldum tabı baskasının evı ama aynı oldugu ıcın lınkını koydum. Bak ıstersenCanım o kisinin gelirine ve standartlarından ne kadar ödün verebileceğine,birde tabii yaşadigi yerin ekonomik şartlarına bagli .Yani mecbur kalınca oluyor.Biz daha ucuz bir arabada alabilirdik ama temiz olsun masraf çıkarmasin dedik.zorlanıyoruz ama bitecek inşallah
Baya cokmus giderlerin boyle birikim yapamazsin tabi yani yapilmaz
Bende olsam yapamam
Aidat falan site sanirim cok fazla
Ama genelde oyle yerlerde normal
Ben kiyamiyorum
Dogalgaz bile 200u asinca napabilirim diyorum
Care ariyorum
İstedigin gibi 3+1bul cik bencede en azindan merkezi sistem konusundan ve aidatindan vs kar etmis olursun
Cok guzel yeni evler var
Ne kadar gelir varsa okadar gider oluyo
Dile kolay on yil 2830tl odenir mi peki kafayi yicem 3 gündür. Bosa koyuyorum dolmuyor doluya koyuyorum almiyorAllah yardım eder sadece dişini sıkacaksin balıklama atlamayacaksın iyi fizibilite yapmalı öyle karar vermelisin.
maasınız toplam ne kadar ve ev kredısı dısında baska borcunuz harcınız varmı canımDile kolay on yil 2830tl odenir mi peki kafayi yicem 3 gündür. Bosa koyuyorum dolmuyor doluya koyuyorum almiyor
Ben 2160 esim 2160aliyor ekders haric esimin ekdersi 900 benimki 180 200 civari ama iste ben mugladan gokovaya gidis gelis esimse yatagana gidis gelis yapiyor yani yol masrafi da var onun disinda hic bi borc yok cani yeni evin aidati 240 mışmaasınız toplam ne kadar ve ev kredısı dısında baska borcunuz harcınız varmı canım
Bana bi akil ver ne olu mesela mutfak masrafini 600 yol masrafini esimle 200er hasapladik mutfak icin ne kadar ayrilmali sencemaasınız toplam ne kadar ve ev kredısı dısında baska borcunuz harcınız varmı canım
Canım oralımısınız ?yani bunu niye soruyorum eninde sonunda tayin olacaksanız başka biyerden daha ucuz bir ev alıp kiraya verilebilir diye düşünüyorum.Gelirinize göre biraz sıkışırsınız gibi geliyo bana biraz daha araştırsanız belki bulabilirsiniz.Yani insanın alışkanlıklardan vazgeçmesinbiraz zor oluyo bilmiyorum ki...
Baktım canım mutfak falan gayet kullanışlı duruyor.güle güle huzurla otur canım.Allah ödeme kolaylığı versin .Nitelikli bir site ödediğin aidat normal.canım san amsj attım. Sahıbınden de bızım evı buldum tabı baskasının evı ama aynı oldugu ıcın lınkını koydum. Bak ıstersen
Ben mersinli esim muglali canim yaaa burada evler o kadar pahaliki millet agzini 300binden aciyor bizim alacagimiz ev 260bin ve toplamda 60bin birikim var yani arabamizi sattik 210bin kredi cekip alcaz canim 25 yas üstü evler 230 220 civari yani deprem yonetmeligine bile uygun degil bi de ulasim sorunumuz olunca ve ayri yerlerde ogretmenlik yaptigimiz icin mecburen irtada biyerde ev almak zorundayizCanım oralımısınız ?yani bunu niye soruyorum eninde sonunda tayin olacaksanız başka biyerden daha ucuz bir ev alıp kiraya verilebilir diye düşünüyorum.Gelirinize göre biraz sıkışırsınız gibi geliyo bana biraz daha araştırsanız belki bulabilirsiniz.Yani insanın alışkanlıklardan vazgeçmesinbiraz zor oluyo bilmiyorum ki...