Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Günaydııınnn ...@trlelli tahtını aldım elinden gördünmü .sabah sabah poğçaları buzluktan çıkardım teflonda ısınıyolar.mikradalga istiyorum sırf buz çözdürmek için.bir yerde okudum uzmanlar ikiye bölünmüş bazıları ilk çıkanlar çok radyasyonluydu yeni teknolojide öyle bışey yok diyor .Benim erkekler asla bayat ekmek yemezler ben en çok ekmek için istiyorum.Sizler kullanıyomusunuz kızlar ?

Gunaydin cnm kolay gelsin
Ben kullaniyorum 6 yildir masallahi var bozulmadida
Annemle birlikte almistik onun ki bozuldu bi ara yaptirdilar falan
Fakir marka benim ki

Radyasyon konusunda bilmiyorum ki olumsuz etkilerini arastirmadim
Kolayima geliyo
Esim eve gelince tencereyle yemegi isitcama hemen tabakla atiyorum
Buzlukdan cozdurduklerim oluyo
Memnunum yani

Canım bende anlamıyorum onu. Dün kızım annem patated kızartması yapıyor gel diye babsını aramış, O da annen mi çağırıyor demiş, kzım yok babacığım demiş, İşim var gelemem demiş. Akşam saat 7 gibi baktım zil çalıyor geldi. Bizimle yemek yedi, çay içti. Ben dün erken yedim. Sen niye yemiyorsun hastamısın diye soruyor. Niye soruyorsun dedim. Ama fazla üstüne gitmedim. Ne bileyim ne yapmaya çalışıyor. ben bir şey anladıysam ARAP olayım:))) Sabrımı sınıyor. Bunalımda mı diye düşünüyorum 45 yaş bunalımı. Kestirsem atsam olur ama yarın demezmiyim keşek sabırlı olsaydım diye.. Keşke demeyeyim diye sabırlı olmam, olayları akışına bırakmam lazım.

Sen en dogru olani yapiyosun
Belki kiriliyosun,belki yıpranıyosun,belki gururunu cigniyosun ama sen obur dunyada mukafatini alicaksin
Esinde ona verilen emanete sahip cikmadigi icin cezalandiralacak.

Bosanmak isteyen bosanir
Gitmek isteyen o
Gelen o

Bırak neler yasamiyoruz ki bizlerde

Ben bu aralar hic iyi degilim durup dururken aglama krizlerinw giriyorum
Kimseyle bisi konusmak istemiyorum
Dun esim neyin var dedi sildi gozlerimi yok bise dedim

Cunku ortada bise yok birden bire oluyo
Yasadiklarim
Esimin ailesi,benim babam,ev hersey film seridi gibi hep gozumde
Niye niye niye diye tirlatip nickimin hakkini vericem

Oglum olmasa cok buyuk bise var aklimda yapabilirmyim basaabilirmiyim pisman olurmuyum bilmiyorum ama suan sadece hayal ama oglumun duzenini bozamam
Birikimde yapmam lazim

canım bilmiyorum ama senden ilgi mi bekliyor acaba.Hani annen mi çağırıyor diye sormuş ya senin çağırmanı,bırakıp gitme demeni falan bekliyor olabilir mi? hiç denedin mi bu şekilde? Gerçekten garip çünkü,gitmek isteyen adam çoktan giderdi bunun pek gidesi yok,ilgi görmek istiyor zannımca..

Herkesler nerde kızlar ? Eşim eğitim nedeniyle 5 yıldızlı bir otele gitcek 8 günlüğüne..Kurum karşılïyo ücretini ama oğlumla ben hasedimizden çatlıyoruz.Gitmek zorunda tercihine bırakılmiyor ve sadece personel eşler yok yani.Ama ayrı kalmaya hiç alışık değiliz çok özlüyoruz şimdiden çöktü içimize oğlanla benim. İşte o yüzden bugün gittim bir esofman altı aldım 25 lira adam iki metre bişey bulunmuyoki.taba rengi kemer lazımdı 20liraya birde kemer aldım.Kendimede havlu çorap aldım 2 liraya .Yİne gitti bisürü para.Ne yapıyım kıyamadim,benim eşimin arkadaşlarının eşleride çalışıyo o yüzden durumları iyi .Yani bize göre... Onlar hergün değişik takım elbise giyiyolar artis gibiler.Bizimki ne bide heryerde bulunmuyo böyle işte.Amaann uzatmıyim başınızı ağrıtıyorum hep.Hamdolsun Allah bugünümüzü aratmasın.Rızık Allah ` tan verdiğinede vermedinede şükurler olsun .

