Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Sağolun kızlar önerilerinin için.
Bu arada bes konusu açılmış hiç araştırmadım düşünmediğim için. Bi bilgim yok.
Ama size bomba bi bilgi veriyim. Şaşırcaksınız biz de bilmiyorduk son anda öğrendik araba almadan önce.
Kasko caiz değilmiş.
karanfilce nasıl yaa?? neden caiz değil ki? bizim bütün araçlar kaskolu,şimdi ütüyü bile kaskolattım :KK48:

Kızlar p.tesi doktora gittim
Antibiyotik de verdi
Kullanıyorum üç gündür
Ama yok
Ağrısı hiç mi gecmez
Öldüm, yanagima da vuruyor agri
Kulağım başım göçtü ağrıdan.
Şu an doktora geldim yine
Biliyorum dişimi cekmez bu iltihap bitmeden
Ama beni rahatlatıcı bir iki söz duymak istiyorum ondan
Umut versin geçicek diye
Keyfim sevincim huzurum her bişeyim söndü :KK43:
Ruh gibi gezip kivraniyorum sadece

çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin..
bir büyüğüm paylaşmıştı benimle vitr namazında sırasıyla inşirah,tebbet,ihlas süresini okumaya devam eden kimsenin dişi ağrımazmış..bende kendimi bildim bileli hep bu üçünü okurum zaten..bir gün dişçiye gittim çürüklerim varmış kimisi dolgu kimisi kanal oldu maşallah hiçbiri 1 kere bile ağrımadı:nazar:

Bugun ev ilanlarina gozum ilisti,soyle bi baktimda ne cok pahali evler.Dusundumde istemek kolayda o miktarlar nasil odenir,nasil cikilir altindan,bunun tek maasla olmayacagini bilsemde,ikinci calisaninda cok iyi para kazanmasi lazim ki hem yasayip hem odeyebilesin.Az biraz biriktireyim desen,gene yetisemiyorsun.ilk defa bugun hayallerden cikip gerceklerin icinde buldum kendimi,Allahim sonumuzu hayr etsi.
özellıkle ıstanbul ates pahası. Ufacık balkonsuz evler bıle 250den asagı degıl. Normal maaslı bır karı kocanın alması cok zor. cocgun varsa kendınden kısarsın ama cocugundna kısamazsın. Bu kadar evı kım nasıl alyo dıyorum ama demekkı ekonomık krız bı tek bızım gıbılere var.

Tabiiki hayalsiz insan olur mu ?Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmıs hesabı ben bile hayal kuruyorum yaza ev alıcaz diye ....Hatta ufaktan fazlalıkları atmaya başladım toplanmam kolay olsun diye.Sadece 28 binlik bir arabamız var onunda daha borcu var düşünün.Üstelik benim önümüzdeki yıllarda böbreğim gözüm bacağım gidebilir elimden.Rabbim var ona sığınıyorum geleceğin kötü olabilme ihtimali olduğu gibi iyi olabilme ihtimalide var niye bugünümu mahvediyim .Mevlanın rahmetinden asla ümit kesilmez
canım seker hastasımısın. Neyın var bılmıyorum ama acil sıfalar dılerım

