Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

kızlar günaydın,

bizim çok şükür pek masrafımız olmadığı için benim maaşım olduğu gibi bankada kalıyor.yavaş yavaş birikiyor ama artık ev için niyetleniyoruz..ee istanbul da ev fiyatları malum,bir ev fiyatı kadar toplamaya kalksak herhalde 10 seneyi bulur toplanması..e hal böyle olunca işimiz yine bankalara kalıyor,ama ben ona bulaşmak istemiyorum
bir de eminevim sistemi var,sistem güzel benim aklıma yatıyor ama onda da kurada senin sıran geldiğinde hemen evi bulman lazım,o da hemen denk gelir mi belli değil..öyle kararsızlık içinde kira ödemeye devam edip gidiyoruz işte :cry::cry:

günaydın kızlar.Valla bir sinemalara gidesim var gezesim var Allah'ım ne yapsam ?şimdik ben kuruşsuz meteliksizim ya o yüzden kıyafet almakmış ,sinemaya gitmekmiş ,dışarda yemekmiş bunları düşünemez oldum artık.Şunu merak ediyorum bizim gibi değil normal bütçesi olup cebinde harçlığı olup bunu yemeyip biriktirenler nasıl başarıyor ?Bu para biriktirme ciddi sağlam bir psikoloji ve çelik gibi irade istiyor bence.saydığım şeyler psikolojik ihtiyaç ama düşünüyosun işte 3 kişi dışarda yesek 100 lira tutacak(biz kebap iskender vs.gibi şeyleri severiz de ) ee o 100 lirayla neler yapılır kır dizini otur diyosun sonra.Ondan sonra da yıllar içinde insanın psikolojisi bozuluyor.çıkamadım işin içinden ...
@trlelli kız sen ne hamaratsın bugün maaşallah sana ...benim daha akşamın bulaşığı duruyo toplayamadım akşam .Dizel motor gibiyim ısınmadan çalışamıyorum:KK70::KK70:(masaüstü p.c deyim bu arada ) sabah kahvaltı gecikmeden yapılacak 45256458799653 adet ilaçlar içilecek onlar bi eriyecek ondan sonra benim motor gürlemeye başlıyacak :KK70:gülermisin ağlarmısın ?
@stas canım sen misafir ol gel bana bamya çorbası da yaparım herbişi yaparım.Bamya çorbası bizde düğün bayram yemeğidir özeldir yani...Off ağzımın suyu aktı yeminle :kk77:
@nazah canım sık dişini .Bu kocanın biyere gideceği yok zaman birazcık daha ...Ya bu adamın tek derdi çocuklar olsa evde kalmazdı.Senden de vazgeçemiyor.Kafa karışmış devreler yanmış.çok kinci biri midir normalde de ? Yani bu kadar niye biriktirmiş ki ?Görelim mevla ne eyler ne eylerse güzel eyler .Bitecekse de inceldiği yerden kopar Rabbim yardımcın olsun.
@royem senin o cennet kokan bebişini yerim ısırırım ben .Aramızda işi en zor olan sensin .Hem yurtdışı hem küçük bebek .valla bravo çok takdir ediyorum seni ..:KK69:
@civven senin kızla trlellinin oğlan yaşıtmış bakarsın dünür olursunuz :KK70:
karanfilce karanfilce kuzum tablette duygu ifade edemiyorum ya facedeki işaretler burda da oluyomu diye denedim sonra da silemedim.Ama akşam mesajına öldüm gülmekten .
@Papatya şehir dışına gidiyorum demiştin geldin mi evine ?
maşallah canım döktürmüşsün pc yi bulunca :-)
Çok şekersin yaa...
valla onu bende bilmiyorum zaten sıpalar beşikten çıktı iş işten geçti
hem yaşıtlar, ben erkeğin büyük olması taraftarıyım yani uzun lafın kısası bizde size verilcek kız yok olmaz bu iş
Ovv resti çekmişiz..:KK70:
bizim de eşimin arasında 5.5 yaş var.
akşam eşimle evli çiftlerin yaş mevzusu açıldı.
dedi aynı yaşıt olmaları iyi değil bence.
ben de dedim ki ama ideali 2-4 yaş :KK53:
İyi adam dalmadı :-)
zaten yaş farkı olunca senle her konuda münakaşaya girmiyor.

