Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

@poe yemin ederim tekme yumruk tokat hepsi var adamda.Bütun girdigi sınıflar şikayetçi.Arkadaşlarım çoğunuz öğretmensiniz belki bana kızmışsınızdir.Bizim ilkokul öğretmenimiz de kulak çekerdi ama biz veliler hic karışmazdik.Neden çünkü bizim çocuklarimizi çok güzel yetistirdi harika bir temel verdi.Çok iyi bir eğitimciydi sertti ama harbi öğretti hem de fazleaşıyla.Bizim çocuklarin deneme sinavlarinda en düşük dersi türkçe.Bu sizcede öğretmenin başarısızlıgı degilmi ? Konuştuğu bile anlaşılmıyor.Bizim derdimiz çocuklarımızin türkçe öğrenmesi.Adam veli toplantisında lütfedip iki kelam etmedi yazılılari okudu eyvallah dedi çekti gitti şok olduk.

Royem sevindim tarhanan icin
papatyam bizde de durum sizden daha vahim
1 ay uyumak istiyorum carcabuk gecsin
Kac defa. hesap yptik yok yani cikar yol
Mutfak harici hic bisi almamaktan baska bir yol bulamadim ben.

Sta doğum günün kutlu olsun
Rabbim sevdiklerinle birlikte hayırlı bir ömür yaşamayı nasip etsin

Kızlar benim yeğenim var, oglumdan 4 ay büyük
Birkaç hafta önce oğlumun burnunu tirmaladi
Cok derin bi yara yapti
Kabuk bagladi
Çocuk cildi ya, cok çabuk kapandi yara
Ama izi kaldı
Göze cok çarpıyor
Üzüldüm iz kalınca
Tabi ki çok büyük dert değil
Dünyada ne dertler var
Ama canım sıkıldı o ize
Onu gecirebilecek bir şey tavsiye etmenizi istiyorum

Ek dersimin yanlış hesaplandigini fark ettim
Söyledim müdüre
Bakti, evet yanlış yapmışım dedi
Bi dahaki ay hatirlat, keselim dedi
65-70 civarı bir şey.

Doğal gaz 153 lira geldi
Bu ayı da atlatmis olduk
Bi dahaki ay fazla gelir
Şu aralar havalar iyi
Salonu yakmiyorum
Ama havalar cok soguyunca yakmam lazım
Çünkü ordan da soguk geliyor diğer odalara
Ayrıca bi misafirim olsa nereye alcam
Mecbur yakicam ki iyice sogumasin orasi da.

Sta doğum günün kutlu olsun
Rabbim sevdiklerinle birlikte hayırlı bir ömür yaşamayı nasip etsin

Kızlar benim yeğenim var, oglumdan 4 ay büyük
Birkaç hafta önce oğlumun burnunu tirmaladi
Cok derin bi yara yapti
Kabuk bagladi
Çocuk cildi ya, cok çabuk kapandi yara
Ama izi kaldı
Göze cok çarpıyor
Üzüldüm iz kalınca
Tabi ki çok büyük dert değil
Dünyada ne dertler var
Ama canım sıkıldı o ize
Onu gecirebilecek bir şey tavsiye etmenizi istiyorum
Tv de reklami donuyo bio-oil lekelere de iyi geliyomus amabebek cildi bu nasilgelir bilemedim bi arastir istersen
Bepantenide sivilce izlerine surenler var
Aklima bunlar geldi

_sekerpare_ _sekerpare_ o nasıl öğretmenlik öyle ya. Şikayet etseniz acaba sonuç alabilir misiniz. Yada okulda başka öğretmen varsa o talep edilse nasıl olur acaba.
tr_lelli tr_lelli bu ay bizim de kemerleri iyice sıkmamız gerekecek.
Ben alışverişimi aylık yapıyordum. Hem mutfak hem de temizlik ürünleri. Genelde Migros Yada kipaya gidiyordum. Bu ay bim veya a101 e gideceğim. Alışveriş listemde bulunan Sıvı ve Tereyağ için büyük markete gideceğim. Artık oğluma ıbır zıvır almıyor evde kendim yapıyorum. Küçük muffin kalıplarımdan alacağımı ay. Bir de oğluma battaniye almam gerek. Nette buldum. Kart kesilince onu alacağım. Onun dışında mazot masrafımız olur. Ilk hedefimiz Karttaki taksitleri sıfırlamak. Gerçi bi aralar 2000 tl den fazla taksit vardı.
Ev borcumuz 14, araba borcumuzda 19 ay kaldı.

sevimsiz,gecmis olsun canim,aslinda kalan izin gecmesi gibi bir durum olmaz,belki zamanla kendiliginden acilir.Allah baska dert vermesin canim.

ben de bu aya ait bi liste yaptım;
kira 480
eşimin yol masr. 350
benim yol 50
Aidat 70
faturalar 150
yakıt 250(tahminim)
mutfak 300(bu ay 300 yapmak istiyorum evdeki hesap çarşıya uymaz ama)

bu minimum ama bu kadar tutmaz daha fazla tutar.
Allah ekderse bereket versin yaz gelmeden arabanın borcunu bitirebildiğimiz kadar bitirdik. çok önemli.
Rabbimize çok şükür borçlarımız var ama geliyor da var.
Rabbim hiç birimizi ele muhtaç etmesin.
şu 6 ay iyi yedik içtik ne diyim bundan sonra ipleri ele alma zamanı. bu da güzel ama insan tasarruf edince de mutlu oluyor.

Günaydın karanfilce hepinize hayırlı bir gün olsun inşallah.Bugün pazarımız var burda .Ben tabii bişey taşıyamıyorum ama yeşillik alabilirim belki gidip.Eşim hiç beceremiyo pazar olyıni birlikte gidiyoruz pzar günleri.Dünden yeşil mercimek bide bulgur pilavı var bide ayran yaparım bitti.trlelli sen neredesin bu sabah

Geztapom ya benim eşim de hiç anlamaz pazardan
Hatta çoğu şeyden. Yemek de bilmez hiç.
Kardeşimi bi görsen nasıl becerikli nasıl gıpta ediyorum anlatamam.

Benimkide iki yumurta kıramazxdı.şimdi makarna salata hazır çorba köfte patates kızartma bunları yapabiliyo.Tabii çok mecbur kalınca. Birde güzel ev süpürür toz alır.Canım o çiçekli evi gördüm.dehşet yaa...yatılmaz oturulmaz yaşanmaz o evde valla

X