Bızım ev almamız ımkansızdır. Kısaca bahsedeyım fıkır olsun dıye

Karı koca muhendısız ama esım memur 3200 maası var. Ilk evlendıgımızde maası 1700du 2009da. Esım ıstanbula atanınca ben ankaradakı ısımden ayrılıp ıstanbulda hemen ıs bulurum sandım ama olmadı. 1 sene ıs bulamadım o sırada kpssye hazırlandım ama bızden cok az aldıkları ıcın puanım yetmedı. Tabı bu arada bız dugunu kendımız yaptık, esımın aılesının yol msafları dahıl bız karsıladıgımız ıcın yuklu bır borcla karsı karsıya kaldık. Oyle olunca ben 1 sene sonra ıs buldugumda gece 12lere kadar calısmaya aldırıs etmeden(mesaı ucretıde vardı) orda 1.5 sene calıstım. Ama ıyıkı calısmısım dugun kredımızı onden onden odeyıp kapattık. Bu arada dugun borcumuz bıtınce esım bana kpssyı bır daha dnee, ozel sektor cok zor olacak hem taseronda calısıyosun hem de cok yogun dıyınce kpssyı tekrar denedım ama yıne olmadı. Bu arada ev konusu bızım ıcın hayelken bırgun aklıma estı ve annemle konustum. Hıc pesınatımız yoktu, annem ıkna oldu ve bıraz kredı cektı bırazda bırımısındne verdı, bızde bıraz borc aldık ve 40 bın pesınatla gırdık ev ısıne. Bu arada esımın aılesıne 5 yıldır hem yardım ettık, malesef kardeslerı calısmasına ragmen hep gonderdık. Yanı bu durumda ev aldık. Evım balkonsuz 2+1.

Gunaydınlar herkese..daha doğrusu artık oglen oldu:)birazdan işe gitcem...kıızmla kahfaltımızı yaptık.oglum birazdan oglen arasına gelcek onun atıstırcagı seyleri hazırladım.akşam yemeğim sukur vardı dun kayınvalideme davetliydik yemekler kaldı ay insna nasıl seviniyor hazır yemek olunca:) çalışınca ilaç gibi geliyor.

karanfilce nasıl yaa?? neden caiz değil ki? bizim bütün araçlar kaskolu,şimdi ütüyü bile kaskolattım :KK48:
İslamiyet her alanda insanı koruyor aslında canım.
ben İslami konuda profesyonel bi eğitim görmüş değilim.
kp lerin evindeki ilmihalden ve internetten edindiğim bilgilere göre şu gibi nedenlerden caiz değilmiş;
1. Sigorta şirketlerinin bu durumdan çok çok fazla haksız kazanç elde etmesi.
2. İslamiyette bir mal veya hizmet üzerinden ticaret, alış veriş, pazarlık yapılırmış. ama kaskoda böyle bişey söz konusu değil. neye para ödediğin belli değil. olabilir de olmayabilir de.
3. piyango gibi kimine senelerce çıkmaz ama kiminin arabası hurda olur yepyeni bi araba verilir.

dediğim gibi ayrıntılı bilgi ilmihallerden edinebilinir. ben bunları anladım okuduklarımdan.

vay arkadaş yaa,hiç böyle düşünmemiştim açıkcası.. :KK43:
Allah hepimize helal kazanmayı,helal harcamayı nasip etsin.
kimbilir bilmediğimiz daha neler yapıyoruz
Amin cümlemize inşallah.
ben okudum bunları anladım canım.(Sorumluluk almak istemediğim için belirtiyorum)
cevaz veren hayreddin karaman var.
ama vermeyen daha fazlaydı. ihsan şenocak, cübbeli ahmed hoca, nureddin yıldız gibi..

@sevimsiz gecmis olsun

Dogalgaz faturam geldi 231tl
Bogrumee oturdu kaldi

Yarin ki misafir icin cocuklara hamburger bizede kek,tatli,patates salatasi yapicam

Yemegim yok yani var yok esimin yemice seyler var ona bisiler yapmam icap ediyo

Utopyaya katilip inek sagasim sobanin uzerinde kmek kizartip yiyesim var

İlk defa dogalgaz faturam bukadar cok geldi
35tlsi kdv yuhh be.
Hala atlatamadim acisini icimde yasiyorum
Ben onu 1aylik mutfak masrafi yapardim
Oglum var diye heryeri yakiyorum sabah aksam yoksa yakmam

