Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Bana bi akil ver ne olu mesela mutfak masrafini 600 yol masrafini esimle 200er hasapladik mutfak icin ne kadar ayrilmali sence
canım 5400 gelırınız o zaman. Kredıyı cıkarınca ıkıbın kusur elınıze kalıyor. Kredı sabıt kalacak ama maasınıza yıllık ortalama 150lıra(ıkınızın toplam) zam olacak dıye dusunursek bence gecınırsınız. Sonucta baska borcunuz da yokmus. Bence durumunuz vahım degıl, kendınızı surdan kısın burdan kısın demıycem, ama mugladan evler gercektan pahalıymıs canım ya. Kardesım muglada 1 sene calıstı kıralar yuksek bılıyorum ama evlerı bılmıyodum.

Bence çok fazla.
Sanki öğretmen olarak yerleşmek için uygun bi şehir değil muğla.
Biraz daha yaşanabilir yerleri tercih etseniz.
Denizli, uşak gibi filan
Ama tatlim biz zaten dogudan geldik esimin memleketi burasi yani baska bi yere tasinma gibi bi planimiz uzun vadede yok tatlim

canım 5400 gelırınız o zaman. Kredıyı cıkarınca ıkıbın kusur elınıze kalıyor. Kredı sabıt kalacak ama maasınıza yıllık ortalama 150lıra(ıkınızın toplam) zam olacak dıye dusunursek bence gecınırsınız. Sonucta baska borcunuz da yokmus. Bence durumunuz vahım degıl, kendınızı surdan kısın burdan kısın demıycem, ama mugladan evler gercektan pahalıymıs canım ya. Kardesım muglada 1 sene calıstı kıralar yuksek bılıyorum ama evlerı bılmıyodum.
Bi de 2 sene ici de benim babam 75 100 bin kadar bi katki yapacak eve biraz da buna guveniyoruz ama evdeki hesap carsiyada uymayabilir yani buna guvenmemek lazim ama biz de senin gibi bi hesap cikardik ama ay sonunu getirebilirmiyiz bilmiyorum destegin icin tesekkur ederim canim

Gökçe gerçekten tayin yaptırma şansınız yok mu?Yani 210 bin çekince ne kadar faiz ödeyeceksiniz?Bilmediğimden soruyorum oradaki göreviniz bitince ev ne olacak? Bunlar önemli evet maaşa zam gelicek ama 10 yıl uzun süre canım.Ama çocuk yokken ve gençken ne alınırsa kardır.

Son mesaji okumamiştim.Siz muglada kalıcısıniz o zaman gözünuzu karartin o para gelirse gelir gelmezse bir 3-4 sene dışınızi sıkarsiniz .Çare yok mecbursunuz gibi duruyor

Bi de 2 sene ici de benim babam 75 100 bin kadar bi katki yapacak eve biraz da buna guveniyoruz ama evdeki hesap carsiyada uymayabilir yani buna guvenmemek lazim ama biz de senin gibi bi hesap cikardik ama ay sonunu getirebilirmiyiz bilmiyorum destegin icin tesekkur ederim canim

Canım valla kalan para bıntl deseydın tamam ama 2bın kusur kalıyor. Haylı haylı yeter ama alacagınız ve buyuk mu? Bu paraya degecek mı? Baban eger 100bın katkı yapacaksa kredıyı 5 hatta 4 yıla dusurebılırsınız. Bıze yardım eden yok ama bız bı sekılde oduyoruz. Bence fazla evham yapıyorsunu ama onemlı olan 10 yıl kalacakmısınız orda.

geztapo .!.:
Son mesaji okumamiştim.Siz muglada kalıcısıniz o zaman gözünuzu karartin o para gelirse gelir gelmezse bir 3-4 sene dışınızi sıkarsiniz .Çare yok mecbursunuz gibi duruyor
Aynen cznim muglada kaliciyiz yani kirada da ne kadar kalabilirim ki bi cesaret bu ise giriselim dedik