Oy oy kolay gelsin cnm bazen evde sıkılıyorum

Mutfakda kendi kendime sarki soyleyip gobek attigimi goren yan binadaki teyze hakkimda iyi seyler dusunmuyo bence

Birde yuzumde maskyle kardesimin arkadasini korkutmuslugum falan var cocuga inme iniyodu

Pijamalarimla gezmeyi seviyorum oglen saatinde kapi calincan ayyyy uyuyomuydunnn pijama falan kusura bakma diyen komsum var

Dun aksam reyis naber diye telefonda hatrimi soran bi kocam var (reyiss ne abicimm bari beni karistirma)
Sali pazarina gidelim mi? Diye sordugumda bugun isim var yarin gitsek ya diyen bir annem var (sali pazari yalniz)

Boyle bir hengame ev haniminin vahim halleri vol1
Ayy çok güldürdün beni trlellim yaa..
@tr_telli aslında çalışan kadın olmak güzelde be fazla evcimenim sanırım. oğluşum geldiğinde evde olsam. yemeğini yedirsem falan çok isterim. emekli olunca dicem de o zaman oğluş koca adam olur rabbim izin verirse.
sen de torun bakarsın o zamanla inşallah canım.
Hem torun daha tatlı olur.
kızlar günaydın,

bizim çok şükür pek masrafımız olmadığı için benim maaşım olduğu gibi bankada kalıyor.yavaş yavaş birikiyor ama artık ev için niyetleniyoruz..ee istanbul da ev fiyatları malum,bir ev fiyatı kadar toplamaya kalksak herhalde 10 seneyi bulur toplanması..e hal böyle olunca işimiz yine bankalara kalıyor,ama ben ona bulaşmak istemiyorum
bir de eminevim sistemi var,sistem güzel benim aklıma yatıyor ama onda da kurada senin sıran geldiğinde hemen evi bulman lazım,o da hemen denk gelir mi belli değil..öyle kararsızlık içinde kira ödemeye devam edip gidiyoruz işte :cry::cry:

eminevimde illa parayla hemen ev bulcan diye bi şart yok sanırım canım.
Siz krediye bulaşmayın bence.

Ütü yapmayı kim seviyodu
Yani sadece ütü yapmaya calısıyorum ben taaam mı burasi nie dagildi anlamadim ki

IMG_20141119_113315.jpg

bu arada baya geç kalktım bugün:KK22:
kırk yıl düşünsem bununla biraz mutlu olcağım aklıma gelmezdi.
haftanın 4 günü 6 da kalkmak zorundayım.
İyi de ben 7 gün de 6 da uyanınca bu haftalar dinlenemedim pek.
Gece erkenden uyumalar..
bugün benim de işletme günüm. öğleden sonra mecburi gezmeceler var.
mecburi olunca da hiç zevk almıyor insan.

Ütü yapmayı kim seviyodu
Yani sadece ütü yapmaya calısıyorum ben taaam mı burasi nie dagildi anlamadim ki

Eki Görüntüle 1307986
canım ben sana benim evin anahtarını vereyim,sen ütülenecekleri bırak bana.girmişkende evi şöyle bi toparla..ben akşama ütüyü bitirir sana teslim ederim :KK53::KK53:

ben gerçekten çok seviyorum ütü yapmayı ama ev dağınık ve pisken ütü yapamıyorum..ee evi toplamayı ve temizliği de pek sevmiyorum,böylelikle bütün işler kalıyor :cry:

canım ben sana benim evin anahtarını vereyim,sen ütülenecekleri bırak bana.girmişkende evi şöyle bi toparla..ben akşama ütüyü bitirir sana teslim ederim :KK53::KK53:

