- 16 Haziran 2013
- 1.417
- 2.323
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #4.641
cnm azar azar mercimek çorbasına kat cok lezzetli ve vitami,nlı oluyor..mercimek malzemelerini haslarken bir kac kasık tarhanayıda sulandır kat...blendırdanda geçirince cok güzel oluyor.ben emrcimek çorbasına hep tarhana katarım topaklanırsa blendırdan geçince bir şeyi kalmıyor.sta,sagol tatlim allah razi olsun.
Arkadaslar bise sorucam,annemden tarhana almistim,ama yiyemedik bir turlu,sanirsam kemik suyu koymus bu yuzden tadi ve kokusu cok agir,atmakta istemiyorum,bana bu konuda oneride bulunabilecek var mi?ne yapsamda tadinin agirligi,kokusu gitse?
Ayyy bende daha balik ayiklicam oglus kursta onu alicamBen de yeni geldim.
Karnını doyurdum.
Bi üşüme tuttu.
Yapılcak bi dolu iş var.
Canim sansa bak bugun sebzeli mercimek corba yaptim,bi deneyeyim,insallah tadi iyi olur :)cnm azar azar mercimek çorbasına kat cok lezzetli ve vitami,nlı oluyor..mercimek malzemelerini haslarken bir kac kasık tarhanayıda sulandır kat...blendırdanda geçirince cok güzel oluyor.ben emrcimek çorbasına hep tarhana katarım topaklanırsa blendırdan geçince bir şeyi kalmıyor.
Yok canim bozuk degil,annemlerde yiyememisler.Bi denicem sagol tatlim :)Senin yoğunluğunu yirmi geztapom..
Royemcim, bozuk değil dimi? Eminsen öyle kullanmaya devam et.
Ne biliyim ben kemik suyunu hiç duymamıştım da..
Unla karıştıra bilirsin canim.
Her çorba yapısında koycağın miktarı yarıya indir diğer yarısını un koy.
Hatta unu önden kavurursan da güzel olur kokulu olur.
Benim de geçen yılki çorbam acıydı eşim çok acılı yiyemiyor unla karıştırdım hep.
tek sansimbu zaten annem...istemem o ince dusunurtr-lelli aynen canim ya,ya su bogaz olayimiz cok pahali oluyor her gecen gun,ben de cozum yollari bulmaya calisiyorum,en ucuz marketede girsen ,en az elli liran gidiyor,donup bakinca dogru durust yicecek birsey bulamiyorum.ozellikle su lahvaltilik,krem peynir,kasar,su bu,derken,sebze mexveye firsat bile gelmiyor.Turkiyede ne guzel,pazarlar uygun,burada pazara kaliteli urunler sattiklari icin cok pahali,binde bir rastlarsin,bana uzak olan bir semte bazen uygun fiyatli seyler olsada o kadar uzaga gidilmiyor.
ama sunu tecrube ettimki,ne zaman kisitli param olsa,o zaman en temel,karnimizin doyacagi seyleri alip geliyoruz,ve parada yetiyor bir sekil,iste isin mantigi liste yapip,gerekli olanlari alip cikmakla basliyor.aldigimiz,ivir ,zivir,cikolata,hazir paketli urunler yuzznden bu kadar kabariyor maalesef.
Allah yardimciniz olsun,en azindan annen yaninda,ben parasiz kaliip,kimsenin kapisina gidenedigimiz gunleri bilirim,ne kendi ailem,ne esimin ailesi,ne istedik,nede tenezzul ettik.Ne guzelki annecin yaninda,bu en buyuk zenginligin aslinda.
Canim evet cesit var,birde burda yasaxipta,burdaki bazi urunlerle yemek yapip yiyenler,bulamayinca ariyorlar.tipki turkiyede buyuyup buraya gelenler gibi,ah bi koy peyniri olsada yedek,yada sac atesinde pismis ev yufkasi,taze uzun yapragi gibi gibi birsuru seye ornek verebilirim.yani gurbette olunca,insan geride biraktigi hayatini aliskanliklarini ozluyor.Royem yurtdisinda pahali ama cesit bol kaliteli oluyo sanirim
Almanyada buyuyen bi abla var burda oranin sunundan olsa bununda olsa burda yokki diyo hep
Cesit bol olunca ben hepten sapitirim yaa
ailen falanda ordami?
Karanfilce,fransa cok pahali bir ulke.sinir illerde yasayanlar,gidip diger uygun ulkelerden alisveris yapiyorlar diye seyretmistim tvde.mesela kuzenin.polanya,hollanda sinirinda oturanlar gidip ordan alisverisini yapuyorlar uygun diye,tabi katedilen kilometrede onemli,ucuza alicam diye benzinden olmamak lazim :)Yok ya kp geçen yıl fransadaydı.
Herşey öyle pahalı ki.
Herşeye vergi.
Hoş biz de o yönde ilerliyoruz.
Hani buradan ucuz ya petrol filan.
Diyor ki otobanlarda dünyanın vergisi alınıyormuş.
Benim duyduğum avrupa da vergiden dolayı herşey çok pahalı.
Kp nerdeyse tüm Afrika ülkelerini de gezdi..
Yokluk diz boyu.
Okuldan bi arkadaş eş durumundan kanadada görev yapmışlar ateşelikte.
Diyor ki bizim beğenmeyip çöpe attığımız maydonazların uç beş dalı dünyanın parasına satılıyor.
En güzel bizim cennet ülkemiz..
Cennet ülkemizde gözü olanların gözü çıksin.
Rabbim düşmana bölmek isteyenlere fırsat vermesin.