tr_lelli aklındaki büyük şey ne merak ettim
Hani oğlanın düzenini bozmak istemiyorum demişsin ya
Gecen günkü 2.cocuk mevzuuna gitti aklım

_sekerpare_ ben eşimi yollamamistim hatırlıyor musun
Yazın hizmet içi eğitim semineri vardi Balıkesir'de
Biz eşli de gidebiliyorduk
Masraflar bize aitti
Sonradan onlar eşime ücret verceklerdi
O ücret de ikimizin masrafini rahat karsilardi
Ama oğlan hiç durmadigindan gidemedik
Hasetimden eşimin de gitmesini istemedim
Bazen çok kötü, yobaz biri olduğumu düşünüyorum
Eşim de arada "herkes seni melek saniyor" diyor da
Adam haklı valla

karanfilce gecen gün kar tatilinden dolayı ek dersim kesilcek gibi bişey demiştin
Sanki geçen yıldan beri kar tatilinden dolayi kesilmiyordu
Ama sen işletmelere gittiğin için durum farklı mı

kızlar canım nasıl sıkkın anlatamam..

Eşim dün iş seyehati için yurtdışına gitti Pazar dönecek inşallah.şimdiden çok özledim onu..

biz eşimin ailesine göre maddi durum olarak çok çok iyiyiz,ama bakıyorum onlar her istediklerini yapıyorlar istedikleri gibi harcıyorlar sonra bize gelip yok diyorlar. en basitinden geçen hafta gelin hamamına gittik 7 tl kese,7 tl masajdı.bizde aramızda konuştuk sadece gelin hanım kese olsun biz birbirimizi keseleriz,masaj olalım yeter dedik.hamama indik gelin keselenirken görümcem bende kese olmak istiyorum dedi,bende sen bilirsin dedim.yanında para yokmuş benden istedi verdim,tabii ki geri gelmedi o para.neymiş heves etmiş,ee bende heves ettim bende hayatımda hiç kese yaptırmadım.hele borç parayla hiç kese yaptırmam..
kına gecesi gitti saçlarını yaptırdı,istese evde de halledebilirdi..

şimdi telefon almak istiyor.şuanki telefonu çok eski kabul ama s3 mini istiyor.parası yok kıyıda kk da yok,abisine senin kartından çekelim ben sana öderim diyor.ama ben eşimi tanıyorsam o çektiği paranın en azından bir kısmını kesin almaz kardeşinden biliyorum.

sonra eşimin küçük dayısı bir işe girişmiş paraya sıkışmış 2000 tl para istemiş eşimden,bu para dönmeyecek gibi ver ama demiş.eşim bana danıştı bende tamam bizim paramız kıyıda yatacağına iş görsün dedim verdi.

sonra ortanca dayısı-birbirlerinden haberleri yok- kk borçlarını ödeyemez duruma gelmiş,3000 küsür lira borç istemiş,ona da verdik.geçen gün onlara gittik.sofralarında bal,kaymak. evlerine misafir geliyor tatlıyı hazır alıyorlar..az çok burda hepimiz dertleşiyoruz,paraya sıkışık olanlar bu kadar rahat harcamaz biliyoruz..

en son olarak da kuzeni yeni iş kurdu aynı şekilde o da sıkışmı 10.000 tl istemiş.eşimde o kadar yok yine bana söyledi bu sefer benim birikimimden verdik.bu para 3-4 aya gelecek,en azından öyle olmasını umuyoruz.