ben gerçekten çok seviyorum ütü yapmayı ama ev dağınık ve pisken ütü yapamıyorum..ee evi toplamayı ve temizliği de pek sevmiyorum,böylelikle bütün işler kalıyor :cry:
Ben zaten kendim aglar kendim utulerimm(nasil kiviriyorum)
Supurdum sildim sukur utude biterse tam olcak kalcak geriye yemek fasli
Canim sen calisiyosun evinin dagilmasi normal ben bazen kosuyorum odadan odaya esim arkama dogru bakiyo noldu bee kim var kime baktin diyorum hiic kovaliyanmi var diye baktim iyisaatte olsunlarmi gorundu sana kosunca bise oldu sandim diyo
Ayy bazen cabuk bitsin istiyorum gozumde buyuyo
Bide evde olunca sanki ev daha cok dagiliyo
Daha cok bulasik cikiyo
Daha cok toz oluyo
Ömur biter is bitmez kuzu

3 aydır hiç bir birikim yapamıyorum. Aldığım para nereye gidiyor anlamıyorum. :KK43:
İnan hepimiz bundan dert yaniyoruz
Yagmur duasina cikiyolar ya toplanip bizde duayami ciksak kii
Yensin yensin tukenmesin
Paramiz hic bitmesin ama herseyi alalim cok alalim falan desek.

Ben zaten kendim aglar kendim utulerimm(nasil kiviriyorum)
Supurdum sildim sukur utude biterse tam olcak kalcak geriye yemek fasli
Canim sen calisiyosun evinin dagilmasi normal ben bazen kosuyorum odadan odaya esim arkama dogru bakiyo noldu bee kim var kime baktin diyorum hiic kovaliyanmi var diye baktim iyisaatte olsunlarmi gorundu sana kosunca bise oldu sandim diyo
Ayy bazen cabuk bitsin istiyorum gozumde buyuyo
Bide evde olunca sanki ev daha cok dagiliyo
Daha cok bulasik cikiyo
Daha cok toz oluyo
Ömur biter is bitmez kuzu

farkındaysan ütü aşkından dilim tutuldu:KK70:

neyse tutmayın kızlar beni daha yemeğimi yiyiciğim. dolgum da sancı yapıyo onu da bi göstereyim.
anaa otobüs bilet kartım da boş. daha onu da doldurtacam.

neyse tutmayın kızlar beni daha yemeğimi yiyiciğim. dolgum da sancı yapıyo onu da bi göstereyim.
anaa otobüs bilet kartım da boş. daha onu da doldurtacam.
Der esas kiz ve o uzun yolda bir sonbahar ayazinda yurur ve gozden kaybolur
Hoscakal esas kiz kolay gelsin..

bi düzene koy plan yap
nerelere harcadığını gözden geçir.
hedef koy dışına çıkmamak için keyfi harcamalarını kısmayı dene:KK8:

Bir düzenim ve hedefim var.
Her ay nereye ne kadar harcayacağımı yazarım, harcadıklarımı yazarım.
Ama bir şey oluyor yaptığım hesap tutmuyor. :KK43:

İnan hepimiz bundan dert yaniyoruz
Yagmur duasina cikiyolar ya toplanip bizde duayami ciksak kii
Yensin yensin tukenmesin
Paramiz hic bitmesin ama herseyi alalim cok alalim falan desek.

Yensin yensin tükenmesin, onuda alalım bunuda alalım derdinde değilim.
Her ay benim dışımda gerçekleşen olaylar yüzünden ayırdığımı kullanmak zorunda kalıyorum.

bizim topiğe birikimdir tasarrufdur diye gelenler bir bakıyor k i geyik dönüyor burda acayip.Baya biii konunun dışındayız kızlar valla süperiz yaa:KK55:
Evet ya bi de cevap verirken biraz atarli sanki geldi bana
Bakiyolar kaciyolar
Naptik ne ettik dokuluyoz biz suraciga

X