Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Benimde giderlerimi toplasan 1500eder etmez belki
ama borclari arabanin bakimini falan saymiyorum
Mesela bu ay 600tl faturalar ve oglanin servis kurs ucreti tuttu toplam
350tlde eve harcadim kartta
Arada markettende bisiler almis olsam 100de oyle gitmis olsa
Kiyafet hic almadim bu ay
Sinema,disarma yemek vs hic gitmedik
Gitmis olsam bile 300de oyle harcasam
Yine1500 falan ediyo

Ama benim esim fazla maas aliyo taksitleri dusunce evin genel giderlerini hesapladim sadece

21.,kat mi
Ordan sonrasini okumadim okucam bastan
Ayyy sen korkmuuyomusunn canim ya

Ne kdar kısarsan kıs bır aılenın mutlaka kredı kartı borcu oluyor. Kredı kartı borcu+faturalar+yeme ıcme+gıyım desen 3,4 kısılık bır aılenın 3500den asagıya gecınebılecegını dusunemıyorum. Artık hayat cok pahalı

21.,kat mi
Ordan sonrasini okumadim okucam bastan
Ayyy sen korkmuuyomusunn canim ya

canım korkmuyorum cunkı balkon yok:) camdan baktıgımda cok yuksek gelmıyor. 28 katlı aslında bızım bınalar. Asansor de cok hızlı cıkıyor. Tek kotu yanı balkon yok ve yatak odası kucuk. Ben ev alırken eger 10bın daha pesınatım olsaydı 3+1 ev alabılırdın. O zamna 3+1ler 200du, bız 2+1 i 160a aldık. Sımdı 3+1ler 240dan asagı yok. Ayrıca 3+1ler balkonlu. Bır kac sene daha dayanıp evın degerı artınca kredısı bıtmemıs bıle olsa satma dusuncem var. Ortan kalanm paraylada 3+1 bır ev alabılırım belkı kucuk bı sehırde

Peki camlar nasıl siliniyor canım? Birde yatak odam çok küçük demişsin gardrobunu nasıl yerleştirdin ?sen keşke evin fotolarını koysan canim yaa sakincasi yoksa çok merak ettim tek salonu gördük

size gıderlerımı yazayım da bi şoka girin:))

1500 ev kredısı(her sene 150 artacak, 2000tl de sabıtlenecek)
ev aıdatı 240(sıcak su, soguk su, merkezı dogalgaz ıle kısın 500 yazın 350 oluyor)
faturalar: cep(esımın, benım,kayınvalıdemın ) 200
dıgıturk, ınternet,elektırık:150 desek
esımın odedıgı kredı1 :700(eskıden kalma borcları kapatmak ıcın)
kredı2: 200 ( ev alırken pesınat eksık kalınca cektık )
esımın kredı kartı (ayda 300)
esımın BES: 250
araba kredısı: 1280(odeyemedıgımız ıcın arabayı satıcaz ve kredısını kapatıcaz, esıme ısyerınden aaba verıcekler ıhtıyac kalmıycak)
esya taksıdı: 1000(10 ay kaldı)
benım ıhtıyac kredım(380)
benım kredı kartım:1000( takstler ve market harcamasıyla)
harclık: ıkımızın 500

maas toplam 7200. Ama gırdugunuz gıbı gıder o kadar cokkı ısterse maas 10bın olsun. Arabayı sanırım 1,2 ay ıcınde satmıs oluruz. Esya taksıdıde 10 ay sonra bıtecek. Arabayı satınca kredısı kapancagı ıcın 1280 kalıcak ordan. Yaklasık 1000 bırıktırmeyı hedeflıyorum. Cocuk dusunuyoruz bu sene. Yalnız benım ıcın garantı degıl ve ben ısyerınde cok sıkıntı yasıyorum. Hatta psıkolojım bozuk son zamanlarda, o yuzden benım maasım garantı olmadıgından bızım cocuk ıcın ıyı bı bırıkım yapmamız lazım. Esımın maası ben calısmasam aıle yardımıyla 3400 sanırım. Boyle ıste

Canım o kisinin gelirine ve standartlarından ne kadar ödün verebileceğine,birde tabii yaşadigi yerin ekonomik şartlarına bagli .Yani mecbur kalınca oluyor.Biz daha ucuz bir arabada alabilirdik ama temiz olsun masraf çıkarmasin dedik.zorlanıyoruz ama bitecek inşallah

Peki camlar nasıl siliniyor canım? Birde yatak odam çok küçük demişsin gardrobunu nasıl yerleştirdin ?sen keşke evin fotolarını koysan canim yaa sakincasi yoksa çok merak ettim tek salonu gördük

canım ben kendı albumume eklerım aksam eger karanlık cıkmazsa. sızı de arkadas olarak eklerım ordan bakarsınız