Gune buruk basladim
Haydi bakalim

canım seker hastasımısın. Neyın var bılmıyorum ama acil sıfalar dılerım

Bızım ev almamız ımkansızdır. Kısaca bahsedeyım fıkır olsun dıye

Karı koca muhendısız ama esım memur 3200 maası var. Ilk evlendıgımızde maası 1700du 2009da. Esım ıstanbula atanınca ben ankaradakı ısımden ayrılıp ıstanbulda hemen ıs bulurum sandım ama olmadı. 1 sene ıs bulamadım o sırada kpssye hazırlandım ama bızden cok az aldıkları ıcın puanım yetmedı. Tabı bu arada bız dugunu kendımız yaptık, esımın aılesının yol msafları dahıl bız karsıladıgımız ıcın yuklu bır borcla karsı karsıya kaldık. Oyle olunca ben 1 sene sonra ıs buldugumda gece 12lere kadar calısmaya aldırıs etmeden(mesaı ucretıde vardı) orda 1.5 sene calıstım. Ama ıyıkı calısmısım dugun kredımızı onden onden odeyıp kapattık. Bu arada dugun borcumuz bıtınce esım bana kpssyı bır daha dnee, ozel sektor cok zor olacak hem taseronda calısıyosun hem de cok yogun dıyınce kpssyı tekrar denedım ama yıne olmadı. Bu arada ev konusu bızım ıcın hayelken bırgun aklıma estı ve annemle konustum. Hıc pesınatımız yoktu, annem ıkna oldu ve bıraz kredı cektı bırazda bırımısındne verdı, bızde bıraz borc aldık ve 40 bın pesınatla gırdık ev ısıne. Bu arada esımın aılesıne 5 yıldır hem yardım ettık, malesef kardeslerı calısmasına ragmen hep gonderdık. Yanı bu durumda ev aldık. Evım balkonsuz 2+1.
canım evden çok genç yaslardan beri şeker hastasıyim otoimmünel bir hastalık tip bir dediğimiz türden yaşlılarda gördüğümüz bilip duyduğumuz türden değil.Bağışıklık sistemimin kendi sağlıklı hücrelerime saldırmasıyla oluşan bir hastalık .Halihazırda pankreası taklit eden 24 saat cilt altına insülin gönderen bir cihaza bağlı yaşıyorum .hamdolsun .Kimseye muhtaç değilim ve organ kaybım yok çok çok şükür.
Canım merak ettim iki oda ev zorlukları varmi birde balkonsuz diyosun herhalde kurutma makinen vardır di mi.Bahsedermisin biraz sanırim bizimde gücümüz bu tarz bir eve ancak yetecek güneş alan bir kot yada en fazla giriş olacak gibi görünuyor da..

@sevimsiz gecmis olsun

Dogalgaz faturam geldi 231tl
Bogrumee oturdu kaldi

Yarin ki misafir icin cocuklara hamburger bizede kek,tatli,patates salatasi yapicam

Yemegim yok yani var yok esimin yemice seyler var ona bisiler yapmam icap ediyo

Utopyaya katilip inek sagasim sobanin uzerinde kmek kizartip yiyesim var

İlk defa dogalgaz faturam bukadar cok geldi
35tlsi kdv yuhh be.
Hala atlatamadim acisini icimde yasiyorum

Ben onu 1aylik mutfak masrafi yapardim
Oglum var diye heryeri yakiyorum sabah aksam yoksa yakmam

Gune buruk basladim

Haydi bakalim
nedenmiş bakalim eşlerimiz çalışıyor şükür et yiyceğimize ot yeriz öderiz faturamizi buruk olcak ne var gelirsem oraya döverim bak seni.donup hasta olsak daha mı iyi bosveerr ....Hem kuzular dışarda üşüyüp geliyolar mecbur yakıyoruz ne yapalım.Sana bisey sorcam bayan lahana uzmani Şimdi benim buzlukta haşlanmış lahana var ondan kapuska olurmu?buzlu buzlumu doğriyim nasıl yapiyim bilemedim Kestane kebap acele cevap