Canım valla kalan para bıntl deseydın tamam ama 2bın kusur kalıyor. Haylı haylı yeter ama alacagınız ve buyuk mu? Bu paraya degecek mı? Baban eger 100bın katkı yapacaksa kredıyı 5 hatta 4 yıla dusurebılırsınız. Bıze yardım eden yok ama bız bı sekılde oduyoruz. Bence fazla evham yapıyorsunu ama onemlı olan 10 yıl kalacakmısınız orda.
Tatlim esim muglali yaai kaliciyiz burada ev 3 arti bir 160 metrekare ve bir yasinda evin ici cok guzel otomatik panjura kadar dusunulmus vs vs ama iste biraz da meburiyetten yni 1000tl kira odemekten biktim canim

Babamız verene kadar biriktirseniz birleştirince alamaz mısıız ki biraz daha uygun bi ev?
Buradaev fiyatlari ucmus vidiyor gecen hil 196bin liralik eve aksam aradik 300bin diyor gecen yi arkadasim 1888bine ev aldi ayni sitede ayni ev su an 255bin yani bekleyip biraz para biriktirsrm bu def da ev fiyatlari yerinde durmuyor offf offf

Tatlim esim muglali yaai kaliciyiz burada ev 3 arti bir 160 metrekare ve bir yasinda evin ici cok guzel otomatik panjura kadar dusunulmus vs vs ama iste biraz da meburiyetten yni 1000tl kira odemekten biktim canim
anladım canım ama su da var eger babanın verecegı paraya az bı zaman varsa onla bırlestırıp cok az kredı cekebılırsını. Yanı sızde 60 var. Baban 80 verse 140. O zamana kadar 30 sız bırıktırsenız 170 verırsınız daha az kredı cekersınız. Baban verınce ara odeme yapabılırsın tabı o da ayrı bı mevzu. 10 yıl uzun gozukuyo ama degecek bır evse olabılır. 16m2 gercekten cok ıyı. Bır de maasınız sabıt sonucta. Bızım gıbı bırınız ya da ıkınız burden ozelde olsaydı o zaman durum degısırdı.

Kızlar geçenlerde araba aldık. Kendimizi çook zorlasak jeep gibi bi araba alabilirdik.
Ama o arabanın şaşasına kapılmak üzereyken napıyoru biz dedik ve kendimize uygun ödemesi daha rahat minnak bi araba aldık.
Dünyanın bin bir türlü hali var.
Tamam paramız varsa belki ama değilse çok lükse kaçmama taraftarıyım ben.

Ahhhhhhhh ahh desme yarami adam mugla diyor baska bisey demiyor burasi guzel olsa icim yanmiycak ne varsa muglda
ben muglayı begenıyorum. Hem tatıl yerı sayılır(denıze cok yakın), hem koylerı cok guzel yemyesıl. Merkezı sıkıcı olabılır ama cevresınde cok secenek var bence. Ilerde yasamak ısterım mesela ama bu durumda ordan ev almam ımkansız benım:)

anladım canım ama su da var eger babadurumumuz vacegı paraya az bı zaman varsa onla bırlestırıp cok az kredı cekebılırsını. Yanı sızde 60 var. Baban 80 verse 140. O zamana kadar 30 sız bırıktırsenız 170 verırsınız daha az kredı cekersınız. Baban verınce ara odeme yapabılırsın tabı o da ayrı bı mevzu. 10 yıl uzun gozukuyo ama degecek bır evse olabılır. 16m2 gercekten cok ıyı. Bır de maasınız sabıt sonucta. Bızım gıbı bırınız ya da ıkınız burden ozelde olsaydı o zaman durum degısırdı.
Ama o para ya bi yil icinde gelmezse ne olacak bir de bizim birikim yapamama gibi bi durumumuz var yani ben anlamiyorum nereye gidiyor bu maas

ben muglayı begenıyorum. Hem tatıl yerı sayılır(denıze cok yakın), hem koylerı cok guzel yemyesıl. Merkezı sıkıcı olabılır ama cevresınde cok secenek var bence. Ilerde yasamak ısterım mesela ama bu durumda ordan ev almam ımkansız benım:)
Sen gel canim ben seni misafir ederim

X