Camları sureklı sılmıyorum, sılecegım zaman saplı sılecekler var ya onlarla yetıstıgı kadar sılıyorum. Esımın yardımı oluyo tabı bu noktada. Gardrop, yatak ve bı aynalı tuvalet aynasımı ne denıyo cekmecelı ondna var. Yatagın kenarından yandan yandna gecıyorum. Eskı yatak odam kapaklı oldugu ıcın onu sattım ve modalıfedan surgulu aldım. Aslında mobılyacı bıze yatak basının kenarındna bslayarak yukarı dogru dolap yapacaktı ama tasınırken hıc para kalmayınca onu yaptıramadık. Besık koyacak yer yok ama cocuk olunca bellı bı aya kadar ya bız salonda hep beraber yatıcaz 3umuz ya da kucuk odada ben kanepede yatıcam bebekle.

Baya cokmus giderlerin boyle birikim yapamazsin tabi yani yapilmaz
Bende olsam yapamam
Aidat falan site sanirim cok fazla
Ama genelde oyle yerlerde normal
Ben kiyamiyorum
Dogalgaz bile 200u asinca napabilirim diyorum
Care ariyorum
İstedigin gibi 3+1bul cik bencede en azindan merkezi sistem konusundan ve aidatindan vs kar etmis olursun
Cok guzel yeni evler var

Ne kadar gelir varsa okadar gider oluyo

canım san amsj attım. Sahıbınden de bızım evı buldum tabı baskasının evı ama aynı oldugu ıcın lınkını koydum. Bak ıstersen

Canım aıdat 240 fazla dedıgın gıbı ama ıcınde spor salonu var. Bıze dogalgaz cok gelmıyor ama sıcak ve soguk su da aıdatla gelıyor. Yanı aslında dogalgaz kısın maksımum 100 gelıyor. Maleser boyle sıtelerde aıdat cok yuksek.

Esımın ınsaah muh ve doktora yapıyor, aynı zamanda memur ve aynı zamanda olursa dısardan ıs almaya calısıyor. Eegr ıs alırsa esımın odedıgı 700 lıra kredıyı kapatmayı dusunuyoruz. Sanırım 16 falan kaldı borcu. Esmın aılesıne gonderdıklerımızı yazmadım bıle. ama arabayı satınca ayda bıntl bırıktırıcem bebek ıcın.Eger calısıyo olursam ozel sıgorta oldugu ıcın dogum vs masrafları da az olucak. Ama soyle dıyeyım bu sartlarda bıle 2 ayda 3 ceyrek aldım.O ceyreklerı zor zamanlarda kullanıcam

maasınız toplam ne kadar ve ev kredısı dısında baska borcunuz harcınız varmı canım
Ben 2160 esim 2160aliyor ekders haric esimin ekdersi 900 benimki 180 200 civari ama iste ben mugladan gokovaya gidis gelis esimse yatagana gidis gelis yapiyor yani yol masrafi da var onun disinda hic bi borc yok cani yeni evin aidati 240 mış

Canım oralımısınız ?yani bunu niye soruyorum eninde sonunda tayin olacaksanız başka biyerden daha ucuz bir ev alıp kiraya verilebilir diye düşünüyorum.Gelirinize göre biraz sıkışırsınız gibi geliyo bana biraz daha araştırsanız belki bulabilirsiniz.Yani insanın alışkanlıklardan vazgeçmesinbiraz zor oluyo bilmiyorum ki...

canım san amsj attım. Sahıbınden de bızım evı buldum tabı baskasının evı ama aynı oldugu ıcın lınkını koydum. Bak ıstersen
Baktım canım mutfak falan gayet kullanışlı duruyor.güle güle huzurla otur canım.Allah ödeme kolaylığı versin .Nitelikli bir site ödediğin aidat normal.

Ben mersinli esim muglali canim yaaa burada evler o kadar pahaliki millet agzini 300binden aciyor bizim alacagimiz ev 260bin ve toplamda 60bin birikim var yani arabamizi sattik 210bin kredi cekip alcaz canim 25 yas üstü evler 230 220 civari yani deprem yonetmeligine bile uygun degil bi de ulasim sorunumuz olunca ve ayri yerlerde ogretmenlik yaptigimiz icin mecburen irtada biyerde ev almak zorundayiz

Bence çok fazla.
Sanki öğretmen olarak yerleşmek için uygun bi şehir değil muğla.
Biraz daha yaşanabilir yerleri tercih etseniz.
Denizli, uşak gibi filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…