nedenmiş bakalim eşlerimiz çalışıyor şükür et yiyceğimize ot yeriz öderiz faturamizi buruk olcak ne var gelirsem oraya döverim bak seni.donup hasta olsak daha mı iyi bosveerr ....Hem kuzular dışarda üşüyüp geliyolar mecbur yakıyoruz ne yapalım.Sana bisey sorcam bayan lahana uzmani Şimdi benim buzlukta haşlanmış lahana var ondan kapuska olurmu?buzlu buzlumu doğriyim nasıl yapiyim bilemedim Kestane kebap acele cevap
Haklisin kuzu en azindan sukur doktora hic gitmedik bu kis daha
Hic buzlukdan cikarip denemedim canim ama olcani dusunuyorum buzunu cozdur
Su dolu bir kaba at hemen cozuluyo

Lahana dolmamdan anneme bile veremedim oglanla yumulduk 1tabaklik kaldi
Yarin misfire kurupatlican dolmasi da mi yapsam diye dusunuyorum

Bana misafir gelce zaman kal geliyo menu ayarlayip 10defa degisiyorum

Dip not: senin diger topikte at kosturuyorum ben hanimmm hanimmm

Poe zararın neresinden dönsen kardir bes tamamen faizmiş bir komşum o işi yapıyomuş bekarken tövbe ettim çıktım o işten demişti. @gökçe hoşgeldin arkadaşım.Şimdi ödemelerde zorlanıp zorlanmayacagınız sizin gelirinize ve yaşam tarzınıza baglı birazda sıkışınca yardımcı olacak birileri var mi ..Mesela biz tek maaşın yarısını krediye yatırıp 1550 lirayla geçiniyoruz.Aç değiliz şükür.Ama orası yazlik yerlere yakın Tatil dersen gezme dersen dışarda yemek dersen giyim dersen zorlanırsın .İyi düşün.Ama bin lira kira çok yazık günah.Çoluk çocuk olmadan gençlikte ödenir gider.Allah ev alanla yuva kurana yardım eder tabii keşke faize bulaşmasak ama çare yok.@karanfilce canım beko arçelik aynı kalite .Benimkilerin hepsi arçelik.Sadece çamaşır makinem profilo cok memnunum .
Canim yaaaa cok tesekkur ederim herseyi kurusu kurusuna hesapladik iste biraz zorlu günler bekliyor ama artik kira vermekten biktik bin lira heray çõpe gidiyor peki ozel olmazsa sorabilirmiyim 1500tl ile nasil bi denge kurdunuz

karanfilce karanfilce benimde eski buzdolabim bosh idi lanet olsun
Sanki icinde kazi yapiyolardi tannguurrrrr tunnnguuurrrrr sesler geliyodu ama ufak ses degil bildigin kazma kurek daliyolardi sanki dolaba
Regal aldim bakalim nasil olcak henuz yasina yeni girdi bebe

Diger herseyim beko 10.senelerini doldurdular

Ev almayi dusunen arkadasbin tl kira vermektense ev almak mantikli ama kisitlama yapman tabiki gerekecek
Allah yardimcin olsun
Sagolasin arkadasim

@gökçecim önceden bim diye bir market tanımıyoduk artık tanıştık.Önceden sinemaya giderdik ayda bir artık netten tv.ye bağlayıp mısır patlatıp film izliyoruz,önceden haftada bir dışarda yerdik artık babacım gelipte hadi sizi yemeğe götüreyim dediği zaman dışarda yiyoruz (3-4 ayda bir) ,önceden her sezon ucuzundan da olsa kıyafet alıyoduk artik gerçekten çok gerekmiyorsa almiyoruz,önceden ayakkabımız botumuz su alınca atıp yenisini alıyoduk şimdi tamir ettiriyoruz,sadece maaş zamanı kıyma alıyorum (şimdi kurban etim var daha) onun dışında tavuk balık alıyoruz.bunun gibi aklima geldikçe yazarım yine.Ama benim k.v ler ve annemler yardımcı oluyolar.K.v turşumu bakliyatımi tereyagimi balimi kuru sebzelerimi bittikçe verir evinden böler,Buzdolabim bozuldu k.p hemen yenisini aldı sağolsun annem her maaş alınca harçlık gönderir ve de kirada değiliz .Yani çok eski ve sorunları olan bir ev ama yaşıyoruz böyle iste.