Tamam bu paraları vermesek kıyıda yatacak,hiçbir işe yaramayacak,birinin ihtiyacını gideriyoruz diye seviniyorum ama insanların bu kadar rahat olduğunu görünce çok kızıyorum,bunalıyorum..Yani şuan hüngür hüngür ağlayasım var,ben daha geçen haftaya kadar doğru düzgün kaloriferlerimi yakmadım,tasarruf olsun,genciz idare ederiz diye başkalarındaki rahatlığı görünce çıldırıyorum

Bugün ek ders cizelgesini asmislar öğretmenler odasına
Beni mutlu edecek bi miktar yatacak inşallah hesabıma
Doğal gazı da 200den yukarı beklemiyorum
O yüzden çok sıkışmiycaz gibi aralıkta
Zaten ucu ucuna yetiyor
Borca harca düşmeyelim de

Bu arada oğlum artık konuşuyor
Kendini ifade edebiliyor artık
Yaklaşık 40 günden beri her kelimeyi tekrar ediyor
Birçoğunu da beynine kazimis
Her şeyi söylüyor
Cümle bile kuruyor bazen
Az önce yemek yediriyorum
Bana dönüp "doydum" dedi ve kalktı yanımdan
Öğlenden sonra biraz fazla uyuyunca gece yatmiyor
Ben de gidip kaldırmaya çalıştım bugün
Bana diyor ki "anne git"
Ben de "ahmet kalk hadi kalk diye sesleniyorum
O da "yok" diye sesleniyor

maşallah oğluna canım,erkek çocuklar geç konuşur derler ama seninki hızlı çıkmış herhalde.
eğer bir kızım olursa senin hızlı sıpaya veririm belki

yine görümcem okula giderken kp bazen para yetiremiyordu ara ara eşimden istediği oluyordu.Görümcemle bir konuşmamda spora gittiğini ama annesinin babasının haberinin olmadığını falan söyledi.şuan kendi paramı kazandığım halde spora verilen paraya acıdığım için gitmiyorum,ama görümcem hiç acımadan gidiyormuş meğer..

maşallah oğluna canım,erkek çocuklar geç konuşur derler ama seninki hızlı çıkmış herhalde.
eğer bir kızım olursa senin hızlı sıpaya veririm belki

Dünür olcaz demek
Evet cevremdeki erkek çocuklar hep gec konuştu
Ama bizimki 19aylikken konuştu
10 aylıkken de yürümüştu zaten
Cok gayretli çok

Anlattığın durumlarla ilgili o kadar cok örnek duydum ki
inan ben de yapımda mı var yoksa hep kıt kanaat büyüdüğümden midir nedir
Tutumluyumdur hep
EEşim arada gazoz alır kendine
Ona verdiği paraya bile acıyorum
Öyle canımın her çektiği abur cuburu alamam
kiyafete para veremiyorum su an borclarimizdan dolayı
Ama paramiz olduğunda da cok kiyamiyordum
Mesela bugün okulda canta konusu açıldı
Bi cantaya 50 tl.den fazla verdiğimi hatirlamam dedim
Ücretli bi öğretmen var
Şu cantami 80e aldım dedi
Ben veremiyorum işte o kadar parayi
Eşim gecen yıl arada fırından kete alırdı
Bu sene evde kendim yapıyorum
Mutlu oluyorum oraya para vermiyor artık diye
Dediğin gibi mesela tatliyi falan pek hazır almam
Kırk kere düşünüyorum bişey alırken artık
Bak yaş pastayı pek severim
Ama alır miyim "Hayır"
Çünkü yarin gorumcemin kızının doğumgünü var
Bak ona da hediye aldım
Lcw.den çanta aldım
25ti, indirime girmiş, 20ye aaldım
Yeğenime de hırka aldım
O da 22.90dan 14.90a düşmüş
Kazançlı çıktım yani

Bu arada lcw.de kampanya var internet sitesinde
3 kampanyali ürüne 4.kampanyali ürün ücretsiz

sta geldim kuzu
S Sevimli cocukla alakali degil ben baska bi sehire yerlesmek istiyorum esimlede hic konusmadim hayal iste ama oglusun arkadaslari,okulu,dershanesi falan
Ben kafamdan oyle hayal kuruyorum
Gecen yaz gidince ev fiyatlarina falan bakmistim
Gayet uygundu esim zaten ancak yazin gidersin sen yapamazsin orda diyo oglum olmasa yaparim cunku burda beni tutan pek bisi yok

Benim kafam cok karisik tatlis sacmaliyoda olabilirim

Ama surekli aklimda

Hep bensiz gittigin icin oluyo bunlar
Bencil insanlari sevmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…