Canim yaaaa cok tesekkur ederim herseyi kurusu kurusuna hesapladik iste biraz zorlu günler bekliyor ama artik kira vermekten biktik bin lira heray çõpe gidiyor peki ozel olmazsa sorabilirmiyim 1500tl ile nasil bi denge kurdunuz
Allah yardım eder sadece dişini sıkacaksin balıklama atlamayacaksın iyi fizibilite yapmalı öyle karar vermelisin.

canım evden çok genç yaslardan beri şeker hastasıyim otoimmünel bir hastalık tip bir dediğimiz türden yaşlılarda gördüğümüz bilip duyduğumuz türden değil.Bağışıklık sistemimin kendi sağlıklı hücrelerime saldırmasıyla oluşan bir hastalık .Halihazırda pankreası taklit eden 24 saat cilt altına insülin gönderen bir cihaza bağlı yaşıyorum .hamdolsun .Kimseye muhtaç değilim ve organ kaybım yok çok çok şükür.
Canım merak ettim iki oda ev zorlukları varmi birde balkonsuz diyosun herhalde kurutma makinen vardır di mi.Bahsedermisin biraz sanırim bizimde gücümüz bu tarz bir eve ancak yetecek güneş alan bir kot yada en fazla giriş olacak gibi görünuyor da..
Canım cok gecmıs olsun. Benım esımın annesı ve teyzelerı genc yaslardan berı tıp1 hastaları. Senınkı farklıymıs fakat onlarda da hem ıgne hem hap kullanıyorlar. Sana soyle soylıyeyım eger yedıklerıne dıkkat edersen ve stres uzuntu yasamamaya calısırsan cok saglıklı yasarsın. Esımın teyzelerı ve annesı dıkkat etmedıklerı ıcın onları ornek vermıycem sana

Bızım henuz kurutma makınemız yok canım, evde su an yer yok ama banyo dolaplarını yenıden yaptırırsak kurutma makınesı ıcın yer yapılabılır sanırım. Su an ıcın calısma odası olarak kullandıgım ve tek kanepe ve kıtaplık olan odada kurutuyorum. Yazın camı sonuna kadar acıyorumkı kurusun, kısında kalorıfere yakın koyuyorum camasırları ama bebek olunca kuturma makınesı sart canım.

Senın kac cocugun var bılmıyorum ana eger 2+1 ev alacaksan mutlaka gırıse yaptıracagın portmanto kullanıslı olsun. cogu seyını alabılsın ve saklayabılsın. Yatak odası genıs olsun. Yasanmaz degıl yasanır 2+1 evde fakat eger gırıs katı dusunuyorsan kör cephe olmasın gunes alsın mutlaka. Rutubet net varmı dıye bakmak lazım. Ben 21. katta oturuyorum ama cok katlı bınalarda artık pek balkon yapmıyorlar. Ben de ılerde bu evı satıp ıstanbuldan gıtmeyı dusundugum ıcın kucuk bı ılde 3+1 alırım dıye avutuyorum kendımı. Ama ne olursa olsun ınsanın kendı evı oldumu baska oluyor. Iyısıyle kotusuyle sevıyosun evını. Benım yatak odam cok cok kucuk cukı banyo yapmıslar, salonumda ıstedıgım gıbı ferah genıs ve hıc cap gırmıyor. Ev alırken salonun duz olmasına yanı evın ortasından kolon gecmemesıne dıkkat et mutlaka.

X